Prosveta

"Srpske škole će imati robote i dronove": Ministar Šarčević najavio veliku novinu za osnovce i srednjoškolce

Blic pre 4 dana
Naredne školske godine sve škole u Srbiji biće opremljene malim robotima i određenim brojem dronova, koji će biti namenjeni učenicima osnovnih i srednjih škola, koji bi trebalo da ih koriste da programiraju, stiču znanja i uče kroz igru, najavio… »

Stroga učiteljica koju svi vole – Mirela Lazić (VIDEO)

Užice oglasna tabla pre 4 dana
Užice – Naša gošća radi već četvrtu deceniju u prosveti. Za svoj požrtvovan rad i ljubav prema đacima, dobila je Svetosavsku zahvalnicu. Učesnica je brojnih projekata u prosveti. Gošća emisije „Priča se“ je Mirela Lazić, zvanično… »

Šarčević sa mladim hemičarima, dobitnicima nagrada u Moskvi

RTS pre 4 dana
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević primio je dobitnike srebra i tri pojedinačne nagrade na Međunarodnom hemijskom turniru u Moskvi. Uz čestitke budućim akademskim građanima, ministar je predstavio koliko se ulaže u… »

Šarčević najavljuje: Sve škole će imati dronove i male robote od sledeće školske godine

Telegraf pre 5 dana
Ministar prosvete Mladen Šarčević naveo je da je to jedan od procesa digitalizacije. Naredne školske godine sve škole u Srbiji biće opremljene malim robotima i određenim brojem dronova, koji će biti namenjeni učenicima koji bi trebalo da ih… »

Roboti i dronovi u srpskim učionicama

RTV pre 5 dana
BEOGRAD - Naredne školske godine sve škole u Srbiji biće opremljene malim robotima i određenim brojem dronova, koji će biti namenjeni učenicima koji bi trebalo da ih koriste da programiraju, stiču znanja i uče kroz igru, najavio je Mladen… »

Prijem za dobitnike nagrada na turniru u Moskvi

RTV pre 5 dana
BEOGRAD - Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević primio je danas dobitnike srebra i tri pojedinačne nagrade na Međunarodnom hemijskom turniru u Moskvi. Kako je saopštilo Ministarstvo prosvete, uz čestitke budućim… »

Baletska škola "Raičević" proslavlja 30 godina postojanja

Subotica.com pre 5 dana
Početak nove školske godine u Osnovnoj baletskoj školi "Raičević" označio je i početak obeležavanja velikog jubileja - 30 godina rada i postojanja, tokom kojih je škola iznedrila brojne profesionalne igrače koji danas plene pozornice kako… »

Počeo 24. Međunarodni sajam knjige u Banjaluci, otvorio ga književnik Vule Žuri

Blic pre 4 dana
U Banjaluci je večeras, u organizaciji "Glasa Srpske", otvoren 24. Međunarodni sajam knjige na kojem učestvuje više od stotinu izlagača. Ministar prosvete i kulture RS Natalija Trivić istakla je da je književnost naroda najlepši izraz njegovog… »

Školama za digitalizaciju potrebna informatička oprema i kadar koji će prihvatiti nove metode rada

Večernje novosti pre 4 dana
Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske mr Natalija Trivić razgovarala je sa novoimenovanim rezidentnim predstavnikom Razvojnog programa Ujedinjenih nacija za BiH (UNDP) Stelianom Nedera. Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske mr Natalija… »

Kruševac: Školuju agrarne stručnjake

Večernje novosti pre 4 dana
Posle 10 godina pri Hemijsko-tehnološkoj školi iz Kruševca otvoreno odeljenje. U Velikom Šiljegovcu veoma je razvijena poljoprivreda u više grana. PRVIH 15 učenika krenulo je sa školovanjem u okviru obrazovnog profila poljoprivredni tehničar i to… »

Vesti dana »

Ukradena zlatna WC šolja vredna pet miliona dolara

Radio 021 pre 2 satajoš 4 povezane

Vatikan želi Srbiju u EU

Dnevnik pre 55 minutajoš 2 povezane