Prosveta

Razmatra se novi model konbinovanog testa za osmake

Radio 021 pre 2 minuta
Pred budućim osmacima bi od naredne školske godine mogao da se nađe drugačiji koncept kombinovanog testa male mature. Sadašnji koncept sadrži pitanja iz pet predmeta - biologija, istorija, geografija, fizika i hemija. U Ministarstvu prosvete… »

U Opovu nema više liste čekanja za upis dece u vrtić

Blic pre 20 sati
U Predškolskoj ustanovi "Bambi" u Opovu adaptirane su dve radne sobe i to u okviru projekta "Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje", koji realizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uz partnerstvo sa Fondacijom Novak… »

Grobovi Vuka i Dositeja

Politika pre 2 dana
Ispred Saborne crkve u Beogradu počivaju Dositej Obradović i Vuk Karadžić. Ovi umni jezikoslovci obogatili su srpski rod i približili ga Evropi. A da li su želeli da počivaju baš na ovom mestu? Dositej, čije je pravo ime Dimitrije, bio je prvi… »

Jasenovac je među ključnim pojmovima nastave istorije

Politika pre 2 dana
U novim programima eksplicitno se pominje genocid nad srpskim narodom, kao i kvislinška tvorevina i njen poglavnik, koji su za taj zločin odgovorni, kažu iz ZUOV-a. Ideja da đaci iz Srbije i Republike Srpske predmete od nacionalnog značaja, poput… »

Nacionalni udžbenici: Da li će država umeti da napiše istinu

Vreme pre 1 dan
Analiza Nova školska godina će početi bez nacionalnih udžbenika iz istorije, geografije i srpskog, zato što Ministarstvo prosvete čeka mišljenje predsednika. Stranke nacionalno orjentisane traže da se izbace inostrani izdavači, a ne znaju da u… »

Spremaju se promene? Šta to čeka osmake? – Ministarstvo potvrdilo

B92 pre 1 dan
Pred budućim osmacima bi od naredne školske godine mogao da se nađe drugačiji koncept kombinovanog testa takozvane male mature od sadašnjeg. Podsetimo, sadašnji koncept sadrži pitanja iz pet predmeta - biologija, istorija, geografija, fizika i… »

Promene u maloj maturi, da li će osmaci polagati i treći test? Naredna generacija učenika mogla bi imati drugačiji završni…

Blic pre 1 dan
Naredna generacija učenika osmog razreda mogla bi da polaže drugačiji završni ispit, a promene o kojima se uveliko razmišlja odnose se na treći, kombinovani test. Da li će umesto pet predmeta koji su sastavni deo kombinovanog testa đaci ubuduće… »

Hoće li osmaci ubuduće raditi drugačiji test na maloj maturi?

RTK pre 1 dan
Pred budućim osmacima bi od naredne školske godine mogao da se nađe drugačiji koncept kombinovanog testa takozvane male mature od sadašnjeg koji sadrži pitanja iz pet predmeta – biologija, istorija, geografija, fizika i hemija. U Ministarstvu… »

Hoće li osmaci ubuduće raditi drugačiji test na maloj maturi: Ovo je predlog Ministarstva

Telegraf pre 1 dan
Analizu rezultata junskog testiranja priprema Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja. Pred budućim osmacima bi od naredne školske godine mogao da se nađe drugačiji koncept kombinovanog testa takozvane male mature od sadašnjeg koji… »

Hoće li osmaci ubuduće raditi drugačiji test na maloj maturi?

RTV pre 1 dan
BEOGRAD - Pred budućim osmacima bi od naredne školske godine mogao da se nađe drugačiji koncept kombinovanog testa takozvane male mature od sadašnjeg koji sadrži pitanja iz pet predmeta - biologija, istorija, geografija, fizika i hemija. U… »

Vesti dana »