Prosveta - vesti

Administrativne prepreke usporavaju obnovu Gimnazije

RT Kragujevac pre 6 dana
Kada će početi i koliko će trajati sanacija Prve kragujevačke gimnazije nakon požara, znaće se nakon završetka detaljne analize stanja na terenu i izrade projekta. Tada će biti poznata i konačna cifra neophodna za finansiranje radova, koja prema prvim procenama iznosi oko 20 miliona dinara. Novac... »

Štrajk podrške školi u Šapcu

Danas pre 6 dana
Forum beogradskih gimnazija zahteva od nadležnih u Ministarstvu prosvete nauke i tehnološkog razvoja hitno rešenje za štrajk zaposlenih u Osnovnoj školi za decu sa posebnim potrebama "Sveti Sava" u Šapcu i pruža punu podršku zaposlenima koji već petu nedelju štrajkuju. Forum podseća javnost da... »

Zahvalnost za sve koji brinu o najmlađima: Zaposlenima u vrtićima povećanje plate

Srbija danas pre 7 dana
Malli očekuje i dalja povećanja kako se ekonomska situacija i u gradu i u zemlji bude poboljšavala
Zaposlenima u predškolskim ustanovama u Beogradu plate će biti povećane za deset odsto već od januarske zarade, izjavio je gradonačelnik Siniša Mali. To povećanje je, kaže, na osnovu odluke Vlade Srbije o povećanju plata u... »

Za samo jedan osporeni doktorat podneta žalba

Blic pre 6 dana
Od 95 predavača čiji rad nije prošao kontrolu Komisije za akreditaciju, Nacionalnom savetu za visoko obrazovanje stigla je samo jedna žalba koja je odbijena.
Generalni sekretar Nacionalnog saveta Miodrag Popović rekao je za "Politiku" da se odsustvo žalbi može objasniti time da je većina vlasnika osporenih diploma prihvatila odluku Komisije za akreditaciju. Prema njegovim rečima... »

Serijske ubice istočne Evrope (9): Aleksandru je srce bilo slomljeno, pa je odlučio da pojede tuđe: "Skuvao sam ga. Bilo je malo masno, ali ipak sam uživao"

Blic pre 7 dana
Aleksandar Bjačkov je rođen u Rusiji 1989. godine, u problematičnoj porodici. Njegovi roditelji su bili alkoholičari što će oblikovati njegovo odrastanje i igrati ključnu ulogu u monstruoznim događajima koje će kasnije počiniti. Mladi Aleksandar i njegov mlađi brat bili su primorani da rade od malih nogu. Još kao deca bili su zaduženi za skupljanje otpada, a ukoliko ne ispune normu sledila je surova kazna. Tako je Bjačkov od malih nogu naviknut na sistem kazne i odmazde.
Katalizator njegove surovosti desio se još dok je bio u pubertetu. Nakon što mz se otac ubio u četrdesetoj godini, njegovog mlađeg brata je pretukla lokalna banda. Od zadobijenih povreda je pretrpeo teško oštećenje mozga i ostao... »

Samo za jedan osporeni doktorat podneta žalba

Novi magazin pre 7 dana
Od 95 predavača čiji rad nije prošao kontrolu Komisije za akreditaciju, Nacionalnom savetu za visoko obrazovanje stigla je samo jedna žalba koja je odbijena, piše Politika u izdanju za petak.
Generalni sekretar Nacionalnog saveta Miodrag Popović rekao je za list da se odsustvo žalbi može objasniti time da je većina vlasnika osporenih diploma prihvatila odluku Komisije za akreditaciju. Prema njegovim rečima vlasnici... »

Samo za jedan osporeni doktorat podneta žalba

B92 pre 7 dana
B92: Samo za jedan osporeni doktorat podneta žalba
Beograd -- Od 95 predavača čiji rad nije prošao kontrolu Komisije za akreditaciju, Nacionalnom savetu za visoko obrazovanje stigla je samo jedna žalba koja je odbijena.
Generalni sekretar Nacionalnog saveta Miodrag Popović rekao je za list da se odsustvo žalbi može objasniti time da je većina vlasnika osporenih diploma prihvatila odluku Komisije za akreditaciju, piše "Politika". Prema njegovim... »

U aprilu PISA test: Da vidimo gde smo u svetu!

Mondo pre 7 dana
Novo PISA testiranje učenika u Srbiji, nakon što smo propustili poslednje, a ranije se brukali, ove godine sprovešće se na mnogo većem uzorku.
Foto: Guliver/Getty Imtages/Thinkstock Ilustracija Testiranje počinje u aprilu ove godine i trajaće mesec i po dana, a testiranjem će biti obuhvačene čitalačka, matematička, naučna i finansijska pismenost petnaestogodišnjaka -... »

U aprilu PISA testiranje učenika

Radio 021 pre 7 dana
Novo PISA testiranje učenika počinje u aprilu ove godine i trajaće mesec i po dana, a testiranjem će biti obuhvaćene čitalačka, matematička, naučna i finansijska pismenost petnaestogodišnjaka - uglavnom učenika prvog razreda srednje škole.
Rezultati će pokazati gde se nalazi obrazovanje u Srbiji kada je reč o funkcionalnom znanju učenika i šta treba da se unapređuje kako bi dostigli željene standarde, kažu u Ministarstvu prosvete. Takođe, rezultati će pokazati i... »

Mali: Zaposlenima u vrtićima dižemo plate 10%

B92 pre 7 dana
RTS: Mali: Deset odsto veće plate za zaposlene u vrtićima
Zaposlenima u Predškolskim ustanovama grada Beograda plate će biti povećane za deset odsto već od januarske zarade, izjavio je gradonačelnik Siniša Mali.
To povećanje je, kaže, na osnovu odluke Vlade Srbije o povećanju plata u prosveti od deset odsto. "Grad će ispoštovati tu odluku vlade i to povećanje od deset odsto za sve zaposlene u predškolskim ustanovama, u odnosu na platu iz... »

Cvetković: Zadovoljan sam, parirali dok smo imali snage...

Dnevnik  pre 26 minuta  još 10 povezanih

Danas je Bogojavljenje

Dnevnik  pre 50 minuta  još 7 povezanih

Srpska fabrika stakla u Paraćinu ponovo otišla u stečaj

Nova ekonomija  pre 50 minuta  još 5 povezanih

Veselji: Specijalni sud neće biti ukinut

Danas  pre 12 sati  još 3 povezane

Rusija: Napad u školi sekirom, ranjeno 6 dece i žena (VIDEO)

Vesti online  pre 26 minuta  još 7 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.