Prosveta - vesti

Istekao ultimatum! Nastavlja se haos u Tirani, Rama optužuje sve redom (video)

Srbija danas pre 22 sata
Nakon što su albanskoj vladi postavili ultimatum, više hiljada albanskih studenata koji su danas protestovali protiv visokih školarina, podelilo se u tri grupe i najavilo da će protesti trajati celu noć.
Ultimatum je istekao u 16 sati, a jedna grupa studenata ostala je ispred Ministarstva prosvete u Tirani, dok su druge dve zauzele jednu raskrsnicu i prostor ispred vladine zgrade, prenosi AP. Premijer Albanije Edi Rama zatražio... »

Tirana ne spava, studenti nastavljaju proteste

RTS pre 22 sata
RTS: Tirana ne spava, studenti nastavljaju proteste
Više hiljada albanskih studenata koji protestuju protiv visokih školarina, podelio se u tri grupe i najavljuju da će protestovati celu noć.
Ultimatum koji su postavili albanskoj vladi je istekao u 16 sati, a jedna grupa studenata ostala je ispred Ministarstva prosvete u Tirani, dok su druge dve zauzele raskrsnicu i prostor ispred vladine zgrade, prenosi AP. Premijer... »

Takmičenje u inovacijama: Kikinđani osmislili lokator za bicikl

Dnevnik pre 1 dan
NOVI SAD: Na finalnom takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju na nacionalnom nivou, održanom u Elektrotehničkoj školi „Mihajlo Pupin”, pobedila je ekipa „Tepi industris” iz Srednje tehničke škole u Kikindi.
U finale nadmetanja, koje već 14 godina organizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, plasiralo se osam ekipa, dve studentske i šest srednjoškolskih, a timovi su se takmičili u tri kategorije – najbolja... »

Deca im nezadovoljna: Albanski studenti protestvuju već danima! Rama ne može da kontroliše situaciju (video)

Srbija danas pre 1 dan
Hiljade albanskih studenata okupile su se danas u najvećem broju do sada kako bi protestvovali zbog školarina.
Studenti su se okupili ispred Ministarstva prosvete u Tirani noseći postere, pri čemu duvaju u vavuzele i uzvikuju "smanjite cene". Njima su se u protestima pridružili studenti iz drugih gradova i srednjih škola u Tirani. Prema... »

Demonstracije u Albaniji i Francuskoj: Studenti izašli na ulice, imaju iste zahteve (foto) (video)

Telegraf pre 1 dan
Studenti traže smanjenje školarina na polovinu, udvostručavanje budžeta za obrazovanje i veće prisustvo studenta u fakultetskim odborima koji donose odluke
Hiljade albanskih studenata okupilo se danas u najvećem broju do sada kako bi protestvovali zbog školarina. Studenti su se okupili ispred Ministarstva prosvete u Tirani noseći postere, pri čemu duvaju u vavuzele i uzvikuju... »

Protest se širi po Albaniji: Studenti izašli na ulice i traže niže školarine! (video)

Kurir pre 1 dan
TIRANA - Hiljade albanskih studenata okupile su se danas u najvećem broju do sada kako bi protestvovali zbog školarina.
ORA NEWS LIVE DITA E TRETË- Studentët protestojnë para ministrisë së Arsimit: Ne jemi shumë! - https://t.co/MBJondRsiy pic.twitter.com/oDXICbsON2 — Thisiss News (@Thisiss_News) December 11, 2018 Studenti su se okupili ispred... »

Eurobank počinje projekat „Škola kao nacrtana za vas“

Večernje novosti pre 1 dan
Eurobank u narednu godinu ulazi nastavkom društveno odgovornog projekta „Veliko srce“ koji će biti usmeren na poboljšanje uslova u kojima uče i rade srednjoškolci u Srbiji
Eurobank u narednu godinu ulazi nastavkom društveno odgovornog projekta „Veliko srce“ koji će biti usmeren na poboljšanje uslova u kojima uče i rade srednjoškolci u Srbiji. Projekat, pod nazivom „Škola kao nacrtana za vas“,... »

Šarčević: Nema razloga za protest prosvetara

Radio 021 pre 1 dan
Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da nema razloga za protest prosvetara koji je najavljen za sutra, i dodao da su prosvetni radnici imali četiri povećanja plate u poslednje dve godine - prvo četiri, pa šest, deset i sada devet odsto.
On je za Tanjug rekao da su mu "čudni razlozi za protest i štrajk", da se kao jedan od razloga navodi odlaganje Zakona o platnim razredima za godinu dana, a da su baš zbog tog zakona prosvetari štrajkovali u septembru i oktobru.... »

Nema povoda za štrajk prosvetara

Srbija danas pre 2 dana
Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da nema razloga za protest prosvetara koji je najavljen za sutra.
Šarčević je kazao da su prosvetni radnici imali četiri povećanja plate u poslednje dve godine - prvo četiri, pa šest, deset i sada devet odsto. On je rekao da su mu "čudni razlozi za protest i štrajk", da se kao jedan od razloga... »

Ministar: Čudni razlozi za štrajk prosvetara

Mondo pre 2 dana
Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da nema razloga za protest prosvetara koji je najavljen za sutra, i dodao da su prosvetni radnici imali četiri povećanja plate u poslednje dve godine - prvo četiri, pa šest, 10 i sada devet odsto.
On je za Tanjug rekao da su mu "čudni razlozi za protest i štrajk", da se kao jedan od razloga navodi odlaganje Zakona o platnim razredima za godinu dana, a da su baš zbog tog zakona prosvetari štrajkovali u septembru i oktobru.... »

Uredniku portala „Žig info” spaljena kuća

Politika  pre 2 sata  još 23 povezane

Glasanje o nepoverenju: Biti ili ne biti za Terezu Mej

BBC News  pre 9 sati  još 23 povezane

Zvezda - PSŽ: Častan oproštaj Zvezde od Lige šampiona

BBC News  pre 11 sati  još 37 povezanih

Kraljevo, hapšenje zbog zloupotrebe položaja

RTS  pre 7 sati  još 23 povezane
©2018 Netmark d.o.o.