Prosveta - vesti

Bahati rektor uzalud traži podršku: Šarčević: Arsenijević nikakvim bezakonjem ne može nazad na fukciju

Blic pre 3 dana
Nebojša Arsenijević više nije rektor Univerziteta u Kragujevcu i nikakvim bezakonjem pojedinaca ne može biti vraćen na tu funkciju. Pozivam pojedine dekane, a prepoznaće se, da poštuju zakon, svoj Univerzitet i studente, kaže u izjavi za “Blic” ministar prosvete Mladen Šarčević. Bahati Nebojša... »

"Ispisaću sina iz škole": Inspektori Ministarstva prosvete ispituju tvrdnju majke da joj je dete maltretirano na času

Blic pre 4 dana
Povodom incidenta u Osnovnoj školi "Branko Radičević" u Batajnici, kada su na času fizičkog vaspitanja vršnjaci trinaestogodišnjeg S.T. vezali za koš, polivali bojom i nazivali pogrdnim imenima, oglasila se i republička prosvetna inspekcija. - Inspekcija je upoznata sa navedenim slučajem, izvršiće... »

Sednica Saveta Univerziteta u Kragujevcu 18. juna

RT Kragujevac pre 4 dana
Osam članova Saveta Univerziteta u Kragujevcu, od ukupno 19, podnelo je ostavke na tu funkciju. Sednica Saveta na kojoj bi trebalo da se razmotri rešenje ministra prosvete Mladena Šarčevića o smeni rektora Univerziteta u Kragujevcu Nebojše Arsenijevića zakazana je za ponedeljak 18. jun. Na ovu... »

Svako četvrto dete u predškolskom uzrastu poseduje digitalni uređaj

Telegraf pre 5 dana
Korišćenje digitalnih uređaja predstavlja jedan od posebnih izazova za roditelje i za postavljanje granica u okviru vaspitanja dece
Deca u sve ranijem uzrastu počinju da koriste internet, a roditelji nemaju dovoljno znanja i veština da ih zaštite od mogućih zloupotreba, pokazalo je istraživanje nastalo u okviru projekta "Bezbedan internet za celu porodicu"... »

Ministar prosvete: Proveriću da li je moj pomoćnik predložio Kostićevu za dekana

Južne vesti pre 5 dana
Na tvrdnje profesora Fakulteta umetnosti u Nišu da je za novi mandat dekanicu Suzanu Kostić predložio nastavnik stručnog predmeta i državni sekretar Ministarstva prosvete Marko Milenković, iako je ranije ovo Ministarstvo tražilo njenu smenu, ministar Mladen Šarčević kaže da će te navode proveriti,... »

Niste jedini: Dve trećine roditelja se svađa sa decom zbog interneta

Nedeljnik pre 5 dana
Pokušaj da ograniče detetu vreme provedeno na internetu izazvao je sukob sa decom kod dve trećine roditelja, dok se jedna trećina njih sukobila sa decom zbog ograničavanja dostupnog sadržaja na internetu, pokaualo je istraživanje UNICEF-a
Deca u sve ranijem uzrastu počinju da koriste internet, a roditelji nemaju dovoljno znanja i veština da ih zaštite od mogućih zloupotreba, pokazalo je istraživanje nastalo u okviru projekta „Bezbedan internet za celu porodicu''... »

Zahtev o produženju roka večitim studentima uskoro na razmatranju

Blic pre 5 dana
Skupštinski odbor za obrazovanje uskoro će razmatrati zahtev starih studenata za produženje roka za diplomiranje, izjavio je Ljubiša Stojmirović, zamenik predsednika Odbora i član poslaničke grupe SNS. Peticija kojom se traži produženje roka prosleđena je Odboru za obrazovanje, Vladi i Ministarstvu... »

Šarčević: Na opstrukciju ću odgovoriti zakonskim merama

Večernje novosti pre 5 dana
Posle ostavki više članova Saveta Univerziteta u Kragujevcu, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević kaže danas je reč o opstrukciji njegove odluke o smeni rektora Nebojše Arsenijevića
Posle ostavki više članova Saveta Univerziteta u Kragujevcu, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević kaže danas je reč o opstrukciji njegove odluke o smeni rektora Nebojše Arsenijevića, na šta jer, ističe,... »

Ostavke osmoro članova saveta Univerziteta u Kragujevcu

Danas pre 5 dana
Stvaranje uslova za uvođenje prinudne uprave – Osmoro od ukupno 19 članova Saveta Univerziteta u Kragujevcu podnelo je tokom dana ostavke na članstvo u tom organu upravljanja.
Ostavke su podnete uoči sednice Saveta kragujevačkog Univerziteta, zakazane za ponedeljak, 18. jun, a na kojoj treba da bude izabran novi rektor te visokoškolske ustanove, nakon što je dosadašnji dr Nebojša Arsenijević,... »

Prosvetari najavljuju nove proteste pred početak školske godine

Morava info pre 6 dana
ČAČAK – Članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije najavili su da će protestovati 31. avgusta ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, koje odbija da ih pozove na razgovor i dostavi im podatke o platnim razredima. Predsednica Unije Jasna Janković najavila je niz aktivnosti do... »

©2018 Netmark d.o.o.