Prosveta - vesti

Arsenijević: Moje greške nema, Šarčević zloupotrebljava položaj

Politika pre 5 dana
Ako je ministru do poništavanja, neka poništi stotine disertacija branjenih na fakultetima koji nisu akreditovani i nemaju dozvolu za doktorske studije. Jednom mladom čoveku se, dakle, uništava život samo zato što sam mu ja otac, ne bi li se tako isposlovala moja ostavka, kaže rektor Univerziteta u Kragujevcu
Kragujevac – Sve optužbe na račun rektora Univerziteta u Kragujevcu svele su se samo na jedno: prof. dr Nebojša Arsenijević biće smenjen zato što Savet univerziteta, po nalogu Ministarstva prosvete, nije poništio doktorsku... »

Bela Balint na čelu Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje

RTV pre 8 dana
RTV: Bela Balint na čelu Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje
BEOGRAD - Na današnjoj konstitutivnoj sednici formiran novi saziv Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje od šesnaest članova, a za predsednika je izabran načelnik Instituta za transfuziologiju i hemobiologiju VMA prof. dr Bela Balint, dopisni član SANU.
Na predlog doktora Balinta, jednoglasno su izabrani i potpredsednici saveta profesor Mašinskog fakulteta Branislav Jeremić i profesor Fakulteta političkih nauka Ivan Radosavljević. Početku konstitutivne sednice prisustvovao je... »

Počeli Dani Izraela u Kragujevcu

Ritam grada Kg pre 9 dana
Otvaranjem izložbe “Pisma Hilde Dajč“ u Muzeju “21. oktobar“ počela je manifestacija Dani Izraela u Kragujevcu. Izložbu je u prisustvu je otvorila ambasadorka Izraela u Srbiji Alona Fišer Kam. Izložba je nastala u saradnji Ministarstva prosvete i ambasade Izraela. “Momenat u kojem je izložba... »

Počeli da se spremaju još u januaru: Test na maloj maturi će ove godine imati veći uticaj na uspeh đaka

Blic pre 9 dana
Ovog meseca pred đacima su dva velika testa - proba završnog testa za osmake održava se u petak i subotu, a od ponedeljka počinje i PISA testiranje za petnaestogodišnjake. Mala matura kuca na vrata - osmaci će već u petak rešavati probni test iz matematike, a u subotu kombinovani i test iz srpskog... »

Nastavnica o poseti ulici crvenih fenjera: Deca su videla i gore stvari od ta tri izloga

Blic pre 9 dana
Nastavnici u beogradskoj Osnovnoj školi "Karađorđe", Vladanki Jakšić, preti kazna, jer je samostalno u organizaciji s roditeljima za jedan broj đaka organizovala putovanje u Amsterdamu i tom prilikom ih u jutarnjim satima provela kroz ulicu "crvenih fenjera". Resorni ministar Mladen Šarčević kaže... »

ČAROBNJACI PROSVETE: Nastavnica biologije kojoj je najvažnije da od dece napravi dobre ljude

Noizz pre 9 dana
Ena Horvat je diplomirala sa prosečnom ocenom 9,83. Danas je nastavnica biologije na zameni u Osnovnoj školi "Nikola Vukićević" u Somboru i bliski je saradnik Gimnazije "Veljko Petrović" sa kojom realizuje nekolicinu obrazovnih projekata. Kako kaže, važnije od svake jedinice ili petice, je da dete izvedete na pravi put i oblikujete ga u dobrog čoveka, koji će umeti da razlikuje dobro od lošeg, koji će imati razvijene prave vrednosti i iste ceniti i kod drugih, koje će znati šta želi i kako to da postigne,
Ena je nastavnica kojoj je znanje važnije od ocena. Trudi se da ih nauči da uče, da ih podstiče na zaključivanje, povezivanje, primenu znanja. - Moji učenici možda neće uvek biti zadovoljni ocenom koju imaju, i možda neće reći da... »

Šarčević: Svih 1.218 osnovnih škola u Srbiji dobiće na poklon profesionalne lopte

Sandžak press pre 9 dana
Svaka od 1.218 osnovnih škola u Srbiji dobiće setove profesionalnih lopti za kolektivne sportove, a protokol o donaciji potpisali su danas u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ministar Mladen Šarčević i predstavnik kompanije Marbo Nenad Miščević. Šarčević je ocenio da su... »

Programeri neće da rade u prosveti

Večernje novosti pre 9 dana
Zašto valjevska gimnazija dogodine ostaje bez informatičkog odeljenja. Od 5. maja, direktora Andrića će zameniti Predrag Jevtić
ZBOG činjenice da programeri nisu zainteresovani za rad u prosveti, jer u stručnim firmama - naročito inostranim - imaju neuporedivo veće plate, Valjevska gimnazija naredne godine neće imati informatičko odeljenje. Pročitajte... »

Ministar prosvete: Podržao bih oduzimanje dece roditeljima koji neće da ih vakcinišu

Press pre 10 dana
Podržao bih oštrije sankcionisanje roditelja koji ugrožavaju svoju decu nevakcinisanjem, kao što je to slučaj u civilizovanom svetu, gde se deca oduzimaju roditeljima u takvim slučajevima, rekao je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.
Foto:Blic.rs On je rekao da će nevakcinisana deca pohađati nastavu jer je osnovno obrazovanje obavezno, ali će njihovi roditelji biti materijalno kažnjavani u skladu sa zakonom, po kojem je u Srbiji vakcinacija obavezna. On je,... »

Ministar prosvete: Slučaj u OŠ "Karađorđe" otvorio Pandorinu kutiju

BK TV pre 10 dana
Nastavnici više neće moći da organizuju privatna putovanja za učenike u školama, predviđeno je novim Pravilnikom o đačkim ekskurzijama, kaže ministar prosvete Mladen Šarčević. On je dodao da je na direktoru osnovne škole "Kardorđe" da sagleda da li ima osnova za pokretanje disciplinskog postupka... »

©2018 Netmark d.o.o.