Prosveta

Na današnji dan, 28. februar

B92 pre 48 minuta
1525 - Španski osvajač Ernan Kortes (Hernan Cortez) pogubio je poslednjeg astečkog cara Kuautemoka (Cuauhtemoc). 1825 - Rusija i Velika Britanija potpisale su ugovor kojim je određena granica Aljaske i Kanade, teritorija koje su tada bile u posedu… »

Deca srpske nacionalnosti u Srebrenici bojkotuju nastavu

RTS pre 11 sati
Član Saveta roditelja dece srpske nacionalnosti iz Srebrenice Slađana Bojić potvrdila je za RTRS da deca danas nisu otišla na nastavu. Roditelji učenika srpske nacionalnosti u Prvoj osnovnoj školi u Srebrenici odlučili su da njihova deca bojkotuju… »

Sindikat podržao kolektiv OŠ “Avdo Međedović”

Radio sto plus pre 9 sati
Sindikat obrazovanja Srbije pružio je danas podršku kolektivu osnovne škole "Avdo Medjedović" u Novom Pazaru, u kojoj je ministar prosvete Mladen Šarčević, kako su naveli, protivzakonito imenovao za VD direktora lice koje nije učestvovalo na… »

Stalan posao za 113 prosvetara u Novom Pazaru: Otvoreni konkursi u osnovnim i srednjim školama, ovde ima najviše mesta

Kurir pre 13 sati
NOVI PAZAR - Osnovne i srednje škole u Novom Pazaru raspisale su konkurse za prijem u stalni radni odnos 113 nastavnika, administrativnih i pomoćnih radnika, saznaje radio Sto plus. Najviše slobodnih radnih mesta ima u Osnovnoj školi "Meša… »

Skupština Srbije: Vlada odgovara na pitanja poslanika

Dnevnik pre 9 sati
BEOGRAD: Premijerka Ana Brnabić i ministri odgovaraju na pitanja poslanika u Skupštini Srbije, a prvo je postavio poslanik Jahja Fehratović koga je zanimalo da li će i kada biti otvoren koznulat Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru. Brnabić je… »

Kako navesti mlade da se školuju za nastavnike

RTS pre 11 sati
Rektori univerziteta, ministar prosvete i članovi Nacionalnog akreditacionog tela raspravljali su o inicijalnom obrazovanju, odnosno kako da navedu mlade da se školuju za nastavnike i druga deficitarna zanimanja. Nedostatak kadrova najviše se oseća u… »

Državna matura je pitanje jednakosti

Danas pre 14 sati
Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je danas da je važno što je projekat državne mature pokrenut i da je projektovano vreme od pet godina, bez obzira na kritike da se radi prebrzo, „realno“ dobro vreme, a šef Delegacije Evropske unije u… »

Državna matura 2022. godine, prva proba u maju ove godine

Radio 021 pre 4 sata
Prva državna matura biće održana u junu 2022. godine, do tada, srednjoškolce očekuju tri probe, prva već u maju ove godine. Biće tri vrste mature - opšta, umetnička i stručna, najavljeno je na skupu povodom priprema za uvođenje državne mature… »

Državna matura zameniće prijemni ispit na fakultetima

RT Kragujevac pre 7 sati
Uz učešće prosvetnih delegacija iz Slovenije, Hrvatske, Poljske i Češke, u Jagodini je održana Konferencija o sprovođenju državne mature koja postaje deo strategije obrazovanja u Srbiji do 2030. godine. Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao… »

Srebrenica: Roditelji srpskih đaka odlučili da deca bojkotuju nastavu

Danas pre 9 sati
Član Saveta roditelja dece srpske nacionalnosti iz Srebrenice Slađana Bojić potvrdila je za RTRS da deca danas nisu otišla na nastavu. Roditelji učenika srpske nacionalnosti u Prvoj osnovnoj školi u Srebrenici odlučili su da njihova deca bojkotuju… »

Vesti dana »