Prosveta

Učiteljica im zabranila ulazak u učionicu zbog blatnjavih cipela: Đaci udaljeni sa nastave, roditelji besni!

Kurir pre 7 sati
U osnovnoj školi "Risto Ratković" u Bijelom Polju jednom učeniku nije dozvoljeno da pohađa nastavu zbog toga što je imao blato na obući!? Njegovi roditelji, profesor u Srednjoj stručnoj školi Severin i Gordana Obradović, uputili su pismo ministru… »

Ministarka Trivić u poseti Izraelu: "Dobar primer kako da primenimo nove tehnologije u obrazovanju"

Blic pre 2 sata
Ministarka prosvete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić, koja boravi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Izraelu, posetila je danas Osnovnu školu „Inbalim” i Srednju školu „Ironi Bet” u izraelskom gradu Modina i sa rukovodstvom dve škole… »

Počela kampanja “Upoznaj, ne sudi!”

Plus online pre 7 sati
Panel diskusijom održanom u Nišu počela je kampanja Upoznaj, ne sudi!, čiji je cilj podizanjе svеsti o problеmu diskriminacijе Roma i podsticanjе na adеkvatno rеagovanjе i prеvеnciju. Na panelu su učestvovali predstavnici Ministarstva za… »

Učiteljica isterala decu iz škole zbog blatnjavih cipela: U Bijelom Polju đaci udaljeni sa nastave!

Srbija danas pre 7 sati
U osnovnoj školi "Risto Ratković" u Bijelom Polju jednom učeniku nije dozvoljeno da pohađa nastavu zbog toga što je imao blato na obući. Njegovi roditelji, profesor u Srednjoj stručnoj školi Severin i Gordana Obradović, uputili su pismo ministru… »

"Izgovori tiho ovo ime i onda se u vazduhu skameni": Stihovi Stevana Raičkovića koji navode na setu

Telegraf pre 8 sati
"Vi zakrvavljeni i vi zaljubljeni..." Stevan Raičković je bio jedan od najznačajnijih književnih stvaralaca Srbije i Jugoslavije. Ovaj pesnik i akademik je sa ruskog jezika prevodio dela Ane Ahmatove, Marine Cvetajeve, Josifa Brodskog... Bio je… »

Nova donacija u okviru Eurobank projekta "Škola kao nacrtana za Vas"

N1 Info pre 9 sati
"Škola kao nacrtana za Vas" je samostalni Eurobank projekat, podržan od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i Gradskog sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu. Zahvaljujući sredstvima prikupljenim humanitarnom… »

Šarčević: Suština reformi - promena načina prenošenja znanja

RTV pre 1 dan
BEOGRAD - Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da je suština reformi u prosveti promena načina prenošenja znanja i da samo nastavnici gradivo mogu učiniti zanimljivijim i dodaje da se bolji rezultati na PISA testu očekuju 2021. godine. "Ne… »

Šarčević: Kontinuirano ispitujemo privatne VŠ ustanove

Dnevnik pre 21 sat
BEOGRAD: Studenti i profesori Univerziteta Megatrend ne smeju da trpe velike "lomove", izjavio je ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević i dodao da Ministarstvo poslednjih meseci kontinuirano ispituje rad privatnih visokoškolskih ustanova. On je… »

Ivić: Megatrend je Černobil za obrazovanje, Šarčević da ne bude partijski poslušnik

Novi magazin pre 1 dan
Potpredsednica Narodne stranke i poslanik Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da ne veruje da će ;zakoni, koji su na dnevnom redu skupštinskog zasedanja, bilo šta promeniti u izbornim uslovima, navodeći da vlast pokušava da strancima pokaže da… »

Počela kampanja “Upoznaj, ne sudi”

Jug press pre 1 dan
NIŠ Panel diskusijom održanom danas u Nišu u počela je kampanja Upoznaj, ne sudi!, čiji je cilj podizanjе svеsti o problеmu diskriminacijе Roma i podsticanjе na adеkvatno rеagovanjе i prеvеnciju. Na panelu su učestvovali predstavnici… »

Vesti dana »