Prosveta - vesti

Počela mala matura, danas matematika

Studio B pre 16 sati
Za učenike osmih razreda počelo je polaganje male mature. U prvom ispitnom danu učenici su rešavali test iz srpskog jezika i knjizevnosti a do srede ih očekuju i testovi sa zadacima iz matematike i kombinovanog testa.
Malu maturu polaže više od 71. hiljade osmaka a ministar prosvete, nauke i tehnoloskog razvoja Mladen Šarčević kaže da su u školskim upravama mere kontrole dosta rigoroznije nego ranije a odluka je da se u 10 odsto škola pojača... »

Kontrola polaganja male mature stroža nego ikad: Samo šest osoba videlo test pre osmaka

Srbija danas pre 1 dan
Direktori obavezni da sede u prostoriji u kojoj se polaže ispit
Polaganje male mature počinje danas i trajaće do srede, a više od 71.000 osmaka rešavaće zadatke iz srpskog, matematike i kombinovanog testa. Ministar prosvete Mladen Šarčević posetiće danas osmake u Osnovnoj školi "Bora... »

Nema prepisivanja - u Pčinjskom okrugu se očekuju realniji rezultati polaganja završnog ispita

Novi magazin pre 1 dan
Oko 2.300 učenika polagalo je danas test iz maternjeg jezika u školama na srpskom i albanskom jeziku u Pčinjskom okrugu uz strože nadgledanje suprevizora s obzirom na to da je prošle godine bilo problema u tome što su rezultati sa testa odstupali od republičkog proseka.
Predsednik Okružne komisije za sprovođenje zavrsnog ispita u Pčinjskom okrugu Jovica Stevanović rekao je ;za agenciju Beta da su tokom polaganja završnog ispita srovedene sve preporuke Ministarstva prosvete, kao i da se "očekuju... »

Sterijin amanet Srbima

Večernje novosti pre 2 dana
Odbrojavanje - još 10 dana do otvaranja Narodnog muzeja. Od prvih 79 predmeta do fonda od 400.000 eksponata. Prva muzejska postavka u zdanju majora Miše Anastasijevića
SRPSKI narod Jovan Sterija Popović nije zadužio samo "Pokondirenom tikvom", "Rodoljupcima", "Zlom ženom"..., već je u amanet ostavio i riznicu za čuvanje nacionalnog blaga. Njegovim ukazom, u vreme dok je bio ministar prosvete,... »

Sednica Saveta Univerziteta bez kvoruma

RT Kragujevac pre 2 dana
Sednica Saveta Univerziteta u Kragujevcu na kojoj je trebalo da se raspravlja o rešenju ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića o smenjivanju izabranog rektora kragujevačkog Univerziteta Nebojše Arsenijevića nije održana zbog nedostatka kvoruma. Ova situacija je nastala,... »

Đaci, oprez: Zbog ovoga mogu da vas izbace sa polaganja male mature!

BK TV pre 2 dana
Polaganje male mature! Unošenje mobilnih telefona na završni ispit je ozbiljan prekršaj discipline koji ne sme da bude tolerisan. Učenik kod koga danas ili u naredna dva dana bude pronađen mobilni telefon biće udaljen s polaganja, a biće utvrđena i odgovornost nastavnika i supervizora. Ovako, za... »

U Srpsku danas stiže 900 dece sa Kosova i Metohije

RTV pre 2 dana
RTV: U Srpsku danas stiže 900 dece sa Kosova i Metohije
VIŠEGRAD - Ukupno 900 dece sa Kosova i Metohije danas će u okviru projekta Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske doputovati u Višegrad, gde će biti organizovan centralni doček.
Svečanom dočeku u Višegradu prisustvovaće ministar prosvete i kulture Srpske Dane Malešević. Ovaj sedmi i najmasovniji dolazak dece sa Kosova i Metohije do sada, podržalo je više od 800 porodica iz Republike Srpske, istakao je... »

Počelo polaganje male mature, testovi najstrožije čuvani

RTV Novi Pazar pre 2 dana
Beograd — Polaganje male mature počelo danas i trajaće do srede, a više od 71.000 osmaka rešavaće zadatke iz srpskog, matematike i kombinovanog testa. Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šračević posetio je osmake u Osnovnoj školi “Bora Stanković” u Beogradu, pred sam početak... »

Zbog mobilnog telefona izbacuju sa mature

Večernje novosti pre 2 dana
Za generaciju sa skoro 72.000 osmaka počelo polaganje završnog ispita. Stroža kontrola radi rešenja na "Vajberu"
UNOŠENjE mobilnih telefona na završni ispit je ozbiljan prekršaj discipline koji ne sme da bude tolerisan. Učenik kod koga danas ili u naredna dva dana bude pronađen mobilni telefon biće udaljen s polaganja, a biće utvrđena i... »

Danas počinje polaganje male mature

IndeksOnline pre 2 dana
BEOGRAD – Polaganje male mature počinje danas i trajaće do srede, a više od 71.000 osmaka rešavaće zadatke iz srpskog, matematike i kombinovanog testa. Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šračević posetiće danas osmake u Osnovnoj školi “Bora Stanković” u Beogradu, pred sam početak... »

©2018 Netmark d.o.o.