Prosveta - vesti

SOČ: Očekujemo hitan razgovor sa predstavnicima Vlade

Glas Zapadne Srbije pre 5 sati
Čačak - Radikalizacija štrajka prosvetnih radnika počela je danas i trajaće do kraja meseca, kada predstavnici Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije očekuju sastanak sa predsednicom Vlade RS Anom Brnabić, ministrom finansija Sinišom Malim, ministrom državne uprave i lokalne samourpave Brankom... »

Mandić: Srbi u Crnoj Gori su diskriminisani

RTS pre 20 sati
RTS: Mandić: Srbi u Crnoj Gori su diskriminisani
Lider opozicione Nove Andrija Mandić i predsednik DNP-a Milan Knežević razgovarali su u Podgorici sa predstavnicima srpskog parlamenta koje su upoznali sa "diskriminacijom Srba u Crnoj Gori" i sugerisali im da se ugledaju na kolege iz Albanije ili Hrvatske koji se, kako su kazali, kad dođu u zvaniču posetu Crnoj Gori prvo sastanu sa predstavnicima svog naroda.
Andrija Mandić je u razgovoru sa srpskim parlamentarcima ponovio da su Srbi u Crnoj Gori diskriminisani, a u prilog tome je naveo, između ostalog, da u toj državi nema nijednog građanina srpske nacionalnosti na mestu direktora... »

JOŠ JEDNA SMJENA DIREKTORA U SANDŽAKU! Šarčević smijenio Avdović Kasima, direktora škole u Dugoj Poljani

Sandžak haber pre 1 dan
Ministar prosvete Mladen Šarčević smijenio jutros Kasa Avdovica, direktora u Dugoj Poljani. Rješenje došlo faksimilom, u ranim jutarnjim časovima, navedeni razlozi smjene slični kod predhodna dva direktora, od strane agencije za borbu protiv... »

Država „češlja“ nelegalne fakultete, „divlje“ odeljenje i na Zlataru

Glas Zapadne Srbije pre 1 dan
Prosvetna inspekcija počela je da kontroliše nelegalna izdvojena odeljenja fakulteta i visokih škola. Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da je akcija krenula iz Požarevca i Vranja, te da nijedan kraj neće biti pošteđen. Ministarstvo prosvete do sada je otkrilo više od 50 „divljih“ odeljenja... »

Napredak u pregovorima, prosvetari nastavljaju štrajk

N1 Info pre 1 dan
Prosvetari u ponedeljak nastavljaju štrajk. Časovi u oko 1.000 škola gde rade članovi četriri reprezentativna sindikata prosvete trajaće 30 minuta cele sledeće nedelje.
U Sindikatu prosvetnih radnika "Nezavisnost" za N1 kažu da je od početka šrajka postignut napredak, jer je Ministarstvo prosvete ponudilo da sve razredne starešine uđu u devetu platnu radnu grupu. To znači da je za 38.000... »

Kako i od čega žive srpski učitelji i nastavnici?

Prva pre 2 dana
„Imam master diplomu, 16 godina iskustva, radim dva dodatna posla i doniram krvnu plazmu da bih preživela. Ja sam učiteljica u Americi“.
Tako je izgledala naslovna strana Tajma ove nedelje. Prosečna plata u srpskoj prosveti je oko 44.000 dinara. Od čega i kako žive srpski učitelji? Da li je istina bolna? O tome su u "Jutru sa Natašom" govorili Nenad Gugl, profesor... »

Kako i od čega žive srpski učitelji i nastavnici? VIDEO

B92 pre 2 dana
B92: Kako i od čega žive srpski učitelji i nastavnici? VIDEO
„Imam master diplomu, 16 godina iskustva, radim dva dodatna posla i doniram krvnu plazmu da bih preživela. Ja sam učiteljica u Americi“.
Tako je izgledala naslovna strana Tajma ove nedelje. Prosečna plata u srpskoj prosveti je oko 44.000 dinara. Od čega i kako žive srpski učitelji? Da li je istina bolna? O tome su u Jutarnjrm programu Prve televizije govorili... »

O knjizi "Stubovi srpske prosvete" dr Aleksandre Novakov u utorak u Matici srpskoj

Radio 021 pre 2 dana
Knjiga "Stubovi srpske prosvete - srpske srednje škole u Osmanskom carstvu 1878-1912" dr Aleksandre Novakov, biće predstavljena u utorak, 25. septembra u Svečanoj sali Matice srpske.
Pozdravnu reč prisutnima uputiće predsednik Matice srpske Dragan Stanić i direktor Zavoda za udžbenike Dragoljub Kojčić. O knjizi će govoriti prof dr Suzana Rajić, prof. dr Dejan Mikavica, Dejana Ocić i autorka. U umetničkom delu... »

Šarčević za obavezno srednje obrazovanje

BizLife pre 2 dana
Foto: Pixabay Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević zalaže se za uvođenje obaveznog srednjeg obrazovanja u Srbiji. On je na konferenciji za novinare u Čačku rekao da već 85 odsto dece u Srbiji pohađa srednju školu, ali da postoje i određene populacije koje treba uključiti u... »

Smenjeno šestoro direktora zbog nasilja u školama, u Smederevu "odleteo" čitav Školski odbor

Večernje novosti pre 2 dana
Ministar Šarčević otvorio u Čačku novi dom učenika vredan blizu dva miliona evra. Čelnici škola nisu postupali po utvrđenom protokolu za vršnjačko nasilje
OKO 85 odsto dece u Srbiji pohađa srednju školu, ali još postoje populacije koje treba uključiti u srednjoškolsko obrazovanje. Zato se zalažem za uvođenje obaveznog srednjeg obrazovanja u našoj zemlji, rekao je novinarima danas... »

©2018 Netmark d.o.o.