Prosveta

Ružić: Apsurdno saslušavanje direktora zbog maski, obustavlja se postupak

N1 Info pre 3 dana
Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da on i premijerka Ana Brnabić dele stav da je apsurdno pozivati direktore škola na policijske razgovore zato što poštuju mere Kriznog štaba i zahtevaju obavezno nošenje maski, kao najvažnije sredstvo… »

Nastava na daljinu i u majdanpečkoj opštini

Danas pre 3 dana
U obe srednje, kao i u starijim razredima osnovnh škola opštine Majdanpek od danas do 4. decembra nastava će se odvijati onlajn. Naime, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dalo je saglasnost na preporuke Štaba za vanredne situacije… »

Zajednička sednica vlada Kosova i Severne Makedonije u januaru

Danas pre 3 dana
Zajednički sastanak vlada Kosova i Severne Makedonije najverovatnije će biti u januaru, dogovorili su se danas u Prištini potpredsednici dveju vlada. Zamenica premijera Kosova Aljbuljene Baljaj-Haljimaj i prvi zamenik premijera Severne Makedonije Artan… »

Ružić i Čadež razgovarali o nastavku saradnje između prosvete i privrede

N1 Info pre 3 dana
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić razgovarao je sa predsednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom o nastavku saradnje u oblasti dualnog obrazovanja, najavljujući da će od naredne godine fokus biti na unapređenju… »

Ružić i Čadež O saradnji: Tema razvoj dualnog obrazovanja

Kurir pre 3 dana
BEOGRAD - O razvoju saradnje sa privredom u oblasti unapređenja dualnog obrazovanja u Srbiji razgovarali su danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež. Ružić je naveo da je… »

B92.net saznaje: Rešen problem direktora tuženih zbog maski; "Još sam u šoku"

B92 pre 3 dana
Beograd -- Završen sastanak ministra prosvete i direktora škola zbog tužbi koje su protiv njih podnete zbog maski. Problem je rešen, saznaje B92.net. Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić sastao se danas sa predsednikom… »

Završena konferencija „Nova generacija obrazovanja“: Značaj obrazovanja za razvoj privrede i društva

Kurir pre 3 dana
Beograd, 25. novembar 2020 – Održana je šesta digitalna serija pod nazivom „Nova generacija obrazovanja“ u okviru Re-set summita, koji organizuje Adria Media Group u strateškom partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije. U uvodnom delu „Otvoreno… »

Kragujevački prosvetari traže prelazak na onlajn nastavu, čeka se Gradska uprava

B92 pre 3 dana
Unija sindikata prosvetnih radnika Kragujevca zahteva od gradskog Štaba za vanredne situacije da se u školama na teritoriji grada odobri izvođenje onlajn nastave u trajanju od dve nedelje, kako bi se za to vreme suzbilo širenje virusa među decom i… »

Re-SET SUMMIT Ružić: Onlajn za srednje škole i starije razrede osnovnih danas na Kriznom štabu! Prosveta više nije siroče

Kurir pre 3 dana
Da li je ovo prilika za novu generaciju obrazovanja. Adria Media Group već godinama neguje kulturu dijaloga, kroz konferencije, stavljajući glavna pitanja za građane u fokus. Ove godine, platforma za dijalog u poslednjem kvartalu dobija novu dimenziju… »

Sindikat nauke: Otkaz Ćurčiću je nezakonit

Danas pre 3 dana
Doktor nauka koji je otpušten jer je govorio o mobingu koji trpi podnosi tužbu Viši naučni saradnik Živko Ćurčić, koji je u ponedeljak dobio otkaz u Institutu za ratarstvo i povrtarstvo zbog izjava o stanju u toj ustanovi objavljenih u našem… »

Vesti dana »