Prosveta

Šamar tužilaštvu: Nenad Suzić osumnjičen za polno nasilje pušten iz pritvora

Blic pre 8 dana
Okružno javno tužilaštvo Banjaluka nije ponudilo dokaze koji bi sudu pružili opravdane argumente za produženje pritvora pa je bivši ministar prosvete i kulture Nenad Suzić optužen za polno nasilje nad devojčicom pušten da se brani sa slobode… »

Šarčević na pitanja Insajdera o PISA testu: Koliko se ulaže u obrazovanje u Srbiji i kakvi su rezultati - mi smo visoko…

Insajder pre 8 dana
„Trećina srpskih đaka je funkcionalno nepismena jer je sistem takav. Kada uzmete pokazatelj koliko se ulaže u obrazovanje i kakvi su rezultati u Srbiji, mi smo tu visoko kotirani“, rekao je Mladen Šarčević, ministar obrazovanja, odgovarajući na… »

“Jaooo!”: Reakcija Šarčevića kad su mu rekli da je Mića Jovanović odustao od prodaje Megatrenda

Nedeljnik pre 8 dana
Foto: Printskrin YouTube Vest da je prof. dr Mića Jovanović, rektor i vlasnik „Megatrenda”, samo sedam dana nakon informacije o prodaji tog privatnog univerziteta juče odustao od nje, Mladen Šarčević, ministar prosvete, čuo je od novinara. Kako… »

Šarčević o PISA: Gimnazijalci "izvukli priču", a deca sa trogodišnjim obrazovanjem "povukla dole"

Telegraf pre 8 dana
- Ako govorimo da je od 79 zemalja Srbija na 45. mestu, to je mesto gde smo mi bili - smatra Šarčević. Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević ponovio je danas da su srpski đaci zapravo zadržali isto mesto ili postigli malo… »

Ministarstvo prosvete: Nismo obavešteni o prodaji Megatrenda, videli smo u medijima

Nedeljnik pre 8 dana
Foto: Printskrin YouTube Ministarstvo prosvete još nije obavešteno o prodaji privatnog Univerziteta Megatrend, preneo je N1 pozivajući se na sazanja agencije FoNet kojoj je ta informacija potvrđena u pres službi Ministarstva. Kako je navedeno… »

Otvaranje legata Nikole Jankovića 11. decembra

RT Kragujevac pre 8 dana
Legat Nikole Koke Jankovića, vajara koji je svu svoju zaostavštinu poklonio Kragujevčanima i Kragujevcu, biće otovren 11. decembra, u zdanju sagrađenom prošle godine nedaleko od Rektorata Univerziteta u Kragujevcu. Najavljeno je da će otvaranju… »

Bahatost ministra

Danas pre 8 dana
Ko je kriv što učenici iz Srbije konstantno imaju niska postignuća na PISA istraživanjima legitimno je pitanje na koje svako ko se u trenutku objavljivanja rezultata ove studije nađe na mestu ministra prosvete mora da odgovori. Kao što treba da… »

Počeo 13. Festival nauke u Beogradu

Danas pre 8 dana
Na Beogradskom sajmu danas je počeo 13. Festival nauke, na kome će do 8. decembra, učestvovati više od 60 naučih i obrazovnih institucija i više od 650 naučnih promotera iz Srbije i inostranstva. Programski koordinator Festivala Nenad Zarić kazao… »

“Pošto rukovodstvo firme ne postoji i pošto su to manekeni sa interneta, šta još treba da se desi…?”: Jerkov kaže da…

Nedeljnik pre 8 dana
Foto: Tanjug Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Aleksandra Jerkov ocenila je da je ministar prosvete Mladen Šarčević “dužan” da pokrene postupak provere prodaje Univerziteta Megatrend, navodeći da “nije u pitanju samo prodaja jednog… »

Festival doprinosi i kvalitetnijem obrazovanju

Beta video pre 8 dana
BEOGRAD - Pomoćmik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Saša Lazović naveo je da Festival promoviše nauku na način blizak svima bez obzira na godine i obrazovanje i pomaže u podsticanju mladih da se bave naučnim istraživanjem.… »

Vesti dana »