Prosveta

“Vukovci dođu da upišu državne studije i osvoje nula poena na FON-u”: Ministar prosvete Šarčević o još gorim…

Nedeljnik pre 5 dana
Foto Tanjug Ministar prosvete Mladen Šarčević, u jeku afere sa prodajom “Megatrend” univerziteta, tvrdi da je državno obrazovanje bolje na svim nivoim od privatnog, piše Politika. On kaže da privatni univerziteti 27 godina od osnivanja nisu… »

Od neopravdanih izostanaka do društveno korisnog rada

RTS pre 5 dana
Od prošle školske godine primenjuje se pravilnik Ministarstva prosvete koji, za neprimereno ponašanje učenika, osim disciplinske mere određuje i društveno korisni rad. Pravilnik se više primenjuje u srednjim nego u osnovnim školama. Forum… »

Jerkov: Izjava vlasnika Megatrenda o studiranju ministra Stefanovića otvara probleme

Novi magazin pre 6 dana
Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Aleksandra Jerkov ocenila je danas da izjava vlasnika Megatrend univerziteta Miće Jovanovića o studiranju ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića "otvara probleme" u visokoobrazovnom sistemu i… »

"Napadaju nas i učenici i roditelji": Užički nastavnici protestovali zbog nasilja

Blic pre 6 dana
Fizički napad na jednog učitelja i pretnja dvema profesorkama, iza kojih stoji ista osoba, bili su povod da prosvetni radnici iz Užica u četvrtak veče organizuju protest. Na učitelja iz OŠ “Dušan Jerković” početkom novembra iz čista mira… »

Šarčević Od privatnih fakulteta gore su privatne srednje škole! Vukovci na prijemnom za državne studije osvoje 0 poena!

Kurir pre 7 dana
BEOGRAD - Ministar prosvete Mladen Šarčević ocenio je da je 27 godina od osnivanja privatnih škola i fakulteta, državno obrazovanje bolje na svim nivoima. Privatni univerziteti u Srbiji nisu na svetskom nivou kvaliteta, ali jedan broj ustanova… »

Košarkaške lopte na poklon

Jug press pre 6 dana
VLASOTINCE Mnoge osnovne i srednje imaju problem sa nedostatkom sportskih rekvizita za časove fizičke nastave. Snalaze se ko kako zna i ume samo da bih sproveli program nastave na pravi način i sa onim rekvizitima koje imaju na raspolaganju. Zato je… »

Nagrađeni najbolji đaci OŠ Svetozar Marković Toza

Dnevnik pre 6 dana
Učenici i nastavnici OŠ „Svetozar Marković Toza” proslavili su 5. decembra Dan škole, a svečanosti je prisustvovala i državna sekretarka Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Anamarija Viček. Po rečima direktora škole Petra… »

Protest prosvetara u Užicu: Država da nas zaštiti od nasilja

Slobodna Evropa pre 7 dana
U Užicu je u četvrtak, 5. decembra, uveče održan protest prosvetara predškolskog, osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja zbog sve češćeg nasilja nad prosvetnim radnicima. Neposredni povod bio je napad na učitelja u užičkoj Osnovnoj školi… »

Šarčević: Sumnjivo je 50 000 diploma

Pravda pre 8 dana
PISA testovi nisu biljka koju ste zalivali godinu dana, pa je ona za to vreme porasla. To je drvo koje treba da se zaliva 10 godina, pa da se tek onda beru plodovi. Zato bolje rezultate možemo da vidimo 2021. godine, a ozbiljan pomak 2024. godine. To u… »

Kakav će biti zakon o studentskom organizovanju

RTS pre 8 dana
Tokom decembra u skupštinsku proceduru trebalo bi da uđe predlog Zakona o studenstkom organizovanju. Na taj Zakon, čeka se gotovo čitavu deceniju. Osim tog zakona, studenti bi u narednoj godini trebalo da dobiju i obnovljeno odmaralište na Paliću… »

Vesti dana »