Prosveta

Prijava poslodavaca za učešće u dualnom obrazovanju

RT Kragujevac pre 8 dana
Za školsku 2020/2021. godinu, u toku je planiranje upisa učenika u srednje stručne škole po dualnom modelu obrazovanja, koji Privredna komora Srbije organizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Poslodavci iz… »

Pazite kada i koliko su vam deca napolju: Preporuka ministarstva vrtićima i školama zbog zagađenja

iKragujevac pre 8 dana
Ministarstvo prosvete uputilo je preporuku predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama da prate informacije o zagađenosti vazduha i da rad organizuju na najbolji način i u interesu očuvanja bezbednosti i zdravlja dece, učenika i zaposlenih… »

Od 2022. godine PISA zadaci umesto kombinovanog testa

iKragujevac pre 8 dana
Od 2022. godine kombinovani test na maloj maturi zameniće PISA zadaci, a najverovatnije će biti promenjen i način bodovanja za upis u srednju školu, najavio je ministar prosvete Mladen Šarčević. "Ideja je da ukinemo kombinovani test i da postavimo… »

Ministar prosvete o bezbednosti dece: Penzionisani policajci čuvaće srpske đake

Kurir pre 8 dana
Ima plan Osim pojačanog obezbeđenja u školama, Mladen Šarčević najavio promene u bodovanju male mature i konkurs za zapošljavanje prosvetnih radnika. Đake u srpskim školama uskoro bi mogli da čuvaju penzionisani policajci kao vid dodatnog… »

Šest mera protiv zagađenja vazduha, preporuka vrtićima i školama

RTV pre 9 dana
BEOGRAD, NOVI SAD - Vlada Srbije će formirati telo koje će koordinisati rad svih državnih organa, obaveštavati javnost i predlagati i analizirati efekte mera koje Srbija sprovodi u cilju zaštite životne sredine. Ovo je zaključeno na sastanku koji… »

Preporuka vrtićima i školama zbog zagađenja vazduha

Dnevnik pre 9 dana
BEOGRAD: Ministarstvo prosvete uputilo je danas preporuku predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama da prate informacije o zagađenosti vazduha i da rad organizuju na najbolji način i u interesu očuvanja bezbednosti i zdravlja dece… »

PISA zadaci umesto kombinovanog testa od 2022. godine

Studio B pre 9 dana
„Ideja je da ukinemo kombinovani test i da postavimo neku drugu priču“, rekao je Šarčević na konferenciji o planovima rada tog ministarstva. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja predstavilo je desetogodišnju strategiju za… »

Ministar Šarčević: Mala matura zasad neće se menjati, ali za dve godine startuje novi digitalni sistem polaganja

Kurir pre 9 dana
BEOGRAD - Ove godine mala matura ostaje nepromenjena, a za dve godine biće sasvim novi digitalni sistem polaganja, najavio je ministar prosvete Mladen Šarčević. Ono što će biti promenjeno ove godine jeste način na koji će se distribuirati i… »

Ne daju svoje penzije: Protesti na ulicama širom Francuske! Izašli advokati, prosvetari, železničari i studenti!

Kurir pre 9 dana
Nekoliko desetina hiljada ljudi okupilo se danas širom Francuske na poziv sindikata protiv najavljene reforme penzije, zbog koje šest nedelja traje štrajk železnice. Skupovi su održani u velikim gradovima širom Francuske, a u Parizu se okupilo… »

Obustava nastave zbog zagađenja? Ministarstvo preporučilo školama i vrtićima da reaguju po potrebi

Večernje novosti pre 9 dana
Ministarstvo prosvete uputilo je preporuku predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama da prate informacije o zagađenosti vazduha i da rad organizuju na najbolji način i u interesu očuvanja bezbednosti i zdravlja dece. Ministarstvo prosvete… »

Vesti dana »