Prosveta - vesti

Deset odsto veće plate za zaposlene u vrtićima

Studio B pre 7 dana
Zaposlenima u Predškolskim ustanovama plate će biti povećane za 10 odsto već od januarske zarade, najavio Siniša Mali. Ove godine planirano 2.000 novih mesta u vrtićima, poručio Mali posle obilaska prostorije biblioteke „Milutin Bojić“ u Ovči koje su adaptirane u vrtić za 54 mališana.
foto Beoinfo Mali je istakao da su adaptacijom dobijena 54 mesta u vrtiću, a ujedno i najavio povećanje zarada za 10 odsto u odnosu na decembar svim zaposlenima u predškolskim ustanovama grada Beograda. – Grad Beograd će... »

Samo za jedan osporeni doktorat podneta žalba

B92 pre 7 dana
B92: Samo za jedan osporeni doktorat podneta žalba
Beograd -- Od 95 predavača čiji rad nije prošao kontrolu Komisije za akreditaciju, Nacionalnom savetu za visoko obrazovanje stigla je samo jedna žalba koja je odbijena.
Generalni sekretar Nacionalnog saveta Miodrag Popović rekao je za list da se odsustvo žalbi može objasniti time da je većina vlasnika osporenih diploma prihvatila odluku Komisije za akreditaciju, piše "Politika". Prema njegovim... »

Kvizom do finansijske edukacije u Srbiji

BizLife pre 8 dana
Foto: Pixabay Projekat “Evropski kviz novca” trebalo bi da posluži edukaciji sadašnjih i budućih korisnika finansijskih usluga. Udruženje banaka Srbije, u saradnji s Evropskom bankarskom federacijom i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, započinje projekat “Evropski kviz novca”,... »

Deset odsto veće plate za zaposlene u predškolskim ustanovama u Beogradu

Novi magazin pre 8 dana
B92: Mali: Zaposlenima u vrtićima dižemo plate 10%
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je danas povećanje zarada za 10 odsto svim zaposlenima u predškolskim ustanovama glavnog grada.
"Beograd će poštovati odluke Vlade Srbije o povećanju plata u prosveti za 10 odsto, pa tako zaposleni u predškolskim ustanovama od januarske plate mogu da računaju na taj novac. To je još jedan način da kažemo hvala svim ljudima... »

Mesta u vrtićima za još 17.000 mališana

Politika pre 8 dana
Proširenje prostora za najmlađe pratiće i novi koncept koji objedinjuje rad sa svim uzrastima – od šest meseci do polaska u školu, jer su postojeće osnove podeljene u tri celine, za različit uzrast dece i nisu usaglašene
Preuređenjem obdaništa, ali i prenamenom delova osnovnih škola, domova kulture i mesnih zajednica u predškolske ustanove, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja planira da širom Srbije otvori još 17.000 novih mesta u... »

Šabac: Agonija bez nastave

Večernje novosti pre 9 dana
Ne stišava se bura u Osnovnoj školi za učenike sa posebnim potrebama "Sveti Sava". Zbog v. d. direktora Aleksandre Urošević štrajkuju već četiri sedmice
NASTAVNICI osnovne škole za učenike sa posebnim potrebama "Sveti Sava" u Šapcu štrajkuju već četvrtu sedmicu, zahtevajući da resorno ministarstvo povuče odluku o imenovanju Aleksandre Urošević za vršioca dužnosti direktora te... »

Zašto je Finska zemlja sa najboljim obrazovanjem na svetu

Nedeljnik pre 10 dana
U Finskoj zaposleni u prosveti nisu malo plaćeni
Jedna od najboljih zemalja na svetu kada je obrazovanje u pitanju svakako je Finska, i gotovo sve razvijene zemlje mogle bi da nauče mnogo od njih (a i mi). A zašto je njihov sistem obrazovanja najkvalitetniji na svetu pročitajte u nastavku. 1. Ne takmičenje već... »

Legat Koke Jankovića završen, uskoro otvaranje

Ritam grada Kg pre 10 dana
Legat Nikole Koke Jankovia uskoro će biti otvoren. Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu Skupštine grada Kragujevac objekat je tehnički primljen, pa se otvaranje očekuje veoma brzo. Na sajtu grada objavljeno je i da je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević nedavni boravak u... »

Nastavljen štrajk u šabačkoj školi "Sveti Sava"

RTS pre 10 dana
RTS: Nastavljen štrajk u šabačkoj školi "Sveti Sava"
U šabačkoj OŠ "Sveti Sava" za decu sa smetnjama u razvoju i dalje traje štrajk zaposlenih, zbog - kako navode - nezakonitog imenovanja v.d. direktorke Aleksandre Urošević. Ona upozorava da je štajk nezakonit i da će Ministarstvo prosvete dati poslednju reč o celom slučaju.
U šabačkoj OŠ "Sveti Sava" za decu sa smetnjama u razvoju, nastava je obustavljena 14. decembra. Oko 60 mališana koji dolaze u ustanovu, već četvrtu sedmicu, vreme provodi u okviru radionica i grupnih aktivnosti. Većina... »

Blace u velikom problemu, vrtiću preti kolaps: Ustanova već mesec dana bez direktora, rezerve hrane na izmaku

Kurir pre 10 dana
BLACE- Predškolska ustanova „Naša radost“ u Blacu nalazi se u ozbiljnom problemu, jer već skoro mesec dana nemaju direktora. Rezerve hrane su na izmaku, kao i sredstava za higijenu, pa može da se desi da uskoro i prestane sa radom. U njemu je trenutno 209 mališana u svim grupama, uključujući i... »

DJB i Dveri zajedno na izbore u Beogradu

Dnevnik  pre 6 sati  još 17 povezanih

Zaplenjeno 10 kilograma marihuane, uhapšen muškarac

Večernje novosti  pre 7 sati  još 16 povezanih

PSG: Srbija dobila agenciju za legalizaciju korupcije

Beta  pre 7 sati  još 13 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.