Prosveta - vesti

Prosvetna inspekcija u školi Svetozar Miletić

N1 Info pre 5 dana
Prosvetna inspekcija stigla je u Osnovnu školu Svetozar Miletić, u kojoj školska godina nije počela jer se roditelji protive odluci Ministarstva prosvete da smeni direktora škole.
Savet roditelja je saopštio da je u školi prosvetna inspekcija koja nije dala obrazloženje za svoj dolazak. Njih je sačekao V.D. direktor, kog je nedavno postavilo ministrstvo, a ceo kolektiv je izašao iz škole. Ministar... »

Univerziteti traže smenu Zukorlića zbog nestručnog rada

Sandžak haber pre 3 dana
Konferencija univerziteta Srbije trži smenu predsednika skupštinskog odbora za obrazovanje Muamera Zukorlića zbog, kako kažu, nestručnog obavljanja funkcije. Navode i da je tu funkciju koristio za ostvarivanje ličnih interesa. Oni su inicijativu dostavili predsednici Parlamenta Maji Gojković,... »

Smena Muamera Zukorlića na zahtev KONUS-a

RTV Novi Pazar pre 3 dana
Predsednik skupštinskog Odbora za obrazovanje Muamer Zukorlić nestručno i nekompetentno obavlja funkciju i koristi je za ostvarenje ličnih interesa, smatraju rektori 17 univerziteta u Srbiji koji su potpisali inicijativu za njegovu smenu, prenosi Al jazeera Balkans. Kako dalje prenosi Al jazeera,... »

Smenu Muamera Zukorlića traži 17 rektora univerziteta

RTV pre 4 dana
RTV: Smenu Muamera Zukorlića traži 17 rektora univerziteta
BEOGRAD - Konferencija univerziteta Srbije - KONUS zatražila je danas smenu predsednika skupštinskog Odbora za obrazovanje Muamera Zukorlića zbog, kako kažu, nestručnog i nekompetentnog obavljanja funkcije kao i zbog njenog korišćenja za ostvarenje ličnih interesa.
Oni su inicijativu za smenu dostavili predsednici parlamenta Maji Gojković, kao i ministru prosvete Mladenu Šarčeviću, predsednici Vlade Srbije Ani Brnabići predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Kako kažu Muamer Zukorlić je u... »

Jedan od najstarijih učesnika ''Učiteljijade'': Đaka danas ne smeš ni da pomiluješ, jer to može drukčije da se protumači!

Večernje novosti pre 4 dana
Đorđe Đokić (64) iz Grdelice, jedan od najstarijih među 400 učesnika "Učiteljijade" u Paraćinu. Sada prosvetni radnik nema nikakva prava, sve može pogrešno da se protumači
"ĐOKO, ti si dobar đak, nemoj nikako da budeš seoski učitelj i seoski odbornik" - rekao mi je moj tadašnji nastavnik opštetehničkog obrazovanja Radivoje Stamenković. Nisam ga poslušao i ne kajem se. Bio sam i jedno i drugo.... »

Slučaj Ljuba:"Živi zid" i inspekcija u školi foto

Mondo pre 4 dana
I večeras protest u zemunskoj OŠ "Svetozar Miletić" gde deca od početka septembra ne idu u školu zbog smene direktora Ljubomira Musurovića. U školi je bila inspekcija, a Ministarstvo najavljuje provere i narednih dana.
Foto: Mondo/Goran Sivački Roditelji, koji od 1. septembra protestuju i ne šalju decu u školu tražeći da se smenjeni direktor vrati na funkciju, večeras su napravili "živi zid" oko škole. Prethodno su sa negodovanjem dočekali... »

Skupština nastavlja raspravu o prosvetnim zakonima

Blic pre 5 dana
Skupština Srbije danas će nastaviti načelnu raspravu o dva prosvetna zakona - predlogu Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i Zakonu o visokom obrazovanju.
Obrazlažući poslanicima predložene zakone, Šarčević je juče rekao da Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja predviđa da ministar verifikuje imenovanje direktora predškolskih i školskih ustanova, a među novinama zakona... »

Predstavnici Ministarstva izviždani u dvorištu škole u Zemunu (VIDEO)

Insajder pre 5 dana
U školi Svetozar Miletić u Zemunu došlo je do rasprave između predstavnika roditelja koji već 20 dana bojkotuju nastavu tražeći da se odustane od smene direktora I zaspolenih sa predstavnicima ministarstva prosvete. Kako se može videti na snimku, nakon kraće rasprave, predstavnici ministarstva među kojima su bili i pomoćnik ministra Bogoljub Lazarević i državni sekretar Marko Milenković krenuli su prema izlazu nakon čega su izviždani.
Podsetimo, učenici zemunske osnovne škole Svetozar Miletić već tri nedelje ne idu u školu jer se roditelji protive smeni direktora te škole. Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević juče je najavio da će danas biti preduzete mere... »

I Vranjanci na protestu ispred Vlade

OK radio pre 5 dana
Na protestu koji je zakazan za 28. septembar ispred Vlade Srbije, učestvovaće i prosvetari iz Vranja, saznaje OK Radio.
Protest su zakazali nezadovoljni sindikalci zbog najavljenog usvajanja Zakona o zaposlenim u javnim službama. Protestno okupljanje su inicirali sindikati zaposlenih u prosveti, a podržala ih je većina granskih udruženja Saveza... »

U zemunsku školu upućena inspekcija po nalogu ministra prosvete

Insajder pre 5 dana
Savet roditelja škole Svetozar Miletić u Zemunu saopštio je da je po ličnom nalogu ministra prosvete Mladena Šarčevića u školu upućena inspekcija za internu reviziju finansija. Inspekcija je međutim, kako navode, odustala od dolaska nakon što su dobili obaveštenje da u školi nema rukovodstva koje bi primilo inspekciju, nema đaka ni nastave kao i da su u toku protesti.
Podsetimo, učenici zemunske osnovne škole Svetozar Miletić već tri nedelje ne idu u školu jer se roditelji protive smeni direktora te škole. Nakon sastanka roditelja i ministra prosvete i molbe da se povuče rešenje o smeni... »

Gojković izrekla tri opomene, pa odredila pauzu

Večernje novosti  pre 54 minuta  još 23 povezane

Mali: Verovatno ću podneti ostvaku pre kraja mandata

RTS  pre 4 sata  još 12 povezanih

Kapetanu Draganu 15 godina zatvora

RTV  pre 7 minuta  još 24 povezane

Kina: Iz rata protiv Severne Koreje niko ne bi izašao kao pobednik

Novi magazin  pre 4 sata  još 16 povezanih
©2017 Netmark d.o.o.