PKB - vesti

Pregled nedelje: Skupa prodaja PKB-a, pismo Vučića penzionerima, Ratko Mladić na nacionalnoj televiziji

Insajder subota, 17. novembar 2018.
Oko rasporeda sedenja u Parizu na proslavi ceremonije obeležavanja stogodišnjice primirja u Prvom svetkom ratu i ove nedelje su se lomila analitička koplja. Međutim, barem na sajtu Insajdera, prebrojavanje selfija i rukovanja sa čelnicima, nije bacilo u senku mnoštvo tema koje su od stvarnog interesa za građane. Ove nedelje na sajtu Insajdera bavili smo se investicionim (ne)uspesima Vlade Srbije, blagonaklonošću inspekcija prema bespravnoj gradnji mini hidroelektrana, sve učestalijom promocijom ratnih
Javnost u Srbiji dobar deo nedelje je potrošila na bavljenje „nepravednim“ rasporedom sedenja na proslavi ceremonije obeležavanja stogodišnjice primirja u Prvom svetkom ratu. Ambasador Francuske u Beogradu Frederik Mondolini... »

"Po kojoj ceni SNS kupuje "burazerske firme", a po kojoj prodaje državne?"

Pravda četvrtak, 15. novembar 2018.
Neverovatno je da je Kopernikus, SNS burazerska firma, plaćen 200 miliona evra i da je to duplo više od PKB-a koji je prodat za 105 miliona evra, gotovo četiri puta više od „C marketa“ čiji je većinski paket 2005. godine plaćen 45 miliona evra i četiri puta više od Luke Beograd. Neverovatno je da je RTB Bor prodat za 300 miliona €, a NIS za 350.
Piše: Saša Radulović, Dosta je bilo Kada prodaje država, prodaje daleko ispod cene. Kada kupuje država, kupuje za paprene pare. Kad subvencionište i poklanja, Nemcima ili „Arapima“ svejedno, poklanja izdašno. Kad radi nabavku,... »

Otpremine u PKB, u dokumentaciji piše - 1.000 radnika

B92 četvrtak, 15. novembar 2018.
B92: Otpremine u PKB, u dokumentaciji piše - 1.000 radnika
Radnici Poljoprivrednog kombinata Beograd (PKB) dobiće otpremnine krajem ovog meseca, rekao je direktor te kompanije Momčilo Joković.
On je za Betu rekao da se završava obračun i da se očekuje da isplata otpremnina za oko 1.700 radnika PKB-a počne 26. novembra, a za tu namenu će se potrošiti oko 58 miliona evra. Nepokretnu imovinu PKB-a je nedavno za nešto više... »

Za imovinu PKB dobijeno 105 miliona evra: Nakon privatizacije državni PKB mora da isplati 58 miliona za otpremnine i 80 za dugove

Insajder četvrtak, 15. novembar 2018.
Radnici Poljoprivrednog kombinata Beograd (PKB) dobiće otpremnine krajem ovog meseca, rekao je danas direktor te kompanije Momčilo Joković. On je za Insajder naveo da će za isplatu otpremnina za oko 1.700 radnika biti potrošeno oko 58 miliona evra i to iz sredstava dobijenih prodajom imovine PKB-a. Podsetimo, PKB je deo svoje imovine, objekte, mehanizaciju i više od 16.500 hektara poljoprivrednog zemljišta nadomak gradske građevinske zone prodao kompaniji Al Dahra Irig za oko 105 milion evra. Nakon prodaje
Na pitanje novinara Insajdera kako je moguće da su obaveze PKB-a nakon prodaje imovine veće od sume koju je PKB dobio u postupku privatizacije od kompanije Al Dahre Irig, direktor PKB-a Momčilo Joković je rekao da on nije... »

Skupština grada: Prepucavanje oko otpisivanja dugova "Galenici", ali i ranije PKB-u

Blic sreda, 14. novembar 2018.
Osma sednica Skupštine grada Beograda počela je jutros sa 15 minuta zakašnjenja, uz prisustvo 86 od 110 odbornika gradskog parlamenta. Predstavnik Građanskog bloka 381 Saše Jankovića zatražio je na samom početku da se smanje računi za grejanje za novembar pošto, kako je rekao, "toplotna energija... »

DJB: Obrazovanje anketnog odbora zbog kupovine „Kopernikusa“

Danas sreda, 14. novembar 2018.
Pokret Dosta je bilo (DJB) podneo je predsednici Skupštine Srbije Maji Gojković Predlog odluke o obrazovanju Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti po kojima je Telekom Srbija kupila kablovskog operatera „Kopernikus Tehnolodži“.
U predlogu, koji je potpisao poslanik Saša Radulović, traži se da Anketni odbor utvrdi ekonomsku opravdanost, kao i osnovanost parametara i prethodno sprovedenih analiza u vezi sa kupovinom ovog kablovskog operatera. Neverovatno... »

Srbija oživljava zadruge po ugledu na slovenački model

Danas ponedeljak, 12. novembar 2018.
Uprkos zaklinjanja svih dosadašnjih vlada da će poljoprivreda postati glavni ekonomski adut Srbije, do tog cilja još je daleko.
Prirodnih potencijala ima, ali glavna kočnica je uz neizgrađen i haotičan sistem subvencija i usitnjenost poseda što sprečava intenzivnu proizvodnju i dobar plasman proizvoda. Čak 78 odsto obradivog zemljišta pripada malim i... »

Đilas: Vučić brani Pink više nego Srbiju

RTV subota, 10. novembar 2018.
RTV: Đilas: Vučić brani Pink više nego Srbiju
KIKINDA - Savez za Srbiju održao je danas tribinu u Kikindi na kojoj je predsedavajući Dragan Đilas kritikovao politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića, posebno ekonomsku, i optužio ga da građanima nudi lažnu sliku realnosti.
Đilas je rekao da Vučić više brani Pink nego Srbiju. "Kad mu pomeneš Pink, kao da si mu dirnuo u devizne rezerve zemlje... a možda i jeste, ko zna", kazao je Đilas, saopštio je SzS. Đilas tvrdi da je u toku rasprodaja zemlje, da... »

Rok 2 meseca: Ako ne povežete staž, problemi s penzijom

B92 četvrtak, 8. novembar 2018.
B92: Rok 2 meseca: Ako ne povežete staž, problemi s penzijom
Beograd -- Od 556 preduzeća, koliko je pre četiri godine bilo na spisku za privatizaciju, ostalo je još 90.
U Ministarstvu privrede rade analize za privatizaciju tih preostalih 90 preduzeća, a neka rešenja očekuju se i do kraja ove godine. Plan je da se proces privatizacije završi do kraja 2020. godine da bi sva preduzeća koja su bila... »

Đilas: Kako to kablovski operator vredi više od PKB-a i RTB-a Bor?

Morava info četvrtak, 8. novembar 2018.
Poslovni potez Telekoma Srbija – da kupe drugog najvećeg kablovskog operatera Kopernikus i dalje je u fokusu javnosti. Telekom je demantovao navode da je kupio televiziju Kopernikus i poručio da nema nameru da kupuje televizije ni u budućnosti. – Potpuno su neistinite tvrdnje da je Telekom Srbija... »

©2019 Netmark d.o.o.