Prosveta

Dečji kulturni centar dodelio godišnju nagradu "Zlatno Sunce"

RTV pre 1 sat
BEOGRAD - Dodela nagrade “Zlatno Sunce” organizovana je na sceni Dečjeg kulturnog centra Beograd (DKCB), a to značajno priznanje iz prosvete pripalo je direktorki osnovne škole “Desanka Maksimović'''' iz Kosovske Kamenice - Jadranki Vasić… »

Školska godina duža i u Vojvodini

NoviSad.com pre 2 sata
Novi Sad - Školska godina u osnovnim i srednjim školama biće produžena za nekoliko dana, kako za učenike u Vojvodini, tako i u ostatku Srbije, predviđeno je izmenom kalendara obrazovno - vaspitnog rada koje je uradilo Ministarstvo prosvete. Radi… »

Školska godina duža za nekoliko dana, pomeren završni ispit

Top press pre 4 sati
Školska godina u osnovnim i srednjim školama biće produžena za nekoliko dana, predviđeno je izmenom kalendara obrazovno-vaspitnog rada koje je uradilo Ministarstvo prosvete. Izmenama je planirano da se prvo polugodište završi 18. decembra i da… »

Školska godina duža za nekoliko dana, pomeren završni ispit

Subotica.com pre 3 sata
Školska godina u osnovnim i srednjim školama biće produžena za nekoliko dana, a takođe je pomeren i termin polaganja završnih ispita, predviđeno je izmenom kalendara obrazovno-vaspitnog rada koje je uradilo Ministarstvo prosvete. Izmenama je… »

Radojev (DS): Ružić žrtvuje i defektologe i njihove učenike

Danas pre 5 sati
Demokratska stranka (DS) ocenila je da je ministar prosvete Branko Ružić sa sebe prebacio odgovornost na Savete roditelja i Školske odbore u školama za učenike sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, time što je pismeno tražio da sami odluče o… »

DS: Ružić žrtvuje i defektologe i njihove učenike

Nova pre 5 sati
Demokratska stranka (DS) ocenila je da je ministar prosvete Branko Ružić sa sebe prebacio odgovornost na Savete roditelja i Školske odbore u školama za učenike sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, time što je pismeno tražio da sami odluče o… »

Korona produžila školsku godinu, menja se i termin polaganja prijemnog ispita

Alo pre 8 sati
Školska godina u osnovnim i srednjim školama u Srbiji biće produžena za četiri dana. Izmenom kalendara obrazovno-vaspitnog rada koje je uradilo Ministarstvo prosvete je planirano da se prvo polugodište završi 18. decembra i da zimski raspust bude u… »

Izabrana nova vlada Crne Gore

Insajder pre 22 sata
Skupština Crne Gore izglasala je danas novu vladu na čijem čelu je Zdravko Krivokapić. Krivokapić je položio je zakletvu u Skupštini Crne Gore. Za izbor vlade u Skupšini je glasao 41 poslanik, 28 je bilo protiv, dok je jedan bio uzdržan… »

Centri izvrsnosti, zgrada FILUM-a i Naučni park u 2021. godini

RT Kragujevac pre 21 sat
Saradnja između Univerziteta u Kragujevcu i novog sastava Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je odlična, ocenio je rektor, prof. dr Nenad Filipović i dodao da se i u narednom periodu očekuje podrška Vlade za sve značajne… »

Pomaže i svetska banka: Projekat za mališane u Krupnju

Večernje novosti pre 22 sata
OPŠTINA Krupanj jedna je od 34 lokalne samouprave u Srbiji koja je dobila novac da bi ostvarila projekta inkluzivog predškolskog vaspitanja i obrazovanja, koji je pokrenulo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, uz… »

Vesti dana »