Prosveta - vesti

Više od 20.000 vernika dočekalo mošti i ikonu Svetog Serafima Sarovskog u Patri (video)

BK TV pre 18 sati
Mošti i ikona Svetog Serafima Sarovskog svečano su dočekane u Patri u Grčkoj, a pred više od 20.000 vernika služena je večernja molitva u čast ovog velikog sveca. Svečanom dočeku moštiju, koji je organizovao Fond Andrej Prvozvani iz Moskve čiji je počasni predsednik Jakunjin Vladimir Ivanović,... »

Italijani nude praksu i posao našim studentima

B92 pre 23 sata
B92: Italijani nude praksu i posao našim studentima
Praksu i radna mesta učenicima i studentima ponudilo je 17 italijanskih kompanija koje su učestovale na manifestaciji Nacionalni dani malih i srednjih preduzeća
U Srbiji posluje 160 kompanija iz Italije, a taj skup je organizovalo udruženje italijanskih proizvodnih i uslužnih kompanija – Konfindustrija. Prvi sekretar i rukovodilac Odeljenja za ekonomsku, trgovinsku i naučnu saradnju... »

Konkurs za učeničke i studentske stipendije do 30.novembra

InfoLIGA pre 1 dan
Opština Ivanjica je raspisala Konkurs za dodelu studentskih i učeničkih stipendija za tekuću školsku godinu. Prema odluci, pravo na stipendiju imaju učenici osnovnih škola sa prosečnom ocenom 5,00 iz prethodne godine i osvojenom jednom od prva tri mesta na republičkom takmičenju organizovanom od... »

Novine u gimnazijama: Više izbornih programa i vežbe iz obaveznih predmeta

BK TV pre 1 dan
Novine, predviđene nastavnim planom za gimnazije koji je uradila Radna grupa Ministarstva prosvete biće vežbe iz pojedinih obaveznih predmeta - strani jezik, biologija, hemija, kao i novi izborni programi. Novi nastavni plan urađen je za sva tri tipa gimnazija - opšti, društveno-jezički i... »

Mirni i nasilnici

Večernje novosti pre 1 dan
Posle slučaja vršnjačkog nasilja, predsednik Vučić posetio Aranđelovac. U učionici u isto vreme i žrtva i učenici koji su je maltretirali
SKANDAL s vršnjačkim nasiljem u Tehničkoj školi "Mileta Nikolić" u Aranđelovcu polako se smiruje. Ministar prosvete obećao je jaču psihološko-pedagošku službu, a u četvrtak je tamošnje đake posetio i predsednik Srbije Aleksandar... »

Budžet: Zorani za 1,5 milijardu dinara više

BizLife pre 2 dana
Foto: printscreen Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da će budžet njenog ministarstva 2018. godine biti za 1,5 milijardu dinara veći nego ove godine. „Povećanje nije tako veliko, ali je prirodno da pored bužeta ministarstava odbrane, policije... »

Mihajlović: Budžet ministarstva veći za 1,5 milijardu dinara

N1 Info pre 2 dana
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da će budžet njenog ministarstva 2018. godine biti za 1,5 milijardu dinara veći nego ove godine.
"Povećanje nije tako veliko, ali je prirodno da pored bužeta ministarstava odbrane, policije ili prosvete, to bude najveći budžet jer se iz njega finansiraju najveći infrastrukturni projekti", kazala je Mihajlović novinarima. Ona... »

Sve više vršnjačkog nasilja, a stručnjaka koji treba da ga prepoznaju i spreče sve manje

Blic pre 2 dana
Dok je pre dve godine smanjivalo, Ministarstvo prosvete bi sada htelo da povećava broj pedagoga i psihologa po školama. Dok to vaganje traje, vršnjačko nasilje raste, a njegove žrtve doživljavaju strašne torture, poput one koja se desila devojčici iz Srednje tehničke škole u Aranđelovcu.
Da li su psiholozi i pedagozi mogli da preduprede ili spreče ovaj događaj, ne samo u ovoj, već i u drugim školama u Srbiji? Za ministra prosvete Mladena Šarčevića vrlo moguće da jesu jer, kako kaže, ne može da se štedi na... »

Institut za srpski jezik obeležio 70 godina

RTV pre 3 dana
RTV: Institut za srpski jezik obeležio 70 godina
BEOGRAD - Institut za srpski jezik SANU slavi 70 godina postojanja. Tim povodom upriličena je svečana akademija kojoj su pored direktorke instituta Jasne Vlajić Popović, prisustvolai i predsednik SANU, akademik Vladimir Kostić, kao i predstavnici ministarstava kulture i informisanja, i prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
Na početku je sav rad Instituta za srpski jezik bio usmeren ka izdavanju Rečnika savremenog srpskohrvatskog i narodnog jezika, danas se u njemu realizuje pet projekata i jedan podprojekat. Ostvarene su brojne međunarodne... »

Pare za naučnike na računu "Trudbenika"

Večernje novosti pre 3 dana
Ministarstvo prosvete moralo da plati 475 miliona preduzeću u stečaju. Spor nastao 2010. godine zbog objekta na Zvezdari
GOTOVO 500 miliona dinara namenjenih naučnicima za troškove istraživanja skinuto je s računa Ministarstva prosvete i nauke zbog presude koju je dobilo preduzeće "Trudbenik". Istraživači i dalje čekaju da im budu uplaćena novčana... »

©2017 Netmark d.o.o.