Prosveta - vesti

Super vest: Zauzmite mesto ispred šaltera, danas stižu pare, evo i kome!

BK TV pre 22 sata
Lepe vesti! Isplata osme mesečne rate učeničkih stipendija i kredita za školsku 2017/2018. godinu počeće danas, saopšteno je iz ministarstva prosvete. Mesečni iznos učeničke stipendije i učeničkog kredita je 5.400 dinara, a iz budžeta Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, za isplatu... »

Nova IT odeljenja želi 71 gimnazija u Srbiji

Dnevnik pre 1 dan
Za uvođenje novih IT odeljenja do sada se zainteresovala 71 gimnazija u Srbiji, rekao je pomoćnik ministra prosvete za digitalizaciju u prosveti i nauci Saša Stojanović.
On je naveo da će učenici osmog razreda moći da se prijave za IT odeljenja od 11. do 14.maja, dok će 3.juna polagati prijemni ispit iz matematike. „IT tehnologije zahtevaju poseban nivo razmišljanja učenika, pa će se na prijemnom... »

Ministar Šarčević nije podržao kandidaturu Gorana Bojičića – Kolektiv OŠ „Sestre Ilić“ neće dozvoliti politizaciju problema

Valjevska posla pre 1 dan
Uprkos jednoglasnoj podršci Školskog odbora OŠ „Sestre Ilić“, celokupnog kolektiva ove škole i Saveta roditelja za ponovni izbor Gorana Bojičića za direktora Pete osnovne, ministar prosvete Mladen Šarčević nije dao saglasnost za Bojičićev reizbor i naloženo je ponovno raspisivanje konkursa za... »

Ako ste među ovim građanima, sutra dobijate uplatu!

BK TV pre 1 dan
Lepa vest! Isplata rate studentskih kredita i stipendija studentima visokoškolskih ustanova u Srbiji za školsku 2017/2018. godinu počeće sutra, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Kako se navodi, mesečni iznos studentskog kredita i studentske stipendije je 8.400 dinara.... »

Upisne kvote na DUNP slične kao prošle godine

RTV Novi Pazar pre 1 dan
Prema predlogu upisne kvote, koji je upućen Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru ove godine na 20 akreditovanih studijskih programa u prvu godinu osnovnih i integrisanih akademskih studija biće upisano ukupno 1029 studenata, od kojih će na... »

Hoće li Hrvatska priznavati diplome iz Srbije?

B92 pre 1 dan
B92: Hoće li Hrvatska priznavati diplome iz Srbije?
Beograd -- Diplome stečene u Srbiji i BiH možda neće da budu priznate u Hrvatskoj, bar tako pišu neki hrvatski mediji.
Srpsko Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja nije dobilo zvanično obaveštenje, a ni bilo kakav nagoveštaj od kolega iz Hrvatske da je moguće da se fakultetske diplome stečene u Srbiji ubuduće ne priznaju u Hrvatskoj.... »

Ministarstvo prosvete: Srpski đaci će ove godine moći da se upišu u više od 50 srednjoškolskih IT odeljenja

StartIt pre 1 dan
Ovi učenici će slušati gimnazijske predmete koje slušaju i njihovi vršnjaci, ali i posebne programerske predmete u skladu sa prošle godine usvojenim nastavnim planom i programom.
Kako saopštavaju iz Kabineta predsednice Vlade, od nastupajuće školske godine biće povećan broj specijalizovanih IT odeljenja u srednjim školama. U odnosu na dosadašnjih osam, u planu Ministarstva prosvete je da budućim... »

Srpske diplome se neće priznavati u Hrvatskoj? Oglasilo se Ministarstvo prosvete!

BK TV pre 2 dana
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja nije dobilo zvanično obaveštenje, a ni bilo kakav nagoveštaj od kolega iz Hrvatske da je moguće da se fakultetske diplome stečene u Srbiji ubuduće ne priznaju u Hrvatskoj. U ministarstvu za Tanjug kažu da takve informacije nije dobio ni Centar za... »

Hrvatska više neće priznavati fakultetske diplome iz Srbije i BiH?; Ministarstvo prosvete: Nema ni nagoveštaja ni zvaničnog obaveštenja

Blic pre 2 dana
Dekan Visoke škole za ekonomiju, preduzetništvo i upravljanje "Nikola Šubić Zrinski" iz Zagreba nedavno je za "Glas Slavonije" izjavio kako postoje indicije da se diplome stečene u Srbiji i BiH više neće moći nostrifikovati u Hrvatskoj. Rekao je kako će do toga doći jer te diplome ne ispunjavaju... »

Ministarstvo prosvete odgovorno za homofobične udžbenike

Danas pre 3 dana
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti utvrdila je da je Ministarstvo prosvete odgovorno za nenaučan i homofobičan sadržaj u srednjoškolskim udžbenicima.
To se navodi u dopisu Labrisu, koji je u decembru prošle godine podneo set pritužbi Povereniku za zaštitu ravnopravnosti zbog diskriminatornog sadržaja u školskim udžbenicima. Pritužbe su podnete protiv nadležnih institucija... »

©2018 Netmark d.o.o.