PKB - vesti

Ako je PKB bila poželjna udavača, onda je Al Dahra ozbiljan mladoženja

B92 pre 13 dana
B92: Ako je PKB bila poželjna udavača, onda je Al Dahra ozbiljan mladoženja
Ako je PKB bila jedna od poželjnijih udavača, onda je Al Dahra bila jedan od ozbiljnijih mladoženja, rekao je Vojin Lazarević, direktor kompanije Al Dahra.
On je na Kopaonik biznis forumu rekao da je Al Dahra jedna od novijih kompanija na tržištu JIE, ali da PKB nije prva investicija. "Reč je o privatnoj kompaniji iu UAE koja ima svoju viziju i misiju. Takođe, ima obavezu da se... »

Lazarević (Al Dahra): Vratićemo PKB-u staru slavu

Večernje novosti pre 13 dana
Generalni direktor kompanije Al Dahra Vojin Lazarević izjavio je da će ta kompanija već do marta ili kraja aprila investirati 15 miliona evra u PKB, što je polovina dogovorenog ulaganja planiranog za naredne tri godine
Generalni direktor kompanije Al Dahra Vojin Lazarević izjavio je večeras da će ta kompanija već do marta ili kraja aprila investirati 15 miliona evra u PKB, što je polovina dogovorenog ulaganja planiranog za naredne tri godine.... »

Aleksić: Moravski koridor skuplji za 300 miliona evra

Danas pre 19 dana
Prvi potpredsednik Narodne stranke i narodni poslanik Miroslav Aleksić izjavio je danas da je cena izgradnje 110 kilometara Moravskog koridora za pet godina drastično poskupela za 300 miliona evra i pozvao ministarku građevinarstva i infrastrukture Zoranu Mihajlović da građanima objasni razloge poskupljenja.
„Reč je o novcu svih građana Srbije i Zorana Mihajlović je dužna da kaže kako je nastala ova razlika u ceni, za koju se mogu kupiti tri PKB-a. Podsećam da je država PKB prodala arapskoj Al Dahri za 105 miliona evra“, naveo je... »

Koliko nas košta državni kapitalizam; Šta nam poručuje Voja Antonić; Na uglu Srebreničke i Dobrice Ćosića - Izašao je novi Nedeljnik

Nedeljnik pre 19 dana
Na kioscima je novi broj Nedeljnika, na povećanom broju strana. Pogledajte šta vas čeka između korica
DRŽAVNI KAPITALIZAM - Od PKB-a i Zastave, preko EI Niš i Dunav osiguranja do Železare i Galenike: Kako je podgrejavan mit o državnom vlasništvu i koliko smo godina izgubili zbog zabluda. Zašto danas nismo makar kao Češka i... »

Da li je trebalo prodati PKB? Koliko nas košta državni kapitalizam? Zašto danas nismo makar kao Češka i Slovačka? Čitajte u Nedeljniku

Nedeljnik pre 19 dana
Veliko istraživanje Miše Brkića o tome kako je podgrejavan mit o državnom vlasništvu i koliko smo godina izgubili zbog zabluda
Da li je trebalo prodati PKB? Šest meseci posle prodaje to pitanje odjekuje u javnosti i ne smanjuje se žal zbog prodaje propalog poljoprivrednog kombinata. Još provejava sumnja u ispravnost takve odluke i opstaje tvrdokorno... »

Vesić: Ðilas je baš ljut kad mu neko pokvari "kombinaciju"!

Srbija danas pre 20 dana
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić osvrnuo se danas na kritike Dragana Ðilasa vezane za završetak rekonstrukcije ulice Bore Stankovića na Vračaru, ukazujući da je bivši gradonačelnik "ljut kada mu neko pokvari ''kombinaciju'' oko udžerice navodnog engleskog investicionog fonda"
- Mogao sam da se kladim da Ðilas neće izdržati da se ne javi povodom rekonstrukcije ulice Bore Stankovića, jer je uvek ljut kada mu izmakne očekivana zarada, od PKB do ove ulice - istakao je Vesić podsećajući da je... »

Vesić:Ðilas je baš ljut kad mu neko pokvari „kombinaciju“

Studio B pre 20 dana
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić osvrnuo se na kritike Dragana Ðilasa vezane za završetak rekonstrukcije ulice Bore Stankovića na Vračaru, ukazujući da je bivši gradonačelnik „ljut kada mu neko pokvari “kombinaciju“ oko udžerice navodnog engleskog investicionog fonda“.
“Mogao sam da se kladim da Ðilas neće izdržati da se ne javi povodom rekonstrukcije ulice Bore Stankovića, jer je uvek ljut kada mu izmakne očekivana zarada, od PKB do ove ulice“, istakao je Vesić podsećajući da je rekonstrukcija... »

Da li je država nezakonito za sebe uzela akcije PKB-a?

Danas pre 21 dan
Ministarstvo privrede tvrdi da mali akcionari PKB-a nisu imali pravo na besplatne akcije svoje firme Ministarstvo privrede tvrdi da zaposleni u Poljoprivrednoj korporaciji Beograd nemaju pravo na besplatne akcije u svojoj firmi, jer je ta mogućnost predviđena samo za preduzeća koja do kupca dolaze metodom prodaje društvenog kapitala.
– Od 2009. godine, kapital PKB-a je prenet na republiku i od tada posluje kao preduzeće sa javnim kapitalom, te od tada ne postoji pravni osnov da zaposleni dobiju besplatne akcije, sa čim su oni i upoznati. Napominjemo da bi,... »

Ugašen požar u Glogonjskom ritu, nema povređenih

RTS pre 21 dan
RTS: Ugašen požar u Glogonjskom ritu, nema povređenih
U Glogonjskom ritu, u opštini Palilula, izbio je požar koji je ugašen. RTS-u je u MUP-u rečeno da nema povređenih.
Požar su sinoć oko 23.45 gasila 23 vatrogasca sa četiri vozila a bilo je uključeno i jedno vozilo PKB-a. Vatrogasci su, nakon što je požar ugašen, iz predostrožnosti dežurale još nekoliko sati ispred objekta. Prema nezvaničnim... »

Država prisvojila akcije radnika i penzionera PKB-a

Danas pre 26 dana
Udruženje zaposlenih Poljoprivredne korporacije Beograd pokrenulo tužbu protiv kompanije i Ministarstva privrede Privredni sud u Beogradu zatražio je od Poljoprivredne korporacije Beograd i Ministarstva privrede da dostave odgovor na tužbu koju je podnelo Udruženje penzionera i bivših radnika PKB-a zahtevajući pravo na upis besplatnih akcija.
Oni se pozivaju na Zakon o privatizaciji kojim je predviđeno da radnici i penzioneri, po osnovu radnog staža imaju pravo na besplatne akcije firme. Međutim, u „šetnji“ vlasništva sa republike na Grad i obratno, to pravo se negde... »

©2019 Netmark d.o.o.