Prosveta - vesti

Jovanović: Ako ode Kosovo otvara se pitanje Raške i Vojvodine

RTV pre 6 sati
RTV: Jovanović: Ako ode Kosovo otvara se pitanje Raške i Vojvodine
BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da bi "predaja Kosova i Metohije vrlo brzo otvorila pitanje Raške oblasti i Vojvodine", saopštila je Demokratska stranka Srbije (DSS) posle tribine na otvorenom, održane u četvrtak uveče u Loznici.
Jovanović je na tribini nazvanoj "Apel za odbranu Kosova i Metohije" rekao da bi "u tom slučaju došlo do velike regionalne nestabilnosti", da bi se pojavila ideja "stvaranja Velike Albanije, došlo bi do nestabilnosti u... »

Ubuduće će svaki školarac morati da poseti sveto mesto srpske istorije i grad gde je počela velika i važna priča (foto)

Telegraf pre 6 sati
Svaka osnovna škola u Srbiji biće u obavezi da u jednom razredu organizuje ekskurziju do Prokuplјa i obilazak Spomen parka
Spomen park Gvozdenom puku, koji je nedavno otvoren u Prokuplјu ulazi u program obaveznih ekskurzija u osnovnim školama. Tako će svaka osnovna škola u Srbiji biti u obavezi da u jednom razredu organizuje ekskurziju do Prokuplјa i... »

Bošnjaci traže zabranu dela ovih srpskih velikana, porede ih sa delima adolfa hitlera

Alo pre 14 sati
Alo: Bošnjaci traže zabranu dela ovih srpskih velikana, porede ih sa delima adolfa hitlera
Sramotno!
Više bošnjačkih organizacija uputilo je apel ministarstvima prosvete i kulture Crne Gore da "u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima i dužnostima", pokrenu postupke zabrane i uklanjanja iz školskih programa dve knjige - "Gorski vjenac" Petra Prvog Petrovića Njegoša i... »

Na truniru u futsalu i četiri ženske ekipe

Jugmedia pre 15 sati
I ovog oktobra u Vlasotincu se održava tradicionalni turnir u futsalu – Radničke sportske igre 2018, na kojima se takmiči 21 ekipa preduzeća, ustanova i preduzetnika sa područja opštine i to 17 u muškoj i četiri u ženskoj konkurenciji. Polufinalni mečevi igraju se u četvrtak 18. oktobra i petak 19.... »

Rotarijanci donirali računare školama u Prokuplju i Blacu

Južne vesti pre 16 sati
Doniranjem 3 računara za Osnovne škole "Ratko Pavlović Ćićko“ iz Prokuplja i "Stojan Novaković“ iz Blaca, Rotari klub u Prokuplju se priključio akciji i realizaciji projekta "500 računara u 50 škola" koji je pokrenuo Rotari Distrikt u saradnji sa Ministarstvom prosvete. Prema rečima prokupačkih... »

Skandal! Bošnjaci hoće da zabrane Njegoša i Kiša u Crnoj Gori, a razlozi su sramni

Srbija danas pre 16 sati
Bošnjaci traže da iz školskih programa uklone knjige "Gorski vijenac" Petra II Petrovića Njegoša i "Peščanik" Danila Kiša. Zahtev je upućen Crnoj Gori, ali i Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji.
Bošnjačka akademija nauka i umjetnosti (BANU), Bošnjačko nacionalno veće u Crnoj Gori, Bošnjačko nacionalno veće u Srbiji, Bošnjačka kulturna zajednica i grupa drugih bošnjačkih organizacija uputili su apel ministarstvima... »

Rotarijanci osnovcima doniraju računare

OK radio pre 17 sati
Rotari klub Vranje uključio se u akciju doniranja računara za četiri škole na teritoriji grada.
Vranjski rotarijanci su se uključili u akciju koju podržava i Ministarstvo prosvete, kojom se obezbeđuju računari za osnovce, kako bi mogli da realizuju program informatike koji je obavezan za učenike petog razreda. Prema rečima... »

"Da se izbace Njegoš i Kiš iz udžbenika zbog mržnje prema islamu"

Nedeljnik pre 18 sati
Apel su uputila društva „Pravda“ iz BiH, KSPD „Sandžak“ u Sloveniji, Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija, Kongres Bošnjaka Severne Amerike, Institut za istraživanje genocida Kanada
Vladama i ministarstvima kulture, obrazovanja i prosvete na prostoru bivše SFRJ, upućen je apel za izuzeće „Gorskog vijenca“ Petra Petrovića Njegoša i „Peščanik“ Danila Kiša, prenosi RTCG. Apel su uputila društva „Pravda“ iz BiH,... »

Evo šta predviđa Pravilnik za borbu protiv diskriminacije u školama

Morava info pre 18 sati
Podsmevanje, ponižavajuće šale, slanje uvredljivih poruka, ignorisanje, odbijanje da se sedi u klupi sa učenikom zbog njegovog izgleda ili nacionalne pripadnosti, omalovažavanje roditelja učenika iz istih razloga, primeri su diskriminacije koji se od 1. septembra zabranjuju i kažnjavaju u... »

Prevencijom protiv diskriminacije

Danas pre 1 dan
Pravilnik o postupanju ustanove u slučaju sumnje ili utvrđenog diskriminatornog ponašanja i vređanja ugleda, časti ili dostojanstva ličnosti Prema podacima MUP-a, broj ozbiljnih incidenata u obrazovnim ustanovama je smanjen u odnosu na prošlu i pretprošlu godinu, ali je u javnosti stvoren utisak da je nasilje u školama u porastu, zbog načina na koji se u medijima prikazuju neki slučajevi.
Cilj Ministarstva prosvete je da se preventivnim merama smanji broj slučajeva nasilja i diskriminacije u obrazovanim ustanovama, izjavila je Anamarija Viček, državna sekretarka u Ministarstvu prosvete. Zaposleni u tom... »

Makron: Nije tačna vest o vizama za Britance ako nema dogovora o Bregzitu

Večernje novosti  pre 6 sati  još 4 povezane

Brnabić: Srbija posvećena miru; Palmer: Za mir nužna saradnja

Večernje novosti  pre 8 sati  još 2 povezane

Šib i Skot na Bezbedonosnom forumu različito o Kosovu

Danas  pre 6 sati  još 1 povezana

"Evropu očekuje topla i sušna zima"

Blic  pre 4 sata  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.