Prosveta

Prosvetari najavljuju protest jer već 5 godina nisu ispunjeni zahtevi iz sporazuma sa Vladom

Južne vesti pre 2 dana
Zato što Vlada Srbije na čijem je čelu tada bio Aleksandar Vučić nije ispunila ni jednu stavku iz sporazuma koji je još pre 5 godina potpisala sa prosvetnim radnicima - iz Unije sindikata prosvetnih radnika najavljuju štrajk na dan godišnjice 17… »

Monodrama "Ima neka tajna veza" u Galeriji Prometej

RTV pre 2 dana
NOVI SAD - Povodom 14 godina od smrti velikog pesnika Duška Trifunovića, monodrama "Ima neka tajna veza", Milana Dimića, održaće se u utorak, 28. januara od 18 časova u Galeriji Prometej, Svetozara Miletića 16 u Novom Sadu. Monodrama je autorski… »

Todorović potpisuje sporazum za projekat “Tehnopark Srbija 2”

Morava info pre 2 dana
ČAČAK – Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i gradonačelnici Čačka i Niša Milun Todorović i Darko Bulatović, potpisaće sutra sporazum o sprovođenju projekta “Tehnopark Srbija 2 – podsticanje izvoza kroz… »

Trivić: Rasteretićemo đake u Srpskoj suvišnog gradiva

Blic pre 2 dana
Natalija Trivić, ministarka prosvete i kulture RS, poručuje da je srpski narod zahvalan što je imao velikog prosvetitelja Svetog Savu koji mu je osvetlio put kojim treba ići, te da treba više da sledimo taj put i učimo svoju decu istinskim… »

Vremeplov (23. januar 2020)

RTS pre 2 dana
Dan novinara Crne Gore. 1556. - Najrazorniji zemljotres u istoriji pogodio Kinu (830 hiljada žrtava) 1783. - Rođen Stendal (Mari Anri Bejl), francuski književnik (Grenobl, 23. 01. 1783 - Pariz, 23. 03. 1842) 1832. - Rođen Eduard Mane, francuski slikar… »

Otvorena „Svetosavska nedelja“

Jug press pre 3 dana
VRANJE Pre tačno tri decenije u Vranju je počela da se obeležava prosvetno-kulturna i duhovna manifestacija „Svetosavska nedelja“, posvećena velikom prosvetitelju i duhovniku Svetom Savi. Manifestaciju je sinoć prigodnom besedom u Pozorištu… »

Skupština o amandmanima na set zakona iz oblasti prosvete

RTV pre 3 dana
BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas sednicu raspravom o amandmanima na set zakona iz oblasti obrazovanja, među kojima su izmene i dopune Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, na koji je podneto 18 amandmana, od kojih je… »

Na fakultetima Univerziteta u Beogradu ostalo 2.447 nepopunjenih mesta

RTV pre 3 dana
BEOGRAD - Na fakultetima Univerziteta u Beogradu (UB) ostalo je 2.447 upražnjenih mesta za osnovne i integrisane studije u ovoj školskoj godini. Na osnovnim studijama nije popunjeno 7,5 odsto budžetskih mesta i 28 odsto samofinansirajućih. Na master… »

Užički đaci na bilbordima Ministarstva prosvete

Užice oglasna tabla pre 3 dana
UŽICE, SRBIJA – Užice je jedan od gradova širom Srbije u kojem je Ministarstvo prosvete postavilo bilborde na kojima su prikazani mladi, talentovani učenici koji su osvojili brojne nagrade na internacionalnim takmičenjima. Među njima su i đaci… »

Bivša direktorka škole u Šapcu: Podneću tužbu protiv ministra zbog klevete

N1 Info pre 3 dana
Bivša direktorka OŠ "Jevrem Obrenović" u Šapcu Jelena Jevrić izjavila je u Danu uživo, osvrćući se na izjave ministra u Skupštini "da je oštetila budžet za sedam miliona dinara", da je jedino što može da uradi da podnese krivičnu tužbu. To… »

Vesti dana »