Prosveta - vesti

Ministar: Moguć disciplinski postupak protiv profesorke koje je vodila učenike u Španiju

Radio 021 pre 7 minuta
Deveta beogradska gimnazija može da pokrene disciplinski postupak protiv profesorke istorije koje je u Španiju odvela učenike koji su imali problem sa smeštajem, kaže ministar prosvete Mladen Šarčević i dodaje da uprava škole nije bila obaveštena o tome.
Ministar je naveo da ne vidi razlog zašto se škola pominje u ovom slučaju jer je "u Španiju otputovala grupa mladih građana, samoinicijativno, voljom svojih roditelja, sa profesorkom koja slučajno radi u Devetoj beogradskoj... »

Takmičenje učeničkih kompanija iz cele Evrope u Beogradu

Politika pre 31 minut
Srednjoškolci iz 37 zemalja Evrope okupili su se danas u Beogradu kako bi prezentovali svoje učeničke kompanije široj javnosti, a ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da ovakve manifestacije šalju dobru sliku o Srbiji kao zemlji gde se razvija preduzetništvo mladih. Šarčević je naveo da su u... »

Oni su budućnost Pirota – nagrade najboljim učenicima pirotskih osnovnih i srednjih škola

Pirotske vesti pre 2 sata
Ukupno 53 đaka pirotskih osnovih i srednjih škola – dobitnici priznanja na republičkim i međunarodnim takmičenjima dobili su danas poklon-čestitku u novcu od Gradske uprave. Osvajačima prvih republičkih nagrada pripalo je po 12.000 dinara, drugoplasiranima po 10.000 a trećeplasiranima po 8.000... »

U trci za najbolju djačku kompaniju Evrope čokolada od zrikavaca i narukvica za bolesne

Radio sto plus pre 4 sata
Sajam učeničkih kompanija, 29. po redu, na kome timovi iz 37 zemalja Evrope predstavljaju nacionalne pobedničke projekte od proizvodnje čokolade od zrikavaca do onih koji spasavaju živote, otvoren je danas na Obilićevom vencu u Beogradu u prisustvu čelnika grada, ministra prosvete, zvaničnike... »

Disciplinski postupak protiv profesorke zbog ekskurzije?

RTV pre 4 sata
RTV: Disciplinski postupak protiv profesorke zbog ekskurzije?
BEOGRAD - Deveta beogradska gimnazija može da pokrene disciplinski postupak protiv profesorke istorije koje je učenike odvela u Španiju i koji su imali problem sa smeštajem, kaže ministar prosvete Mladen Šarčević i dodaje da uprava škole nije bila obaveštena o tome.
Ministar je naglasio da ne vidi razlog zašto se škola pominje u ovom slučaju jer je "u Španiju otputovala grupa mladih građana, samoinicijativno, voljom svojih roditelja sa profesorkom koja slučajno radi u Devetoj beogradskoj... »

ITAcademy – Besplatno školovanje za 25 đaka generacije

Niške vesti pre 9 sati
Sedamnaestu godinu zaredom na Belom dvoru održan je svečani prijem za maturante i njihove roditelje, a Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević ugostio je preko 600 maturanata. Dobrodošlicu su im poželeli i generalni direktor kompanije LINK group Nikola Subotić, ministar prosvete, nauke i... »

Takmičenje učeničkih kompanija iz cele Evrope u Beogradu

Studio B pre 6 sati
Srednjoškolci iz 37 zemalja Evrope okupili su se u Beogradu kako bi prezentovali svoje učeničke kompanije široj javnosti, a ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da ovakve manifestacije šalju dobru sliku o Srbiji kao zemlji gde se razvija preduzetništvo mladih.
foto Tanjug Šarčević je naveo da su u svim novim sistemskim zakonima postavljene nove paradigme, te da od petog razreda osnovne škole postoji predmet koji se bavi preduzetništvom, a to se nastavlja srednjim obrazovanjem kroz... »

Šarčević: Spajanjem dve škole u Akademiju za studente se ništa ne menja

Dnevnik pre 7 sati
BEOGRAD: Beogradska poslovna škola i Visoka poslovna skola strukovnih studija u Blacu biće objedinjene u Akademiju strukovnih studija, a ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da ima još strukovnih škola koje loše rade, te da će se sistem menjati.
Šarčević je dodao da se spajanjem dve škole ne menja ništa za studente koji su započeli studije, ali da ubuduće nema potrebe da mladi ljudi odlaze iz Beograda u Blace da studiraju kada u Beogradu imaju istu školu. To što je... »

Šarčević: Istražićemo tokove novca na visokim školama

N1 Info pre 1 dan
Ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je da će se zbog utvrđenih nepravilnosti na visokim školama sprovesti istraga koja će ispitati tokove novca, kako bi "takav sistem bio demontiran i rasturen šablon zloupotreba".
Šarčević je za list Blic rekao da je bio šokiran kada su mu predstavljeni rezultati inspekcije Ministarstva prosvete, koja je utvrdila zloupotrebe na Beogradskoj visokoj školi i Visokoj poslovnoj školi u Blacu. Ministar je zbog... »

Provera organizacije puta u Španiju: Ministar čeka pisanu izjavu, protiv profesorke - disciplinski postupak

Večernje novosti pre 1 dan
Ministarstvo prosvete, naučnog i tehnološkog razvoja pokušava da utvrdi ko je kriv za nastalu situaciju
ĐACI Devete beogradske gimnazije "Mihajlo Petrović Alas", koje je prevarila agencija "B2R" i ostavila ih bez smeštaja u španskom letovalištu Ljoret de Mar, uživaju u svom odmoru nakon što je vlasnik agencije sakupio novac i... »

©2018 Netmark d.o.o.