Prosveta

Heroj: Svetosavska nagrada nastavniku iz Velike Plane koji je savladao naoružanog čoveka u školi

Nedeljnik pre 2 dana
BETAPHOTO/Ministarstvo prosvete, nauke i tehnoloskog razvoja/DS Ministar prosvete Mladen Šarčević uručio je danas u Vladi Srbije tradicionalne Svetosavske nagrade za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja za 2019. godinu, a među… »

U toku je konkurs za zapošljavanje 5.000 nastavnika i učitelja koji rade na određeno!

Srbija danas pre 2 dana
U toku je prvi konkurs za zapošljavanje oko 5.000 prosvetnih radnika koji rade na određeno od 2014. i 2015. godine, kaže ministar prosvete Mladen Šarčević. On je naglasio da su Vladinoj Komisiji za zapošljavanje predati spiskovi sa imenima… »

Vrhunski patriotizam je kod mladih razvijati kritičko mišljenje

Danas pre 2 dana
Nacionalni sadržaji u udžbenicima - u službi indoktrinacije ili obrazovanja za demokratsko društvo Iako je pre nešto više od mesec dana u medijima objavljeno da su „Ministarstvo prosvete i Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja (ZUOV)… »

Novine u srpskim školama: Informatika obavezna od prvog razreda, programiranje od trećeg

iKragujevac pre 2 dana
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević najavio je da će informatika postati obavezan predmet od prvog razreda, a programiranje od trećeg razreda osnovne škole. U intervjuu za beogradski list Politika, Šarčević je… »

Otvorena sportska hala u Surdulici

Ekapija pre 2 dana
Sportska hala Osnovne škole Jovan Jovanović Zmaj u Surdulici svečano je otvorena u prisustvu ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića, predsednika Skupštine opštine Novice Tončeva, predsednice opštine Aleksandre… »

Dubravka Stojanović: Sluškinja naciji ili obrazovanje za demokratiju

Danas pre 2 dana
Istoričarka o nastavi istorije u školama Neko je rekao da je jedino što smo dobro postigli posle 5. oktobra plaćanje parkinga telefonom! Tome bih još samo dodala i pluralizam udžbenika! Doduše, nisam sigurna da u ovakvim sistemima obrazovanja više… »

PAMETNA SPECIJALIZACIJA Obrazovati mlade za dobro plaćena radna mesta

Dnevnik pre 2 dana
Može li Srbija sopstvenim inovativnim proizvodima i uslugama konkurisati na globalnom tržištu? Koje oblasti predstavljaju našu konkurentsku šansu za društveno-ekonomski razvoj i kakva je slika „pametne i kreativne” Srbije? O tim temama bilo je… »

Šta će se promeniti u školstvu u narednih deset godina

RTS pre 2 dana
Predškolski period će početi da se tretira kao početak obrazovanja, sa obuhvatom starosti dece od tri do pet i po, šest godina, i sa ciljem da to postane obavezan deo obrazovanja, rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević za RTS povodom… »

Ministar Šarčević otvorio novu sportsku halu u Surdulici

Vranje news pre 2 dana
Vranje/Surdulica - Ministar prosvete Mladen Šarčević otvorio je modernu sportsku halu u Osnovnoj školi Jovan Jovanović Zmaj u Surdulici, na svečanosti upriličenoj povodom Svetog Save, školske slave. - Projekat izgradnje sportske hale realizovan je… »

Radna nedelja od četiri dana (1): Srećan čovek pravi bogatstvo

Vesti online pre 2 dana
Nova premijerka Finske Sana Marin založila se za uvođenje fleksibilnog radnog vremena, koje bi podrazumevalo da se radi četiri dana nedeljno po šest sati dnevno. Turci prednjače Sutra – Radna nedelja od četiri dana (2): Sve za dobrog radnika! –… »

Vesti dana »

Australijski naučnici "kopirali" koronavirus

RTS pre 1 satjoš 43 povezane

Poznat termin Novaka i Federera

Sportske.net pre 7 satijoš 39 povezanih

Bračni par iz Srbije u bolnici, sumnja se da muž ima korona virus

Večernje novosti pre 4 satajoš 26 povezanih

Nastavljeno suđenje Milutinu Jeličiću Jutki

Danas pre 2 satajoš 22 povezane