Prosveta - vesti

Počinje mala matura: Osmaci danas polažu test iz srpskog jezika

Kurir pre 14 minuta
BEOGRAD - Polaganje male mature počinje danas i trajaće do srede, a više od 71.000 osmaka rešavaće zadatke iz srpskog, matematike i kombinovanog testa. Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetiće danas osmake u Osnovnoj školi "Bora Stanković" u Beogradu, pred sam početak... »

Počinje polaganje male mature, testovi najstrožije čuvani

B92 pre 15 minuta
B92: Počinje polaganje male mature, testovi najstrožije čuvani
Beograd -- Polaganje male mature počinje danas i trajaće do srede, a više od 71.000 osmaka rešavaće zadatke iz srpskog, matematike i kombinovanog testa.
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šračević posetiće danas osmake u Osnovnoj školi "Bora Stanković" u Beogradu, pred sam početak rešavanja testa iz srpskog jezika. Mala matura predstavlja zvaničan završetak... »

Osnovci sutra počinju polaganje male mature

Novi magazin pre 20 sati
Testove za malu maturu sutra će i u naredna dva dana polagati 71.817 učenika osnovnih škola u Srbiji.
Đaci će u ponedeljak, 18. juna, rešavati test iz srpskog jezika, u utorak 19. juna iz matematike, a u sredu 20. juna kombinovani test koji sadrži pitanja iz pet predmeta - fizike, hemije, geografije, biologije i istorije. Na... »

Na proslavu 65 godina mature učitelji poveli decu i unuke

RTS pre 11 sati
RTS: Na proslavu 65 godina mature učitelji poveli decu i unuke
Maturanti Učiteljske škole u Kragujevcu proslavili su 65 godina mature. Okupljaju se svake godine, a na ovu jubilarnu proslavu pozvali su i svoju decu i unuke.
Ceo život i radni vek proveli su sa decom, pa su i za godišnjicu mature sa mladima – školarci da se takmiče na Prirodnomatematičkom fakultetu, a večiti prosvetari da se podsete svoje Učiteljske škole i đačkih dana. "Ova godina... »

Saga se nastavlja: Sednica Saveta Univerziteta u ponedeljak

Ritam grada Kg pre 21 sat
Ako je suditi prema poslednjim događajima na i oko Univerziteta u Kragujevcu, višemesečna bitka za vlast na ovoj visokoškolskoj ustanovi ne jenjava ni nakon nedavne odluke ministra prosvete Mladena Šarčevića da „dekretom“ smeni rektora kragujevačkog Univerziteta Nebojšu Arsenijevića. Naprotiv,... »

Na Savetu Univerziteta u Kragujevcu sutra treći put o smenjivanju rektora Arsenijevića

Novi magazin pre 17 sati
Savet Univerziteta u Kragujevcu sutra će raspravljati o rešenju ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića o smenjivanju rektora kragujevačkog Univerziteta Nebojše Arsenijevića.
Savet je prošle nedelje uputio poziv premijerki Ani Brnabić i ministru Šarčeviću da prisustvuju sednici. U pozivu se navodi da je ministar pozvan da lično obrazloži akt koji je doneo 4. juna (o smenjivanju rektora), a premijerka... »

"Stari" studenti traže produženje roka za diplomiranje

Moj Novi Sad pre 19 sati
Zamenik predsednika Odbora za obrazovanje Skupštine Srbije Ljubiša Stojmirović kaže za Danas da će se lično založiti da se starim studentima produži rok za diplomiranje i da će o tome razgovarati sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem i predsednikom Odbora Muamerom Zukorlićem. On je već, kako... »

Deca u Srbiji na internetu već sa tri godine

Radio 021 pre 20 sati
Više od 70 odsto dece u Srbiji samostalno koristi internet uređaje i provodi vreme na internetu, a roditelji i vaspitači nisu dovoljno stručni da ih zaštite i usmere kako da bezbedno koriste internet i uređaje.
To je pokazalo istraživanje nastalo u okviru projekta "Bezbedan internet za celu porodicu" koji sprovodi UNICEF, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Ključni nalazi istraživanja o dečijoj upotrebi... »

Sutra počinje mala matura, samo šest osoba zna kakvi su zadaci

BK TV pre 21 sat
Polaganje male mature počinje sutra i trajaće do srede... Zadatke iz srpskog, matematike i kombinovanog testa rešavaće 71.661 osmak, a pomoćnica ministra prosvete Vesna Nedeljković kaže da dan pre završnog ispita samo šest osoba zna kako testovi izgledaju i kakvi su zadaci. Ona je za RTS rekla da... »

Obaveštenje: Sednica Saveta Univerziteta u Kragujevcu zakazana za 18. jun

iKragujevac pre 1 dan
Sednica Saveta na kojoj bi trebalo da se razmotri rešenje ministra prosvete Mladena Šarčevića o smeni rektora Univerziteta u Kragujevcu Nebojše Arsenijevića zakazana je za ponedeljak 18. jun.
Na ovu sednicu je predsednik Saveta dr Siniša Ranđić, ranije, pozvao predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić i resornog ministra Mladena Šarčevića. Arsenijević je povodom ostavki, izjavio da je bilo pritisaka na članove Saveta da... »

©2018 Netmark d.o.o.