Prosveta

Program informatike za mlađe osnovce do kraja godine

iKragujevac pre 8 dana
Novoformirana radna grupa za uvođenje informatike od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola ima zadatak da osmisli program do kraja 2019. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja formiralo je… »

Uvrede bez pokrića

Danas pre 8 dana
Verbalni napadi šabačkih naprednjaka na profesionalne medije Šabački naprednjaci već duže vreme vređaju i prete novinarima profesionalnih medija u ovom gradu. Najnoviji primer bio je istup Aleksandra Pajića, poverenika Srpske napredne stranke u… »

Prekinuo štrajk glađu: Ministarstvo učitelja vraća u školu

Večernje novosti pre 8 dana
Predstavnici ministarstva obećali trajno rešenje za učitelja koji je 12 godina radio „na određeno“. Učitelj iz Užica Zlatko Cvijović (37) prekinuo je u petak štrajk glađu nakon što se njegovo zdravstveno stanje drastično pogoršalo, uz… »

Šarčević: Bićemo ozbiljno informatičko društvo

RTV pre 8 dana
BEOGRAD - Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da su formirani timovi koji će se baviti uvođenjem informatike od prvog do četvrtog razrede osnovne škole i istakao da će Srbija biti ozbiljno informatičko društvo. Šarčević je… »

Štrajk glađu ispred škole: Učitelju iz Užica pozlilo

Večernje novosti pre 9 dana
Zlatko Cvijović (37), koji je posle 12 godina rada na određeno ostao bez posla, posle četiri dana štrajka glađu završio je u Službi hitne pomoći. UČITELj iz Užica Zlatko Cvijović (37), koji je posle 12 godina rada na određeno ostao bez posla… »

Trivić: Nijedan učitelj ili nastavnik neće ostati bez posla, ali će imati manji broj časova

Blic pre 8 dana
Nijedan učitelj ili nastavnik u Republici Srpskoj neće ostati bez posla iako je broj upisanih đaka i ove godine manji. Ovo je danas rekla ministarka prosvete i kulture u Vladi RS Natalija Trivić na pres konferenciji nakon sednice Vlade. -Postigli smo… »

FTN u timu nagrađenog konzorcijuma Univerziteta u Kragujevcu za program Master 4.0

Morava info pre 8 dana
ČAČAK – U Vladi Republike Srbije predstavljena su četiri interdisciplinarna studijska programa pod jedinstvenim nazivom Master 4.0, nastala kroz blisku saradnju univerziteta i privrede, a u cilju povezivanja savremenih IT znanja sa poslovnim… »

Šarčević: Za srpsko obrazovanje dolaze bolji dani. Srpska nauka je cenjena u svetu

Nedeljnik pre 8 dana
Foto: Tanjug Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je da za srpsko obrazovanje dolaze bolji dani i ocenio da je srpska nauka cenjena u svetu, preneo je N1. Šarčević je na otvaranju eTwinning konferencije u Beogradu… »

Čas informatike jednom nedeljno u osnovne škole od prvog do četvrtog razreda

Jugmedia pre 8 dana
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja formiralo je radnu grupu za uvođenje informatike kao obaveznog predmeta u prvi ciklus osnovnog obrazovanja. U skladu sa Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, Komisija će pripremiti… »

Šarčević: Dolaze bolji dani za srpsko obrazovanje, bićemo ozbiljno informatičko društvo

IndeksOnline pre 8 dana
BEOGRAD – Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas za srpsko obrazovanje dolaze bolji dani i ocenio da je srpska nauka cenjena u svetu.Šarčević je na otvaranju eTwinning konferencije u Beogradu kazao da se… »

Vesti dana »