Prosveta - vesti

Borba prosvetara za veće plate, pomaka - nema

N1 Info pre 8 dana
Borba prosvetara za veće plate i bolji položaj i dalje traje. Premijerka Ana Brnabić najavila je povećanje penzija i plata, a koliko će one tačno porasti, prema njenim rečima, znaćemo u septembru. Povećanju se najviše nadaju prosvetni radnici, zbog, kažu, dugogodišnje nepravde koju trpe i nejednakog tretmana sa ostalim zaposlenim u javnim službama.
Izvor: N1 Najavljeni oktobar biće u najboljem slučaju novembar. Tada bi penzije i plate u javnom sektoru trebalo da budu povećane. Na veću platu - čekaju i prosvetari. U međuvremenu i dalje biju bitku i za prelazak u devetu... »

U Tršiću se uči digitalna humanistika

Politika pre 8 dana
Obrazovno-kulturni centar „Vuk Karadžić” ima zadatak da štiti srpsko nematerijalno kulturno nasleđe i neguje našu kulturu
Tačno tri i po decenije posle osnivanja najvećeg vanškolskog naučno-obrazovnog centra za prirodne nauke u Evropi, naša istraživačka stanica „Petnica” dobila je svoj pandan za izučavanje društvenih nauka. Barem tako čelnici... »

Javni poziv za privatne predškolske ustanove

RT Kragujevac pre 8 dana
Gradska uprava za vanprivredne delatnosti raspisala je Javni poziv privatnim predškolskim ustanovama, radi upisa dece čiji su roditelji ostvarili pravo na naknadu dela troškova boravka u vrtiću za radnu 2018/2019 godinu. Pravo učešća imaju sve privatne predškolske ustanove koje poseduju akt o... »

Sindikati: Prosveta je uvek, pa i sada 13. prase i crna ovca

Nova ekonomija pre 9 dana
Predsednici dva reprezentativna sindikata prosvete, Unije sindikata prosvetnih radnika i Sindikata radnika u prosveti Srbije, nezadovoljni su platnim razredima. Jasna Janković i Slobodan Brajković ocenili su da je prosveta ponovo degradirana jer je stavljena u jedan platni razred niže od ostalih... »

Muza štiti tradiciju

Politika pre 9 dana
Pozorišni život u Vršcu traje više od dva veka, a 1920. godine Ministarstvo prosvete donosi odluku da se „u Banatu u Vršcu osnuje profesionalno pozorište”
Vršac – Vrščanima je, očigledno, već duže od dva veka naklonjena muza Talija, jer baš toliko traje pozorišni život u rodnom gradu slavnog srpskog komediografa Jovana Popovića Sterije čije ime od 1920. godine nosi ovdašnje... »

Trka za ključ u „studenjaku“ počinje 1. septembra

Niške vesti pre 9 dana
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja raspisalo je Konkurs za prijem studenata visokoškolskih ustanova u Republici Srbiji u ustanove za smeštaj i ishranu studenata u 2017/2018. godinu.Studentski centar u Nišu u svoja četiri paviljona raspolaže sa 948 mesta. Rok za prijavu na Konkurs u... »

MINISTARSTVO: Naloženo ukidanje neakreditovanih isturenih odeljenja

Moj Novi Sad pre 9 dana
Na adrese fakulteta i visokih strukovnih škola u Srbiji poslat je dopis da se sva neakreditovana isturena odeljenja ugase od 1. septembra. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obratilo se i državnim i privatnim visokoškolskim ustanovama, a oni koji ne postupe po nalogu biće kažnjen sa... »

Zatvaraju se neakreditovana odeljenja na pojedinim fakultetima

Dnevnik pre 10 dana
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uputilo je dopis svim visokoškolskim ustanovama državnim i privatnim da „hitno” od 1. septembra ugase neakreditovana isturena odeljenja.
Resorni ministar Mladen Šarčević rekao je da je dopis otišao na adrese svih fakulteta i visokih strukovnih skola u Srbiji i državnih i privatnih. - Već od 1. septembra sve inspekcije biće na terenu - rekao je ministar za Tanjug i... »

Makedonski u srpskim školama

Večernje novosti pre 10 dana
Uvođenje makedonskog jezika u osnovne škole u Srbiji trebalo bi da uskoro bude realizovan u saradnji sa Ministarstvom prosvete
PROJEKAT uvođenja makedonskog jezika u osnovne škole u Srbiji trebalo bi da uskoro bude realizovan u saradnji sa Ministarstvom prosvete, izjavio je predsednik Nacionalnog saveta makedonske nacionalne zajednice u Srbiji Borče... »

Prosvetni sindikati nezadovoljni platnim razredima

Beta pre 11 dana
Predsednici dva reprezentativna sindikata prosvete, Unije sindikata prosvetnih radnika i Sindikata radnika u prosveti Srbije, Jasna Janković i Slobodan Brajković izjavili su danas da su nezadovoljni platnim razredima. Janković i Brajković ocenili su u izjavama agenciji Beta da je prosveta ponovo... »

©2018 Netmark d.o.o.