Prosveta - vesti

Malu maturu ipak neće snimati kamere

Radio 021 pre 5 dana
Završni ispit neće biti sniman kamerama u svim školama iz ptičje perspektive, kako je ranije planirano, ali će u školama koje imaju video nadzor to biti primenjeno kao probni model.
To je izjavio ministar prosvete Mladen Šarčević. On je najavio strožu kontrolu na predstojećoj maloj maturi i podvukao da će za eventualne nepravilnosti odgovarati, pre svega, direktori škola. Na završnom ispitu neće više... »

Papirni dnevnici uskoro odlaze u istoriju?

RT Kragujevac pre 5 dana
Kragujevačka Osnovna škola „Milutin i Draginja Todorović“ odlukom Ministarstva prosvete ušla je u najuži izbor za pilot projekat izbacivanja papirnog dnevnika iz upotrebe. Zajedno sa još 100 škola u Srbiji od septembra koristiće e-dnevnik, koji će u sledećoj fazi biti obavezan za sve škole pod... »

Prosvetari traže veće plate, protest 25. aprila

Radio 021 pre 5 dana
Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije najavila je protest ispred Vlade Srbije u sredu, 25. aprila, u 12 sati.
"Ustali smo da odbranimo tri ključne vrednosti za koje se Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije zalaže: svoj veoma ugrožen materijalni i socijalni položaj, dostojanstvo profesije i da zaštitimo obrazovanje od daljeg... »

Ministarstvo prosvete: Polaganje probnog ispita iz matematike u Srbiji proteklo bez problema

Večernje novosti pre 6 dana
Pomoćnica ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Vesna Nedeljković izjavila je danas da je polaganje probnog završnog ispita iz matematike u celoj Srbiji proteklo bez problema
Pomoćnica ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Vesna Nedeljković izjavila je danas da je polaganje probnog završnog ispita iz matematike u celoj Srbiji proteklo bez... »

Okrugli sto „(Ne)postoji učenički parlament“

Studio B pre 6 dana
Okrugli sto pod nazivom (Ne)postoji učenički parlament održan je u svečanoj sali Zemunske gimnazije.
Tu aktivnost organizuje škola u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i ove godine ugostiće brojne škole iz Srbije i... »

Osnovcima najlakši test iz srpskog jezika

Moj Novi Sad pre 6 dana
Pomoćnica ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Vesna Nedeljković obišla je danas, 14. aprila, učenike i učenice koji su polagali kombinovani test i test iz srpskog jezika u okviru probnog završnog ispita. U obraćanju novinarima Nedeljković... »

Nacionalni model studentske prakse do kraja godine

Blic pre 6 dana
Nacionalni model studentske prakse, koji će biti u formi preporuke ili zakona, trebalo bi da bude gotov do kraja godine, najavljeno je iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Pomoćnica ministra prosvete za dualno i preduzetničko obrazovanje Gabrijela Grujić izjavila je da bi model... »

"Ministarstvo prosvete kao ministarstvo alhemije"

Radio 021 pre 6 dana
Ove godine najavljene su novine za upis u srednju školu - uspeh iz osnovne škole nosiće najviše 60 bodova, umesto dosadašnjih 70, dok će na tri testa đaci moći da dobiju 40 bodova, umesto 30.
Kako prenosi N1, ministar prosvete Mladen Šarčević smatra da će novi način bodovanja poboljšati objektivnost u ocenjivanju. "Cilj je da ne idemo na preglasavanje ocena, formiranje lažnih vukovaca, na fabrikovanje papira, nego na... »

Bez snimanja male mature

Danas pre 6 dana
Učenici osmog razreda juče polagali probni završni ispit iz matematike Završni ispit neće biti sniman kamerama u svim školama iz ptičje perspektive, kako je ranije planirano, ali će u školama koje imaju video nadzor to biti primenjeno kao probni model.
To je juče izjavio ministar prosvete Mladen Šarčević, koji je prisustvovao probnom završnom ispitu iz matematike u OŠ „Veljko Dugošević“. On je najavio strožu kontrolu na predstojećoj maloj maturi i podvukao da će za eventualne... »

Nečuveno: Profesor sa Zukorlićevog neakreditovanog univerziteta izabran u Nacionalno telo za akreditaciju fakulteta

Blic pre 7 dana
Refik Šećibović, profesor na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru koji već 10 godina nema akreditaciju, imenovan je za člana Upravnog odbora Nacionalnog tela za akreditaciju! Da paradoks bude još veći, na tu poziciju predložilo ga je Ministarstvo prosvete. Nakon imenovanja Muamera... »

©2018 Netmark d.o.o.