Prosveta - vesti

Na truniru u futsalu i četiri ženske ekipe

Jugmedia pre 4 dana
I ovog oktobra u Vlasotincu se održava tradicionalni turnir u futsalu – Radničke sportske igre 2018, na kojima se takmiči 21 ekipa preduzeća, ustanova i preduzetnika sa područja opštine i to 17 u muškoj i četiri u ženskoj konkurenciji. Polufinalni mečevi igraju se u četvrtak 18. oktobra i petak 19.... »

Pravilnik o postupanju u slučaju diskriminacije u obrazovnim ustanovama

RTV pre 5 dana
RTV: Pravilnik o postupanju u slučaju diskriminacije u obrazovnim ustanovama
BEOGRAD - Predstavnici Ministarstva prosvete predstavili su danas Pravilnik kojim se, između ostalog, definiše postupanje obrazovnih ustanova u slučaju diskriminacije ili kada postoji sumnja na takvo ponašanje, ali i kada se vređa ugled, čast ili dostojanstvo ličnosti.
Kako je saopšteno, državni sekretar Anamarija Viček navela je da je Pravilnik namenjen svim obrazovnim ustanovama i da je njegov cilj da pomenute negativne pojave budu prisutne u što manjem broju. "Ustanovama se predlaže da rade... »

Pravilnik za borbu protiv diskriminacije u školama

IndeksOnline pre 5 dana
Podsmevanje, ponižavajuće šale, slanje uvredljivih poruka, ignorisanje, odbijanje da se sedi u klupi sa učenikom zbog njegovog izgleda ili nacionalne pripadnosti, omalovažavanje roditelja učenika iz istih razloga, primeri su diskriminacije koji se od 1.septembra zabranjuju i kažnjavaju u... »

Pravilnik za borbu protiv diskriminacije u školama

Radio 021 pre 5 dana
Podsmevanje, ponižavajuće šale, slanje uvredljivih poruka, ignorisanje, odbijanje da se sedi u klupi sa učenikom zbog njegovog izgleda ili nacionalne pripadnosti, omalovažavanje roditelja učenika iz istih razloga, primeri su diskriminacije koji se od 1.septembra zabranjuju i kažnjavaju u vaspitno-obrazovnim ustanovama u Srbiji.
Ministarstvo prosvete donelo je Pravilnik o postupanju ustanove u slučaju sumnje ili utvrđenog diskriminatornog ponašanja i vređanja ugleda, časti i dostojanstva. To znači da se u osnovnim i srednjim školama, predškolskim... »

Nova pravila u našim školama: Nema podsmevanja, ponižavanja, uvredljivih poruka...

Večernje novosti pre 5 dana
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja donelo je na osnovu Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja Pravilnik o postupanju ustanove u slučaju sumnje ili utvrđenog diskriminatornog ponašanja
Podsmevanje, ponižavajuće šale, slanje uvredljivih poruka, ignorisanje, odbijanje da se sedi u klupi sa učenikom zbog njegovog izgleda ili nacionalne pripadnosti, omalovažavanje roditelja učenika iz istih razloga, primeri su... »

Lepe vesti: Lakše do zaposlenja u državama EU

Srbija danas pre 5 dana
Pregovori o nostrifikaciji univerzitetskih diploma na Balkanu. Lekari i inženjeri moći će nesmetano da rade u regionu
Lekari, stomatolozi, građevinski inženjeri i arhitekte uskoro će moći lakše da se zapošljavaju i nesmetano rade u zemljama Zapadnog Balkana. Preduslov za to je potpisivanje uzajamnog sporazuma šest država o priznanju stručnih... »

Lakše do zaposlenja

Večernje novosti pre 5 dana
Pregovori o nostrifikaciji univerzitetskih diploma na Balkanu. Lekari i inženjeri moći će nesmetano da rade u regionu
LEKARI, stomatolozi, građevinski inženjeri i arhitekte uskoro će moći lakše da se zapošljavaju i nesmetano rade u zemljama Zapadnog Balkana. Preduslov za to je potpisivanje uzajamnog sporazuma šest država o priznanju stručnih... »

Vremeplov: Rođen Borislav Mihajlović Mihiz

RTV pre 6 dana
RTV: Vremeplov: Rođen Borislav Mihajlović Mihiz
BEOGRAD - Na današnji dan 1922. godine, rođen je srpski književnik Borislav Mihajlović Mihiz, pesnik, književni kritičar, dramski pisac. Rođen je u Irigu, završio je Karlovačku gimnaziju i Filozofski fakultet u Beogradu. Radio je kao asistent u Muzeju Vuka i Dositeja u Beogradu, kritičar NIN-a, upravnik Biblioteke Matice srpske, saradnik Politike. Bio je umetnički direktor Avala-filma, umetnički savetnik u Ateljeu 212 (koji je stvorio zajedno s Mirom Trailović), urednik u Prosveti. Počeo je kao pesnik,
Danas je sreda, 17. oktobar, 290. dan 2018. Do kraja godine ima 75 dana. 1760. - Rođen je francuski filozof Klod Anri Sen Simon, socijalista utopista, učesnik Američkog rata za nezavisnost, koji se u vreme Francuske revolucije... »

Gradski većnik „udomio“ ćerku

Danas pre 6 dana
Nepotizam na novopazarski način Novi Pazar je u vrhu republičke lestvice po stopi nezaposlenosti – više od polovine radno sposobnog stanovništva nalazi se na evidenciji nezaposlenih.
Uz aktivne mere zapošljavanja, najsigurniji posao je onda u ustanovama, institucijama i javnim preduzećima, čiji osnivači su Republika ili lokalna samouprava. Međutim, nepotizam je postao normalna „kvalifikacija“ prilikom... »

Šarčević vratio izabranu direktorku

Politika pre 6 dana
Juče potpisano rešenje u Ministarstvu prosvete sledilo je dosadašnju proceduru i reizbor Tamare Antić na čelo Gimnazije „20. oktobar” u Bačkoj Palanci
Jednoipomesečnu agoniju oko izbora direktora Gimnazije „20. oktobar” u Bačkoj Palanci rešio je juče lično ministar prosvete Mladen Šarčević, prema čijem je nalogu napisano rešenje da na tu funkciju danas bude reizabrana Tamara... »

©2018 Netmark d.o.o.