PKB - vesti

Vučić: U Đilasovo vreme se pljačkala gradska i državna imovina na PKB-u

Nova ekonomija pre 49 dana
Posle serijala o PKB koji je emitovan na TV N1, javna debata o prodaji tog preduzeća arapskoj kompaniji Al Dahra ne posustaje. Na pitanje novinara Insajdera zašto je Vlada omogućila prodaju zemljišta, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da nije stručnjak za tu oblast, kao i da to zemljište... »

Vučić o PKB-u: Neće odneti zemlju na ćilimu (VIDEO)

Insajder pre 50 dana
Prema istraživanju Insajdera, 17.000 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta upisano je pre prvog pokušaja privatizacije PKB-a kao privatna svojina ovog kombinata. S obzirom na to da je zabranjena prodaja državnog poljoprivrednog zemljišta, Zaključkom Vlade Srbije iz 2015. prekinuti su sporovi koje je vodilo Republičko javno pravobranilaštvo a zemljište je upisano kao privatna imovina PKB-a, čime je i omogućena njegova prodaja kompaniji Al Dahra. Na pitanje novinara Insajdera zašto je Vlada donela takvu
Vučić je rekao da je sve urađeno po zakonu jer je odluke Vlade odobrio Republički sekreterijat za zakonodavstvo. On je dodao da bi u suprotnom „imali pravobranioca čiji je posao da zaštiti taj interes“. Na konstataciju novinarke... »

Đilas odgovorio Vučiću zbog PKB-a: "Zašto sedam godina nije podignuta optužnica?"

Nedeljnik pre 50 dana
Jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Đilas upitao je predsednika države zašto za sedam godina nije podignuta krivična prijava, ako tvrdi da je bilo krivičnog dela korupcije
Reagujući na tvrdnju Aleksandra Vučića da je u slučaju PKB-a "korupcije bilo u vreme Đilasa", jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Đilas upitao je predsednika države zašto onda za sedam godina nije podignuta ni krivična... »

Vučić: Pa neće valjda na ćilimu odneti zemlju iz PKB-a

Blic pre 51 dan
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio večeras da Al Dahra donosi i novu opremu u PKB i da očekuje da ta investicija uskoro bude primer uspešnog biznisa u našoj zemlji. Vučić je rekao novinarima da će ta kompanije pored novca za kupovinu dela imovine PKB-a dati i 17 miliona evra za stočni... »

Vučić: Nije bilo korupcije u prodaji PKB

Beta pre 51 dan
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Novom Sadu da Fiskalni savet, Medjunarodni monetarni fond, Svetska banka podržavaju rešavanje problema Poljoprivrednog kombinata PKB, te da bi "voleo da mu neko kaže kakve je tu korupcije bilo". "Voleo bih da mi nekao kaže kakve je tu... »

Vučić o PKB: Neće valjda na ćilimu da odnesu zemlju

Kurir pre 51 dan
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio večeras da Al Dahra donosi i novu opremu u PKB i da očekuje da ta investicija uskoro bude primer uspešnog biznisa u našoj zemlji. Vučić je rekao novinarima da će ta kompanije pored novca za kupovinu dela imovine PKB-a dati i 17 miliona evra za stočni... »

Pregled nedelje: Uhapšen predsednik Opštine Grocka, serijal “Prodaja”, univerzitetska podrška protestima i “neverovatna” pitanja Insajdera

Insajder pre 51 dan
Emitovanje treće, ujedno i poslednje epizode Insajderovog serijala “Prodaja”, diskusija o globalnom stanju u medijima na Ekonomskom forumu u Davosu, u kojoj je učestvovao i srpski predsednik Aleksandar Vučić, sve veća podrška profesora različitih fakulteta građanskim protestima i ponovno održavanje protesta širom Srbije obeležilo je ovu nedelju. Insajder je objavio i da je EPS procenu vrednosti za više od 4.000 nabavki planiranih za ovu godinu proglasio tajnim podatkom. Kraj nedelje obeležila je vest da je
Prema istraživanju Insajdera objavljenom u trećoj epizodi “Prodaje”, ukoliko bude realizovan važeći projekat proširenja puta Beograd-Zrenjanin, država će morati od Al Dahre da otkupljuje ono što je ovoj arapskoj kompaniji nedavno... »

Vučić s potpredsednikom Al Dahre: Očekujem da PKB postiže sve bolje rezultate

Insajder pre 53 dana
Očekujem da PKB postiže sve bolje rezultate u godinama pred nama i zadovoljni smo, kako budućim planovima, tako i mogućnostima za dalju saradnju, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka s potpredsednikom kompanije Al Dahra Al Dareiem na Ekonomskom forumu u Davosu. U saopštenju iz predsednikovog kabineta se navodi i da su Vučić i Al Darei razgovarali o aktivnostima Al Dahre nakon preuzimanja PKB-a. Kako je pokazalo istraživanje Insajdera objavljeno u serijalu „Prodaja“, poslovanje PKB-a
Imovina PKB-a u koju spada zemljište, objekti, oprema i udeo u zavisnim firmama prodata je Al Dahri za 104,7 miliona evra, kao i stočni fond sa oko 22.000 grla stoke za 16,3 miliona evra. Prema Ugovoru o kupovini PKB-a, Al Dahra... »

Al Dahra svima isplatila 450 evra po godini staža

Dnevnik pre 53 dana
Kompanija „Al Dahra Srbija”, koja je krajem prošle godine postala vlasnik dela nekadašnjeg PKB-a, isplatila je svim zaposlenima u tom preduzeću 450 evra po godini staža.
– U narednom periodu biće pokrenuta inicijativa vezana za pregovore o kolektivnom ugovoru – kaže za Tanjug predsednik Samostalnog sindikata „Al Dahre Srbija” Milisav Đorđević. – Svim zaposlenima isplaćene su otpremnine od 450... »

Vučić čelniku Al Dahre: Očekujem da PKB bude ponos Srbije

B92 pre 53 dana
B92: Vučić čelniku Al Dahre: Očekujem da PKB bude ponos Srbije
Predsednik Srbije razgovarao je u Davosu sa čelnikom Al Dahre i rekao mu da očekuje da PKB postiže sve bolje i bolje rezultate, na ponos Beograda i Srbije.
Predsednik Aleksandar Vučić nastavio je učešće na Svetskom ekonomskom forumu sastankom sa predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Sumantrom Čakrabartijem i potpredsednikom kompanije Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata... »

©2019 Netmark d.o.o.