Prosveta - vesti

Fizičari "beže" od bahate direktorke: Dok ona troši milione na automobile i stilski nameštaj, naučnici bez para za istraživanja

Blic pre 13 dana
Laboratorija za atomsku fiziku (LAF) podnela je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja molbu za odvajanje od Instituta za nuklearne nauke Vinča, saznaje "Blic". U prilog tome da se situacija u Naučnom institutu Vinča ne smiruje od kada je na mesto direktorke postavljena Milica Marčeta... »

Patrijarh Irinej: Albanija želi da se proširi na račun Srbije

RTS pre 14 dana
RTS: Patrijarh Irinej: Albanija želi da se proširi na račun Srbije
Srpski patrijarh Irinej izjavio je da je, "radi nekakvih interesa, Albanija danas postala miljenik mnogih država, i Amerike i velikog dela Evrope" i da zajedno s kosovskim Albancima hoće da se proširi na račun Srbije i zauzme najsvetiju srpsku zemlju, Kosovo i Metohiju.
Patrijarh je podsetio da su se na Kosovu i Metohiji odigrali krupni događaji u istoriji srpskog naroda i istakao da Srbija kao država i srpski narod to ne mogu da im poklone. "Sve što je pozitivno i vredno tamo se razvijalo, i... »

Institut „Vinča“: Vratite dugove, pa se otcepite

Večernje novosti pre 14 dana
Direktorka "Vinče" o zahtevu jedne laboratorije da se izdvoji iz Instituta. Ministarstvo se zalaže za reorganizaciju instituta. Ponovo pokrenuta ideja stara 20 godina o formiranju naučno-tehnološkog parka
U INSTITUTU za nuklearne nauke "Vinča" ovih dana opet vri, jer je Laboratorija za atomsku fiziku (LAF) Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja podnela molbu da se izdvoji iz instituta. U Ministarstvu kažu da su dobili... »

Intervju Daliborka Stojšić: Lepota ne vredi, jer može da se kupi!

Večernje novosti pre 14 dana
Daliborka Stojšić o drugoj zbirci pesama, zvezdanim trenucima koje je doživela u sovjetskom savezu, muzici...
KRAJEM šezdesetih godina Daliborka Stojšić je bila mis SFRJ, zvezdane trenutke je doživela i kao članica muzičke grupe “One i oni”, bila je TV voditeljka, a oprobala se i u glumi. Diplomirala je na književnosti, ali je talenat za... »

Panika među zaposlenima, sve je ugroženo do krajnjih granica

Alo pre 15 dana
Alo: Panika među zaposlenima, sve je ugroženo do krajnjih granica
Laboratorija za atomsku fiziku (LAF) podnela je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja molbu za odvajanje od Instituta za nuklearne nauke Vinča, piše današnji "Blic".
U podnesku u koji je list imao uvid, oni su tražili administrativno i finansijsko odvajanje Laboratorije od instituta, jer je, kako su zaposleni u LAF-u naveli, naučno-istraživački rad u LAF-u "ugrožen do krajnjih granica".... »

Ministarstvo prosvete finansira mlade istraživače

Dnevnik pre 15 dana
NOVI SAD: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavilo je na svom sajtu preliminarne liste kandidata koji ispunjavaju uslove Drugog poziva za učešće na projektima u ovoj godini.
Kako je interesovanje za ovaj poziv bilo izvanredno, to jest prijavio se veliki broj kandidata koji ispunjavaju uslove, Ministarstvo će, u skladu sa buyetskim mogućnostima, u tekući projektni ciklus uključiti znatno više od... »

Laboratorija za atomsku fiziku traži odvajanje od Vinče

Radio 021 pre 15 dana
Laboratorija za atomsku fiziku (LAF) podnela je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja molbu za odvajanje od Instituta za nuklearne nauke Vinča, piše "Blic".
U podnesku u koji je list imao uvid, oni su tražili administrativno i finansijsko odvajanje laboratorije od instituta, jer je, kako su zaposleni u LAF-u naveli, naučno-istraživački rad u LAF-u "ugrožen do krajnjih granica".... »

Kragujevački studenti konstruisali 3d skener

iKragujevac pre 15 dana
KRAGUJEVAC - Na takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju, koje već 14 godina organizuje Mnistarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, prva nagrada u kategoriji, inovativne ideje, pripala je studentskom timu iz Kragujevca koji su konstruisali prototip 3D skenera.
Na hiljade kompanija širom sveta, uveliko koristi 3d skenere u različitim oblastima: od industrije do medicine i za to izdvaja velike sume novca. Kragujevački doktrandi, svojim idejama i znanjem, konstruisali su prototip koji je... »

U Republici Srpskoj povećane plate prosvetarima za osam odsto

Nova ekonomija pre 16 dana
Nastavnicima i ostalim zaposlenima u ustanovama obrazovanja i kulture u RS na radnim mestima sa visokom stručnom spremom od Nove godine plate su uvećane za najmanje osam odsto. Vlada RS je, naime, uoči Nove godine dopunila Odluku o utvrđivanju cene rada i povećala cenu rada za ove radnike na 108... »

Prosvetarima u Srpskoj uvećane plate za osam odsto

Blic pre 16 dana
Nastavnicima i ostalim zaposlenima u ustanovama obrazovanja i kulture u RS na radnim mestima sa visokom stručnom spremom od Nove godine plate su uvećane za najmanje osam odsto. Vlada RS je, naime, uoči Nove godine dopunila Odluku o utvrđivanju cene rada i povećala cenu rada za ove radnike na 108... »

Izbori 31. marta ili 14. aprila?

RTV  pre 7 sati  još 1 povezana

Jokić nejaki Klivlend častio novim tripl dablom

N1 Info  pre 1 sat  još 2 povezane

Rusija: Američki razarač ne može da ostane duže od 21 dana, evo i zašto

Večernje novosti  pre 9 sati  još 2 povezane
©2018 Netmark d.o.o.