Prosveta

Od 1. septembra uvode se velike promene u školama: Ukida se jedan raspust

Prva pre 6 sati
U narednij školskoj godini učenici u Srbiji imaće tri raspusta - zimski, prolećni i letnji, a neće imati jesenji, koji su imali tokom ove godine. Ovo je predviđeno školskim kalendarom Ministarstva prosvete. Škola počinje 2. septembra, prvo… »

Upis i dalje traje: Srednja škola ITHS otvara još jedno IT odeljenje

N1 Info pre 8 sati
Nakon prvog upisnog kruga, u četvorogodišnjim obrazovnim institucijama ostalo je 6.256 slobodnih mesta, rečeno je u Ministarstvu prosvete. Po jednoj od prve tri želje upisano je 86,65 odsto učenika, a 1.471 đak ostao je neraspoređen. Najtraženiji… »

Đaci u narednoj školskoj godini bez jesenjeg raspusta

RTS pre 10 sati
U narednoj školskoj godini đaci neće imati jesenji raspust, dok će zimski biti podelje u dva dela. Kako je predviđeno školskim kalendarom Ministarstva prosvete nova školska godina počeće 2. septembra, a prvo polugodište trajaće do 31. januara… »

Od naredne školske godine đaci bez jesenjeg raspusta

Večernje novosti pre 24 sata
U narednij školskoj godini učenici u Srbiji imaće tri raspusta - zimski, prolećni i letnji. U narednij školskoj godini učenici u Srbiji imaće tri raspusta - zimski, prolećni i letnji, a neće imati jesenji, koi su imali tokom ove godine… »

Probudio se vulkan Ubinasa u peruu: U okolni gradovima prekinuta nastava u školama, a ljudima podeljene maske! Počela…

Kurir pre 20 sati
Vlasti Perua evakuisale su stotine ljudi koji žive u blizini vulkana na jugu zemlje pošto je danas počeo da izbacuje pepeo. Državni zavod za civilnu zaštitu (INDECI) naredio je evakuaciju pošto je vulkan Ubinas u okrugu Mokuegui, najaktivniji u… »

Šarčević na Kipru o unapređenju saradnje

Dnevnik pre 1 dan
BEOGRAD: Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije Mladen Šarčević razgovarao je u Nikoziji s ministrom obrazovanja i kulture Republike Kipar Kostasom Hampiaurisom o konkretnim mogućnostima unapređenja saradnje između dve… »

Šta će biti sa „večitim“ studentima?

Vesti online pre 1 dan
Predsednik Odbora Skupštine Srbije za obrazovanje Muamer Zukorlić kaže da sednica odbora na kojoj bi se raspravljalo o produženju roka takozvanim starim studentima za završetak školovanja može biti zakazana kada zvanično stigne predlog iz Vlade… »

Paradoks ili ne: Đaci skupih privatnih škola loše prošli na maloj maturi

B92 pre 1 dan
Beograd -- Mali maturanti privatnih škola najlošije su uradili završne testove na teritoriji Beograda, pišu Večernje novosti. Iako roditelji izdvajaju od 4.000 do 8.900 hiljada evra za jednu školsku godinu, pojedini učenici "elitnih" škola imali… »

Đaci u narednoj školskoj godini bez jesenjeg raspusta

Top press pre 22 sata
U narednoj školskoj godini učenici u Srbiji imaće tri raspusta – zimski, prolećni i letnji, a neće imati jesenji, koji su imali tokom ove godine, predviđeno je školskim kalendarom Ministarstva prosvete. Škola počinje 2. septembra, prvo… »

Upis i dalje traje: Usled velikog interesovanja maturanata, Srednja škola za IT – iths otvara novo odeljenje

Kurir pre 1 dan
Nakon prvog upisnog kruga, u četvorogodišnjim obrazovnim institucijama ostalo je 6.256 slobodnih mesta, rečeno je u Ministarstvu prosvete. Po jednoj od prve tri želje upisano je 86,65 odsto učenika, a 1.471 đak ostao je neraspoređen. Najtraženiji… »

Vesti dana »