PKB - vesti

PKB u decembru platio gradu dug za porez od skoro 720 miliona dinara

Ekapija pre 55 dana
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je kompanija PKB 14. decembra 2018. platila Gradu Beogradu celokupan osnovni dug na ime poreza na imovinu koji godinama nije plaćan, navodi se na sajtu Beoinfa. – Kompanija PKB je 14. decembra uplatila u budžet grada 719.525.041,34... »

Emisija „Prodaja“, treći deo (VIDEO)

Insajder pre 57 dana
Prodaja državnog poljoprivrednog zemljišta zakonom je zabranjena. Uprkos tome, prodaja 17.000 hektara poljoprivrednog zemljišta omogućena je odlukama, sporazumima i zaključcima koje su donosili predstavnici vlasti u poslednjih deset godina. Prema istraživanju Insajdera, ukoliko se bude realizovao važeći projekat proširenja puta Beograd-Zrenjanin to znači da će država morati od Al Dahre da otkupljuje po tržišnoj vrednosti ono što je ovoj arapskoj kompaniji nedavno prodala. Prodaja državnog poljoprivrednog
Prema istraživanju Insajdera, od prodaje je izuzeto sve što je potrebno za širenje grada, uključujući 2.200 hektara gradskog građevinskog zemljišta. Međutim, jedna od spornih stvari kada je reč o prodaji imovine PKB-a je... »

Insajder serijal „Prodaja“, treći deo

Insajder pre 57 dana
Prodaja državnog poljoprivrednog zemljišta zakonom je zabranjena. Uprkos tome, prodaja 17.000 hektara poljoprivrednog zemljišta omogućena je odlukama, sporazumima i zaključcima koje su donosili predstavnici vlasti u poslednjih deset godina. Prema istraživanju Insajdera, ukoliko se bude realizovao važeći projekat proširenja puta Beograd- Zrenjanin to znači da će država morati od Al Dahre da otkupljuje po tržišnoj vrednosti ono što je ovoj arapskoj kompaniji nedavno prodala.
Prema istraživanju Insajdera, od prodaje je izuzeto sve što je potrebno za širenje grada uključujući 2.200 hektara gradskog građevinskog zemljišta. Međutim, jedna od spornih stvari kada je reč o prodaji imovine PKB-a je činjenica... »

Al Dahra isplatila: Svima 450 EUR po godini i posao

B92 pre 57 dana
B92: Al Dahra isplatila: Svima 450 EUR po godini i posao
Kompanija Al Dahra Srbija, koja je krajem 2018. postala vlasnik dela nekadašnjeg PKB-a, isplatila je svim zaposlenima u tom preduzeću 450 evra po godini staža.
U narednom periodu, kaže za Tanjug predsednik Samostalnog sindikata Al Dahra Srbija Milisav Đorđević, biće pokrenuta inicijativa vezana za pregovore o kolektivnom ugovoru. "Svim zaposlenima isplaćene su otpremnine od 450 evra po... »

PKB platio Beogradu dug za porez od 720 miliona dinara

Politika pre 58 dana
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je kompanija PKB 14. decembra prošle godine platila gradu Beogradu celokupan osnovni dug na ime poreza na imovinu koji godinama nije plaćan. „Kompanija PKB je 14. decembra uplatila u budžet grada 719.525.041,34 dinara što je bio njihov... »

Al Dahra isplatila sve radnike PKB-a, sad "na ugovor"

Mondo pre 58 dana
Kompanija Al Dahra Srbija, koja je krajem prošle godine postala vlasnik dela nekadašnjeg PKB-a, isplatila je svim zaposlenima u tom preduzeću 450 evra po godini staža i oni sada rade "na pet meseci".
Foto: MONDO/Mario Milojević "Svim zaposlenima isplaćene su otpremnine od 450 evra po godini staža i svi smo zaposleni na određeno vreme ugovorima u trajanju od pet meseci. Na žalost, zapošljavanje na određeno je unelo neizvesnost... »

Vesić: PKB platio dug gradu Beogradu

Insajder pre 58 dana
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je kompanija PKB 14. decembra prošle godine platila gradu Beogradu celokupan osnovni dug na ime poreza na imovinu koji godinama nije plaćan.
"Kompanija PKB je 14. decembra uplatila u budžet grada 719.525.041,34 dinara (oko 6 miliona evra), što je bio njihov osnovni dug na ime poreza na imovinu koji godinama nije plaćan", rekao je Vesić. On je podsetio da je grad... »

Vesić: PKB isplatio porez

Danas pre 58 dana
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je kompanija PKB platila gradu celokupan osnovni dug na ime poreza na imovinu, koji godinama nije plaćan.
PKB je 14. decembra prošle godine uplatila u budžet grada 719.525.041 dinara, što je bio njihov osnovni dug na ime poreza na imovinu, koji godinama nije plaćan, rekao je Vesić. On je podsetio da je Beograd 4. januara sa... »

Investicije u PKB

RTV pre 59 dana
RTV: Investicije u PKB
BEOGRAD - Prošlo je tri meseca od potpisivanja ugovora o prodaji PKB-a kompaniji iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.
Novi vlasnik, "Al Dahra", obavezala se na investicije. Pre svega na polju novih tehnologija, obnovi mehanizacije i... »

Pregled nedelje: Druga epizoda serijala „Prodaja“, godišnjica ubistva Ivanovića, Putinova poseta, prvostepena presuda za Zvonka Veselinovića

Insajder subota, 19. januar 2019.
Sedmicu za nama obeležila je godišnjica ubistva Olivera Ivanovića, protesti u Beogradu i drugim gradovima Srbije, ali i okupljanje u znak podrške. Kao svojevrsno prebrojavanje podrške na ulici ocenjeno je poređenje broja građana okupljenih na dva velika skupa u Beogradu – jedan održan povodom godišnjice smrti Olivera Ivanovića i sa zahtevom da se to ubistvo rasvetli i drugi organizovan dan kasnije u čast posete ruskog predsednika Vladimira Putina Beogradu. Tokom ove posete ponovo je aktuelizovana priča o
Iako je zakonima Srbije zabranjena prodaja državnog poljoprivrednog zemljišta, prodaja 17.000 hektara zemljišta omogućena je odlukama, sporazumima i zaključcima koje su donosili predstavnici vlasti od 2009. godine do danas.... »

©2019 Netmark d.o.o.