Prosveta - vesti

Šarčević: Nijedan član zakona o visokom obrazovanju ne ugrožava univerzitet

Novi magazin pre 3 dana
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević izjavio je danas da nijedan član Zakona o visokom obrazovanju ne ugrožva autonomiju univerziteta od strane države.
"Do sada je prisustvo države u savetima visokoškolskih ustanova bilo samo 15 odsto", a sada je država prisutna sa 30 odsto", rekao je Šarćević novinarima povodom peticije univerzitetskih profesora i istraživača kojom traže da se... »

Obezbedjen novac za naučno-tehnološki park

Jug press pre 2 dana
BEOGRAD Danas su u Palati Srbija u Beogradu u prisustvu predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić potpisini ugovori za realizaciju tri projekta za unapređenje IT i naučnoistraživačke infrastrukture u Beogradu. Ugovore za izgradnju lamele Elektronskog fakulteta u Nišu, Naučno-tehnološkog parka u Nišu i... »

Studentima omogućena praksa u lokalnim samoupravama

Vesti online pre 2 dana
Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu i grad Šabac potpisali su danas sporazum o saradnji koji će studentima omogućiti praksu u institucijama i preduzećima u nadležnosti te lokalne samouprave.
Sporazum će, u skladu sa Nacionalnim modelom studentske prakse na kojem radi Ministarstvo prosvete zajedno sa univerzitetima, omogućiti studentima da prva radna iskustva steknu tokom studija, da usavrše poslovne veštine i budu... »

Za IT i nauku: Nova lamela, planirana još 1975.

B92 pre 3 dana
Beograd -- Ugovori za realizaciju tri projekta, vredna više od 20 miliona evra, za unapređenje IT i naučno-istraživačke infrastrukture u Srbiji, potpisani su u Beogradu.
Reč je o ugovorima za izgradnju lamele Elektronskog fakulteta u Nišu, Naučno-tehnološkog parka (NTP) u Nišu, kao i zgrade za projekat “Verokio” Instituta za fiziku u Beogradu. Projekti se finansiraju iz kredita Evropske... »

Šarčević: Zakon ne ugrožava autonomiju univerziteta

N1 Info pre 3 dana
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević izjavio je da nijedan član Zakona o visokom obrazovanju ne ugrožava autonomiju univerziteta od strane države.
"Do sada je prisustvo države u savetima visokoškolskih ustanova bilo samo 15 odsto", a sada je država prisutna sa 30 odsto", rekao je Šarćević novinarima povodom peticije univerzitetskih profesora i istraživača kojom traže da se... »

Veliko Gradište – razvoj na svim poljima

Danas pre 3 dana
Odgovornom poslovnom politikom ulaže se u sva naselja, preko asfaltiranja, vodosnabdevanja, turizma, privrede, prosvete i socijalne oblasti
Za opštini Veliko Gradište sve češće se čuje u našoj javnosti, ne samo zbog čuvenog Srebrnog jezera, već i zahvaljujući uspešnoj realizaciji brojnih projekata. Asfaltiraju se putevi, grade se hoteli i sportski objekti, obezbeđuje... »

U toku nacionalna kampanja podrške ranom razvoju deteta

Dnevnik pre 3 dana
U saradnji s Ministarstvom zdravlja, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Unicef jepolovinom septembra pokrenuo nacionalnu kampanja pod nazivom „Svaki trenutak je važan“.
Cilj kampanje, koja će trajat još par meseci, jeste da se podigne svest o važnosti prvih 1.000 dana života i značaju ranih iskustava za razvoj deteta. “Prve godine života predstavljaju kritičan period prilagođavanja i reagovanja... »

Kovanicama sa likom znamenitih ličnosti nagrađeni najbolji učenici u Somboru

Dnevnik pre 4 dana
SOMBOR: Akcija nagrađivanja učenika generacije osnovnih i srednjih škola kovanicama sa likom znamenitih ličnosti Srbije i knjigom, koju su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i AD „Politika“ pokrenuli 2010. godine, održala se do danas.
Hvale vredna akcija nastavljena je u Somboru uručenjem nagrada đacima generacije škola na području koje pokrivaju Školske uprave Zapadnobačkog i Severnobačkog okruga. Đacima i roditeljima obratili su se načelnik Zapadnobačkog... »

Dva najpopularnija programa IT obuke zvanično sertifikovani od strane Ministarstva prosvete!

Večernje novosti pre 4 dana
Škola računara „Vinča“ s ponosom ističe da su njena dva vodeća i najpopularnija programa IT usavršavanja: obuka za programiranje aplikacija i Obuka za programiranje web aplikacija sertifikovana od strane Ministarstva prosvete
Škola računara „Vinča“ s ponosom ističe da su njena dva vodeća i najpopularnija programa IT usavršavanja: obuka za programiranje aplikacija i Obuka za programiranje web aplikacija sertifikovana od strane Ministarstva prosvete,... »

Ministarstvo: Novi zakon ne ugrožava autonomiju univerziteta

RTV pre 4 dana
BEOGRAD - Novi Zakon o visokom obrazovanju ne ugrožava autonomiju univerziteta, poručilo je Ministarstvo prosvete u odgovoru SANU, Konferenciji univerziteta Srbije i Nacionalnom savetu za visoko obrazovanje.
"Usvajanju Zakona o visokom obrazovanju prethodila je obuhvatna javna rasprava, a radnu grupu koja je radila na pripremi nacrta zakona činili su i predstavnici akademske zajednice", navedeno je u odgovoru. U postupku formulisanja... »

©2017 Netmark d.o.o.