Prosveta - vesti

Šarčević šalje inspekcije u OŠ "Svetozar Miletić" (VIDEO)

Danas pre 4 dana
Umesto mere koju je za danas najavo ministar prosvete, kojom bi se rešila situacija u skoli, Mladen Šarčević je jutros u školu poslao inspekciju za internu reviziju finansija. "U školi im je pojašnjena situacija - da nema rukovodstva koje bi primilo inspekciju, da nema đaka ni nastave, kao i da su... »

Opozicija: Zakoni o obrazovanju ne rešavaju nijedan problem

N1 Info pre 4 dana
Poslanici Skupštine Srbije završili su načelnu objedinjenu raspravu o predlozima zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i o visokom obrazovanju, a rad nastavljaju u ponedeljak, 25. septembra. Na predloge tih zakona podneto je više od 1.200 amandamana.
Vladajuća većina najavila je podršku zakonima, dok je opozicija kritikovala predložena rešenja uz ocenu da daju prevelika ovlašćenja ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Poslanici opozicije su tokom rasprave o... »

Najboljim učenicima kovanice sa likovima znamenitih Srba

InfoKG pre 5 dana
Najbolji učenici generacije za školsku 2016/17 godinu iz Šumadijskog okruga nagrađeni su kovanicama sa likovima znamenitih ličnosti Srbije. Priznanja koja čine albumi “Znamenite ličnosti Srbije“ – zbirke od 25 kovanica sa likovima državnika, naučnika, svetitelja i umetnika dobilo je 70 učenika, 50... »

Sedam zahteva podržao protest bivših radnika IMT

Danas pre 5 dana
Pokret Sedam zahteva pozvao je danas građane da se u petak, 22. septembra u 11 časova ispred Vlade Srbije pridruže bivšim radnicima IMT-a koji će protestovati tog dana. Oni dodaju da su prethodni dani obeleženi okupljanjem građana kako bi se sprečila deložacija porodice u Njegoševoj, kao i... »

MUP:Predavanja za školarce

Pirotske vesti pre 5 dana
Pripadnici Policijske uprave u Pirotu, pod okriljem akcije MUP-a “Osnovi bezbednosti dece” u saradnji sa Ministarstvom prosvete, organizuju predavanja za školarce četvrtog i šestog razreda u Pirotu, Dimitrovgradu, Beloj Palanci i Babušnici. Kako saopštavaju iz pirotske Policijske uprave, cilj... »

"Ljušićev udžbenik istorije truje gimnazijalce šovinizmom"

B92 pre 5 dana
B92: "Ljušićev udžbenik istorije truje gimnazijalce šovinizmom"
Novi Sad -- Istoričar Aleksandar R. Miletić pozvao javnost na raspravu o štetnom, šovinističkom delovanju udžbenika istorije za treći razred gimnazije Radoša Ljušića.
"Neprihvatljivo je da se ovakve uvredljive opservacije koje raspiruju mržnju i netrpeljivost mogu naći u zvaničnom i od strane ministra prosvete odobrenom udžbeniku namenjenom adolescentima", napisao je Miletić u autorskom tekstu... »

Podrška Šarčeviću

Večernje novosti pre 5 dana
Reagovanje povodom postavljenja v.d. direktora u tri čačanske škole
ČAČAK - Povodom primedbi upućenih ministru prosvete Mladenu Šarčeviću od pojedinih opozicionih stranaka u Čačku, a zbog odluka o postavljenju v. d. direktora u tri škole, u sredu su reagovali gradonačelnik Milun Todorović i... »

Ministar Stefanović sa osnovcima o bezbednosti: "Ovi momci i devojke u uniformi su vaši drugari"

Blic pre 6 dana
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i ministar prosvete Mladen Šarčević prisustvovali su danas času „Osnovi bezbednosti dece“ koji je deci četvrtog razreda Osnovne škole „Borislav Pekić“ u Novom Beogradu održao školski policajac Vladica Nešić u sklopu fakultativnog predmeta uvedenog ove školske godine.
„Ovi momci i devojke u plavoj uniformi su vaši drugari i ako imate bilo kakav problem slobodno se obratite vašem školskom policajcu, nastavniku, direktoru škole, jer to su ljudi koji mogu da vam pomognu. Policija je tu i da van... »

Prosvetari će morati u penziju sa 65 godina!

Alo pre 6 dana
Alo: Prosvetari će morati u penziju sa 65 godina!
Zaposleni u prosveti moraće sa 65 godina života da idu u penziju.
Poslednju reč u imenovanju direktora škole davaće ministar prosvete, a uvodi se i jedinstveni obrazovni broj učenika, samo su neke od novina koje predviđa predlog Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja. Predlog zakona... »

Ministri policije i prosvete prisustvovali su danas času ``Osnovi bezbednosti dece``

Beta video pre 6 dana
BEOGRAD - Ministri policije i prosvete Nebojša Stefanović i Mladen Šarčević prisustvovali su danas času ``Osnovi bezbednosti dece`` u Osnovnoj školi ``Borislav Pekić`` na Novom Beogradu.... »

Gojković izrekla tri opomene, pa odredila pauzu

Večernje novosti  pre 58 minuta  još 23 povezane

Kapetan Dragan osuđen na 15 godina zatvora

Politika  pre 10 minuta  još 24 povezane

Matis: SAD za diplomatsko rešenje severnokorejske krize

RTS  pre 4 sata  još 16 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.