Prosveta - vesti

Najbolji hemičari Vojvodine

RTS pre 3 dana
RTS: Najbolji hemičari Vojvodine
Departman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine bio je mesto susreta srednjoškolaca ‒ ljubitelja hemije. Takmičili su se, družili, i na kraju dobili i diplome i poneki poklon.
Održano je međuokružno takmičenje iz hemije za učenike srednjih škola u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Srpskog hemijskog društva. „Ovo je prvi put posle dugog vremena da je neko... »

Premijerka na otvaranju međunarodnog studentskog takmičenja

RTS pre 4 dana
RTS: Premijerka na otvaranju međunarodnog studentskog takmičenja
Svetsko takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja Business International Case Competition (BBICC) na kojem učestvuje 20 timova studenata iz celog sveta svečano je otvoreno na Fakultetu organizacionih nauka (FON) u Beogradu.
Otvarajući takmičenje predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić poželela je dobrodošlicu takmičarima sa prestižnih svetskih univerziteta i biznis škola i istakla da je BBICC jedno od 12 najprestižnijih međunarodnih takmičenja u... »

Ministarstvo: Samo teža povreda Kodeksa sprečava Kostićevu da bude dekan

Južne vesti pre 4 dana
Od toga da li je Suzana Kostić lakše ili teže povredila Kodeks profesionalne etike zavisi hoće li ona i ubuduće voditi niški Fakultet umetnosti, kažu u Ministarstvu prosvete, dok je Savet fakulteta, koji je jednoglasno odlučio da ona ponovo bude dekan, dodaju, odbio preporuke Agencije za borbu... »

Đaci mogu da imaju i firmu

Večernje novosti pre 4 dana
Ministarstvo prosvete i nauke izradilo pravilnik o učeničkim zadrugama. Veoma stroga pravila poslovanja. Dozvoljeni proizvodnja i prodaja
ĐACI Ekonomske škole u Nišu osim petica nižu i poslovne uspehe. Već dva šlepera njihovog organskog čaja stigla su na nemačko tržište. Đačka kompanija "Bioorganik" čajevima snabdeva i domaće kupce i samo je jedno od učeničkih... »

Nacionalni model studentske prakse do kraja godine

Kamatica pre 4 dana
Nacionalni model studentske prakse, koji će biti u formi preporuke ili zakona, trebalo bi da bude gotov do kraja godine, najavljeno je iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
Pomoćnica ministra prosvete za dualno i preduzetničko obrazovanje Gabrijela Grujić izjavila je da bi model trebalo da ponudi rešenja za brojna pitanja. - Kako da se studenti opredeljuju za praksu u kompanijama, kako da se... »

Obeležavanje Dana italijanske nauke u svetu 16. aprila 2018. i u Beogradu

Ekapija pre 4 dana
(Foto: Gustavo Frazao/shutterstock.com) (Foto: Gustavo Frazao/shutterstock.com) Ministarstvo prosvete, univerziteta i nauke Republike Italije u saradnji sa italijanskim Ministarstvom spoljnih poslova i međunarodne saradnje nedavno je proglasilo 16. april za Dan italijanske nauke u svetu. Kako je... »

Promocija romana „Prokletstvo Vidovdanskog hrama – Zagonetka Meštrović“

InfoKG pre 4 dana
Knjiga Uroša Tutulića pod nazivom "Prokletstvo vidovdanskog hrama - Zagonetka Meštrović" biće promovisana sutra od 19 sati u Narodnoj biblioteci "Vuk Karadžić". „Prokletstvo Vidovdanskog hrama – Zagonetka Meštrović“ prvi je roman mladog autora Uroša Tutulića, objavljen u izdanju „Prosvete“. Kroz... »

Prosvetari traže veće plate, protest 25. aprila

Glas Zapadne Srbije pre 4 dana
Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije najavila je protest ispred Vlade Srbije u sredu, 25. aprila, u 12 sati. "Ustali smo da odbranimo tri ključne vrednosti za koje se Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije zalaže: svoj veoma ugrožen materijalni i socijalni položaj, dostojanstvo profesije i... »

Pomeriti takmičenje iz srpskog jezika

Danas pre 4 dana
Podružnica Društva za srpski jezik za Moravički okrug zatražila je pomeranje termina okružnog takmičenja iz srpskog jezika, koje se održava 28. aprila zbog preklapanja sa republičkim takmičenjem iz fizike.
U dopisu koji su uputili Ministarstvu prosvete i Društvu za srpski jezik, nastavnici iz Moravičkog okruga podsećaju da se gotovo istim učenicima drugu godinu zaredom uskraćuje mogućnost da se takmiče na nivoima za koje su stekli... »

Mala matura sve bliže, ali ipak bez najavljenih promena: Evo od čega je odustalo ministarstvo prosvete

Telegraf pre 5 dana
Ministar je najavio i strogu kontrolu u okruzima u kojima su lani zabeležene neregularnosti, poručivši da će svi raspoloživi resursi Ministarstva prosvete biti na terenu i da veruje da će ove godine rezultati biti objektivniji
Iako je prošle godine uveliko najavljivano da će završni ispit malih maturanata biti sniman kamerama u svim školama iz ptičje perspektive, do toga ipak neće doći. Prvobitni plan će biti sproveden u školama koje imaju video nadzor... »

©2018 Netmark d.o.o.