Prosveta

Učitelji i učiteljice osposobljeni da predaju informatiku

Danas pre 8 dana
Još jedan obavezan predmet za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole Informatika bi od naredne školske godine trebalo da postane obavezan predmet i u nižim razredima osnovne škole, ali još nije utvrđeno kojom dinamikom će se uvoditi… »

Matura je ozbiljan, zahtevan i skup posao

Danas pre 9 dana
Iskustva Hrvatske i Slovenije u sprovođenju i organizaciji državne mature Ministarstvo prosvete je ranije najavilo da će pri kreiranju nacionalnog modela državne mature biti korišćena iskustva zemalja koje su taj ispit uvele pre nas, između ostalog… »

Pozlilo učitelju koji štrajkuje glađu

Danas pre 9 dana
Protestuje zbog stranačkog zapošljavanja, očekuje se reakcija prosvetara Učitelju Zlatku Cvijoviću, koji od ponedeljka štrajkuje glađu protiv stranačkog zapošljavanja, pozlilo je danas i pomoć mu je, na poziv njegove sestre, ukazana u hitnoj… »

Novi studijski program na 13 fakulteta povezaće IT i biznis VIDEO

B92 pre 9 dana
U prostorijama Vlade Republike Srbije održana je konferencija povodom predstavljanja četiri nova, interdisciplinarna studijska programa posvećena IT-ju. Oni nose objedinjeni naziv Master 4.0. Konferenciji je prisustvovala i obratila se predsednica… »

Informatika od prvog razreda: Ministarstvo priprema program nastave za novi obavezan predmet u osnovnim školama

Blic pre 9 dana
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja formiralo je radnu grupu za uvođenje informatike kao obaveznog predmeta u prvi ciklus osnovnog obrazovanja. Ona podrazumeva izradu stručnog predloga za pripremu plana i programa nastave i učenje… »

Zaobišli volju naučnika pri izboru direktora „Vinče“

Danas pre 10 dana
Upravni odbor Instituta za nuklearne nauke doneo odluku o imenovanju dr Snežane Pajović na mesto v.d. direktora Upravni odbor Instituta za nuklearne nauke „Vinča“ na današnjoj sednici imenovao je dr Snežanu Pajović za novu v.d. direktora čime… »

Informatika obavezna i u nižim razredima osnovne škole

Valjevska posla pre 9 dana
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja formiralo je radnu grupu za uvođenje informatike kao obaveznog predmeta od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. Deo kabineta nove VI škole / Foto: Valjevska posla Radna grupa će izraditi… »

Protest hrvatskih nastavnika koji traže šest odsto povišice

N1 Info pre 9 dana
Više od 1.500 prosvetnih radnika je protestovalo u Zagrebu da bi tražilo povećanje koeficijenta plata u prosveti za šest odsto. Skup su organizovali vodeći sindikati zaposlenih u školama uoči početka školske godine 9. septembra, kada počinje i… »

Master 4.0 — četiri nova master programa u oblasti IT-a na srpskim državnim fakultetima

StartIt pre 10 dana
Interdisclipinarni programi spajaju 13 državnih fakulteta i univerziteta sa više od 75 IT i kompanija iz drugih sektora koje će učestvovati u nastavi i omogućiti prakse za studente. Inicijativa „Digitalna Srbija“ i Ministarstvo prosvete, nauke i… »

Srpski jezik se vratio u makedonske škole

Politika pre 9 dana
Njegovo izučavanje je uvršćeno u izborne predmete. Specijalno za „Politiku” Skoplje – Nakon dvanaest godina pauze, u makedonskim školama se ponovo izučava i srpski jezik. To vladino rešenje je počelo da se primenjuje, između ostalog, i u… »

Vesti dana »