Prosveta - vesti

Teodorović: Novi zakon će zacementirati visoko obrazovanje

N1 Info pre 3 dana
Akademik i profesor Dušan Teodorović smatra da novi zakon o visokom obrazovanju, koji se nalazi u skupštinskoj proceduri uz predlog Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, ne nože da donese nikakvo dobro. Dodaje da taj zakon treba da zacementira visoko obrazovanje u formi kakvo jeste, a sasvim drugačije od modernog obrzovanja u svetu.
Izvor: N1 Teodorović je gostujući u Danu uživo rekao je osnovna novina Zakona o visokom obrazovanju to što će ministar prosvete imati što je moguće veću kontrolu nad faklutetima preko kontrole Nacionalnog saveta. On ističe da je... »

Strože sankcije za bahato ponašanje u školi

Telegraf pre 5 dana
Skupštinski Odbor za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo prihvatio je juče dva predloga zakona
Ministar prosvete Mladen Šarčević je izjavio danas da novi sistemski zakoni u obrazovanju, koji su ušli u skupštinu, predviđaju strožije sankcije za bahato ponašanje u školi - nastavnika, učenika, ali i roditelja, kao i da je to... »

Roditelji đaka zemunske škole: Ne dižemo nikakvu revoluciju tražimo da se reši problem (VIDEO)

Insajder pre 5 dana
Roditelji čija deca već više od 20 dana ne idu u školu Svetozar Miletić u Zemunu apelovali su danas ponovo na sve nadležne institucije da se uključe u rešavanje njihovog problema. Kako su naveli na konferenciji za novinare, roditelji su nakon pregledanja dokumentacije u vezi sa smenom direktora ove škole podneli tužbu Upravnom sudu jer smatraju da je „rešenje za smenu direktora nezakonito“. Sa druge strane, ministar prosvete Mladen Šarčević ne odustaje od smene direktora škole najavljujući sutra donošenje
Podsetimo, učenici zemunske osnovne škole "Svetozar Miletić" već tri nedelje ne idu u školu jer se roditelji protive smeni direktora te škole. Posle dve radne nedelje, tokom kojih praktično nije bilo komunikacije između... »

Opozicija kritikuje zakon o obrazovanju

Danas pre 5 dana
Poslanici opozicionih stranaka kritikovali su danas rešenja predviđena predlozima Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i Zakona o visokom obrazovanju i ocenili da Nacionalni savet za visoko obrazovanje ne bi trebalo da imenuje Vlada, već da ga bira Skupština Srbije. Šef poslaničke... »

Test izdržljivosti u školi Svetozar Miletić u Zemunu

N1 Info pre 5 dana
Situacija u školi Svetozar Miletić u Zemunu pretvorila se u test izdržljivosti. Dok ministar prosvete ne odustaje od smene direktora škole, roditelji odbijaju da šalju decu u školu dok Šarčević odluku o smeni ne povuče.
Izvor: N1 Ovako veliki odziv roditelja, i ovako velika reakcija roditelja na ovu celu situaciju u školi je posledica činjenice da je ova škola dobra, da su roditelji zadovoljni sa njom, da deca ovde dobijaju ono što treba da... »

Šid: Većina dece izbeglica krenula u školu

Radio 021 pre 5 dana
Oko 90 odsto dece izbeglica iz kolektivnih centara Principovac i Adaševci u opštini Šid, koji su bili planirani da se uključe u nastavu u srpskim školama, počelo je da pohađa nastavu, rečeno je danas u Ministarstvu prosvete.
U četiri škole u opštini Šid, ministarstvo je očekivalo uključenje u nastavu 101 učenika iz ta dva kolektivna centra, a zaključno sa 19. septembrom nastavu je počeo da pohađa 91 učenik. Ministarstvo je navelo da je 18. septembra... »

Protest: Šetnja protiv vlasti u Banjaluci

Mondo pre 5 dana
Više stotina građana protestovalo je danas u Banjaluci tražeći ostavku Vlade RS, a najviše nezadovoljstva iskazali su prolazeći pored institucija vlasti u RS gde su uzvikivali "lopovi, lopovi" i pravili buku pištaljkama.
Proteste je organizovao građanski pokret "Restart Srpska", a priodružilo im se nekoliko stranačkih funkcionera opozicije, uglavnom odbornika u Skupštini Banjaluke. Okupljeni su zahtevali ostavke svih članova vlade, uključujući i... »

Skupština Srbije: Opozicija: Ministar će birati direktore; Šarčević: Samo ću verifikovati

Blic pre 6 dana
B92: Šarčević će moći da poništava diplome?
Predstavnici opozicije kritikovali su danas predlog Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, jer su uvereni da će sva vlast u tom segmentu društva biti centralizovana u ministarstvu, dok ministar tvrdi da su predloženim zakonom omogućene velike kompetencije u izboru direktora, te da ministar na kraju to samo verifikuje.
Poslanica kluba "Za spas Srbije" Sanda Rašković Ivić tvrdi, međutim, da će ministar prosvete predloženim Zakonom birati direktore u 2.500 škola, da će imati mogućnost da preinači odluku školskog odbora, te da to može da dovede do... »

Šarčević o školi u Zemunu: Roditelji da shvate... Čućete

B92 pre 6 dana
Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da će biti rešena situacija u zemunskoj Osnovnoj školi "Svetozar Miletić".
U toj školi deca od početka septembra ne idu u školu i najavio da će to ministarstvo sutra objaviti mere koje će preduzeti. U OŠ "Svetozar Miletić" je razrešen direktor Miroljub Mosurović zbog propusta u radu koje je utvrdila... »

Uskoro razrešenje situacije u zemunskoj školi: Deca ne pohađaju nastavu voljom roditelja

Telegraf pre 6 dana
U OŠ "Svetozar Miletić" je razrešen direktor Miroljub Mosurović zbog propusta u radu koje je utvrdila prosvetna inspekcija, a roditelji, đaci i zaposleni u toj školi od 1. septembra protestuju zbog odluke ministra Šarčevića da smeni direktora
Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da će biti rešena situacija u zemunskoj Osnovnoj školi "Svetozar Miletić" gde deca od početka septembra ne idu u školu i najavio da će to ministarstvo sutra objaviti mere koje će... »

©2017 Netmark d.o.o.