Prosveta - vesti

Renoviranje Studentskog doma

RT Kragujevac pre 4 dana
Studente kragujevačkog Univerziteta koji će se početkom nove školske godine doseliti u tri paviljona Studentskog doma dočekaće okrečene i sređene sobe. Sredstvima u iznosu od oko sedam milona dinara koje je obezbedilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, izgrađen je nov ventilacioni... »

Gase se škole po Srbiji

Vesti online pre 4 dana
Od prvog septembra u šest opština i gradova u Srbiji prestaće da radi 14 srednjih škola, a umesto njih biće formirano sedam novih.
To za Tanjug kaže pomoćnik ministra prosvete za srednje obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje odraslih Aleksandar Pajić. Odluka o gašenju 14 škola u Nišu, Kragujevcu, Novoj Varoši, Kladovu, Kuršumliji i Babušnici doneta je 9.... »

Prosvetni radnici o platnim razredima

RTV pre 4 dana
RTV: Prosvetni radnici o platnim razredima
NOVI SAD - Iako najavljen kao uredba koja bi od nove godine trebalo da uvede red i ravnotežu po pitanju zarada u javnim službama, pravilnik o platnim razredima, koji je u izradi, za sada je uneo samo nemir i to među prosvetne radnike, pa se dovodi u pitanje i početak školske godine. Najveća zamerka sindikata je što se, kako kažu, Uredba pravi mimo njih i što o svojoj sudbini saznaju iz medija.
Ermidin Elezović kao profesor u Elektrotehničkoj školi "Mihajlo Pupin" radi 15 godina. Isto toliko gaji i nadu da će jednog dana od svoje plate moći pristojno da živi. Od najave uvođenja platnih razreda, očekuje upravo to. "Svi... »

Prestaje da radi 14 srednjih škola, a umesto njih počinje da radi sedam novih

Nedeljnik pre 4 dana
Odluka o gašenju 14 škola u Nišu, Kragujevcu, Novoj Varoši, Kladovu, Kuršumliji i Babušnici doneta je 9. avgusta na sednici Vlade, a Pajić kaže da se ovim potezom mislilo pre svega na interese učenika i na uštede u budžetu
Od prvog septembra u šest opština i gradova u Srbiji prestaće da radi 14 srednjih škola, a umesto njih biće formirano sedam novih, rekao je pomoćnik ministra prosvete za srednje obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje odraslih... »

Džudžo: Ne slušajte ministra, promenite imena školama

N1 Info pre 5 dana
Potpredsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Esad Džudžo izjavio je da su državni fukncioneri koji su poslednjih dana komentarisali njihov predlog o promeni naziva škola u Sandžaku prekršili zakon mešajući se u nešto što je zakonska, ustavna i međunarodna ingerencija tog nacionalnog organa.
On je na konferenciji za novinare u Novom Pazaru rekao da želi da ohrabri 72 člana školskih odbora u osam škola u Novom Pazaru, Tutinu i Prijepolju da ne poslušaju ministra prosvete Mladena Šarčevića, nego da poštuju zakon,... »

Izložba „Rimski Limes i gradovi na tlu Srbije“

Danas pre 5 dana
U Galeriji SANU sutra bi trebalo da bude otvorena izložba „Rimski Limes i gradovi na tlu Srbije“ kao najava predstojećeg 24. Međunarodnog limes kongresa, koji će od 2. do 9. septembra u Beogradu i Viminacjumu okupiti više stotina arheologa iz ceog sveta.
Postavka, koju bi trebalo da otvori ministar prosvete i tehnološkog razvoja u Vladi Srbije Mladen Šarčević, biće otvorena za javnost do 10 septembra, najavljeno je juče na konferenciji za novinare u SANU. Prema rečima autora... »

Dom učenika u Zrenjaninu spreman za prijem učenika

RTV pre 5 dana
RTV: Dom učenika u Zrenjaninu spreman za prijem učenika
ZRENJANIN - Dom učenika Angelina Kojić Gina u Zrenjaninu priprema se za prijem novih učenika za školsku 2018/2019 godinu. Nakon završetka konkursa koje je raspisalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za prijem učenika srednjih škola u Srbiji u ustanove za smeštaj i ishranu učenika, Dom učenika Angelina Kojić – Gina objavila je preliminarnu listu koja u roku za ulaganje prigovora, nije primila nijedan prigovor.
“Konkurisalo je 353 učenika, popunili smo sva slobodna mesta i primili 283 učenika. Ta razlika do 314 jeste razlika od deset posto koja pripada socijalo ugroženoj kategoriji, tako da oni koji su konkurisali u prvom roku treba da... »

Šarčević: Nastavnici neće biti tehnološki višak, već pojedini direktori i sekretari škola

Morava info pre 5 dana
Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da izmena mreže srednjih škola koja predviđa spajanje pojedinih škola, neće stvoriti tehnološke viškove među nastavnicima, već će višak biti neki direktori i sekretari škola. Šarčević je za list „Danas“ naveo da je to samo prvi korak u racionalizaciji,... »

Šarčević: Tehnološki višak neki direktori i sekretari škola

RTV Novi Pazar pre 5 dana
Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da izmena mreže srednjih škola koja predviđa spajanje pojedinih škola, neće stvoriti tehnološke viškove među nastavnicima, već će višak biti neki direktori i sekretari škola. Šarčević je za list “Danas” naveo da je to samo prvi korak u racionalizaciji,... »

Ministar Šarčević o alavom direktoru Đuroviću: Gde je tužilaštvo? Celu priču ispratiću do kraja!

Kurir pre 5 dana
Mandat direktoru bivše Beogradske poslovne škole Đuru Đuroviću, čije malverzacije je otkrio Kurir, juče je i zvanično istekao. S radom je počela Akademija poslovnih strukovnih studija, koja je nastala spajanjem BPŠ i Visoke škole u Blacu, na čijem čelu je bio Ljubiša Milačić. Akademiju, koja je... »

Snažan zemljotres, manji cunami

Mondo  pre 2 sata  još 17 povezanih

Policija otkrila ko je palio automobile u Novom Sadu

Politika  pre 5 sati  još 12 povezanih

Pojačan saobraćaj, na Horgošu kolona tri kilometra

RTV  pre 2 sata  još 12 povezanih

Obeležena 104. godišnjica Cerske bitke

RTV  pre 1 sat  još 13 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.