Prosveta

Istureno odeljenje OŠ “Dušan Radović” u Temskoj deo pilot-projekta Ministarstva prosvete – “Obogaćen jednosmenski…

Pirotske vesti pre 1 sat
Share Tweet Share 0 Shares OŠ “Dušan Radović”, tačnije istureno odeljenje u Temskoj deo je pilot projekta Ministarstva prosvete Republike Srbije “Obogaćen jednosmenski rad u 2019/2020. godini. Po rečima direktorke ove škole Nataše… »

“Novosti” saznaju Informatika obavezna i u prvom razredu

Večernje novosti pre 5 sati
Računarstvo će sledeće godine učiti i mlađi osnovci. Predmet "od igračke do računara" biće premešten u predškolsko. INFORMATIKA će biti obavezan predmet od školske 2020/2021. godine - najavljuje za "Novosti" ministar prosvete Mladen… »

Hoće kod predsednika Stari studenti doneli indekse u Skupštinu

Večernje novosti pre 4 sata
Traže da ih prime predsednik države, premijerka i ministar prosvete, kako bi ih upoznali koliko su duboki njihovi problemi. STUDENTI koji su fakultete upisali pre "bolonje" 2006, predali su u četvrtak u Skupštini Srbije potpredsedniku Odbora za… »

Stari studenti traže sastanak sa Vučićem i Šarčevićem

Politika pre 3 sata
Stari studenti, kojima rok za završetak studija ističe 30. septembra, zatražili su danas sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem. Oni traže da im se omogući da studije završe po programu po… »

Kao Skadar na Bojani - Šarčević odgovorio zašto kasni gradnja centra za matične ćelije

Politika pre 5 sati
KNIĆ – Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je danas da je gradnja Centra izvrsnosti sa bankom matičnih ćelija u Kragujevcu „kao Skadar na Bojani” zbog problema sa Jedinicom za upravljanje projektima (JUP) i izvođačem radova i najavio… »

Većina škola poslušala preporuku Ministarstva prosvete

RTV pre 9 sati
BEOGRAD - Većina škola u Srbiji poslušala je preporuku Ministarstva prosvete da ne bude novog odabira i da se ne menjaju udžbenici za prvi i peti razred osnovne škole za predstojeću školsku godinu. Međutim, ima dosta onih koje su se oglušile o tu… »

Ministar najavio otvaranje Naučno-istraživačkog centra u Kniću

RT Kragujevac pre 10 sati
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević je danas prilikom posete Kniću najavio otvaranje Naučno- istraživačkog centra u toj opštini, koji će biti prvi u Šumadiji. Po ugledu na model iz Portugala gde radi 19 ovakvih… »

Informatika će za dve godine biti obavezan predmet i za prvake

Radio 021 pre 11 sati
Informatika će biti obavezan predmet od školske 2020/21. godine, najavio je ministar prosvete Mladen Šarčević za "Novosti". Sadašnji predmet "od igračke do računara", koji je izborni, biće premešten u predškolsku nastavu, a osnovci će od prvog… »

Šarčević: Čeka se novi tender za Centar za matične ćelije

RT Kragujevac pre 8 sati
Centar izvrsnosti sa bankom matičnih ćelija, čija je gradnja počela 2015. godine, još uvek nije završen. Radovi su stali, završetak objekta uveliko kasni, a ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević je izgradnju ove… »

Na KiM u srpskim školama ove godine više od 16.000 đaka

Politika pre 7 sati
KOSOVSKA MITROVICA – Načelnica školske uprave za KiM Jasmina Dedić izjavila je da spremno dočekuju početak nove školske godine u školama u kojima se nastava odvija po planu i programu srpskog Ministarstva prosvete. Dedić za Kosovo Onlajn kaže… »

Vesti dana »