PKB - vesti

Đilas: Uz preporuke MMF Srbija postala zemlja u kojoj vlada siromaštvo

Novi magazin pre 21 sat
Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas ocenio je da je Srbija uz poštovanje preporuka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) postala zemlja u kojoj vlada siromaštvo i poručio da nikada neće podržati odluku vlade da problem deficita rešava smanjenjem penzija i plata.
Đilas je u autorskom tekstu za list Danas u izdanju od ponedeljka 18. februara, napisao da ga zanima kako mere vlade utiču na život građana, a ne na deficit budžeta, javni dug i "slične kategorije koje nemaju direktne veze sa... »

Sindikat PKB: Radnici od novog poslodavca očekuju veće plate

N1 Info pre 6 dana
Radnici PKB-a očekuju da im novi poslodavac, kompanija Al Dahra, od maja poveća plate, jer će se tokom aprila pregovarati o uslovima za novi Kolektivni ugovor, rekao je predsednik Samostalnog sindikata Milisav Đorđević.
On je agenciji Beta rekao da će najvažniji zahtev biti da se radnicima nadoknadi bar deset do 15 odsto umanjenja zbog toga što im se, prema važećem Zakonu o radu, prelaskom kod novog poslodavca zbog prodaje PKB-a arapskoj... »

Insajder: Država jeftino prodala zemljište PKB-a, a skupo će ga platiti zbog proširenja puta

Novi magazin pre 6 dana
Država će zbog planiranog proširenja Zrenjaninskog puta morati da otkupljuje zemljište koje je nedavno kao imovinu PKB korporacije prodala arapskoj kompaniji Al Dahra za u proseku 4.700 evra po hektaru, objavio je danas portal Insajder.
Istraživanje Insajdera je pokazalo da je država zbog izgradnje autoputa Koridor 11 vlasnicima zemljišta u Jakovu i Boljevcu 2016. godine morala da plati nadoknadu u iznosu od 25 do 50.000 evra po hektaru, dok je za hektar... »

Kojom trasom će biti građen put do Zrenjanina nakon prodaje zemljišta Al Dahri: Tri različita plana za nedelju dana

Insajder pre 6 dana
Istraživanje Insajdera objavljeno u serijalu Prodaja pokazalo je da će za planirano proširenje Zrenjaninskog puta država morati da otkupljuje zemljište koje je nedavno kao imovinu PKB-a prodala kompaniji Al Dahra. Iako objavljena dokumentacija Ministarstva građevinarstva i Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine pokazuje da je planirano da se put gradi preko parcela nekadašnjeg PKB-a, posle emitovanja Insajderovog serijala, predstavnici vlasti u samo sedam dana različito su govorili o planovima, koji za
Sve ovo ujedno nisu odgovori na pitanje ko je odgovoran što predstavnici nadležnih institucija nisu vodili računa o tome koje je zemljište trebalo da bude izuzeto prilikom prodaje nekadašnje imovine PKB-a, odnosno za to što će... »

Bivši radnici PKB-a: Tužili smo državu za neisplaćene akcije, sporazumi i zaključci Vlade nisu iznad zakona

Insajder pre 9 dana
Udruženje penzionera i bivših radnika PKB-a „RIT“ podnelo je Privrednom sudu u Beogradu tužbeni zahtev za isplatu besplatnih akcija PKB-a koje su im, kako tvrde, nezakonito uskraćene. Predstavnici ovog udruženja navode da trenutno preko 1800 bivših radnika PKB-a traži od kombinata i države isplatu akcija u ukupnom iznosu od oko 850 miliona dinara.
Advokat Udruženja „RIT“, Saša Gemaljević kaže za Insajder da je država raznim sporazumima i zaključcima društveni kapital PKB-a prevela u državni i tako nezakonito uskratila radnicima pravo na besplatne akcije. „U PKB-u je... »

Radnici PKB tuže državu: Oštećene su čitave generacije i sada udruženi traže 846 miliona dinara na ime besplatnih akcija

Blic pre 9 dana
Penzioneri PKB, bivši i sadašnji radnici tužili su Privrednom sudu ovu kompaniju i Republiku Srbiju zbog neisplaćenih besplatnih akcija i po tom osnovu traže nadoknadu od čak 845,5 miliona dinara, i to bez kamata, saznaje "Blic" Osnov za ovu tužbu nalaze u, kako navode, pravnim transakcijama,... »

Bivši radnici i penzioneri PKB-a tuže državu, traže svoje akcije

Nova ekonomija pre 10 dana
Grupa malih akcionara, bivših radnika i penzionera PKB Korporacije, podnela je Privrednom sudu u Beogradu tužbu jer nisu mogli da ostvare svoje zakonsko pravo na besplatne akcije ostvarene po osnovu radnog staža u toj firmi, preneo je list Danas. Tužbom je obuhvaćena Republika Srbija, odnosno... »

Mali akcionari PKB traže akcije preko suda

BizLife pre 11 dana
Foto: Pixabay Grupa malih akcionara, bivših radnika i penzionera PKB Korporacije, podnela je Privrednom sudu u Beogradu tužbu jer nisu mogli da ostvare svoje zakonsko pravo na besplatne akcije ostvarene po osnovu radnog staža u tok firmi. Tužbom je obuhvaćena i Republika Srbija, odnosno... »

„Finalna trasa puta BG-Zrenjanin nije određena“

Dnevnik pre 12 dana
BEOGRAD: Finalna trasa puta od Beograda do Zrenjanina još nije određena, rekla je danas premijerka Ana Brnabić odgovarajući na pitanje da li će Srbija morati da kupuje zemljište od Al Dahre, kompanije kojoj je prodala PKB.
Premijerka je kazala da je država prodala poljoprivredno, a ne građevinsko zemljište i da još nije donate konačna odluka da li će se graditi autoput ili brza saobraćajnica. "Finalna trasa još nije odrđena, na tome se radi i... »

PKB i Al Dahra: Šta tvrde premijerka i ministri, a šta su činjenice (VIDEO)

Insajder pre 12 dana
Država Srbija je, prema istraživanju Insajdera, prodajom imovine PKB-a prodala i parcele koje su obuhvaćene planom izgradnje puta Beograd-Zrenjanin. To znači da će država, prema postojećem planu, morati da otkupljuje parcele od Al Dahre, ali po tržišnim cenama. Za sve ovo postoji zvanična dokumentacija koja sve to dokazuje. Činjenice koje pokazuju da je u pitanju očigledan propust državnih institucija, međutim, nisu dovoljne predstavnicima vlasti da grešku priznaju, već uporno na pitanja odgovaraju zamenom
Na osnovu zvanične dokumentacije činjenice su sledeće: Prema istraživanju Insajdera, iz prodaje jeste izdvojeno zemljište PKB-a obuhvaćeno gradskim urbanističkim planovima. S obzirim na to da je u postupku privatizacije prodata... »

©2019 Netmark d.o.o.