Prosveta

Gotov raspust: Sutra počinje drugo polugodište, osnovci se vraćaju u klupe, a srednjoškolci nastavu pohađaju kombinovano

Kurir pre 6 dana
U ponedeljak 18. januara počinje drugo polugodište u Srbiji za sve osnovne i srednje škole. Učenici srednjih škola će u školu ići po ritmu koji je, zbog epidemije korona virusa, uspostavljen još u septembru, rekao je pomoćnik ministra prosvete… »

Crna gora odlučila: Plaćeno odsustvo za roditelje dece mlađe od 11 godina

Večernje novosti pre 6 dana
PRAVO na plaćeno odsustvo jednom od roditelja, ili samohranom roditelju deteta koje nije starije od 11 godina života i deteta sa posebnim obrazovnim potrebama – smetnjama u razvoju obezbeđuje se pravo na plaćeno odsustvo sa rada. Ovo je saopšteno… »

ZAVRŠAVA SE ZIMSKI RASPUST: Počinje drugo polugodište

Niške vesti pre 6 dana
Za starije osnovce to znači da jedan dan idu u školu, drugi dan nastavu prate onlajn, dok srednjoškolci nedelju dana idu u školu, a nedelju dana nastavu prate na daljinu. Časovi će u drugom polugodištu trajati pola sata. Odejenja će se i sada… »

Škole spremne za drugo polugodište: Đaci u Zrenjaninu uskoro u klupama

Večernje novosti pre 6 dana
OSNOVNE škole na području grada Zrenjanina, spremne dočekuju početak nastave u drugom polugodištu, a prema podacima predsednice aktiva direktora osnovnih škola u Zrenjaninu, Dragane Bogojević, sve ide u prilog odluci Ministarstva prosvete Republike… »

Onlajn nastava za učenike koji koriste prevoz

Zoom UE pre 8 dana
PRIJEPOLJE – U susret početku drugog polugodišta rukovodstvo Opštine Prijepolje je obavilo razgovor sa direktorima srednjih škola o rešenju za prevoz učenika. Procedura izbora prevoznika i potpisivanja ugovora bi trebalo da bude završena do 15… »

Danas stižu kineske vakcine: U ALIMS već počela procedura provere, prvi će ih primiti prosvetari

Kurir pre 7 dana
U ALIMS je već počela procedura provere da li „Sinofarm“ zadovoljava naše standarde, a ukoliko se izda potvrda kvaliteta, u nedelju ili ponedeljak će se krenuti s vakcinacijom. U nedelju ili ponedeljak počinje vakcinacija zdravstvenih i… »

Školarci od ponedeljka ponovo u klupama: Postoje striktna pravila za korona virus koja đaci moraju poštovati!

Srbija danas pre 7 dana
Ministar prosvete Branko Ružić kaže da je obrazovni sistem spreman. Posle jednomesečnog raspusta više stotina hiljada osnovaca i srednjoškolaca u ponedeljak kreće u školu. Doduše, razlika je između nižih razreda osnovne škole i viših, kao i… »

Počinje imunizacija

Alo pre 9 dana
Slični dopisi stigli su i iz drugih prosvetnih ustanova. Ministarstvo zdravlja je ovog popodneva naložilo Ministarstvu prosvete da pošalje spisak zainteresovanih prosvetnih radnika na fakultetima i u srednjim školama koji bi da se vakcinišu, ali nije… »

Za učenike srednjih škola koji koriste prevoz biće organizovana onlajn nastava

Glas Zapadne Srbije pre 9 dana
Prijepolje - U susret početka drugog polugodišta rukovodstvo Opštine Prijepolje je obavilo razgovor sa direktorima srednjih škola o iznalaženju rešenja za prevoz učenika. Tom prilikom direktori su upoznati sa procedurom javne nabavke za izbor… »

Počinje imunizacija: "Prosvetni radnici imaju prednost" VIDEO

B92 pre 8 dana
Od nedelje počinje vakcinacija prosvetnih radnika, saznaje Prva televizija. Ministarstvo zdravlja je ovog popodneva naložilo Ministarstvu prosvete da pošalje spisak zainteresovanih prosvetnih radnika na fakultetima i u srednjim školama koji bi da se… »

Vesti dana »