Prosveta - vesti

Vlast pritiska, smenjeni rektor Arsenijević optužuje

Danas pre 5 dana
Bitka za (pre)vlast na Univerzitetu u Kragujevcu ne jenjava Ako je suditi prema poslednjim događajima na i oko Univerziteta u Kragujevcu, višemesečna bitka za (pre)vlast na ovoj visokoškolskoj ustanovi ne jenjava ni nakon nedavne odluke ministra prosvete Mladena Šarčevića da „dekretom“ smeni rektora kragujevačkog Univerziteta Nebojšu Arsenijevića.
Naprotiv, zahukta se sve više, kako se bliži ponedeljak, 18. jun, za kada je zakazana sednica Saveta univerziteta koji treba da primi „k znanju“ (ne da i odlučuje o njemu, kako to pogrešno juče navode pojedini mediji) rešenje... »

Bahati rektor uzalud traži podršku: Šarčević: Arsenijević nikakvim bezakonjem ne može nazad na fukciju

Blic pre 4 dana
Nebojša Arsenijević više nije rektor Univerziteta u Kragujevcu i nikakvim bezakonjem pojedinaca ne može biti vraćen na tu funkciju. Pozivam pojedine dekane, a prepoznaće se, da poštuju zakon, svoj Univerzitet i studente, kaže u izjavi za “Blic” ministar prosvete Mladen Šarčević. Bahati Nebojša... »

Traži se novo produženje roka za "večite studente"

N1 Info pre 4 dana
Starim studentima u septembru ističe rok za završetak studija, a Studentska konferencija univerziteta Srbije traži novo produženje roka. Neizvesno je kakva će biti sudbina inicijative koju su uputili skupštinskom Odboru za obrazovanje, ali to bi bio četvrti put da se starim studentima ovaj rok produžava.
Izvor: Tanjug Ministar prosvete Mladen Šarčević je za Tanjug rekao da se neće inatiti niti opstruirati kad je reč o tom pitanju, ali je istakao da ima jasan stav. "Posle dve godine vi imate opet hiljade. Pa čekajte, ako su na... »

Deca koriste digitalne uređaje od 4. godine

Danas pre 4 dana
Svako četvrto dete poseduje svoj uređaj, 4 odsto dece ranog školskog i 12 odsto dece predškolskog uzrasta uopšte ne koristi internet, a čak 70% dece uzrasta od 4 do 8 godina digitalne tehnologije koristi samostalno, bez nadzora roditelja.
Ovo su rezultati UNICEF-ovog istraživanja koje je prvi put urađeno u Srbiji za usrast od 4 do 8 godina, a koje otkriva kakve su digitalne navike dece. Deca u sve ranijem uzrastu počinju da koriste internet, a roditelji nemaju... »

Obaveštenje: Završena prva faza sportskih igara u Kragujevcu

iKragujevac pre 5 dana
Prva faza Sportskih igara mladih (SIM) za Srbiju završena je u Kragujevcu, 20. gradu, u kojem su se školarci takmičili, ali i družili.
Igre su otvorene u prepunoj hali „Park”, a prisutne su pozdravili predsednica SIM za Srbiju Ivana Jovanović, član UO Saveza za školski sport Srbije Dragan Sretenović i glavni koordinator SIM za Kragujevac Dragan Ðorđević. Baklju... »

Da li je septembar poslednji rok za večite studente?

iKragujevac pre 5 dana
Starim studentima u septembru ističe rok za završetak studija. Studentska konferencija Univerziteta Srbije (Skonus) traži novo produženje roka, a neizvesno je kakva će biti sudbina inicijative koju su uputili skupštinskom Odboru za obrazovanje.
Bilo bi to četvrti put da se „starim studentima” ovaj rok produžava, a Muamer Zukorlić, predsednik skupštinskog Odbora za obrazovanje kaže da će, ukoliko bude volje među većinom članova, predlog SKONUSA biti razmatran, ali da... »

Od ponedeljka polaganje male mature

Radio 021 pre 5 dana
U ponedeljak 18. juna i naredna dva dana, učenici osmih razreda osnovnih škola polagaće testove za malu maturu, od kojih će zavisiti upis u željene srednje škole.
Učenici će 18, 19. i 20. juna rešavati zadatke iz maternjeg jezika, matematike i kombinovanog testa koji sadrži pitanja iz pet predmeta - fizike, hemije, geografije, biologije i istorije. Na testovima osnovci mogu da ostvare 40... »

Obaveštenje: Sednica Saveta Univerziteta u Kragujevcu zakazana za 18. jun

iKragujevac pre 5 dana
Sednica Saveta na kojoj bi trebalo da se razmotri rešenje ministra prosvete Mladena Šarčevića o smeni rektora Univerziteta u Kragujevcu Nebojše Arsenijevića zakazana je za ponedeljak 18. jun.
Na ovu sednicu je predsednik Saveta dr Siniša Ranđić, ranije, pozvao predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić i resornog ministra Mladena Šarčevića. Arsenijević je povodom ostavki, izjavio da je bilo pritisaka na članove Saveta da... »

U ponedeljak 71.817 osnovaca počinje polaganje male mature

Novi magazin pre 5 dana
U ponedeljak 18. juna i naredna dva dana, 71.817 učenika osnovnih škola u Srbiji polagaće testove za malu maturu, od kojih će zavisiti upis u željenje srednje škole.
Učenici će 18,19. i 20. juna rešavati zadatke iz srpskog jezika, matematike i kombinovanog testa koji sadrži pitanja iz pet predmeta - fizike, hemije, geografije, biologije i istorije. Na testovima osnovci mogu da ostvare 40... »

Podrška, ali studenti da budu ozbiljniji

Danas pre 5 dana
Ljubiša Stojmirović, zamenik predsednika skupštinskog Odbora za obrazovanje, za Danas Zamenik predsednika Odbora za obrazovanje Skupštine Srbije Ljubiša Stojmirović kaže za Danas da će se lično založiti da se starim studentima produži rok za diplomiranje i da će o tome razgovarati sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem i predsednikom Odbora Muamerom Zukorlićem.
On je već juče, nakon razgovora sa novinarkom Danasa, kontaktirao oko 20 članova i zamenika članova Odbora i svi su se složili da sednica sa ovom temom treba uskoro da se održi. – Pitanje roka za diplomiranje starih studenata... »

Crnobrnja: Primena zakona u regionu spora

Danas  pre 1 sat  još 28 povezanih

Žandarm uhapšen zbog prodaje droge

Politika  pre 5 sati  još 25 povezanih

Predsednik zahvalio Liberiji i pozvao Žorža Veu u Srbiju

N1 Info  pre 1 sat  još 18 povezanih

Bez pobednika u duelu Danske i Australije

Beta  pre 1 sat  još 15 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.