Prosveta - vesti

Lista želja vodi do odabrane klupe

Politika pre 15 sati
Većina nastavnika ističe da na prvo mesto treba staviti školu koju kandidat zaista hoće da upiše i sve druge slične njoj, a onda i moguće obrazovne profile koji se nalaze toj obrazovnoj ustanovi
Dok u Ministarstvu prosvete juče još nemaju ukrštene preliminarne podatke iz cele zemlji o uspehu đaka na maloj maturi, u nastavničkim krugovima se moglo čuti da su osmaci malo podbacili na testu iz matematike u odnosu na ranije... »

Diploma i posao za 16 đaka u IDEA, Roda i Mercator prodavnicama

Nedeljnik pre 16 sati
"Učenici koji odmah nakon sticanja diplome potpisuju ugovore o radu, imaju privilegiju da započinju karijeru odmah nakon školovanja i to je ključ za dobar start“, izjavila je Gabrijela Grujić, pomoćnica ministra za dualno i preduzetničko obrazovanje i vaspitanje
U cilju promocije dualnog obrazovanja i stručne prakse, Poljoprivredna škola PK Beograd, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Privredna komora Srbije i kompanija Mercator-S, drugu godinu zaredom organizovali su... »

PU Nada Naumović realizovaće tokom leta 4 projekta

RT Kragujevac pre 19 sati
Predškolska ustanova „Nada Naumović“, realizovaće tokom leta 4 projekta namenjena Romskoj deci ranog i predškolskog uzrasta. Cilj ovih projekata je da, kroz inter-sektorsku saradnju, pruže podršku razvoju dece do šest godina, kod koje postoji razvojno kašnjenje, smetnje ili teškoće u razvoju.... »

Mladi doktoranti dobili posao - 50 elektronskih potpisa

Večernje novosti pre 1 dan
Pedeset mladih doktoranata potpisalo je danas, elektronski, ugovore o radu, a svoje prve poslove dobiće na fakultetima i naučnim institutima
Pedeset mladih doktoranata potpisalo je danas, elektronski, ugovore o radu, a svoje prve poslove dobiće na fakultetima i naučnim institutima. Predsednica Vlade Ana Brnabić i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen... »

Brnabić mladim naučnicima: Molim vas da ostanete ovde

N1 Info pre 1 dan
Pedeset doktoranada je, na svečanosti upriličenoj u njihovu čast, elektronski potpisalo svoje prve ugovore o radu sa institutima i fakultetima. To je tek delić od ukupno hiljadu mladih naučnika koji su, na poziv Ministarstva prosvete, odlučili da ostanu u Srbiji i rade na naučnim projektima.
Izvor: N1 Na doktorskim studijama medicine je od svoje dvadeset treće. Amra Ramović iz Novog Pazara ima dvadeset pet godina i najmlađi je doktorand sa ugovorom o radu, na Institutu za biološka istraživanja "Siniša Stanković".... »

Ovi mladi ljudi su zahvaljujući svom znanju danas dobili posao (foto)

BK TV pre 1 dan
Pedeset mladih doktoranata potpisalo je danas, elektronski, ugovore o radu, a svoje prve poslove dobiće na fakultetima i naučnim institutima. Pedeset mladih doktoranata potpisalo je danas, elektronski, ugovore o radu, a svoje prve poslove dobiće na fakultetima i naučnim institutima. Predsednica... »

“Crnjanski” se ipak gasi

Večernje novosti pre 1 dan
Odbornici skupštine grada “prelomili” o subotičkoj školi
USVAJANjEM Odluke o mreži javnih škola sa sedištem na teritoriji grada, odbornici Skupštine grada Subotice dali su zeleno svetlo da se ugasi OŠ “Miloš Crnjanski”. Odluka je doneta u cilju optimizacije školske mreže, koju je naložilo Ministarstvo prosvete, a koju su u... »

Prijem za nagrađene đake i profesore Srednjeg Banata

Dnevnik pre 1 dan
ZRENjANIN: Načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević je priredila prijem za nagrađene učenike svih osnovnih i srednjih škola sa područja okruga.
U pitanju su učenici koji su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim takmičenjima po kalendaru Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u školskoj 2017/2018. godini. Njima su uručeni prigodni pokloni a prijemu... »

Sednica o v. d. rektora Univerziteta u Kragujevcu 27. juna?

Danas pre 1 dan
Univerzitet u Kragujevcu sredinom naredne sedmice treba da dobije čelnika Sednica novog saziva Saveta Univerziteta u Kragujevcu, na kojoj će, kako je najavljeno, biti poništen izbor Nebojše Arsenijevića za rektora, zatim poništen doktorat njegovom sinu Aleksandru (Arsenijeviću) i izabran v. d. rektora Univerziteta, trebalo bi da bude održana u sredu, 27. juna, saznaje Danas.
Za v. d. rektora kragujevačkog Univerziteta toga dana će, gotovo izvesno, biti izabran Nenad Filipović sa Fakulteta inženjerskih nauka, sa mandatom od šest meseci, nakon čega će u redovnoj proceduri biti izabrano novo rukovodstvo... »

Šarčević: Sitne nepravilnosti na završnom ispitu

Danas pre 2 dana
Ministar prosvete Mladen Šarčević za Danas kaže da je završni ispit prošao bez većih nepravilnosti Mala matura protekla je bez većih problema, a na nekoliko mesta su zabeležene sitne nepravilnosti koje nisu ugrozile regularnost samog ispita, izjavio je za Danas ministar prosvete Mladen Šarčević.
On ipak kaže da „nije baš siguran da nisu svi muvali“, ali da je to „u domenu podnošljivog“ i dodaje da su pojačane mere kontrole dale rezultate, posebno u okruzima u kojima su prethodnih godina zabeleženi neočekivano visoki... »

Vremeplov: Umro Žak Iv Kusto

RTV  pre 5 sati  još 1 povezana

Saudijska Arabija presrela dve rakete pobunjenika

Blic  pre 6 sati  još 1 povezana

Smrt maloletnice nadomak Šumarica: "Drug" u tužilaštvu

Večernje novosti  pre 9 sati  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.