Prosveta

Veštine za budućnost: Nagrada programu veštačke inteligencije novosadskog PMF

Večernje novosti pre 1 sata
NA novi, aktuelan i perspektivan master studijski program iz oblasti veštačke inteligencije, Departman za matematiku i informatiku novosadskog Prirodno-matematičkog fakulteta od naredne školske godine upisaće 40 studenata. Na Konkursu Ministarstva… »

Damjanović: Najviše sumnje na korupciju u prosveti i lokalnoj samoupravi

Danas pre 1 sata
Damjanović: Najviše sumnje na korupciju u prosveti i lokalnoj samoupravi Zamenik direktora Agencije za sprečavanje korupcije Dejan Damjanović zahvalio je danas nadležnima u Skupštini i Vladi što su dozvolili novo zapošljavanje i veća finansijska… »

Novi master program na novosadskom PMF-u

NoviSad.com pre 3 sata
Novi Sad - Na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu od naredne školske godine studentima će biti dostupan novi master studijski program iz oblasti veštačke inteligencije. Na Кonkursu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za… »

Dan ljudskih prava i u školama: Sastanak ministara Branka Ružića i Gordane Čomić

Večernje novosti pre 2 sata
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić razgovarao je sa ministarkom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordanom Čomić. Dogovorili su se da se Dan ljudskih prava 10.decembar obeleži u školama kako bi deca… »

Era veštačke inteligencije stiže na PMF: Novi master program na novosadskom fakultetu

Radio 021 pre 5 sati
Na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu od naredne školske godine studentima će biti dostupan novi master studijski program iz oblasti veštačke inteligencije. Na Кonkursu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za izbor novih… »

Natalija Trivić: Odlučićemo da li početi drugo polugodište ili produžiti zimski raspust

Večernje novosti pre 4 sati
MINISTAR prosvete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izrazila je danas opredelenje da se nastava u prvom polugodištu do kraja odvija u školskim objektima, te dodala da će se o drugom polugodištu naknadno odlučivati. Ona je tokom Aktuelnog… »

Da se ne kažnjava nastavnica zbog rukovanja đaka

Dnevnik pre 6 sati
Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) svojim dopisom, apelovala je na ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branka Ružića, da poništi odluku o kažnjavanju nastavnice osnovne škole kojoj je u naredna tri meseca smanjena plata za… »

Bez sistemskog rešenja za onlajn nastavu

Danas pre 6 sati
Država tvrdi da postoje uslovi za rad škola na daljinu, nastavnici poručuju da su prepušteni sami sebi Prosvetni radnici, đaci i njihovi roditelji su prepušteni sami sebi da se snalaze kako znaju i umeju, zajednička je ocena predstavnika dva… »

"Na sednici Kriznog štaba izneti predlozi za uvođenje oštrijih mera, očekuje se takva odluka države"

iKragujevac pre 7 sati
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da su na sednici Kriznog štaba za borbu protiv korone u ponedeljak izneti predlozi za uvođenje oštrijih mera, dodajući da očekuje da će takva biti i nova odluka države. -… »

"Idemo u pravcu oštrijih mera": Ružić o merama o kojima se pričalo na Kriznom štabu i zašto se protivi onlajn nastavi za…

Blic pre 8 sati
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da su na sednici Kriznog štaba za borbu protiv korone u ponedeljak izneti predlozi za uvođenje oštrijih mera, dodajući da očekuje da će takva biti i nova odluka države. -… »

Vesti dana »