Prosveta - vesti

Đaci, pažnja! Ovo su rešenja testa iz srpskog jezika

Srbija danas pre 1 dan
Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni 22. juna do osam sati
Ministarstvo prosvete objavilo je rezultate testa iz srpskog jezika, koje su danas rešavali učenici osmog razreda. Više od 70.000 đaka polagalo je danas od 9 do 11 sati završni test iz srpskog jezika, za koji su đaci OŠ... »

Ovo su rešenja testa iz srpskog jezika

Blic pre 2 dana
Ministarstvo prosvete objavilo je rezultate testa iz srpskog jezika, koje su danas rešavali učenici osmog razreda. Rešenja testa možete pogledati OVDE. Više od 70.000 đaka polagalo je danas od devet do 11 sati završni test iz srpskog jezika, za koji su đaci OŠ "Skadarlija" uglavnom rekli da je bio... »

Kragujevački rektor smenjen, ali zbog kvoruma nema zamene

Insajder pre 1 dan
Sednica Saveta univerziteta u Kragujevcu koja danas nije održana zbog nedostatka kvoruma, ostavila je neodumicu kakav je status rektora Nebojše Arsenijevića kojeg je smenio ministar prosvete Mladen Šarčević.
Sednica Saveta Univerziteta u Kragujevcu na kojoj je trebalo da se potvrdi rešenje ministra prosvete o smenjivanju rektora tog univerziteta Nebojše Arsenijevića, danas nije održana jer nije bilo kvoruma. Tako je i pored nedavne... »

Sindikat Šarčeviću: Ukinite zabranu zapošljavanja

B92 pre 1 dan
B92: Sindikat Šarčeviću: Ukinite zabranu zapošljavanja
Novi Sad -- Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine zatražio je od ministra prosvete Mladena Šarčevića ukidanje Uredbe o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru.
Taj sindikat od resornog ministra traži i pronalaženje pravnog osnova kako bi svi koji rade na određeno vreme više od dve godine imali prioritet kod zapošljavanja. Sindikat je u saopštenju ocenio da je većina zaposlenih na... »

Srbiji odšteta zbog uranijuma?

Vesti online pre 2 dana
Srbija je posle nepune dve decenije od NATO bombardovanja 1999. godine krenula u rasvetljavanje posledica tih dejstava po zdravlje ljudi, što je prethodnih dana i ozvaničeno sporazumom između ministarstava zdravlja, zaštite životne sredine, odbrane i prosvete i nauke. Uz to je Niš domaćin međunarodnog simpozijum Posledice bombardovanja SR Jugoslavije osiromašenim uranijumom 1999.
Organizator skupa, advokat Srđan Aleksić, najavljuje za "Vesti" da će se okupiti više od 40 akademika i naučnika raznih oblasti iz Italije, Nemačke, Kine, Rusije, Švajcarske, Kipra i Srbije. Oni će, kaže, naučnim radovima... »

Nije održana sednica Saveta o smeni rektora Univerziteta u Kragujevcu

Radio 021 pre 2 dana
Na Univerzitetu u Kragujevcu danas nije održana sednica Saveta na kojoj je trebalo da se raspravlja o rešenju ministra prosvete Mladena Šarčevića o smenjivanju rektora tog univerziteta Nebojše Arsenijevića, jer nije bilo kvoruma.
Kako saznaje agencija Beta u Rektoratu, na sednicu je došlo osam članova Saveta, a za rad je bila potrebna polovina članova. Savet Univerziteta ima 19 članova, ali nikada nije radio u punom sastavu, jer Ministarstvo prosvete nije... »

Ovo su rešenja testa iz srpskog jezika

Prva pre 2 dana
Učenici osmog razreda rešavali su test iz maternjeg jezika, čime su započeli polaganje završnog ispita. Ministarstvo prosvete objavilo je rezultate testa iz srpskog jezika.
Rešenja testa možete pogledati OVDE. Polaganje male mature se nastavlja sutra testom iz matematike, a zatim i u sredu, kombinovanim testom, koji sadrži pitanja iz hemije, fizike, biologije, istorije i... »

Počelo je! Tri dana neizvesnosti pred maturantima

Telegraf pre 2 dana
Rešavanjem testa iz srpskog jezika danas je počelo polaganje male mature
Rešavanjem testa iz srpskog jezika danas je počelo polaganje male mature u osnovnim školama. Osmaci imaju najvažniji test pred sobom: Mala matura polaže se tri dana, a ovo je sve što morate da znate o njoj Pored srpskog, do srede... »

Ministarstvo prosvete bi palo na završnom ispitu iz srpskog

Noizz pre 2 dana
Danas osnovci polažu završi test iz srpskog jezika, a ne bi bilo loše da taj test još jednom prođu zaposleni u Ministarstvu prosvete. Razlog je još jedna pravopisna greška koja dolazi iz te ustanove.
Znam da nije lako nikome ko danas polaže taj test, jer ga predstavljaju kao važnu prekretnicu u životu. Ja sam kao maturant mislio da će mi od toga da li sam nešto ispravno napisao i zaokružio zavisiti čitav život. Od tog dana je... »

Srećno, deco: Danas počinje polaganje male mature

BK TV pre 2 dana
Polaganje male mature počinje danas i trajaće do srede, a više od 71.000 osmaka rešavaće zadatke iz srpskog, matematike i kombinovanog testa. Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šračević posetiće danas osmake u Osnovnoj školi "Bora Stanković" u Beogradu, pred sam početak rešavanja... »

Sutra zvanično počinje leto

Press  pre 3 sata  još 17 povezanih

"Rešenje nestalih utiče na bolje susedske odnose"

B92  pre 4 sata  još 16 povezanih

Kombinovani test na maloj maturi

RTV  pre 2 sata  još 15 povezanih

Ivanov: Izazivam Zaeva da me opozove

RTS  pre 3 sata  još 14 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.