Prosveta - vesti

Prosvetari Los Anđelesa u štrajku, prvi put za 30 godina

N1 Info pre 5 dana
Više od 30.000 prosvetnih radnika iz javnih škola u Los Anđelesu stupilo je u štrajk tražeći povećanje plata kao i bolje uslove za učenike kojih ponekad ima i više od 40 u jednoj učionici.
To je prvi štrajk prosvetnih radnika u Los Anđelesu od 1989. godine i pogađa oko 500.000 učenika osnovnih i srednjih škola. Iako neće biti časova, škole će biti otvorene, jer će osoblje škola koje nije u štrajku pokušati da... »

Pokrenuta aplikacija "Osnovi bezbednosti dece"

RTV pre 5 dana
RTV: Pokrenuta aplikacija "Osnovi bezbednosti dece"
NOVI SAD - Kako bi se smanjilo nasilje među mladima, u osnovnim školama stalno se organizuju predavanja o bezbednosti. Kao nastavak u toj borbi, Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Ministarstvom prosvete, kreiralo je aplikaciju "Osnovi bezbednosti dece".
Informacije o opasnostima u stvarnom i virtuelnom svetu, kao i o tome kako da reaguju u nepredviđenim situacijama, osnovci i njihovi roditelji mogu pronaći u svako doba dana i noći, zahvaljujući mobilnoj aplikaciji "Osnovi... »

Seminar u organizaciji BNV-a o značaju bosanskog jezika

IndeksOnline pre 5 dana
NOVI PAZAR – Bošnjačko nacionalno veće organizovalo je u Novom Pazaru seminar pod nazivom „Bosanski jezik u predškolskom odgoju“, namjenjen profesionalnom usavršavanju prosvetara. Obraćajući se učesnicima seminara predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Esad Džudžo podsetio je da je od uvođenja... »

Posao za najbolje kragujevačke istraživače

RTS pre 5 dana
RTS: Posao za najbolje kragujevačke istraživače
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u martu prošle godine, raspisalo je konkurs za prijem 1.000 doktoranada na naučne projekte. Do sada je većina njih potpisala ugovore o radu sa fakultetima i Institutima. Među najboljima su i doktorandi iz Kragujevca, sa Fakulteta medicinskih nauka, koji su dobili posao.
Fakultet medicinskih nauka u Kragujevcu bogatiji je za sedam mladih mladih naučnika. Potpisali su ugovore o radu, a njihov posao vezan je za naučne projekte u različitim oblastima medicine. Svi oni izabrani su na konkursu... »

Nemcima trebaju kvalifikovani radnici koji i Srbiji nedostaju

Dnevnik pre 5 dana
NOVI SAD: Naredne nedelje biće formiran ekspertski tim Ministarstva rada sastavljen od najeminentnijih ljudi iz Srbije čiji je zadatak da Vladi Srbije predloži mere da bi mladi ubuduće ostajali u zemlji, ali i da bi se oni koji su otišli vratili u Srbiju.
Drugim rečima, da bi Srbija sačuvala radnu snagu koju ima, ali i vratila one kadrove koji su već otišli na rad u inostranstvo. Kako je objasnila državna sekretarka u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja... »

Na današnji dan, 13. januar

B92 pre 7 dana
B92: Na današnji dan, 13. januar
1691 - Umro je Džordž Foks (George Fox), osnivač verske zajednice Kvekera "Društvo prijatelja". Obuzet idejom "božijeg nadahnuća", Foks je od 1648. držao propovedi u kojima se zalagao za uspostavljanje rigoroznog morala u duhu starozavetne Biblije i stekao mnoge pristalice. 1806 - Rođen je pisac... »

U adaptaciju Prve kragujevačke gimnazije uloženo više od 22 miliona dinara

iKragujevac pre 7 dana
KRAGUJEVAC - Prošlo je godinu dana od požara, kada su u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji izgorele tri kancelarije i učionica.
Zahvaljujući Ministarstvu prosvete, gradu i brojnim donatorima, škola je obnovljena i sada se u njoj nastava odvija uobičajeno. U adaptaciju je uloženo više od 22 miliona dinara. Prva kragujevačka gimnazija je škola od... »

Smijenjen direktor Ekonomske škole u Novom Pazaru

Sandžak press pre 7 dana
Prema informacijam do kojih je indeksonline.rs došao, Sead Ljajić više nije direktor Ekonomsko-trgovinske škole u Novom Pazaru. Danas je bio poslednji dan da ministar prosvete da saglasnost na predlog Školskog odbora da njega izabere za direktora škole što isti nije učinio iz dobro poznatih... »

Beogradske priče: Prvi umetnički paviljon evropske metropole

Večernje novosti pre 7 dana
Inicijativa za osnivanje Umetničkog paviljeona „Cvijeta Zuzorić“ potekla od Branislava Nušića. Do tada umetnici izlagali u gimnazijskim salama. Kamen temeljac postavljen 1927. godine
Davne 1922. godine osnovan je Umetnički paviljon "Cvijeta Zuzorić", nazvan po dubrovačkoj pesnikinji i meceni. Inicijativu da se napravi ovakvo zdanje prvi je istakao besmrtni bard teatra Branislav Nušić, koji je u to vreme bio... »

Reagovanje Neistine štete kući

Večernje novosti pre 7 dana
Miodrag Radović smatra da je žalosno što se Milenković, penzioner, koji godinama prima i direktorsku platu u IP "Prosveta", za svoje lične propuste u upravljanju usudio da optuži zaposlene
POVODOM izjave Dragana Milenkovića, izvršnog direktora "Prosvete" (u tekstu "Okončanje agonije 'Prosvete'"? objavljenom u našem listu pre dva dana), u petak je reagovao književnik Miodrag Radović. Milenković je rekao da se... »

©2018 Netmark d.o.o.