Prosveta - vesti

Ovi mladi ljudi su zahvaljujući svom znanju danas dobili posao (foto)

BK TV pre 2 dana
Pedeset mladih doktoranata potpisalo je danas, elektronski, ugovore o radu, a svoje prve poslove dobiće na fakultetima i naučnim institutima. Pedeset mladih doktoranata potpisalo je danas, elektronski, ugovore o radu, a svoje prve poslove dobiće na fakultetima i naučnim institutima. Predsednica... »

“Crnjanski” se ipak gasi

Večernje novosti pre 2 dana
Odbornici skupštine grada “prelomili” o subotičkoj školi
USVAJANjEM Odluke o mreži javnih škola sa sedištem na teritoriji grada, odbornici Skupštine grada Subotice dali su zeleno svetlo da se ugasi OŠ “Miloš Crnjanski”. Odluka je doneta u cilju optimizacije školske mreže, koju je naložilo Ministarstvo prosvete, a koju su u... »

Šarčević: Samo sitne nepravilnosti na maloj maturi

N1 Info pre 2 dana
Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da je mala matura protekla bez većih problema, a da su na nekoliko mesta zabeležene sitne nepravilnosti koje nisu ugrozile regularnost samog ispita.
Šarčević za list "Danas" kaže da "nije baš siguran da nisu svi muvali", ali da je to "u domenu podnošljivog", kao i da je Ministarstvo spremno da istraži sve eventualne neregularnosti. Dodao je da su pojačane mere kontrole dale... »

Šarčević: Mala matura bez većih problema

Novi magazin pre 2 dana
Ministar prosvete, nauke i tehonološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je da je mala matura protekla bez većih problema, a da su na nekoliko mesta zabeležene sitne nepravilnosti koje nisu ugrozile regularnost samog ispita.
Šarčević za vikend izdanje lista "Danas" kaže da "nije baš siguran da nisu svi muvali", ali da je to "u domenu podnošljivog", kao i da je Ministarstvo spremno da istraži sve eventualne neregularnosti. Dodao je da su pojačane mere... »

Mercator S zaposlio 16 maturanata - Nastavlja se program dualnog obrazovanja

Ekapija pre 2 dana
Sa dodele diploma i ugovora o radu Sa dodele diploma i ugovora o radu U cilju promocije dualnog obrazovanja i stručne prakse, Poljoprivredna škola PK Beograd, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Privredna komora Srbije i Mercator-S drugu godinu zaredom organizovali su svečani... »

Diploma i posao za 16 đaka u Idea, Roda i Mercator prodavnicama

Blic pre 2 dana
U cilju promocije dualnog obrazovanja i stručne prakse, Poljoprivredna škola PK Beograd, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Privredna komora Srbije i kompanija Mercator-S, drugu godinu zaredom organizovali su svečani događaj dodele diploma maturantima koji su dobili posao u... »

Trećina mladih bi da napusti zemlju

Večernje novosti pre 2 dana
Zabrinjavajući rezultati istraživanja među 11.000 akademaca u Srbiji. Četvrtina se nipošto ne bi vratila. Nemačka omiljena
TREĆINA studenata želi da se iseli iz Srbije - pokazalo je istraživanje na više od 11.000 akademaca. Čak 90 odsto ima podršku roditelja da napusti zemlju, a ukupno 70 procenata računa na pomoć rođaka i prijatelja koji žive u... »

Roditelji, naučite na vreme ko je bio Dositej Obradović da vam se posle deca ne bi brukala

Press pre 3 dana
Luj XIV, Pikaso, Herodot, Mocart, Betoven...samo su neki od odgovora koje su dali osmaci rešavajući kombinovani test na maloj maturi, a trebalo je da prepoznaju osobu sa slike na kojoj je bio portret Dositeja Obradovića. Ovo je šokiralo javnost i izazvalo podsmehe, umesto da se zapitamo da li je samo u deci problem.
Foto:blic.rs Šta kažu mali maturanti, da li im je test bio težak? Problem je očigledno mnogo dublji, tiče se celog društva, a najviše roditelja koji neke stvari iz opšte kulture treba sami da prenesu svojoj deci, ne prepuštajući... »

Od jeseni u Žabaljskoj srednjoj školi samo E- dnevnik

Dnevnik pre 3 dana
ŽABALj: Srednja škola „22 oktobar” u Žablju će od jeseni voditi samo elektronski dnevnik, jer se posle višemesečnog iskustva u vođenju administaracije i ocenjivanja E – dnevnik pokazao kao jednostavniji i brži – kaže administrator Svetozar Popov.
Do sada su nastavnici vodili dvojnu adminstraciju, pa su podatke osim u računar unosili i u „papirni dnevnik”. Škola se od drugog polugodišta našla u pilot- projektu Ministarstva prosvete, uz 260 škola u Srbiji, na zahev... »

Uskoro novi Savet Univerziteta u Kragujevcu

iKragujevac pre 3 dana
Novi Savet Univerziteta u Kragujevcu trebalo bi da bude izabran do 25. juna, preporučio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, a objavio list Danas.
Kako saznaje list, novoizabrani Savet će, kako se očekuje najpre da poništi izbor Nebojše Arsenijevića za rektora Univerziteta koji je, odlukom starog saziva Saveta na tu funkciju reizabran u martu. Savet treba da poništi... »

Erdogan posle pobede ukida premijera

Večernje novosti  pre 1 sat  još 24 povezane

Mogerini: Dijalog ide teško, ali u ohrabrujućem smeru

Dnevnik  pre 1 sat  još 21 povezana

Prosečna plata u aprilu 416 evra

N1 Info  pre 2 sata  još 15 povezanih

Kuburović: Nema informacija o Raduloviću

Danas  pre 53 minuta  još 14 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.