Prosveta - vesti

Muza štiti tradiciju

Politika pre 7 dana
Pozorišni život u Vršcu traje više od dva veka, a 1920. godine Ministarstvo prosvete donosi odluku da se „u Banatu u Vršcu osnuje profesionalno pozorište”
Vršac – Vrščanima je, očigledno, već duže od dva veka naklonjena muza Talija, jer baš toliko traje pozorišni život u rodnom gradu slavnog srpskog komediografa Jovana Popovića Sterije čije ime od 1920. godine nosi ovdašnje... »

Trka za ključ u „studenjaku“ počinje 1. septembra

Niške vesti pre 7 dana
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja raspisalo je Konkurs za prijem studenata visokoškolskih ustanova u Republici Srbiji u ustanove za smeštaj i ishranu studenata u 2017/2018. godinu.Studentski centar u Nišu u svoja četiri paviljona raspolaže sa 948 mesta. Rok za prijavu na Konkurs u... »

MINISTARSTVO: Naloženo ukidanje neakreditovanih isturenih odeljenja

Moj Novi Sad pre 8 dana
Na adrese fakulteta i visokih strukovnih škola u Srbiji poslat je dopis da se sva neakreditovana isturena odeljenja ugase od 1. septembra. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obratilo se i državnim i privatnim visokoškolskim ustanovama, a oni koji ne postupe po nalogu biće kažnjen sa... »

Zatvaraju se neakreditovana odeljenja na pojedinim fakultetima

Dnevnik pre 8 dana
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uputilo je dopis svim visokoškolskim ustanovama državnim i privatnim da „hitno” od 1. septembra ugase neakreditovana isturena odeljenja.
Resorni ministar Mladen Šarčević rekao je da je dopis otišao na adrese svih fakulteta i visokih strukovnih skola u Srbiji i državnih i privatnih. - Već od 1. septembra sve inspekcije biće na terenu - rekao je ministar za Tanjug i... »

Makedonski u srpskim školama

Večernje novosti pre 8 dana
Uvođenje makedonskog jezika u osnovne škole u Srbiji trebalo bi da uskoro bude realizovan u saradnji sa Ministarstvom prosvete
PROJEKAT uvođenja makedonskog jezika u osnovne škole u Srbiji trebalo bi da uskoro bude realizovan u saradnji sa Ministarstvom prosvete, izjavio je predsednik Nacionalnog saveta makedonske nacionalne zajednice u Srbiji Borče... »

Protivustavno nametanje ćirilice u RS?

Slobodna Evropa pre 8 dana
U Republici Srpskoj u pripremi je Zakon o ćirilici kojim bi ovo pismo trebalo biti nоrmirаno kао glаvnо u tom bh. entitetu. Iako se još ne može tačno reći šta ovaj zakon zapravo donosi, bošnjački i hrvatski zvaničnici upozoravaju da bi se time mogli prekršiti Ustavi BiH i RS s obzirom da su i... »

Naloženo hitno gašenje neakreditovanih isturenih odeljenja

RTS pre 9 dana
RTS: Naloženo hitno gašenje neakreditovanih isturenih odeljenja
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uputilo je dopis svim visokoškolskim ustanovama, državnim i privatnim, da "hitno" od 1. septembra ugase neakreditovana isturena odeljenja.
Resorni ministar Mladen Šarčević kaže za Tanjug da je dopis otišao na adrese svih fakulteta i visokih strukovnih škola u Srbiji, i državnih i privatnih. "Već od 1. septembra sve inspekcije biće na terenu", rekao je ministar i... »

Prosvetni sindikati nezadovoljni platnim razredima

Beta pre 9 dana
Predsednici dva reprezentativna sindikata prosvete, Unije sindikata prosvetnih radnika i Sindikata radnika u prosveti Srbije, Jasna Janković i Slobodan Brajković izjavili su danas da su nezadovoljni platnim razredima. Janković i Brajković ocenili su u izjavama agenciji Beta da je prosveta ponovo... »

Zatvaraju se neakreditovana odeljenja, studenti zaštićeni

IndeksOnline pre 9 dana
BEOGRAD – Državni sekretar Ministarstva prosvete Vladimir Popović apelovao je na buduće brucoše da ne upisuju studije na neakreditovanim isturenim odeljenjima, jer će od 1. septembra takva odeljenja morati da budu zatvorena. On je naglasio da je Ministarstvo prosvete uputilo dopis državnim i... »

Brucoši, oprez: Pazite gde upisujete studije, zatvaraju se neakreditovana odeljenja

BK TV pre 9 dana
Državni sekretar Ministarstva prosvete Vladimir Popović apelovao je na buduće brucoše da ne upisuju studije na neakreditovanim isturenim odeljenjima, jer će od 1. septembra takva odeljenja morati da budu zatvorena. On je naglasio da je Ministarstvo prosvete uputilo dopis državnim i privatnim... »

Federer: Finale s Đokovićem? Presrećan sam

N1 Info  pre 3 sata  još 25 povezanih

Jak zemljotres ponovo pogodio Lombok

Novi magazin  pre 3 sata  još 17 povezanih

"Rešena dva slučaja paljenja automobila u Novom Sadu"

B92  pre 5 sati  još 12 povezanih

Višesatna zadržavanja na Horgošu

RTS  pre 2 sata  još 12 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.