Prosveta - vesti

Slavimo svetog Joakima i Anu: Ako danas naiđete na prosjaka, ni slučajno ga nemojte zaobići!

Srbija danas pre 8 minuta
Neki srpski pravoslavni vernici danas proslavljaju slavu
Sv. Joakim bio je sin Varpafira, iz kolena Judina, i potomak cara Davida. Ana je bila ćerka sveštenika Matana, iz kolena Levijeva, kao i prvosveštenik Aron. Taj Matan je imao 3 kćerke: Mariju, Soviju i Anu. Marija se udala u Vitlejem i rodila Salomiju; Sovija se udala... »

Ovako će izgledati časovi u školama od ponedeljka

Alo pre 21 minut
Alo: Ovako će izgledati časovi u školama od ponedeljka
Prosvetari nezadovoljni platama.
Četiri prosvetna sindikata najavila da će od ponedeljka časovi svakodnevno biti skraćeni na 30 minuta, dok se ne uvaži njihov zahtev da svi prosvetni radnici sa završenim fakultetom budu u devetoj platnoj grupi u prvom razredu. Sindikati su za sada izdejstvovali... »

Štrajk Prosvetara: Od ponedeljka skraćeni časovi

Blic pre 3 sata
Četiri prosvetna sindikata najavila da će od ponedeljka časovi svakodnevno biti skraćeni na 30 minuta, dok se ne uvaži njihov zahtev da svi prosvetni radnici sa završenim fakultetom budu u devetoj platnoj grupi u prvom razredu. Sindikati su za sada izdejstvovali pregovorima da 38.000 zaposlenih... »

Slavimo svetog Joakima i Anu: Ako danas naiđete na prosjaka, ni slučajno ga nemojte zaobići

Kurir pre 1 sat
Sv. Joakim beše sin Varpafira, iz kolena Judina, i potomak cara Davida. Ana beše ćerka sveštenika Matana, iz kolena Levijeva, kao i prvosveštenik Aron. Taj Matan imaše 3 kćeri: Mariju, Soviju i Anu. Marija se udade u Vitlejem, i rodi Salomiju; Sovija se udade takođe u Vitlejem, i rodi Jelisavetu,... »

Nastavnici drugog stranog jezika i dalje u nedoumici

Danas pre 2 sata
Nejasnoće u vezi sa ocenjivanjem drugog stranog jezika u petom razredu osnovne škole ne samo da nisu razjašnjene na tribini koju je tim povodom organizovalo Društvo za strane jezike, već se pokazalo da su problemi u praksi još krupniji.
Predsednica tog društva Liljana Đurić kaže za Danas da nastavnici pozdravljaju nameru Ministarstva prosvete da se izmeni član zakona i ponovo vrati brojčano ocenjivanje drugog stranog jezika, ali da i dalje imaju dilemu da li će... »

Štrajk Prosvetara: Skraćeni časovi do ispunjenja zahteva

Srbija danas pre 2 sata
Predstavnik Granskog sindikata prosvetnih radnika ističe da je vrlo zadovoljan odzivom škola koje će se pridružiti štrajku
Četiri prosvetna sindikata najavila da će od ponedeljka časovi svakodnevno biti skraćeni na 30 minuta, dok se ne uvaži njihov zahtev da svi prosvetni radnici sa završenim fakultetom budu u devetoj platnoj grupi u prvom razredu.... »

Čitav septembar skraćeni časovi: Prosvetari nastavljaju štrajk sve dok im ne budu ispunjeni zahtevi

Telegraf pre 3 sata
Ističemo da nam nije važan novac koliko pozicija i poštovanje, tvrde sindikati
Četiri prosvetna sindikata najavila da će od ponedeljka časovi svakodnevno biti skraćeni na 30 minuta, dok se ne uvaži njihov zahtev da svi prosvetni radnici sa završenim fakultetom budu u devetoj platnoj grupi u prvom razredu.... »

Ministar prosvete Šarčević u subotu otvara novi Dom učenika u Čačku

Morava info pre 16 sati
ČAČAK – Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević boraviće u subotu u Čačku. Kako se navodi u protokolu, on će najpre posetiti Institut za voćarstvo, gde će ga primiti direktor ove načne ustanove Milan Lukić sa saradnicima. Nakon toga, ministar Šarčević će u 12 sati... »

Prosvetari prelaze na svakodnevni štrajk

OK radio pre 23 sata
Prema preporuci četiri sindikata obrazovanja, prosvetni radnici u Vranju će u ponedeljak početi sa svakodnevnim štrajkom koji će trajati do kraja naredne sedmice.
Štrajk organizuju zajedno Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, Sindikat radnika u prosveti, UGSPR „Nezavisnost“ i Sindikat obrazovanja Srbije. Tokom čitave naredne nedelja, časovi će u najmanje deset osnovnih i srednjih... »

Đačka ishrana: Za dva obroka mesečno po 5.000 dinara

Večernje novosti pre 1 dan
Samo 12 osnovnih škola u prestonici ima kuhinju za pripremu hrane po HASAP standardima. Ministarstvo prosvete: Iduće školske godine ulaganje za veći broj kuhinja. U "Drinki" užina je 80, a ručak 140 dinara
RUČAK ili doručak u školi za većinu roditelja je spas, pogotovo u nižim razredima, ali od 166 redovnih osnovnih škola u prestonici, kuhinja u kojoj se pripremaju obroci postoji tek u 12. U ostalim školama se angažuju ketering... »

Iran: Ubijeno 8 pripadnika Revolucionarne garde, 20 ranjenih

RTV  pre 56 minuta  još 9 povezanih

Naoblačenje uz slabu kišu i vetar, temperatura do 30 stepeni

N1 Info  pre 2 sata  još 7 povezanih

Las Vegas: Ubio ženu i decu, pa sebe

RTV  pre 1 sat  još 4 povezane

Lokalizovan požar u Imleku u Padinskoj skeli

Novi magazin  pre 1 sat  još 12 povezanih

Pao mali avion u Misuriju, dvoje poginulo

RTV  pre 2 sata  još 3 povezane
©2018 Netmark d.o.o.