Prosveta

Hiljadu nestručnih nastavnika učilo 27.000 osnovaca, najgora situacija u Zrenjaninu

Radio 021 pre 3 dana
U Srbiji je prošle godine bilo 1.000 nestručnih nastavnika i oni su učili oko 27.000 osnovaca, podaci su Ministarstva prosvete koje prenose "Novosti". Da bi rešilo problem nedostatka stručnih nastavnika pojedinih predmeta, Ministarstvo sprema konkurs… »

In memoriam: Nikola Grgur Grga

OK radio pre 2 dana
U Vranju je danas iznenada u 71. godini preminuo Nikola Grgur Grga, koji je veći deo svog radnog veka proveo u Kabinetu predsednika opštine obavljajući poslove protokola. Rođen je aprila 1949. godine u Beogradu. Osnovnu školu i Gimnaziju “Bora… »

Šarčević i Hasani o pravima Srba i Albanaca

RTV pre 2 dana
BEOGRAD - Poslanik Partije za demokratsko delovanje Fatmir Hasani upitao je danas tokom skupštinske rasprave da li treba sačekati novu vladu u Prištini da bi Albanci na jugu Srbije imali recipročna prava kao Srbi na Kosovu. Na tu provokaciju, ministar… »

Bujanovac: Roditelji prvaka srpske nacionalnosti prete ispisom dece iz škole

Vranje news pre 2 dana
Vranje/Bujanovac - Određeni, nepoznat broj roditelja prvaka, koji ima primedbe na sistem funkcionisanja mešovitih odeljenja u OŠ Branko Radičević u Bujanovcu, oglasio se otvorenim pismom javnosti sa napomenom da je "upućeno ministru prosvete i… »

Šarčević i generalna direktorka Uneska posetili Devetu gimnaziju u Beogradu

Novi magazin pre 2 dana
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i generalna direktorka Uneska Odri Azule posetili su danas Devetu gimnaziju "Mihailo Petrović Alas" u Beogradu i tom prilikom razgovarali sa učenicima koji su osvajali najviša priznanja… »

Uhapšeno više osoba iz srednjih škola u Tutinu i Trsteniku, izdavali vozačke dozvole bez ispita

Telegraf pre 2 dana
Sumnja se da je više osoba počinilo koruptivna krivična dela u vezi sa uverenjima o položenom vozačkom ispitu. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije… »

Užice obeležava Dan pešačenja

Glas Zapadne Srbije pre 3 dana
Užice - Užice će u subotu, 14. septembra, „Dan pešačenja 2019“ obeležiti šetnjom stazom dugom sedam kilometara, koja povezuje Stari grad, Gradsku plažu, Zabučje i Veliki park, saopšteno je na zvaničnom sajtu grada Užica. Pokrovitelji… »

Hiljadu nastavnika bez prave diplome

Top press pre 2 dana
Ministarstvo prosvete priprema konkurs za stipendiranje studenata druge i treće godine fizike, matematike, informatike, srpskog, engleskog i nemačkog jezika i književnosti koji su zainteresovani da nakon studija rade u školi. Namera Ministarstva je da… »

Hiljadu nastavnika bez diplome, najviše iz matematike

Nedeljnik pre 3 dana
Foto: Igor Pavićević Prema podacima Ministarstva prosvete, u Srbiji je prošle godine bilo 1.000 nestručnih nastavnika i oni su učili oko 27.000 osnovaca, pišu “Večernje novosti”. Da bi rešili problem nedostatka stručnih nastavnika pojedinih… »

Direktorka: UNESKO-a u poseti Srbiji Azule razgovarala sa đacima Devete beogradske gimnazije

Blic pre 2 dana
Generalna direktorka UNESKO-a Odri Azule započela je svoju posetu Srbiji obilaskom Devete beogradske gimnazije, zajedno sa ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladenom Šarčevićem, gde se upoznala s radom škole i rezultatima koje postižu… »

Vesti dana »