Prosveta - vesti

Više škola u Srbiji spajaju se uz centralizovanu upravu

RTS pre 5 dana
RTS: Više škola u Srbiji spajaju se uz centralizovanu upravu
Zarad boljeg obrazovanja i odgovornijeg raspolaganja novcem, više škola u Srbiji ubuduće neće samostalno postojati već će biti spojene uz centralizovanu upravu. Upravo to je urađeno sa višim poslovnim školama strukovnih studija u Blacu i Beogradu, koje će od 1. oktobra postati Akademija poslovnih studija s centralom u prestonici.
Sumnja u kvalitet nastave i još više u to kako se trošio novac razlog je zašto Visoka poslovna škola u Blacu ne postoji kao takva i novu školsku godinu čeka kao deo Akademije. Ministar prosvete Mladen Šarčević ističe da je... »

Prestaje da radi 14 srednjih škola, a umesto njih počinje da radi sedam novih

Nedeljnik pre 5 dana
Odluka o gašenju 14 škola u Nišu, Kragujevcu, Novoj Varoši, Kladovu, Kuršumliji i Babušnici doneta je 9. avgusta na sednici Vlade, a Pajić kaže da se ovim potezom mislilo pre svega na interese učenika i na uštede u budžetu
Od prvog septembra u šest opština i gradova u Srbiji prestaće da radi 14 srednjih škola, a umesto njih biće formirano sedam novih, rekao je pomoćnik ministra prosvete za srednje obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje odraslih... »

Džudžo: Promenom imena škola afirmišemo naš kulturni, nacionalni i etnički identitet

Novi magazin pre 5 dana
Potpredsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Esad Džudžo izjavio je danas da su državni fukncioneri koji su poslednjih dana komentarisali njihov predlog o promeni naziva škola u Sandžaku prekršili zakon mešajući se u nešto što je zakonska, ustavna i međunarodna ingerencija tog nacionalnog organa.
On je na konferenciji za novinare u Novom Pazaru rekao da želi da ohrabri 72 člana školskih odbora u osam škola u Novom Pazaru, Tutinu i Prijepolju da ne poslušaju ministra prosvete Mladena Šarčevića, nego da poštuju zakon,... »

Šarčević: Kad nije mogao da rovari preko Pacolija, Ugljanin sada pokušava preko škola

Kurir pre 6 dana
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević izjavio je danas da ne poznaje nikoga sa liste imena škola koje je predložilo Bošnjačko nacionalno veće (BNV) i ocenio da ne bi bilo problema da škola dobije ime nekoga iz bošnjačkog naroda ko je svima poznat. Šarčević je kazao... »

Šarčević: Prosvetari mogu očekivati povišicu oko 10 odsto

Glas Zapadne Srbije pre 6 dana
Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da prosvetni radnici mogu očekivati povećanje plata od oko 10 odsto što će biti četvrto od njegovog dolaska na tu funkciju u avgustu 2016. godine, i značajno će promeniti status zaposlenih u prosveti. Biće to najveće povećanje, uz ono koje će... »

"Nek se pogledaju u oči - da li profesor geografije kao lekar?"

B92 pre 6 dana
B92: "Nek se pogledaju u oči - da li profesor geografije kao lekar?"
Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da uvođenjem platnih razreda plate nikome ne mogu biti smanjene.
Kako je kazao, na veće koeficijente mogu računati prosvetari koji rade u otežanim uslovima, kao i oni koji imaju pedagoška zvanja. "Oni koji rade u specijalnim odeljenjima, gde su deca sa posebnim potrebama, zatim u kombinovanim... »

Šarčević: Sindikati će biti uključeni u pripremu Zakona o sistemu plata

Novi magazin pre 6 dana
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević izjavio je danas će svi sindikati u narednom periodu biti uključeni u pripremu Zakona o sistemu plata u javnom sektoru i da nije kontaktirao predstavnike prosvetnih sindikata, jer su oni na odmoru.
"Oni su na odmoru, a ja nisam imao dan odmora. Ja komuniciram sa sindikatima preko svog savetnika Miloša Blagojevića. Čim se skupe sa odmora, poslao sam im dopis da razgovaramo", rekao je Šarčević novinarima u Beogrdskoj... »

Šarčević: Prosvetari mogu očekivati povišicu od 10 odsto

RTV Novi Pazar pre 6 dana
Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da prosvetni radnici mogu očekivati povećanje plata od oko 10 odsto što će biti četvrto od njegovog dolaska na tu funkciju u avgustu 2016. godine, i značajno će promeniti status zaposlenih u prosveti. – Biće to najveće povećanje, uz ono koje će... »

Lepe vesti za prosvetare: Ministar najavio povećanje plata od 10 odsto!

Srbija danas pre 6 dana
Neophodan međusobni dogovor granskih sindikata
Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da prosvetni radnici mogu očekivati povećanje plata od oko 10 odsto što će biti četvrto od njegovog dolaska na tu funkciju u avgustu 2016. godine, i značajno će promeniti status zaposlenih u prosveti. - Biće to najveće... »

Šarčević: Prosvetari mogu očekivati povišicu oko 10 odsto

BK TV pre 6 dana
Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da prosvetni radnici mogu očekivati povećanje plata od oko 10 odsto što će biti četvrto od njegovog dolaska na tu funkciju u avgustu 2016. godine, i značajno će promeniti status zaposlenih u prosveti. Biće to najveće povećanje, uz ono koje će... »

Real rutinski na startu Primere, Bejl počeo da pogađa!

Sportske.net  pre 3 sata  još 2 povezane

Na današnji dan, 20. avgust

B92  pre 3 sata  još 1 povezana

Uhapšena banda narkodilera u Rusiji

Večernje novosti  pre 7 sati  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.