Prosveta - vesti

Železničku školu ipak prodaju?!

Večernje novosti pre 43 minuta
Javno nadmetanje za zgradu ŽTŠ u Beogradu nije otkazano. Ministar Šarčević: Država će ostati vlasnik objekta
PROFESORI Železničke tehničke škole i Visoke železničke škole sa đacima i studentima protestovali su u utorak ispred zajedničke zgrade, koja bi već u sredu mogla da bude prodata. Prema informacijama od utorka posle podne, prodaja... »

Dugovi „Železnice” prodaju obrazovnu ustanovu

Politika pre 9 sati
Pored uveravanja ministra prosvete Mladena Šarčevića da je prodaja stopirana, oglas nije skinut sa sajta republičkog izvršitelja
Kako je došlo do toga da se njihova škola usred školske godine nađe na dobošu i da odvijanje nastave i sudbina đaka i zaposlenih postanu neizvesni, danima se pitaju u Železničkoj tehničkoj školi. Spekulacije oko prodaje ove... »

Kineski jezik učiće đaci pet škola u Srpskoj

Blic pre 11 sati
Učenici četiri osnovne i jedne srednje škole u Srpskoj u narednom periodu imaće priliku da uče kineski jezik, a stručnjaci smatraju da bi im znanje ovog jezika u budućnosti moglo biti veoma korisno budući da je Kina nezaobilazan centar moći u svetu.
U Ministarstvu prosvete i kulture RS navode da će se kineski jezik izučavati fakultativno, a osnovne škole čiji đaci će moći da uče ovaj jezik su "Sveti Sava" iz Istočnog Novog Sarajeva, škola "Georgi Stojkov Rakovski" iz... »

Ne prodaje se Železnička škola; Šarčević: Neko napravio previd

RTS pre 12 sati
Železnička tehnička škola u Beogradu ipak se ne prodaje. Neko je napravio previd, kaže ministar Mladen Šarčević.
Vest da se prodaje Železničko-tehnička škola u Beogradu uznemirila je i profesore i učenike pa su, umesto časa, održali miran protest u dvorištu škole. Prodaja je oglašena da bi se isplatio dug Železnica Srbije radnicima. Ipak to... »

Šarčević u poseti zrenjaninskim školama: Uskladiti želje đaka i potrebe poslodavaca

Dnevnik pre 14 sati
ZRENjANIN: Ministar prosvete u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević bio je u poseti Zrenjaninu, a razlozi za to su bile novine u obrazovnom sistemu, podsticanje dualnog obrazovanja i kadrovske promene u Školskoj upravi Zrenjanin.
Prijem za ministra Šarčevića u Gradskoj kući priredio je gradonačelnik Čedomir Janjić sa saradnicima, a usledio je sastanak sa predstavnicima kompanija koje posluju u Zrenjaninu, a ušle su u sistem dualnog obrazovanja, među... »

Šarčević: U pitanju je greška, Železničko tehnička škola se ne prodaje

Blic pre 13 sati
Do prodaje zgrade srednje Železničko-tehničke škole u Beogradu zbog izmirivanja dugova "Železnica Srbije" prema svojim radnicima neće doći, a ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da je u pitanju greška do koje je došlo prilikom podele srpskih železnica na četiri preduzeća.
- Došlo je do podele "Železnica Srbije" na četiri kompanije i onda je sa imovinom te škole tako zapalo. U suštini, ta podela nije dobro odrađena. Nas je Pravobranilištvo Srbije izvestilo odmah, mi smo juče uložili prigovor da se... »

ZR: Razgovori ministra prosvete sa đacima, direktorima i privrednicima

Danas pre 13 sati
O promenama i novinama u sistemu obrazovanja, planovima Ministarstva prosvete i prilagođavanju obrazovanja potrebama privrede bilo je reči tokom današnje radne posete ministra prosvete Mladena Šarčevića Zrenjaninu. Gust raspored uključio je sastanak sa Aktivom direktora zrenjaninskih škola,... »

Šarčević: Dualno i na KiM, uozbiljiti Univerzitet

Mondo pre 16 sati
Ministar prosvete Mladen Šarčević posetiće uskoro škole u metohijskim enklavama i Biničkom Pomoravlju, gde će se uvesti dualno obrazovanje, rešiti "viškovi" , ali i "uozbiljiti" univerzitet u Kosovskoj Mitrovici.
Foto: BETAPHOTO/Ministarstvo prosvete, nauke i tehnoloskog razvoja U februaru će posetiti Gnjilane, Kamenicu, Šilovo i Ranilug i okolna mesta, jer, kaže, tu je školska uprava "na tankim nogama". Navodi da je dogovor s... »

Tehnička škola u Zrenjaninu dobar primer dualnog obrazovanja

RTS pre 15 sati
RTS: Tehnička škola u Zrenjaninu dobar primer dualnog obrazovanja
Ministar prosvete Mladen Šarčević razgovarao je u Zrenjaninu sa predstavnicima tamošnjih škola, o obrazovnom sistemu i unapređenju dualnog obrazovanja, koji je, prema njegovoj oceni, dobar, ali se još mora razvijati.
U Tehničkoj školi Mladen Šarčević je sa predstavnicima lokalne samouprave obišao natsavni kabinet koji poseduje opremu iz oblasti proizvodnje nafte i gasa, te izvođenja naftnih bušotina, a čitav projekat je realizovan kroz... »

Vlada RS traži da ministarstva obezbede 2,5 miliona KM za sanaciju studentskih paviljona

Blic pre 17 sati
Vlada RS zadužila je Ministarstvo prosvete i kulture i Ministarstvo finansija da obezbede sredstva za sanaciju paviljona jedan sa restoranom, te paviljona dva i spoljašnje uređenje Studentskog centra "Nikola Tesla" Banjaluka u iznosu od 2.562.548 KM, bez PDV.
Vlada je zadužila i Studentski centar da sprovede postupak naplate štete po osnovu osiguranja imovine, te da sa naplaćenim iznosom učestvuje u finansiranju sanacije objekata ovog centra. Zadužuje se rukovodstvo Studentskog centra... »

Suroi: Kosovska vlada pada za šest meseci

Blic  pre 7 sati  još 1 povezana

Ujutru mraz, tokom dana oblačno - do četiri stepena

B92  pre 6 sati  još 1 povezana

Dodik: Traženo je da me privedu

Danas  pre 7 sati  još 1 povezana

CIA: Samoodbrana nije jedini cilj Severne Koreje

B92  pre 6 sati  još 1 povezana

Zaharieva : Jak strani faktor na Balkanu

Danas  pre 9 sati  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.