Prosveta - vesti

Dečak 4. razreda nije bio seksualno zlostavljan, u pitanju je neslana šala

Luftika pre 2 dana
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević dao je danas vanrednu izjavu povodom navodnog slučaja seksualnog zlostavljanja u beogradskoj Osnovnoj školi „Karađorđe“, a koji je juče u velikoj meri uzmirio srpsku javnost. Ministar Šarčević tom prilikom je izjavio: „Nije bilo... »

Rektor upozorava na nameru kosovskih vlasti da Univerzitet u Prištini promeni status

Politika pre 2 dana
KOSOVSKA MITROVICA – Rektor Univerziteta u Prištini Rade Grbić upozorio je danas na najavu kosovskih vlasti da toj visokoškolskoj instituciji, privremeno izmeštenoj u Kosovsku Mitrovicu, promeni status i ocenio da ta namera predstavlja pokušaj asimiliacije Srba u pokrajini i gušenja njihovih... »

Isplate naknade za učenike i studente

RTV pre 2 dana
RTV: Isplate naknade za učenike i studente
NOVI SAD - Isplata sedme mesečne rate učeničkih stipendija i kredita, za školsku 2018/2019. godinu počinje danas.
"Isplata treće i četvrte mesečne rate stipendija izuzetno nadarenim učenicima i studentima, za školsku 2018/2019. počinje u četvrtak, 21. marta", saopšteno je iz Minisarstva... »

Održan "forum o ćirilici" u RS: Zaštitom pisma mi štitimo sebe

Večernje novosti pre 2 dana
Predsednik Vlade RS je rekao da institucije do sada nisu poklanjale dovoljno pažnje očuvanju ćirilice
OČUVANjE ćirilice i srpskog jezika pitanje je opstanka srpskog naroda i štiteći ćirilicu, štitimo naš opstanak, kulturu i tradiciju. To je rekao predsednik Vlade RS Radovan Višković na otvaranju "Foruma o ćirilici", koji je u... »

"Srbija među najbržima u Evropi po uvođenju digitalizacije u nastavu"

RTS pre 3 dana
RTS: "Srbija među najbržima u Evropi po uvođenju digitalizacije u nastavu"
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je da je Srbija postala prepoznatljiva u Evropi kao zemlja koja možda i najbrže uvodi digitalizaciju u nastavu.
Mladen Šarčević je na sastanku sa predstavnicima organizacije "Rotari distrikt 2483" i kompanijama koje su se uključili u projekat "Za lepšu školu", rekao da se krenulo sa ozbiljnim reformama i da je za dve i po godine urađeno... »

Istraga u školi zbog optužbi jednog oca da su mu đaci štapom silovali sina, MUP nema prijave

Blic pre 3 dana
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja poslalo je svoj tim u OŠ "Karađorđe" kako bi razgovarali sa zaposlenenima i đacima nakon prijave jednog roditelja da su njegovog sina vršnjaci pretukli i silovali štapom u dvorištu škole. Kako saznajemo, policiji do danas nije podneta nikakva... »

Lokalne samouprave kasne sa predlogom mreže osnovnih škola

RTV pre 3 dana
RTV: Lokalne samouprave kasne sa predlogom mreže osnovnih škola
BEOGRAD - Samo 20 od 145 lokalnih samouprava dostavilo je Ministarstvu prosvete predlog nove mreže osnovnih škola u Srbiji u predviđenom roku koji je istekao početkom nedelje.
"Od pristiglih predloga samo su dve jedinice lokalne samouprave dostavile kompletnu dokumentaciju, dok je ostalima upućen dopis za dopunu", kažu u Ministarstvu prosvete. Zaključno sa današnjim danom predlozi za davanje... »

Dobrotvor Miša Anastasijević počiva u tuđini

Politika pre 3 dana
U „Politici” je 24. februara objavljen tekst „ Ktitor srpskog dvora prosvete”, novinara Darka Pejovića, posvećen velikom srpskom dobrotvoru Miši Anastasijeviću. Međutim, tom kazivanju nedostaje još jedan podatak, koji je po mom mišljenju vredan pažnje. Nekadašnji negotinski student prava i novinar... »

Industrija 4.0. i promene kojih se ne treba plašiti

RTS pre 3 dana
RTS: Industrija 4.0. i promene kojih se ne treba plašiti
Mašinski fakultet Univerziteta u Beogradu završio je pripremu master programa u oblasti četvrte industrijske revolucije. „Reč je o involviranju onoga što je ostvareno u nauci, pre svega u informacionim i u informaciono-komunikacionim tehnologijama – u klasičnu proizvodnju kakvu smo ranije znali“, rekao je profesor dr Radivoje Mitrović, dekan Mašinskog fakulteta.
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je raspisalo konkurs za izbor master studijskih programa iz oblasti informacionih tehnologija, programiranja, analize podataka, organizacije i upravljanja. „Mi kao Mašinski... »

Pravilnici o ocenjivanju nisu promenjeni

Danas pre 3 dana
Dezinformacije u pojedinim medijima izazvale nedoumice u školama Pravilnici o ocenjivanju u osnovnoj i srednjoj školi nisu promenjeni, potvrđeno je Danasu u Ministarstvu prosvete, povodom niza netačnih informacija koje su se prethodnih dana pojavile u nekoliko medija.
Jedan beogradski dnevni list preneo je izjavu Marije Krnete iz Ministarstva prosvete da „učenik najviše dva puta može da traži ponavljanje kontrolnog“ i da će se „testovi ponavljati na zahtev razrednih starešina, ali i đaka“. Iz... »

©2019 Netmark d.o.o.