Prosveta - vesti

Počinje mala matura

Studio B pre 7 dana
Polaganje male mature počinje u ponedeljak i tajaće do srede, zadatke iz srpskog, matematike i kombinovanog testa rešavaće 71.661 osmak, a pomoćnica ministra prosvete Vesna Nedeljković kaže da dan pre završnog ispita samo šest osoba zna kako testovi izgledaju i kakvi su zadaci.
Ona je za RTS rekla da je mali broj ljudi uključen u pripremu završnog ispita i da su primenjene opsežne mere bezbednosti. „U ovom trenutku, 24 sata pre testa, samo šest osoba zna kako testovi izgledaju i kakvi su zadaci, a svi... »

Đaci u Srbiji polažu malu maturu

Slobodna Evropa pre 6 dana
Polaganjem testa iz maternjeg jezika u Srbiji počeo završni ispit za preko 70.000 učenika osmog razreda osnovnih škola. Zbog ranijih iskustava sa krađom testova i nepravilnosti tokom ispitnog procesa, i ove godine su tokom pripreme završnog ispita primenjene opsežne mere bezbednosti. Ministar... »

Škola zbog negativne konotacije naziva “14. oktobar” promenila ime u “Carica Jelena”

Južne vesti pre 7 dana
Kako se naziv niške škole za osnovno i srednje obrazovanje “14. oktobar”, kako kaže njen direktor Miša Ljubenović, često koristi za vređanje, pa se zbog toga đaci i njihovi roditelji osećaju stigmatizovano, rešili su da promene ime škole. Od 1. septembra će škola koju pohađaju deca sa smetnjama u... »

Šarčević najavio rigorozne kontrole prilikom polaganja testova

Radio sto plus pre 7 dana
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević najavio je danas, povodom polaganja male mature, da će biti sprovedene rigorozne kontrole prilikom polaganja testova i pregledanja. On je to izjavio obilazeći osmake koji polažu test srpskog jezika u Osnovnoj školi "Bora Stanković" na... »

Na proslavu 65 godina mature učitelji poveli decu i unuke

RTS pre 7 dana
RTS: Na proslavu 65 godina mature učitelji poveli decu i unuke
Maturanti Učiteljske škole u Kragujevcu proslavili su 65 godina mature. Okupljaju se svake godine, a na ovu jubilarnu proslavu pozvali su i svoju decu i unuke.
Ceo život i radni vek proveli su sa decom, pa su i za godišnjicu mature sa mladima – školarci da se takmiče na Prirodnomatematičkom fakultetu, a večiti prosvetari da se podsete svoje Učiteljske škole i đačkih dana. "Ova godina... »

Savet univerziteta sutra "prima k znanju" Šarčevićevo razrešenje rektora

InfoKG pre 8 dana
Sednica Saveta Univerziteta, na kojoj će biti razmatrano rešenje resornog ministra o razrešenju rektora Arsenijevića, zakazana je za sutra. Savet je pozvao ministra prosvete Mladena Šarčevića i premijerku Anu Brnabić da prisustvuju sednici. Prema pisanju Danas, "Savet treba da primi „k znanju“ (ne... »

Na Savetu Univerziteta u Kragujevcu sutra treći put o smenjivanju rektora Arsenijevića

Novi magazin pre 7 dana
Savet Univerziteta u Kragujevcu sutra će raspravljati o rešenju ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića o smenjivanju rektora kragujevačkog Univerziteta Nebojše Arsenijevića.
Savet je prošle nedelje uputio poziv premijerki Ani Brnabić i ministru Šarčeviću da prisustvuju sednici. U pozivu se navodi da je ministar pozvan da lično obrazloži akt koji je doneo 4. juna (o smenjivanju rektora), a premijerka... »

"Stari" studenti traže produženje roka za diplomiranje

Moj Novi Sad pre 8 dana
Zamenik predsednika Odbora za obrazovanje Skupštine Srbije Ljubiša Stojmirović kaže za Danas da će se lično založiti da se starim studentima produži rok za diplomiranje i da će o tome razgovarati sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem i predsednikom Odbora Muamerom Zukorlićem. On je već, kako... »

Deca u Srbiji na internetu već sa tri godine

Radio 021 pre 8 dana
Više od 70 odsto dece u Srbiji samostalno koristi internet uređaje i provodi vreme na internetu, a roditelji i vaspitači nisu dovoljno stručni da ih zaštite i usmere kako da bezbedno koriste internet i uređaje.
To je pokazalo istraživanje nastalo u okviru projekta "Bezbedan internet za celu porodicu" koji sprovodi UNICEF, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Ključni nalazi istraživanja o dečijoj upotrebi... »

Sutra počinje mala matura, samo šest osoba zna kakvi su zadaci

BK TV pre 8 dana
Polaganje male mature počinje sutra i trajaće do srede... Zadatke iz srpskog, matematike i kombinovanog testa rešavaće 71.661 osmak, a pomoćnica ministra prosvete Vesna Nedeljković kaže da dan pre završnog ispita samo šest osoba zna kako testovi izgledaju i kakvi su zadaci. Ona je za RTS rekla da... »

Izbori u Turskoj: Erdogan ponovo izabran za predsednika

BBC News  pre 1 sat  još 17 povezanih

Jevtić: Srbi su za trajni mir na Kosovu

RTV  pre 1 sat  još 13 povezanih

Nema povređenih u zemljotresu u Grčkoj

Novi magazin  pre 2 sata  još 12 povezanih

Prosečna bruto plata u aprilu 67.901 dinar

Dnevnik  pre 37 minuta  još 10 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.