Prosveta - vesti

Dugovi „Železnice” prodaju obrazovnu ustanovu

Politika pre 37 minuta
Pored uveravanja ministra prosvete Mladena Šarčevića da je prodaja stopirana, oglas nije skinut sa sajta republičkog izvršitelja
Kako je došlo do toga da se njihova škola usred školske godine nađe na dobošu i da odvijanje nastave i sudbina đaka i zaposlenih postanu neizvesni, danima se pitaju u Železničkoj tehničkoj školi. Spekulacije oko prodaje ove... »

Kineski jezik učiće đaci pet škola u Srpskoj

Blic pre 2 sata
Učenici četiri osnovne i jedne srednje škole u Srpskoj u narednom periodu imaće priliku da uče kineski jezik, a stručnjaci smatraju da bi im znanje ovog jezika u budućnosti moglo biti veoma korisno budući da je Kina nezaobilazan centar moći u svetu.
U Ministarstvu prosvete i kulture RS navode da će se kineski jezik izučavati fakultativno, a osnovne škole čiji đaci će moći da uče ovaj jezik su "Sveti Sava" iz Istočnog Novog Sarajeva, škola "Georgi Stojkov Rakovski" iz... »

"Ne prodaje se Železnička škola, reč o grešci"

Mondo pre 6 sati
Železnička tehnička škola u Beogradu ipak se ne prodaje. Neko je napravio previd pri podeli imovine Železnica, kaže ministar Mladen Šarčević.
Foto: Mondo/Stefan Stojanović Vest da je za sutra zakazana prodaja Železničke tehničke škole u Beogradu mnoge je iznenadila, jer bi to bila prva škola u Srbiji koja se prodaje i to zbog neizmirenog duga njenog vlasnika –... »

Šarčević u poseti Zrenjaninu: Tehnička škola dobar primer dualnog obrazovanja

Telegraf pre 4 sata
RTV: Šarčević: Školovati kadar koji treba tržištu
U Tehničkoj školi Šarčević je sa predstavnicima lokalne samouprave obišao nastavni kabinet koji poseduje opremu iz oblasti proizvodnje nafte i gasa, te izvođenja naftnih bušotina
Ministar prosvete Mladen Šarčević danas je u Zrenjanin, sa predstavnicima tamošnjih škola, razgovarao o obrazovnom sistemu i unapređenju dualnog obrazovanja, koji je, prema njegovoj oceni, dobar, ali se još mora razvijati.... »

Šarčević: U pitanju je greška, Železničko tehnička škola se ne prodaje

Blic pre 5 sati
Do prodaje zgrade srednje Železničko-tehničke škole u Beogradu zbog izmirivanja dugova "Železnica Srbije" prema svojim radnicima neće doći, a ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da je u pitanju greška do koje je došlo prilikom podele srpskih železnica na četiri preduzeća.
- Došlo je do podele "Železnica Srbije" na četiri kompanije i onda je sa imovinom te škole tako zapalo. U suštini, ta podela nije dobro odrađena. Nas je Pravobranilištvo Srbije izvestilo odmah, mi smo juče uložili prigovor da se... »

ZR: Razgovori ministra prosvete sa đacima, direktorima i privrednicima

Danas pre 5 sati
O promenama i novinama u sistemu obrazovanja, planovima Ministarstva prosvete i prilagođavanju obrazovanja potrebama privrede bilo je reči tokom današnje radne posete ministra prosvete Mladena Šarčevića Zrenjaninu. Gust raspored uključio je sastanak sa Aktivom direktora zrenjaninskih škola,... »

Šarčević: Smanjićemo broj vikend profesora na Kosovu i Metohiji

Dnevnik pre 7 sati
ZRENjANIN: Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetiće uskoro škole u metohijskim enklavama i Biničkom Pomoravlju, kako bi se, kaže, organizovala nova odeljenja, uvelo dualno obrazovanje, rešio problem "viškova" u školama, ali i "uozbiljio univerzitet u Kosovskoj Mitrovici.
U februaru će posetiti Gnjilane, Kamenicu, Šilovo i Ranilug i okolna mesta, jer, kaže, tu je školska uprava "na tankim nogama". Navodi da je dogovor s predsednikom Aleksandrom Vučićem da se razgovara i o prištinskom univerzitetu... »

Tehnička škola u Zrenjaninu dobar primer dualnog obrazovanja

RTS pre 6 sati
RTS: Tehnička škola u Zrenjaninu dobar primer dualnog obrazovanja
Ministar prosvete Mladen Šarčević razgovarao je u Zrenjaninu sa predstavnicima tamošnjih škola, o obrazovnom sistemu i unapređenju dualnog obrazovanja, koji je, prema njegovoj oceni, dobar, ali se još mora razvijati.
U Tehničkoj školi Mladen Šarčević je sa predstavnicima lokalne samouprave obišao natsavni kabinet koji poseduje opremu iz oblasti proizvodnje nafte i gasa, te izvođenja naftnih bušotina, a čitav projekat je realizovan kroz... »

Vlada RS traži da ministarstva obezbede 2,5 miliona KM za sanaciju studentskih paviljona

Blic pre 8 sati
Vlada RS zadužila je Ministarstvo prosvete i kulture i Ministarstvo finansija da obezbede sredstva za sanaciju paviljona jedan sa restoranom, te paviljona dva i spoljašnje uređenje Studentskog centra "Nikola Tesla" Banjaluka u iznosu od 2.562.548 KM, bez PDV.
Vlada je zadužila i Studentski centar da sprovede postupak naplate štete po osnovu osiguranja imovine, te da sa naplaćenim iznosom učestvuje u finansiranju sanacije objekata ovog centra. Zadužuje se rukovodstvo Studentskog centra... »

"Školska slava - Danas" 25. januara na kioscima

Danas pre 11 sati
Specijalno izdanje lista Danas povodom školske slave Sveti Sava "Školska slava" naći će se na kioscima od petka 25. januara. Sedam dana, ne u Danasu, već pored Danasa U specijalnom izdanju Danasa čitajte: * U KAKVOJ ŠKOLI ŠKOLOVATI ŠKOLSTVO? * INTERVJU: Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i... »

©2018 Netmark d.o.o.