Prosveta

Ponavlja se konkurs za izbor direktora škole

Danas pre 11 dana
Deo zaposlenih u OŠ "Vuk Karadžić" u Vršcu nezadovoljan što još nije završena procedura izbora prvog čoveka te osmoletke Ministarstvo prosvete je donelo rešenje o ponavljanju konkursa za direktora OŠ „Vuk Karadžić“ u Vršcu, jer je… »

Vršnjačko nasilje u osnovnoj školi u Zemunu: Prepirka i guranje između dvanaestogodišnjaka završili teškim telesnim…

Večernje novosti pre 12 dana
U OŠ "Rade Končar" u Zemunu došlo je do novog vršnjačkog nasilja. U OŠ "Rade Končar" u Zemunu oko 10.40 časova došlo je do prepirke i guranja između učenika šestog razreda A. S. (12) i L. N. (12), saznaju "Novosti". A.S. je prevezen u Institut… »

Dom zdravlja Sjenica: Nemamo kadrove iz Tutina

Radio sto plus pre 12 dana
U organizacionim jedinicama Doma zdravlja u Sjenici ne radi niti jedna medicinska sestra ili tehničar sa diplomom Srednje škole “Tutin”, kojoj je Ministarstvo prosvete zabranilo rad, naveli su danas u toj zdravstvenoj ustanovi. Postupajući, sa… »

Jedno dete teško povređeno u tuči u beogradskoj školi

Dnevnik pre 12 dana
BEOGRAD: Jedan 12-godišnji učenik osnovne škole "Rade Končar" u Zemunu zadobio je danas teške telesne povrede u tuči s vršnjakom, javljaju beogradski mediji. Novi slučaj vršnjačkog nasilja dogodio se tokom prepodneva za vreme odmora, kada je… »

Vremeplov: Rođen Stojan Novaković

RTV pre 13 dana
NOVI SAD - Na današnji dan 1842. godine rođen je srpski političar, diplomata, filolog i istoričar Stojan Novaković, član Srpske kraljevske akademije, osnivač i lider Napredne stranke. Bio je bibliotekar Narodne biblioteke u Beogradu, profesor… »

Škola za dizajn tekstila i kože – Najopremljenija škola modne konfekcije u Srbiji

IndeksOnline pre 12 dana
NOVI PAZAR – Škola za dizajn tekstila i kože bila je sve do 1993. godine u sastavu obrazovnog centra “Zenun Hasković”. Odlukom vlade Republike Srbije 1993. godine škola menja naziv u “Kožarsko-tekstilna škola”, a po odobrenju Ministarstva… »

Čačanski prosvetari sledeće sedmice u štrajku upozorenja, sat vremena bez nastave

Morava info pre 12 dana
ČAČAK – Članovi Unije sindikata prosvetnih radnike Srbije (USPRS) narednog petka održaće štrajk upozorenja, kada nastava neće biti održana od 12 do 13 sati. U sindikatu traže hitno preduzimanje mera protiv nasilja u školama, uključujući i… »

Obnovljeno 135 osnovnih i srednjih škola

RTV pre 12 dana
BEOGRAD - U poslednje dve i po godine preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima potpuno je rekonstruisano 135 osnovnih i srednjih škola u Srbiji, kaže direktor te Kancelarije Marko Blagojević. On je naglasio da tu nisu uračunati objekti čiju… »

Blagojević:Potpuno obnovljeno 135 osnovnih i srednjih škola

Studio B pre 12 dana
U poslednje dve i po godine preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima potpuno je rekonstruisano 135 osnovnih i srednjih škola u Srbiji, kaže direktor te Kancelarije Marko Blagojević. On je naglasio da tu nisu uračunati objekti čiju… »

Grad Novi Sad spreman da finansira udžbenike koji nedostaju osnovcima

Radio 021 pre 13 dana
Grad Novi Sad je spreman da po hitnom postupku sprovede kupovinu kompleta udžbenika koji još uvek nisu isporučeni đacima novosadskih škola koji su ostvarili pravo na besplatne udžbenike Ministarstva prosvete, poručio je gradonačelnik Novog Sada… »

Vesti dana »