PKB - vesti

Treća epizoda Insajderovog serijala "Prodaja" u utorak, 22. januara

N1 Info petak, 18. januar 2019.
Iako je zakonima Srbije zabranjena prodaja državnog poljoprivrednog zemljišta, prodaja upravo takvog zemljišta PKB-a omogućena je, u ovom slučaju odlukama, sporazumima i zaključcima koje su donosili predstavnici vlasti od 2009. godine do danas.
Izvor: Insajder Prodaja je realizovana tako što je državno zemljište upisano kao privatna imovina državnog poljoprivrednog kombinata. Prema istraživanju Insajdera, 2015. godine kada se zemljište upisuje kao privatna svojina... »

„Prodaja“ - treći deo serijala Insajder (VIDEO)

Insajder petak, 18. januar 2019.
Iako je zakonima Srbije zabranjena prodaja državnog poljoprivrednog zemljišta, prodaja upravo takvog zemljišta PKB-a omogućena je, u ovom slučaju odlukama, sporazumima i zaključcima koje su donosili predstavnici vlasti od 2009. godine do danas.
Prodaja je realizovana tako što je državno zemljište upisano kao privatna imovina državnog poljoprivrednog kombinata. Prema istraživanju Insajdera, 2015. godine kada se zemljište upisuje kao privatna svojina PKB-a, u finansijskom... »

Emisija „Prodaja“, drugi deo (VIDEO)

Insajder utorak, 15. januar 2019.
Imovina PKB-a, uključujući i 17.000 hektara poljoprivrednog zemljišta nadomak Beograda, prodata je kompaniji Al Dahra za 121 miliona evra. Država je godinama ulagala u poljoprivredni kombinat i otpisivanjem dugova, ali i tako što je na kraju državno zemljište prebacila u vlasništvo PKB-a. Međutim, u trenutku prodaje PKB je akcionarsko društvo čiji je vlasnik 100 posto država Srbija, ali je državno zemljište 2016.godine upisano u vlasništvo PKB-a, pa je tako zemljište prodato kao imovina kombinata. Nakon
Jedan od argumenata kojim predstavnici vlasti brane odluku o prodaji imovine PKB-a jeste da država ne može da se bavi poljoprivredom i da jedan kompleks koji je relikt komunizma samo pravi nove dugove koje bi na kraju vraćali... »

Ugovori "pod ključem" - PKB, Beograd na vodi, RTB Bor, aerodrom...

N1 Info utorak, 15. januar 2019.
Nekad jedan od najvećih poljoprivrednih kombinata u Evropi, beogradski PKB, poslednju stranicu svoje istorije zaklopio je prošle godine, kada je imovina tog preduzeća prodata arapskom investitoru. U emisiji "Prodaja", u produkciji Insajdera, pokrenuta su pitanja da li je tender napravljen upravo za arapsku "Al-Dahru" i kako je došlo do same prodaje
Izvor: N1 Struka dodaje da Srbija nije razmišljala o sopstvenoj budućnosti. Najbolji ugovor koji je Srbija mogla da dobije. Tako zvaničnici opisuju prodaju najplodnijih beogradskih oranica arapskoj Al Dahri. Stručnjaci se pitaju... »

Druga epizoda serijala Insajder „Prodaja“: Afere, dugovi, poslovne šeme..

Insajder utorak, 15. januar 2019.
Privatizacija PKB-a, nekada jednog od najvećih poljoprivrednih kombinata u Evropi, završena je u drugoj polovini 2018 godine prodajom imovine tog preduzeća. I pre i posle prodaje imovine PKB-a predstavnici ove i bivše vlasti iznose optužbe jedni protiv drugih – ko je uništio PKB, ko poklonio zemljište, ko izvlačio novac iz kombinata; ko je poslovao u plusu, a ko u minusu; ko je kome nameštao poslove. Optužbe su brojne, ali ne postoji nijedan postupak koji se vodi pred nadležnim institucijama.
Prema istraživanju Insajdera, pravi izazov za Srbiju nakon prodaje imovine PKB-a će biti kako da zbog budućeg širenja grada i izgradnje novog puta ne plati po tržišnim cenama hektare zemljišta koji će državi biti neophodni, a... »

Pregled nedelje: Prva epizoda Insajderovog serijala „Prodaja“, otkazivanje nabavke aviona A320neo za Er Srbiju, izbori ponovo u igri

Insajder subota, 12. januar 2019.
Početak novog serijala Insajdera i emitovanje prve emisije „Prodaja“ o Poljoprivrednom kombinatu Beograd (PKB) obeležili su nedelju iza nas. U prvoj epizodi mogli ste da vidite detalje o tome kako je sprovedena privatizacija i kako je prodato 17.000 hektara poljoprivrednog zemljišta Beograda, odnosno Srbije. O aferama, štetnim ugovorima i monopolima koje su kontrolisali biznismeni, a što je dovelo PKB do ivice opstanka, gledajte u drugoj epizodi koja će biti emitovana u utorak na TV N1, u 21 sat. Nedelju
Ove nedelje emitovana je prva epizoda serijala „Prodaja“ o privatizaciji PKB, nekada jednog od najvećih poljoprivrednih kombinata u Evropi. U prvoj epizodi ste mogli da vidite da je arapska kompanija Al dahra, posle privatizacije... »

Radnici Petrohemije zabrinuti zbog moguće privatizacije

RTV petak, 11. januar 2019.
RTV: Radnici Petrohemije zabrinuti zbog moguće privatizacije
PANČEVO - Fiskalni savet Vlade Srbije govoreći o fiskalnoj strategiji za period 2019-2021 godine ocenio je da je privatizacijom RTB Bora i PKB a napravljen značajan napredak u rešavanju problema neuspešnih državnih preduzeća, a najveći preostali problem su Resavica, MSK i Petrohemija.
Ukoliko se ne nađu kupci za njih sada kada su tržišni uslovi veoma povoljni (usled povoljnog odnosa cena sirovina i finalnih proizvoda) onda bi ona morala da odu u stečaj, stručno je i savetodavno mišljenje Fiskalnog saveta. A... »

Serijal Insajdera „Prodaja“, drugi deo (VIDEO)

Insajder petak, 11. januar 2019.
Brojne nerešene afere, štetni ugovori, dugovi koji se od devedestih samo uvećavaju, privatizacija koje su dovele do toga da PKB zavisi od firmi koje su bile deo PKB-a, a koje su u međuvremenu kupili biznismeni – sve ovo je na kraju poslužilo kao izgovor da se, nakon osam decenija od osnivanja, rasproda sve vredno što je činilo PKB.
U drugoj epizodi serijala Insajdera „Prodaja“ gledaćete detalje o poslovanju PKB-a, štetnim ugovorima, aferama u poslednje dve decenije, o monopolima koje su kontrolisali biznismeni, a koji su PKB doveli do ivice opstanka, kao i... »

Druga epizoda Insajderovog serijala "Prodaja" u utorak, 15. januara

N1 Info petak, 11. januar 2019.
Brojne nerešene afere, štetni ugovori, dugovi koji se od devedestih samo uvećavaju, privatizacija koje su dovele do toga da PKB zavisi od firmi koje su bile deo PKB-a a koje su u međuvremenu kupili biznismeni – sve ovo je na kraju poslužilo kao izgovor da se, nakon osam decenija od osnivanja, rasproda sve vredno što je činilo PKB.
Izvor: N1 U drugoj epizodi serijala Insajdera "Prodaja" gledaćete detalje o poslovanju PKB-a, štetnim ugovorima, aferama u poslednje dve decenije, o monopolima koje su kontrolisali biznismeni a koji su PKB doveli do ivice... »

Stanari Padinske Skele prvo ostali bez vode, a onda je iz slavina potekao mulj

Blic sreda, 9. januar 2019.
U toku jučerašnjeg dana veliki broj sugrađana iz Padinske Skele nije imao vodu, kako se pretpostavlja zbog kvara. Danas imaju novi problem - iz slavina teče mulj. Naime, kako piše " Lobi info", došlo je do pucanja cevi na vodovodnoj mreži u okviru PKB Vodovoda koji snabdeva vodom oko 15.000... »

©2019 Netmark d.o.o.