PKB - vesti

Umesto priznavanja greške – vređanje i nipodaštavanje

Insajder pre 47 dana
Manir zamene teza umesto odgovora upadljivo postaje omiljeni način izbegavanja odgovora na novinarska pitanja. Tu se, međutim, predstavnici vlasti i oni koji su dužni da građanima daju odgovore ne zaustavljaju.
Novinari Insajdera su na osnovu Projekta proširenja puta Beograd – Zrenjanin koji je objavljen na sajtu Ministarstva građevinarstva utvrdili da je država kompaniji iz Ujedinjenih Arapskim Emirata Al Dahri kao imovinu PKB-a... »

Pregled nedelje: ”Nisam genije kao vi”– odgovor na pitanja o PKB-u; legalizacija korupcije ili svetska praksa – pitanje posle nesreće

Insajder pre 50 dana
Saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba stradala, koja je dovela do ostavke direktora državnog preduzeća Koridori Srbije, kao i do saznanja da državno preduzeće ugovorom za izgradnju puta od izvođača traži nabavku novih automobila – događaji su koji su obeležili proteklu nedelju. Hapšenja funkcionera Srpske napredne stranke i predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića otvorilo je pitanje motiva za napad na novinara Milana Jovanovića iz Grocke. Nakon izbora glumca Sergeja Trifunovića za novog
Petak jutro obeležila je vest da je policija uhapsila vozača automobila "škoda superb" D. S. (35), koje je dan ranije učestvovalo u udesu na naplatnoj rampi u Doljevcu. Nakon 24 sata od teške saobraćajne nesreće, oglasio se MUP... »

Auto-put preko parcela Al Dahre?! Biće, ali ne tuda

B92 pre 51 dan
B92: Auto-put preko parcela Al Dahre?! Biće, ali ne tuda
Vlada je pripremila odluku o izgradnji auto-puta Beograd-Zrenjanin zbog privrednog razvoja i investicija koje se očekuju u Vojvodini, kaže resorna ministarka.
Trasa tog auto-puta neće biti na zemljištu PKB-a, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. Odgovarajući na pitanje novinara zašto je država prodala pacele kod Zrenjanina Al Dahri na... »

Autoput Beograd - Zrenjanin neće biti na zemljištu PKB

Radio 021 pre 51 dan
Vlada Srbije je već pripremila odluku o izgradnji autoputa od Beograda do Zrenjanina zbog privrednog razvoja i investicija koje se očekuju u Vojvodini, i njegova trasa neće biti na zemljištu PKB-a, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.
Odgovarajući na pitanje novinara zašto je država prodala parcele kod Zrenjanina Al Dahri na mestu gde je planirana izgradnja brze saobraćajnice, a koje će zbog toga morati da otkupljuje, Mihajlović je rekla da se odustalo od... »

Mihajlović na pitanja Insajdera: Odustali smo od izgradnje puta na zemljištu prodatom Al Dahri, ne znam novu trasu, nisam genije kao vi

Insajder pre 51 dan
Prema istraživanju Insajdera, Republika Srbija prodala je u oktobru 2018. godine kompaniji Al Dahra zemljište PKB-a koje je obuhvaćeno Prostornim planom za izgradnju brze saobraćajnice Beograd – Zrenjanin. Realizacija ovog plana značila bi da će država od Al Dahre morati da otkupljuje zemljište koje je nedavno prodala. I pored činjenice da je pre samo dva meseca sproveden i tender za izradu tehničke dokumenacije za izgradnju brze saobraćajnice BG-ZR, ministarka Zorana Mihajlović sada tvrdi da se od tog
Prema navodima Zorane Mihajlović, umesto proširenja postojećeg puta Beograd- Zrenjanin, država će „zbog povećane privredne aktivnosti u Vojvodini“ graditi auto-put do Zrenjanina, ali na drugoj lokaciji. Na pitanje novinara... »

Mihajlović: Gradićemo auto-put, ali ne na zemljištu PKB-a

RTS pre 52 dana
RTS: Mihajlović: Gradićemo auto-put, ali ne na zemljištu PKB-a
Vlada Srbije je već pripremila odluku o izgradnji auto-puta od Beograda do Zrenjanina zbog privrednog razvoja i investicija koje se očekuju u Vojvodini, i njegova trasa neće biti na zemljištu PKB-a, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović
Odgovarajući na pitanje novinara zašto je država prodala pacele kod Zrenjanina "Al Dahri" na mestu gde je planirana izgradnja brze saobraćajnice, a koje će zbog toga morati da otkupljuje, Zorana Mihajlović je rekla da se odustalo... »

Vesić: Ðilas ne može da preboli što mu je PKB izmakao

Studio B pre 56 dana
Član Predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je da jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Ðilas „očigledno ne može da preboli što mu je izmakao PKB, kao glavni plen“ koji je trebalo da uzme dok je bio na vlasti zajedno sa svojim prijateljima tajkunima.
„U periodu od 2011. do 2013. godine, dok je Ðilas vladao PKB-om, država je oprostila 6,7 milijardi dinara ili preko 55 miliona evra obaveza. Tako je Ðilas oteo 55 miliona evra novca koji pripada građanima i poklonio ga svom... »

Vučić: U Đilasovo vreme se pljačkala gradska i državna imovina na PKB-u

Nova ekonomija pre 57 dana
Posle serijala o PKB koji je emitovan na TV N1, javna debata o prodaji tog preduzeća arapskoj kompaniji Al Dahra ne posustaje. Na pitanje novinara Insajdera zašto je Vlada omogućila prodaju zemljišta, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da nije stručnjak za tu oblast, kao i da to zemljište... »

Vesić: Đilas ne može da preboli što mu je PKB izmakao

RTS pre 56 dana
RTS: Vesić: Đilas ne može da preboli što mu je PKB izmakao
Član Predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je da jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas "očigledno ne može da preboli što mu je izmakao PKB, kao glavni plen koji je trebalo da uzme dok je bio na vlasti zajedno sa svojim prijateljima tajkunima".
"U periodu od 2011. do 2013. godine, dok je Đilas vladao PKB-om, država je oprostila 6,7 milijardi dinara ili preko 55 miliona evra obaveza. Tako je Đilas oteo 55 miliona evra novca koji pripada građanima i poklonio ga svom... »

"Pa neće valjda na ćilimu odneti zemlju iz PKB-a"

B92 pre 57 dana
B92: "Pa neće valjda na ćilimu odneti zemlju iz PKB-a"
Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da "Al Dahra" donosi novu opremu u PKB.
Vučić očekuje da će ta investicija uskoro bude primer uspešnog biznisa u našoj zemlji i da će ta kompanije pored novca za kupovinu dela imovine PKB-a dati i 17 miliona evra za stočni fond. "Verujem da ću moći uskoro da ih obiđem... »

Tramp: Sramota je što sam morao da prođem kroz istragu

Danas  pre 2 sata  još 17 povezanih

Zašto je Rusija poslala avione s vojnicima u Venecuelu?

B92  pre 1 sat  još 17 povezanih

Netanjahu skratio put u SAD zbog raketnog napada iz Gaze

Glas Amerike  pre 3 sata  još 14 povezanih

"Ja sam vodoinstalater, daj pare!"

Mondo  pre 2 sata  još 12 povezanih
©2019 Netmark d.o.o.