Prosveta

Učiteljica im zabranila ulazak u učionicu zbog blatnjavih cipela: Đaci udaljeni sa nastave, roditelji besni!

Kurir pre 5 dana
U osnovnoj školi "Risto Ratković" u Bijelom Polju jednom učeniku nije dozvoljeno da pohađa nastavu zbog toga što je imao blato na obući!? Njegovi roditelji, profesor u Srednjoj stručnoj školi Severin i Gordana Obradović, uputili su pismo ministru… »

Počela kampanja “Upoznaj, ne sudi!”

Plus online pre 5 dana
Panel diskusijom održanoj u Nišu, počela je kampanja Upoznaj, ne sudi!, čiji je cilj podizanjе svеsti o problеmu diskriminacijе Roma i podsticanjе na adеkvatno rеagovanjе i prеvеnciju. Na panelu su učestvovali predstavnici Ministarstva za… »

U sredu predstavljanje Leksikona stvaralaca u preduniverzitetskom obrazovanju

RT Kragujevac pre 4 dana
U nameri da javnost upozna sa stručnim i naučnim stvaralaštvom prosvetnih radnika u Srbiji i time afirmiše profesiju nastavnika, KLETT, društvo za razvoj obrazovanja, objavilo je Leksikon stvaralaca u preduniverzitetskom obrazovanju, među kojima je… »

Ministarka Trivić u poseti Izraelu: "Dobar primer kako da primenimo nove tehnologije u obrazovanju"

Blic pre 5 dana
Ministarka prosvete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić, koja boravi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Izraelu, posetila je danas Osnovnu školu „Inbalim” i Srednju školu „Ironi Bet” u izraelskom gradu Modina i sa rukovodstvom dve škole… »

Učiteljica isterala decu iz škole zbog blatnjavih cipela: U Bijelom Polju đaci udaljeni sa nastave!

Srbija danas pre 5 dana
U osnovnoj školi "Risto Ratković" u Bijelom Polju jednom učeniku nije dozvoljeno da pohađa nastavu zbog toga što je imao blato na obući. Njegovi roditelji, profesor u Srednjoj stručnoj školi Severin i Gordana Obradović, uputili su pismo ministru… »

"Izgovori tiho ovo ime i onda se u vazduhu skameni": Stihovi Stevana Raičkovića koji navode na setu

Telegraf pre 5 dana
"Vi zakrvavljeni i vi zaljubljeni..." Stevan Raičković je bio jedan od najznačajnijih književnih stvaralaca Srbije i Jugoslavije. Ovaj pesnik i akademik je sa ruskog jezika prevodio dela Ane Ahmatove, Marine Cvetajeve, Josifa Brodskog... Bio je… »

Nova donacija u okviru Eurobank projekta "Škola kao nacrtana za Vas"

N1 Info pre 5 dana
"Škola kao nacrtana za Vas" je samostalni Eurobank projekat, podržan od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i Gradskog sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu. Zahvaljujući sredstvima prikupljenim humanitarnom… »

Šarčević: Suština reformi - promena načina prenošenja znanja

RTV pre 6 dana
BEOGRAD - Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da je suština reformi u prosveti promena načina prenošenja znanja i da samo nastavnici gradivo mogu učiniti zanimljivijim i dodaje da se bolji rezultati na PISA testu očekuju 2021. godine. "Ne… »

Šarčević: Kontinuirano ispitujemo privatne VŠ ustanove

Dnevnik pre 5 dana
BEOGRAD: Studenti i profesori Univerziteta Megatrend ne smeju da trpe velike "lomove", izjavio je ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević i dodao da Ministarstvo poslednjih meseci kontinuirano ispituje rad privatnih visokoškolskih ustanova. On je… »

Rašković Ivić: Megatrend Černobilj visokog obrazovanja

Danas pre 6 dana
Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić ocenila je danas da je Univerzitet Megatrend Černobilj visokog obrazovanja u Srbiji i da ministar prosvete mora pod hitno da reaguje i oduzme mu dozvolu za rad. Ukoliko se država i posebno društvo… »

Vesti dana »