Prosveta

Direktorka: UNESKO-a u poseti Srbiji Azule razgovarala sa đacima Devete beogradske gimnazije

Blic pre 2 dana
Generalna direktorka UNESKO-a Odri Azule započela je svoju posetu Srbiji obilaskom Devete beogradske gimnazije, zajedno sa ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladenom Šarčevićem, gde se upoznala s radom škole i rezultatima koje postižu… »

Dan pešačenja u Ivanjici (VIDEO)

InfoLIGA pre 2 dana
Planinarsko društvo ’’Golija’’ iz Ivanjice organizuje 14. septembra akciju ’’Dan pešačenja’’ u kojoj mogu da učestvuju svi građani. Skup je u centru grada u 9.30 časova ,a početak pešačenja pola sata kasnije. Tim povodom danas je… »

In memoriam: Nikola Grgur Grga

Vranje news pre 2 dana
U Vranju je u četvrtak iznenada u 71. godini života preminuo Nikola Grgur Grga, koji je veći deo svog radnog veka proveo u Kabinetu predsednika opštine obavljajući poslove protokola. Rođen je aprila 1949. godine u Beogradu. Osnovnu školu i… »

TEMA DNEVNIKA Vreme preporoda: Rusini u Kraljevini SHS posle 1918.

Dnevnik pre 2 dana
Tribinom i izložbom arhivskih dokumenata i fotografija iz prve i druge decenije 20. veka vojvođanski Rusini su u ponedeljak uveče u Novom Sadu obeležili 100. godišnjicu formiranja Rusinskog narodnog prosvetnog društva, prve organizacije rusinske… »

Mladžina kafana

Jug press pre 2 dana
LESKOVAC Kafane u Leskovac su se poznavale po toj kude su, ali i po toj koji gosti u koju kafanu idev. Mladžina kafana je na Široku čaršiju. Bila je – prosvetna jer su u nju dolazili prosvetari – učitelji i profesori. Bila je i porodična jer si… »

Stradali su Srbi i istina

Vesti online pre 3 dana
U svečanoj sali Crkve Sv. Velikomučenika Georgija u Kopenhagenu održana je tribina Rat rečima – medijska manipulacija, slučaj Jugoslavija. U organizaciji Srpsko-danskog kulturnog foruma Prosveta iz Kopenhagena pred prepunom salom u parohijskom domu… »

Uzbuna u „Branku“ – ministarstvo traži mešovita odeljenja, roditelji najavljuju štrajk glađu

Bujanovačke pre 3 dana
Bujanovac, 11. septembar 2019. U Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Bujanovcu sva odeljenja prvog razreda moraju da budu mešovita, odnosno sastavljena od đaka iz srpske i romske zajednice, naloženo je rukovodstvu škole na sastanku u… »

Pre dronova, robota i drugih čuda nebeskih, ovo je mnogo potrebnije srpskim školama

Luftika pre 3 dana
Srpski ministar prosvete Mladen Šarčevič pompezno je najavio da će od sledeće godine škole u Srbiji dobiti dronove i male robote. Ako vam nije jasno kakvo će biti njihovo zaduženje, ministar objašnjava da će na taj način deca da uče kroz igru… »

Šta treba srpskim školama pre dronova i robota?

Noizz pre 3 dana
Ministar prosvete Mladen Šarčević je najavio da će sledeće školske godine sve škole u Srbiji biti opremljene malim robotima i dronovima. Ako se pitate šta će deci dronovi i robotići, ministar kaže da će učenici učiti da ih programiraju i da… »

Jovo Bakić: Napadi besprizornih i bestidnih ljudi me nikada nisu doticali

Danas pre 4 dana
Poslanici vladajuće većine nastavljaju napade na univerzitetske profesore Poslanici vladajuće većine i juče su nastavili da vređaju profesore Univerziteta u Beogradu nazivajući ih pogrdnim imenima, bez opomena od strane predsedavajućeg i uz… »

Vesti dana »