Prosveta - vesti

Danas je veliki praznik, a evo čega mlade devojke moraju da se paze na Sretenje

Srbija danas pre 11 sati
Običaj je da se na Sretenje obavezno pale sveće, jer se smatra da plamen ima skrivenu čarobnu moć i da će kuću štititi od grmljavine i drugih nesreća
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas slave veliki verski praznik – Sretenje, kada se obeležava prvi susret Boga i čoveka u hramu u Jerusalimu. Ovaj svečani praznik slavi se od 554. godine i seća na dan kada je... »

Za obolelu decu: Akcija NURDOR-a u Vranju

OK radio pre 21 sat
Povodom 15. februara, Svetskog dana dece obolele od raka, u Vranju je, četvrtu godinu zaredom, održana akcija "I ja se borim”, koju su organizovali Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR, uz podršku Crvenog krsta Vranje, Kancelarije za mlade Vranje, nevladine organizacije Centar E8, Ministarstva zdravlja i Ministarstva prosvete Republike Srbije.
Akciji je, u ime gradskog rukovodstva, prisustvovao Dejan Tričković, predsednik Skupštine grada, koji je rekao da je misija NURDOR-a najhumanija, ali i najteža i da je zadatak lokalne samouprave, ali i svakog pojedinca, udruženja... »

Trivić u poseti Trebinju: Prioritet Vlade podrška talentovanim učenicima i pomoć područnim školama

Blic pre 1 dan
Ministarka prosvete i kulture RS Natalija Trivić rekla je da je prioritet Vlade RS podrška talentovanim učenicima, ali i pomoć područnim školama, kako bi svi imali iste uslove za obrazovanje. Ona je istakla da je otvaranje Centra za talente u Zgonjevu kod Trebinja veoma značajan projekat koji... »

Evo šta treba da uradite na Sretenje da biste dobile blagoslov!

Alo pre 1 dan
Alo: Evo šta treba da uradite na Sretenje da biste dobile blagoslov!
Običaj je da se na Sretenje obavezno pale sveće, jer se smatra da plamen ima skrivenu čarobnu moć i da će kuću štititi od grmljavine i drugih nesreća
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas slave veliki verski praznik – Sretenje, kada se obeležava prvi susret Boga i čoveka u hramu u Jerusalimu. Ovaj svečani praznik slavi se od 554. godine i seća na dan kada je... »

"Filozofski fakultet pod sve većim pritiscima posle podrške protestima"

Nedeljnik pre 1 dan
Profesorka Radina Vučetić je rekla da se zahvaljuje ministru prosvete Mladenu Šarčeviću što je posle njegove reakcije na podršklu profesora protestima fakultet puniji, a protesti masovniji, a premijerki Ani Brnabić što je Filozofski fakultet svela "na klozetsko pitanje"
ilozofski fakultet je pod sve većim pritiskom posle podrške profesora tog fakulteta protestima Beogradu i Srbiji, ocenili su organizatori tribine "Nije filozofski ćutati" uoči početka razgovora sa rediteljima o temi "Film kao... »

Usvojeno: Jovina gimnazija je ustanova od posebnog značaja

Radio 021 pre 2 dana
Skupština Srbije usvojila je izmene više zakona iz oblasti obrazovanja kojima se omogućava uvođenje jedinstvenog informacionog sistema u prosveti.
Skupština je usvojila izmene Zakona o obrazovanju i vaspitanju, o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, kao i o učeničkom i studentskom standardu. Rasprava i glasanje protekli su bez dela poslanika opozicije koji bojkotuju... »

Đaci, zbog gripa, neće ići u škole do 25. februara

N1 Info pre 1 dan
Vlada Srbije donela je odluku da se produži školski raspust za još nedelju dana zbog aktuelne situacije sa gripom, prenose beogradski mediji pozivajući se na izvore u Vladi.
Ministarstvo zdravlja je ranije dalo preporuku Ministarstvu prosvete da se raspust produži za još nedelju dana. "U skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom gripa, sa rastućim trendom nivoa kliničke aktivnosti oboljenja... »

Filozofski fakultet pod sve većim pritiskom nakon podrške protestu (VIDEO)

Danas pre 1 dan
Filozofski fakultet je pod sve većim pritiskom posle podrške profesora tog fakulteta protestima u Beogradu i Srbiji, ocenili su večeras organizatori tribine „Nije filozofski ćutati“ uoči početka razgovora sa rediteljima o temi „Film kao protest“.
Profesorka Filozofskog fakulteta Radina Vučetić je, pred prepunim amfiteatrom fakulteta, rekla kako veliki odziv građana i dolazak na tribinu ukazuje da je društveni dijalog potreban, ali da ga je u javnosti sve manje. On je... »

Od 1. marta počinje predškolsko za 4.500 dece

Večernje novosti pre 1 dan
Ministar prosvete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić i direktor organizacije "Spasimo Decu" Andrea Žeravčić potpisale su u četvrtak u Banjaluci Memorandum o razumevanju
Ministar prosvete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić i direktor organizacije "Spasimo Decu" Andrea Žeravčić potpisale su u četvrtak u Banjaluci Memorandum o razumevanju, koji će doprineti realizaciji programa pripreme... »

Čeka se konačna odluka: Grip može da produži raspust u Srbiji, postoji strah da se epidemija ne rasplamsa!

Kurir pre 2 dana
Ministarstvo prosvete je lokalnim samoupravama poslalo dopis da procene situaciju i da se ne odlučuju olako na produžavanje raspusta
Da li će školski raspust za đake u Srbiji biti produžen zbog epidemije gripa, odlučivaće ponaosob lokalne samouprave u dogovoru sa školskim odborima, uz uvažavanje realnog stanja na terenu i plana o eventualnoj nadoknadi časova.... »

Tim SAD bolji od tima Sveta, 15 poena Bogdanovića

Beta  pre 3 sata  još 13 povezanih

Vučić zahvalio Angeli Merkel na podršci FOTO

B92  pre 57 minuta  još 12 povezanih

SAD: Dobio otkaz, pa pobio kolege!

Mondo  pre 2 sata  još 12 povezanih

Automobil sleteo sa puta kod Subotice, poginuo mladić

Radio 021  pre 1 sat  još 11 povezanih

Erdogan ne odustaje od kupovine S-400

RTS  pre 2 sata  još 8 povezanih
©2019 Netmark d.o.o.