Prosveta - vesti

Novi sistem bodovanja za malu maturu

Novi magazin pre 13 dana
Pomoćnica ministra prosvete Vesna Nedeljković izjavila je da je promenjen sistem bodovanja za upis u srednje škole i da će sadašnji i budući osmaci iz škole moći da ponesu najviše 60, a da će na završnom ispitu moći da osvoje još maksimalno 40 poena.
Nedeljković je za list Blic od četvrtka rekla da se ministarstvo i ranije zalagalo za promenu upisne politike, jer su želeli da vrednuju više znanje koje đaci pokažu na testu, pošto je "jagma za ocenama u školi postala teret i za... »

Promenjen sistem bodovanja za upis u srednju školu

N1 Info pre 13 dana
Pomoćnica ministra prosvete Vesna Nedeljković izjavila je da je promenjen sistem bodovanja za upis u srednje škole i da će sadašnji i budući osmaci iz škole moći da ponesu najviše 60, a da će na završnom ispitu moći da osvoje još maksimalno 40 poena.
Nedeljković je za Blic rekla da se ministarstvo i ranije zalagalo za promenu upisne politike, jer su želeli da vrednuju više znanje koje đaci pokažu na testu, pošto je "jagma za ocenama u školi postala teret i za đake, nastavnike... »

Najbolje ocenjeni ministri Ružić, Dačić i Stefanović

Radio 021 pre 14 dana
Ministri Branko Ružić, Ivica Dačić i Nebojša Stefanović najbolje su ocenjeni članovi Vlade Srbije – ocenama 2,8, pokazuje istraživanje agencije Faktor plus.
Najbolje je ocenjena premijerka Ana Brnabić, koja je od građana dobila ocenu 3,1. Slede Radim Ljajić sa 2,7, potom Zorana Mihajlović, Milan Krkobabić i Nenad Popović sa po 2,6, dok su ostali dobili između 2,1 i 2,5. Najlošiju... »

Ružić, Dačić i Stefanović najbolje ocenjeni ministri

Glas Zapadne Srbije pre 14 dana
Ministri Branko Ružić, Ivica Dačić i Nebojša Stefanović najbolje su ocenjeni članovi Vlade Srbije – ocenama 2,8, pokazuje istraživanje agencije Faktor plus koje je objavio list Politika. Najbolje je ocenjena premijerka Ana Brnabić koja je od građana dobila ocenu 3,1. Slede Rasim Ljajić sa 2,7,... »

Brnabić u 2017. najzadovoljnija prosvetom

Mondo pre 14 dana
Predsednica Vlade Ana Brnabić u prošloj godini najzadovoljnija je resorom prosvete, a u ovoj će se, kaže, najviše ulagati u kulturu.
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll "Najviše radosti je donelo Ministarstvo prosvete zato što smo 1. septembra uspeli da uvedemo informacione tehnologije kao obavezan predmet", rekla je Brnabić je za TV Prva. Govoreći o povećanju plata... »

Ružić, Dačić i Stefanović najbolje ocenjeni ministri

Danas pre 14 dana
Ministri Branko Ružić, Ivica Dačić i Nebojša Stefanović najbolje su ocenjeni članovi Vlade Srbije – ocenama 2,8, pokazuje istraživanje agencije Faktor plus koje je objavio list Politika. Najbolje je ocenjena premijerka Ana Brnabić koja je od građana dobila ocenu 3,1. Slede Radim Ljajić sa 2,7,... »

Užička pršuta bogata proteinima

Glas Zapadne Srbije pre 14 dana
Čačak – Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije finansira projekat koji obuhvata i uporedna ispitivanja svojstava goveđe pršute sa Zlatibora, proizvedene na tradicionalni način u seoskim domaćinstvima sa jedne, i one iz industrijskih pogona za preradu mesa sa druge... »

Brnabić: Prosveta je resor kojim sam najzadovoljnija u protekloj godini, u 2018. dosta ulažemo u kulturu!

Srbija danas pre 15 dana
Daju se signali da je kultura sve važnija i da je Ministarstvu kulture povećan budžet za 2018.
Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da je prosveta resor kojim je u prošloj godini najzadovoljnija, a ovoj će se, kaže, najviše ulagati u kulturu. - Najviše radosti je donelo Ministarstvo prosvete zato što smo 1. septembra... »

Evo kojim je resorom u Vladi Srbije Ana Brnabić najzadovoljnija

Alo pre 14 dana
Alo: Evo kojim je resorom u Vladi Srbije Ana Brnabić najzadovoljnija
Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da je prosveta resor kojim je u prošloj godini najzadovoljnija, a ovoj će se, kaže, najviše ulagati u kulturu.
"Najviše radosti je donelo Ministarstvo prosvete zato što smo 1. septembra uspeli da uvedemo informacione tehnologije kao obavezan predmet", rekla je Brnabić je za TV Prva. Govoreći o povećanju plata prosvetnim radnicima,... »

Premijerka Brnabić u prošloj godini najzadovoljnija prosvetom

BK TV pre 15 dana
Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je prosveta resor kojim je najzadovoljnija u prošloj godini, a ovoj će, kako kaže, najviše ulagati u kulturu. "Najviše radosti je donelo Ministarstvo prosvete zato što smo 1. septembra uspeli da uvedemo informacione tehnologije kao obavezan predmet",... »

©2018 Netmark d.o.o.