Prosveta - vesti

Šarčević na pitanje o školi u Zemunu: Ma dajte, bre, ljudi

N1 Info pre 2 dana
Ministar prosvete Mladen Šarčević nije želeo da odgovara na pitanja novinara kada će se nastava u zemunskoj Osnovnoj školi "Svetozar Miletić" normalizovati i koje rešenje ministarstvo nudi roditeljima koji već tri nedelje protestuju zbog smene direktora Miroljuba Mosurovića.
"Ma dajte, bre, ljudi, molim vas", rekao je ministar novinariima koji su želeli da postave pitanje o zemunskoj školi. Izvor: N1 Podsetimo, Nakon što su OŠ "Svetozar Miletić" juče posetili predstavnici Ministarstva prosvete kako... »

Šarčević na pitanje o školi u Zemunu: Ma dajte, bre, ljudi

B92 pre 3 dana
B92: "Moja ćerka je novinarka, pa nije tako nevaspitana" VIDEO
Beograd -- Ministar prosvete Mladen Šarčević nije želeo da odgovara na pitanja novinara o zemunskoj školi “Svetozar Miletić”.
Novinari su Šarčevića hteli da pitaju kada će se nastava u zemunskoj Osnovnoj školi "Svetozar Miletić" normalizovati i koje rešenje ministarstvo nudi roditeljima koji već tri nedelje protestuju zbog smene direktora Miroljuba... »

Karavan "Duh mladosti" posetio naš grad

Subotica.com pre 3 dana
Tehnička škola "Ivan Sarić" danas je bila domaćin karavana pod nazivom "Duh mladosti", koji ima za cilj promociju dualnog obrazovanja i zdravog načina života mladih. Otvaranju su prisustvovali predstavnici organizacije "Spirit of Yout", Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Privredne komore Srbije, kao i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković.
Subotica je 16. grad po redu u kojem se održava karavan "Duh mladosti", a koji promoviše projekat dualnog i preduzetničkog obrazovanja. Uvođenje ovog vida obrazovanja u stručne škole, trebalo bi da dobrinese smanjenju stope... »

Konferencija univerziteta Srbije traži hitnu smenu Muamera Zukorlića

Insajder pre 4 dana
Konferencija univerziteta Srbije - KONUS, koju čine akreditovani univerziteti u Republici Srbiji, podnela je Narodnoj skupštini inicijativu za hitno pokretanje postupka smene Muamera Zukorlića, predsednika Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo Narodne skupštine Republike Srbije. Razlog za ovakvu inicijativu, prema navodima KONUS-a, su nestručno i nekompetentno obavljanje navedene funkcije, ali i korišćenje funkcije za ostvarenje ličnih interesa.
“Muamer Zukorlić je u svojstvu predsednika Odbora, u više navrata, iznosio neistine i argumentima neutemeljene tvrdnje koje se tiču visokog obrazovanja u Republici”, stoji u inicijativi KONUS-a. Inicijativa, koju su potpisali... »

Rektori akreditovanih univerziteta zahtevaju smenu Zukorlića

Blic pre 4 dana
Rektorski savet Konferencije univerziteta Srbije (KONUS), koju čine akreditovani univerziteti u Srbiji, uputio je predsednici Narodne skupštine Maji Gojković inicijativu u kojoj se traži smena Muamera Zukorlića, predsednika Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo Narodne skupštine Srbije.
Inicijativa, u kojoj se kao razlozi navode nestručno i nekompetentno obavljanje navedene funkcije, dostavljena je i ministru prosvete Mladenu Šarčeviću, predsednici Vlade Ani Brnabić i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. U njoj... »

Umesto najavljenog rešenja – inspektori i pomoćnik u školi

B92 pre 4 dana
B92: Umesto najavljenog rešenja – inspektori i pomoćnik u školi
Razrešenje drame u zemunskoj Osnovnoj školi "Svetozar Miletić" još nije na vidiku, pišu Večernje novosti.
Kako se navodi, čini se da je razdor između Ministarstva prosvete sa jedne i roditelja učenika i kolektiva sa druge strane, sve dublji. Beogradski list navodi da su u školu u četvrtak došli predstavnici Republičke prosvetne... »

Skup o saradnji univerziteta Kine i 16 zemalja CIE

Blic pre 4 dana
Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da se relevantnost visokog obrazovanja ogleda u obrazovanju kreativne mlade populacije koja neprestano usvaja i stvara nova znanja uz sagledavanje potreba tržišta rada, privrede, nauke i društva u celini.
Otvarajući danas četvrti sastanak Konzorcijuma institucija visokog obrazovanja Kine i zemalja centralne i istočne Evrope (CIE), ministar prosvete, nauke tehnološkog razvoja, pomenuo je da je Srbija upravo takve reformske pravce... »

Deca u Sremskoj Mitrovici sledećeg četvrtka neće ići u školu!

Telegraf pre 4 dana
Mitrovački prosvetari će poštovati odluku Unije, obustaviće nastavu i prisustvovati skupu
Jednodnevni štrajk svih zaposlenih članova Unije prosvetnih radnika Srbije, biće organizovan za četvrtak 28. septembar. Sremskomitrovački prosvetni radnici čine najveći deo ove Unije. Prosvetni radnici će sa 65 godina morati u... »

Kakvi su Crnogorci, ko su muslimani i šta je uloga EU: Gimnazijalci iz Ljušićevog udžbenika uče najgore o srpskim susedima

Blic pre 4 dana
Učenici trećeg razreda gimnazije u Srbiji uče da su Crnogorci neiskreni i "da Srbiju vole po potrebi", da je Balkan kmet Evrope, a preci današnjih Bošnjaka "poturčenjaci gori od Osmanlija". O tamnijoj strani srpske istorije gotovo da neće ni čuti, ukoliko istoriju uče iz udžbenika autora Radoša Ljušića, poznatog istoričara i bivšeg direktora JP "Službeni glasnik".
Iz ove Ljušićeve knjige, koja očito obiluje stereotipima i neprimerenim sadržajima o susednim državama i manjinama u Srbiji, đaci uče već 10 godina, uz odobrenje Ministarstva prosvete. Taj udžbenik iz istorije izdat je 2007.... »

Budući bivši

Danas pre 4 dana
Ovo je izgovorio državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prilikom današnjeg pokušaja posete osnovnoj školi „Svetozar Miletić“. Izraz je valjda trebalo da zapuši usta sada već vidno besnim roditeljima čija deca ne idu na nastavu tri nedelje, jer se ne slažu sa odlukom... »

Poslanica DJB Branka Stamenković izvedena iz sale

Beta  pre 2 sata  još 23 povezane

Mali: Verovatno ću podneti ostavku pre kraja mandata(foto)

Večernje novosti  pre 3 sata  još 12 povezanih

Kapetanu Draganu 15 godina zatvora

RTV  pre 12 minuta  još 24 povezane

Matis: SAD za diplomatsko rešenje severnokorejske krize

Novi magazin  pre 5 sati  još 16 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.