Pariz

Van Gog i umetnost: Slika Pariza čuvenog umetnika prikazana po prvi put posle 100 godina

Radio 021 pre 6 sati
Očekuje se da će „ulična scena na Monmartru" dostići vrednost od 6,88 miliona funti na aukciji. Reuters Monmartr je bio još uvek delimično ruralni deo Pariza kada je ga je Van Gog naslikao Slika Vinsenta Van Goga na kojoj je predstavljena ulica u… »

Van Gog i umetnost: Slika Pariza čuvenog umetnika prikazana po prvi put posle 100 godina

BBC News pre 6 sati
Očekuje se da će „ulična scena na Monmartru" dostići vrednost od 6,88 miliona funti na aukciji. Slika Vinsenta Van Goga na kojoj je predstavljena ulica u Parizu izložena je po prvi put javno pošto je provela više od 100 godina iza zatvorenih… »

Seksualno nasilje: Francuski glumac Žerar Depardje osumnjičen da je silovao koleginicu

BBC News pre 7 sati
Francuski glumac, koji ima 73 godine, optužen da je napastvovao i silovao koleginicu u svojoj kući 2018. godine. Francuski glumac Žerar Depardje zvanično je pod istragom zbog optužbi da je pre tri godine silovao glumicu u svom domu. Žena ga… »

Uriniranje u javnosti, silovanje: Svi Depardjeovi skandali

Nova pre 7 sati
Francuski glumac koji je poznat po svojoj ulozi u filmovima "Asteriks i Obeliks" optužen je u utorak za silovanje, iako je ove optužbe negirao. Ovo nije prvi incident koji se vezuje za njegovo ime. Tokom cele karijere Depardjea je pratio loš glas, jer… »

Posle duže od jednog veka: Delo Van Goga prvi put u javnosti

Večernje novosti pre 8 sati
SLIKA scene u pariskoj ulici Vinsenta van Goga prvi put će biti prikazana javnosti, nakon što je više od jednog veka provela iza zatvorenih vrata u privatnoj kolekciji jedne francuske porodice. Delo koje je Van Gog naslikao 1887. dok je boravio sa… »

Žerar Depardje osumnjičen za silovanje, istraga u toku

RTS pre 8 sati
U Francuskoj je pokrenuta istraga o incidentu u kojem su, navodno, učestvovali Žerar Depardje i glumica u njegovom domu u Parizu, 2018. godine. Francuski glumac Žerar Depardje optužen je za silovanje i seksualno zlostavljanje, navodno počinjeno 2018… »

"Stanje se pogoršava": Zabrinjavajuća epidemiološka situacija u 10 francuskih regiona, vlada spremna na oštrije mere

Blic pre 9 sati
Situacija sa kovid-19 je zabrinjavajuća u oko 10 francuskih regionalnih departmna, uključujući podrucje Pariz-Il de Frans oko glavnog grada, a vlada je spremna da preduzme dodatne mere za ograničavanje infekcija, izjavio je danas portparol vlade… »

Delo Van Goga prvi put u javnosti posle duže od jednoh veka

Dnevnik pre 9 sati
PARIZ: Slika scene u pariskoj ulici Vinsenta van Goga prvi put će biti prikazana javnosti, nakon što je više od jednog veka provela iza zatvorenih vrata u privatnoj kolekciji jedne francuske porodice. Delo koje je Van Gog naslikao 1887. dok je boravio… »

Miloš Šobajić 5. marta otvara Galeriju Kombank Dvorane

Dnevnik pre 9 sati
BEOGRAD: Galerija Kombank Dvorane biće svečano otvorena 5. marta izložbom slika, skulptura i video rada savremenog slikara i svestranog umetnika Miloša Šobajića,saopštili su iz te ustanove kulture. Nova postavka će predstaviti sedam monumentalnih… »

Poslednji Đoletov čin - ujediniti ljude dobre volje

Radio 021 pre 10 sati
Region, odnosno ljudi u zemljama nekadašnje Jugoslavije, već danima se opraštaju od Đorđa Balaševića, a odlazak novosadskog kantautora sada dobija odjeke u tome što se mostovi koji spajaju nazivaju po njemu, poput onog u Tuzli, dok "neki novi… »

Vremenska prognoza »

Pariz »
subota
Vedro
Vedro
12 ˚C
četvrtak
Delimično oblačno
Delimično oblačno
10˚ / 16˚
petak
Kiša
Kiša
-1˚ / 9˚

Vesti dana »