PKB - vesti

Irena Stević, urednica Insajder.net: Navikli smo na razne pokušaje osporavanja (VIDEO)

Insajder utorak, 8. januar 2019.
Serijal „Prodaja“ o poslovanju i na kraju prodaji imovine PKB-a, koji počinje večeras u 21 sat na N1, logičan je nastavak svega onoga čime se Insajder bavio proteklih 15 godina, a to su bili i brojni primeri spornih privatizacija posle demokratskih promena, rekla je novinarka Insajder produkcije i urednica sajta Insajder.net Irena Stević. Najavljujući novi serijal u jutarnjem programu N1, a na pitanje da li i posle ovog serijala redakcija Insajdera očekuje pokušaje osporavanja, koja po pravilu uslede posle
Insajder se proteklih godina u svojim emisijama bavio svim značajnijim privatizacijama u državi. Privatizacija PKB-a svakako spada u značajnije za državu i to je svakako jedan od razloga što je baš ova tema izabrana za serijal,... »

Večeras u 21 sat počinje novi serijal Insajdera „Prodaja“ (VIDEO)

Insajder utorak, 8. januar 2019.
PKB nekada je imao praktično sve, danas nema gotovo ništa.
Od osnivanja 1945, preko razvojnog perioda sedamdesetih, PKB od devedesetih ostaje bez svojih nekadašnjih firmi Imleka, Frikoma, Pekabete. Posle demokratskih promenia usledila je privatizacija izdvojenih delova. Miroslav Mišković 2003. kupuje Pekabetu, Salford koji... »

Što pre rešavati sudbinu “Resavice”, “Petrohemije”, MSK...

Dnevnik četvrtak, 3. januar 2019.
NOVI SAD: Država je privatizacijom RTB Bor i PKB-a napravila znatan napredak u rešavanju problema neuspešnih državnih preduzeća.
Međutim, po oceni Fiskalnog saveta Srbije ostali su veliki problemi kao što su “Resavica”, “Petrohemija” i MSK. Napominju da je tokom ove godine pančevačka “Azotara” prepuštena stečaju, što je po njihovom mišljenju opravdano i... »

Šta je obeležilo 2018: Rešena sudbina aerodroma, Bora, PKB-a, IMT-a, povećan rast BDP, smanjen javni dug i nezaposlenost

Blic ponedeljak, 31. decembar 2018.
Srpsku ekonomiju je u 2018. godini obeležio dalji privredni rast, koji prema sadašnjim podacima iznosi 4,4 odsto, ali i pronalazak strateških partnera i rešavanje sudbine za četiri velika preduzeća, a to je koncesija Aerodroma Nikola Tesla, prodaja RTB-a Bor, PKB-a i IMT-a. Došlo je do daljeg... »

PAMTIĆU U 2018: Ivanka Milenković

Ekapija utorak, 25. decembar 2018.
Ivanka Milenković (Foto: YouTube) Ivanka Milenković (Foto: YouTube) Ivanka Milenković, generalni direktor Sistema Ekofungi, odustala je od sigurnog posla u Holandiji, da bi radila u Srbiji. Rođena Kruševljanka završila je, krajem osamdesetih, Biološki fakultet u Beogradu. Radni vek provela je u... »

„Beogradski pobednik” za doprinos razvoju srpske privrede

Studio B nedelja, 23. decembar 2018.
Privredna komora Srbije-Privredna komora Beograda tradicionalno su i ove godine organizovale dodelu nagrada „Beogradski pobednik” za rezultate ostvarene u privređivanju u 2017. godini. Nagrade privrednim subjektima i pojedincima svečano su uručene u zdanju Starog dvora.
foto Beoinfo Član Gradskog veća Dragomir Petronijević čestitao je svim uspešnim kompanijama, fakultetima Univerziteta u Beogradu, kao i pojedincima koji su dobili tradicionalnu godišnju nagradu ,,Beogradski pobednik”. On je... »

Novi serijal emisija Insajder “Prodaja“ uskoro na TV N1

N1 Info četvrtak, 20. decembar 2018.
Brojne afere, otpisi dugova, sporazumi, primene razlicitih zakona, upravni sporovi, pratili su bar dve decenije poslovanje PKB-a. Sve je okončano 2018. godine – prodajom.
Izvor: Insajder Od osnovinja 1945. godine, preko razvojnog perioda 70-ih godina, PKB već tokom 90-ih ostaje bez svojih nekadašnjih firmi– Imleka, Frikoma i Pekabete. 2003. godine vlasnik Delte Miroslav Miškovićkupuje većizdvojenu... »

Za privatizaciju ostalo 17 preduzeća iz Vojvodine

Dnevnik četvrtak, 20. decembar 2018.
NOVI SAD: Početkom godine Ministarstvo privrede na svom sajtu objavilo je da je privatizacija proces koji u Srbiji traje veoma dugo, uz podsećanje na to da je u protekli tri godine država našla rešenje za više od 400 preduzeća koja su bila u portfelju za privatizaciju.
Ostalo ih je bilo za ovu godinu 100, a među njima su bili i RTB „Bor” i PKB, koje je država uspešno rešila, a među teškim zadacima i dalje su „Petrohemija”, MSK... ne samo zbog svoje veličine, ekonomskog potencijala, broja... »

Novi serijal emisija Insajder „Prodaja“ (VIDEO)

Insajder sreda, 19. decembar 2018.
Brojne afere, otpisi dugova, sporazumi, primene različitih zakona, upravni sporovi... pratili su bar dve decenije poslovanje PKB-a. Sve je okončano 2018. godine – prodajom.
Od osnovinja 1945. godine, preko razvojnog perioda 70-ih godina, Poljoprivredni kombinat Beograd (PKB) već tokom 90-ih ostaje bez svojih nekadašnjih firmi – Imleka, Frikoma i Pekabete. Vlasnik Delte Miroslav Mišković 2003. godine... »

Posle četiri decenije: Pravi se dom za sedam porodica

Večernje novosti sreda, 12. decembar 2018.
Oni žive u neuslovnim barakama u naselju Bajkovina nadomak Herceg Novog trebalo bi da dobiju plac u Nemiloj kako bi rešili problem koji traje od početka osamdesetih prošlog veka
SEDAM porodica koje žive u neuslovnim barakama u naselju Bajkovina nadomak Herceg Novog trebalo bi da dobiju plac u Nemiloj kako bi rešili problem koji traje od početka osamdesetih prošlog veka. O tome su načelni dogovor postigli... »

Lev: Srbija je taktički dobro stajala

Sportski žurnal  pre 31 minut  još 6 povezanih

Tramp: Malerova istraga je suluda, neka objavi dokumenta

Večernje novosti  pre 3 sata  još 1 povezana

Na današnji dan, 21. mart

B92  pre 50 minuta  još 1 povezana
©2019 Netmark d.o.o.