Prosveta - vesti

Malu maturu ipak neće snimati kamere

Radio 021 pre 8 dana
Završni ispit neće biti sniman kamerama u svim školama iz ptičje perspektive, kako je ranije planirano, ali će u školama koje imaju video nadzor to biti primenjeno kao probni model.
To je izjavio ministar prosvete Mladen Šarčević. On je najavio strožu kontrolu na predstojećoj maloj maturi i podvukao da će za eventualne nepravilnosti odgovarati, pre svega, direktori škola. Na završnom ispitu neće više... »

Papirni dnevnici uskoro odlaze u istoriju?

RT Kragujevac pre 8 dana
Kragujevačka Osnovna škola „Milutin i Draginja Todorović“ odlukom Ministarstva prosvete ušla je u najuži izbor za pilot projekat izbacivanja papirnog dnevnika iz upotrebe. Zajedno sa još 100 škola u Srbiji od septembra koristiće e-dnevnik, koji će u sledećoj fazi biti obavezan za sve škole pod... »

Ministarstvo prosvete: Polaganje probnog ispita iz matematike u Srbiji proteklo bez problema

Večernje novosti pre 9 dana
Pomoćnica ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Vesna Nedeljković izjavila je danas da je polaganje probnog završnog ispita iz matematike u celoj Srbiji proteklo bez problema
Pomoćnica ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Vesna Nedeljković izjavila je danas da je polaganje probnog završnog ispita iz matematike u celoj Srbiji proteklo bez... »

Okrugli sto „(Ne)postoji učenički parlament“

Studio B pre 9 dana
Okrugli sto pod nazivom (Ne)postoji učenički parlament održan je u svečanoj sali Zemunske gimnazije.
Tu aktivnost organizuje škola u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i ove godine ugostiće brojne škole iz Srbije i... »

Osnovcima najlakši test iz srpskog jezika

Moj Novi Sad pre 9 dana
Pomoćnica ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Vesna Nedeljković obišla je danas, 14. aprila, učenike i učenice koji su polagali kombinovani test i test iz srpskog jezika u okviru probnog završnog ispita. U obraćanju novinarima Nedeljković... »

Nacionalni model studentske prakse do kraja godine

Večernje novosti pre 9 dana
Nacionalni model studentske prakse, koji će biti u formi preporuke ili zakona, trebalo bi da bude gotov do kraja godine, izjavila je pomoćnica ministra prosvete za dualno i preduzetničko obrazovanje Gabrijela Grujić
Nacionalni model studentske prakse, koji će biti u formi preporuke ili zakona, trebalo bi da bude gotov do kraja godine, izjavila je pomoćnica ministra prosvete za dualno i preduzetničko obrazovanje Gabrijela Grujić. "Model bi... »

"Ministarstvo prosvete kao ministarstvo alhemije"

Radio 021 pre 9 dana
Ove godine najavljene su novine za upis u srednju školu - uspeh iz osnovne škole nosiće najviše 60 bodova, umesto dosadašnjih 70, dok će na tri testa đaci moći da dobiju 40 bodova, umesto 30.
Kako prenosi N1, ministar prosvete Mladen Šarčević smatra da će novi način bodovanja poboljšati objektivnost u ocenjivanju. "Cilj je da ne idemo na preglasavanje ocena, formiranje lažnih vukovaca, na fabrikovanje papira, nego na... »

Osmacima na probnom ispitu najteža bila geometrija

Večernje novosti pre 10 dana
Testom iz matematike za učenike osmog razreda osnovnih škola započela proba završnog ispita. U subotu će rešavati kombinovani test i pitanja iz srpskog, odnosno maternjeg jezika
GEOMETRIJA je najviše namučila osmake, koji su u petak polagali probni završni ispit iz matematike. Poslednja tri zadatka većina nije uspela da reši, kažu, delom jer su bili teški, a pomalo i zato što nisu obnovili gradivo. U OŠ... »

Nečuveno: Profesor sa Zukorlićevog neakreditovanog univerziteta izabran u Nacionalno telo za akreditaciju fakulteta

Blic pre 10 dana
Refik Šećibović, profesor na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru koji već 10 godina nema akreditaciju, imenovan je za člana Upravnog odbora Nacionalnog tela za akreditaciju! Da paradoks bude još veći, na tu poziciju predložilo ga je Ministarstvo prosvete. Nakon imenovanja Muamera... »

Tri prioriteta Ministarstva prosvete

Danas pre 10 dana
Ministarstvo prosvete ima tri prioriteta, a jedan od njih svakako je sport i zdravlje, povezano sa bezbednošću dece, jer bezbednost je neodvojiva od bilo kog cilja.
Drugi pravac je digitalizacija i treći je reforma obrazovanja koju smo, nadam se, uspešno počeli, a od septembra treba da zaživi, to su međupredmetne kompetencije i ishodi, izjavila je danas u Smederevu Vesna Nedeljković,... »

©2018 Netmark d.o.o.