Prosveta - vesti

Evo kakve će plate biti u zdravstvu, obrazovanju, policiji...

Moj Novi Sad pre 22 sata
Najveća prosečna primanja u državnom sektoru Srbije sada imaju zaposleni u policiji, čak 40 odsto iznad republičkog proseka, sledi odbrana, dok su zaposleni u zdravstvu najviše zakinuti. Ova neravnoteža u zaradama kako prenosi "Kurir" biće sistemski ispravljena od sledeće godine kroz reformu... »

ČILI I VILI: Prva privatna predškolska ustanova u Kragujevcu, upis u toku (FOTO)

InfoKG pre 1 dan
U prvoj privatnoj predškolskoj ustanovi u Kragujevcu verifikovanoj od strane Ministarstva prosvete, “ Čili i Vili”, u toku je upis mališana. S obzirom na to da ova ustanova ima ugovor sa Skupštinom grada, roditelji, koji su ostvarili pravo na naknadu dela troškova boravka mališana od strane lokalne... »

Lekarima i profesorima najveće povećanje plata: Evo koliko će zarađivati nastavnici, medicinske sestre, doktori...

iKragujevac pre 1 dan
Najveća prosečna primanja u državnom sektoru Srbije sada imaju zaposleni u policiji, čak 40 odsto iznad republičkog proseka, sledi odbrana, dok su zaposleni u zdravstvu najviše zakinuti.
Ova neravnoteža u zaradama biće sistemski ispravljena od sledeće godine kroz reformu sistema plata, a tačne iznose novih primanja oko 470.000 zaposlenih u zdravstvu, prosveti, policiji i državnoj administraciji saznaćemo krajem... »

Lekarima i profesorima najveće povećanje plata: Evo koliko će zarađivati nastavnici, medicinske sestre, doktori...

Kurir pre 1 dan
Najveća prosečna primanja u državnom sektoru Srbije sada imaju zaposleni u policiji, čak 40 odsto iznad republičkog proseka, sledi odbrana, dok su zaposleni u zdravstvu najviše zakinuti. Ova neravnoteža u zaradama biće sistemski ispravljena od sledeće godine kroz reformu sistema plata, a tačne... »

Nastava u bolničkim krevetima

Niške vesti pre 1 dan
Prema rečima v.d. direktora Tijane Ranđelović, škola je 2015.godine dobila zvaničnu saglasnost i podršku Ministarstva Prosvete zaorganizovanje nastave za učenike koji su na dužem bolničkom lečenju, a uz saglasnost i roditelja.Osnovna ideja koja se ovomprilikom škola vodila bila je da i deca koja su... »

Blokirani računi 50 škola blokirali i otpremnine

Radio 021 pre 2 dana
Zbog neizmirenih obaveza, za koje sredstva obezbeđuju lokalne samouprave, blokirani su računi 50 osnovnih i srednjih škola u Srbiji, što ne samo da otežava rad tih obrazovnih ustanova, već i onemogućuje Ministarstvo prosvete da isplati otpremnine zaposlenima koji odlaze u penziju.
Ovaj problem ima i čitateljka Danasa koja posle 35 godina rada u kruševačkoj OŠ "Vladislav Savić Jan" i penzionisanja na otpremninu čeka 13 meseci. Međutim, niti škola ima način da joj isplati novac, niti Ministarstvo prosvete to... »

Priznaje se hiljadu osporenih doktorata

OK radio pre 2 dana
Ministarstvo menja Zakon o visokom obrazovanju. Procenjuje se da ima oko hiljadu spornih diploma. Starim studentima rok još godinu dana. Izmene pred poslanicima do polovine septembra
Doktorati stečeni na fakultetima koji u trenutku izdavanja diploma nisu imali ispunjene sve formalne uslove - biće priznati. Neće se dovoditi u pitanje ni magistarske i master diplome, kao ni diplome osnovnih studija akademcija... »

Novosti: Oko 1000 spornih doktorata – biće priznato

BizLife pre 3 dana
Foto: N1 screenshot Doktorati stečeni na fakultetima koji u trenutku izdavanja diploma nisu imali ispunjene sve formalne uslove, biće priznati, pišu Večernje novosti. Kako list navodi, sporni doktorati će biti priznati, jer je to predviđeno izmenama Zakona o visokom obrazovanju koje je pripremilo... »

Besplatni udžbenici stižu do 1. septembra

Danas pre 3 dana
Besplatne udžbenike u narednoj školskoj godini dobiće oko 86.000 učenika osnovne škole i oni će biti spremni do 1. septembra.
Javna nabavka je završena, a Ministarstvo prosvete počelo je potpisivanje ugovora sa izdavačkim kućama, koje treba da isporuče udžbenike školama – kaže za Danas Vesna Nedeljković, pomoćnica ministra prosvete za predškolsko i... »

U susret izmenama Zakona o visokom obrazovanju: Osporeni doktorati biće priznati?!

Srbija danas pre 3 dana
Procenjuje se da takvih doktorata ima oko 1.000
Ministarstvo prosvete sprema izmene Zakona o visokom obrazovanju, što će omogućiti da budu priznati i doktorati koji su stečeni na fakultetima koji u trenutku izdavanja diploma nisu imali ispunjene sve formalne uslove. Neće se dovoditi u pitanje ni magistarske i... »

©2018 Netmark d.o.o.