Prosveta - vesti

Đak prvak preminuo usred nastave

Alo pre 7 dana
Alo: Đak prvak preminuo usred nastave
Šestogodišnji F.J. učenik prvog razreda osnovne škole “Zejnel Ajdini” u selu Rajince kod Preševa preminuo je pod neutvrđenim okolnostima u školskoj zgradi tokom nastave.
Njegovo telo na podu primetili su drugi učenici. Lekar ambulante koja je u okviru škole pokušao je reanimaciju i konstatovao je smrt. Na telu dečaka nema vidljivih nasilnih povreda. U Ministarstvu prosvete Tanjugu je rečeno da će... »

Nezapamćen užas u osnovnoj školi kod Preševa: Đak prvak (6) preminuo usred nastave

Srbija danas pre 7 dana
Strašno!
- Šestogodišnji F.J. učenik prvog razreda osnovne škole “Zejnel Ajdini” u selu Rajince kod Preševa preminuo je pod neutvrđenim okolnostima u školskoj zgradi tokom nastave. Njegovo telo na podu primetili su drugi učenici. Lekar ambulante koja je u okviru škole pokušao... »

Đak prvak iznenada umro za vreme nastave!

Mondo pre 7 dana
Učenik prvog razreda osnovne škole "Zejnel Ajdini" u selu Rajince kod Preševa, preminuo je pod neutvrđenim okolnostima u školskoj zgradi tokom nastave, javljaju beogradski mediji.
Foto: MONDO/Stefan Stojanović Telo šestogodišnjeg dečaka na podu primetili su drugi učenici. Lekar ambulante koja je u okviru škole pokušao je reanimaciju, međutim ubrzo je konstatovao smrt dečaka. Na telu deteta nema vidljivih... »

Mladen Šarčević: 40 odsto škola u Srbiji ima loše direktore, đaci zato nemaju priliku da napreduju

Telegraf pre 7 dana
On je naglasio da se neće tolerisati nereagovanje direktora na nasilje u školi
Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da je blizu 40 odsto škola u Srbiji loše ocenjeno u eksternom vrednovanju ustanova i da je to pokazatelj da te škole imaju loše rukovodstvo. Govoreći o najavljenoj smeni više od... »

Otvoren Beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom

B92 pre 7 dana
Deveti Beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom, BOSIFEST, pod sloganom "Rampa!", otvoren je sinoć u Amfiteatru Sava centra.
Na ovogodišnjem festivalu biće prikazano 15 filmova koje je odabrao selektor Goran Radovanović, i to 10 u takmičarskom i pet u revijalnom programu. Na otvaranju su govorili Darko Ivić, direktor Festivala, Gordana Cvetković,... »

Šarčević posetio škole u Petrovcu na Mlavi

Danas pre 8 dana
Obrazovanje u funkciji potreba građana Ministar u Vladi Srbije zadužen za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj Mladen Šarčević posetio je opštinu Petrovac na Mlavi obišavši Srednju školu „Mladost“ i Osnovnu školu „Bata Bulić“.
Predsednik Opštine Duško Nedinić izrazio je zadovoljstvo posetom ministra Šarčevića i izrazio nadu da će on pomoći Petrovčanima da i u prosveti brže napreduju. Po rečima Nedinića, nije dovoljno da se u školama razmišlja samo o... »

Uz pedagoško zvanje i veća plata

Danas pre 8 dana
Nastavak pregovora sa sindikatima obrazovanja sutra U ovom trenutku u Srbiji 516 ljudi ima neko od četiri pedagoška zvanja, a pitanje izmene postojećeg pravilnika tek treba da dođe na dnevni red.
U Ministarstvu prosvete Danasu je rečeno da je još rano pričati o promeni pravilnika dok Jasna Janković, predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika, očekuje da bi ova tema mogla da bude otvorena već na sutrašnjem sastanku... »

Otvorena izložba "Arheologija Beogradske tvrđave"

RTS pre 8 dana
RTS: Otvorena izložba "Arheologija Beogradske tvrđave"
Izložba fotografija "Arheologija Beogradske tvrđave" otvorena je na Savskom šetalištu na Kalemegdanu. Izložba predstavlja novije rezultate arheoloških istraživanja u kompleksu Beogradske tvrđave.
Arheološki institut - Naučno-istraživački projekat za Beogradsku tvrđavu realizovao je izložbu u prethodnoj deceniji, samostalno i u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture grada Beograda i JP "Beogradska tvrđava",... »

Vučić o prosvetarima: Biće veće plate, ali da vidimo i rezultate

Kurir pre 9 dana
ASTANA - Prosvetari će dobiti veće plate, ali treba da se vide i bolji rezultati u svim oblastima obrazovanja, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Predsednik Srbije je u obraćanju novinarima rekao da ćemo morati u Srbiji mnogo više da se pozabavimo obrazovanjem, a ne da "jedino... »

Ministarstvo prosvete bira koje će korumpirane direktore da smenjuje

Južne vesti pre 9 dana
Zbog toga što preporuke Agencije za borbu protiv korupcije za smenu direktora osnovnih i srednjih škola, kako kažu u Ministarstvu prosvete, u praksi "nisu uvek crno-bele", u ovom MInistarstvu će birati i vagati ko će od korumpiranih direktora biti smenjen. Na spisku Agencije se nalaze i direktori... »

Brnabić: Srbija posvećena miru; Palmer: Za mir nužna saradnja

Večernje novosti  pre 9 sati  još 2 povezane

Šib i Skot na Bezbedonosnom forumu različito o Kosovu

Danas  pre 7 sati  još 1 povezana

Evropu očekuje topla i sušna zima

RTV  pre 5 sati  još 1 povezana

Stari prijatelji rane leče u kupu

Vesti online  pre 24 minuta

Jedan program za dopunske škole

Vesti online  pre 1 sat

Kožna jakna kao izazov

Vesti online  pre 1 sat

"Vesti" čita i u Maleziji

Vesti online  pre 2 sata
©2018 Netmark d.o.o.