Prosveta - vesti

Šarčević: Redizajnira se sve u obrazovanju

Blic pre 1 dan
Reforme u obrazovanju su vidljive, a zakonima je doneta široka osnova da se krene u kvalitetnije obrazovanje, izjavio je danas resorni ministar Mladen Šarčević na sastanku sa direktorima svih predškolskih i školskih ustanova na KiM.
Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da srpsko obrazovanje na KIM ima izvesnost i da će ostati u formi institucionalnog organizovanja, kakvo ima danas, u sklopu sistema i uz podršku Republike Srbije. Šarčević je na... »

Đurić i Šarčević: Obrazovanje na Kosovu po sistemu Srbije

N1 Info pre 1 dan
Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević poručili su u Kosovskoj Mitrovici da prosvetne ustanove na Kosovu uvek mogu računati na institucionalni opstanak u sistemu Srbije.
"Od toga kako prosvetni radnici čuvaju našu decu i šta usade u njih, zavisi i opstanak našeg naroda i naše države ovde. Posebno sam ponosan na to što u obrazovnom sistemu Srbije na Kosovu i Metohiji, koji je sve moderniji, uče... »

Botanička bašta Jevremovac

RTS pre 1 dan
RTS: Botanička bašta Jevremovac
Među najprometnijim ulicama, u samom jezgru Beograda, Botanička bašta „Jevremovacˮ živi svoj, više od sto godina dugi život.
Beg u prirodu Ta zelena oaza, u prošlosti jedna od najboljih i najlepših bašta Jugoistočne Evrope, na površini od pet hektara čuva brojne biljne vrste, predstavljajući bogati prostor u kome se susreću inspiracija, relaksacija,... »

"Pozitivni efekti promena u oblasti obrazovanja"

B92 pre 1 dan
Efekata promena u oblasti obrazovanja ima mnogo i za godinu dana urađeno je mnogo više nego što se obično uradi, izjavio je ministar prosvete Mladen Šarčević.
On je najavio usvajanje još nekoliko važnih zakona. On je istakao da Zakon o sistemu obrazovanja menja sistem rada i učenja i to je revolucionarna promena koju reforma donosi. Usvojili smo dva sistemska zakona, iduće nedelje... »

Vlada Srpske nastavlja sa rasipništvom: Jasmini Davidović auto od 82.000 KM

Blic pre 1 dan
Vlada RS nastavlja da nabavlja skupocene automobile, a red je došao na Ministarstvo porodice, omladine i sporta.
Resor na čijem je čelu Jasmina Davidović iz Socijalističke partije odlučio je da se počasni novom limuzinom procenjene vrednosti 70.000 KM bez PDV ili nepune 82.000 KM s porezom. Istina, to je mnogo manje od 115.000 KM koliko je... »

Ministri iz regiona oduševljeni Muzejom savremene umetnost

Studio B pre 1 dan
Ministar Vukosavljević najavljuje intenzivnu saradnju sa zemljama u regionu i ističe da kultura spaja, omogućava ljudima da se bolje razumeju i predstavlja „melodiju koja se čuje iznad buke svakodnevice“.
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević obišao je sinoć Muzej savremene umetnosti sa ministrima kulture Makedonije i Albanije, Robertom Alagjozovskijem i Mirelom Kumbarom Furhi, državnim sekretarom Ministarstva... »

Ministri iz regiona oduševljeni Muzejom savremene umetnost (foto)

BK TV pre 1 dan
Ovo je tek početak. Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević obišao je sinoć Muzej savremene umetnosti sa ministrima kulture Makedonije i Albanije, Robertom Alagjozovskijem i Mirelom Kumbarom Furhi, državnim sekretarom Ministarstva kulture Crne Gore Sandrom Ðurbuzović i pomoćnikom... »

Izjava dana: Dve ljubavi ministra srpskog

BizLife pre 1 dan
Foto: Beta Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, iskreno Volim keš i nekretnine. Izvor: N1 Foto:... »

Leposavić:Voda za Dan opštine

Večernje novosti pre 1 dan
Svečanost u najsevernijoj srpskoj sredini na Kosovu i Metohiji
LEPOSAVIĆ - Najsevernija opština na severu Kosmeta datum kada je oslobođena od Turaka slavi kao Dan osnivanja, a svačanosti u petak su prisustvovali su ministar prosvete Mladen Šarčević i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.... »

Šta je sve novo u prosveti od ove školske godine? / VIDEO

B92 pre 1 dan
B92: Šta je sve novo u prosveti od ove školske godine? / VIDEO
Osim što je, kao i svake godine, počela štrajkom prosvetara, ova školska godina donela je i niz novina.
Neke su možda drastične - počev od uniformi koje su u nekim školama obavezne, novog načina polaganja mature, rada sa policajcima, ali bilo je i manje radikalnih poput vraćanja informatike među obavezne predmete. Opširnije u... »

©2017 Netmark d.o.o.