Prosveta

Osmoro učnika Gimnazije „Svetozar Marković“ na bilbordu

Jug press pre 1 dan
NIŠ Osmoro talentovanih učenika niške Gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu našlo se na bilbordima koji su na inicijativu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja postavljeni u nekoliko gradova Srbije, Beogradu, Nišu, Kragujevcu… »

Ministar Šarčević otvara novu fiskulturnu salu u Surdulici

Vranje news pre 1 dan
Vranje/Surdulica - Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Srbije Mladen Šarčević prisustvovaće u nedelju svečanom otvaranju fiskulturne sale u OŠ Jovan Jovanović Zmaj u Surdulici. Na svečanosti će biti dodeljene i svetosavske… »

BNV: Uvrstiti novopazarsku Gimnaziju u pilot projekat državne mature

Sandžak press pre 1 dan
Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) traži od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da Gimnaziju u Novom Pazaru uvrsti u pilot- projekat državne mature, koji će biti sproveden u maju 2020. godine. U saopštenju medijima navodi se da je u… »

Kragujevački đaci na bilbordima Ministarstva prosvete “Izuzetni učenici Srbije”

iKragujevac pre 1 dan
Međsu talentovanim učenicima čije su se fotografije našle na bilbordima koje je Ministarstvo prosvete postavilo širom Srbije našli su se i učenici Prve kragujevačke gimnazije. Mihajlo Šundović, Vuk Lazović i Dušan Tenjović izabrani su da budu… »

Skupština usvojila niz zakona o prosveti i kulturi

RTS pre 2 dana
Najvažnije promene ostvarene su u Zakonu o srednjem i Zakonu o dualnom obrazovanju. Izmenama i dopunama Zakona o kulturi uvedeni su brojni noviteti u ovoj oblasti. Izmenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju predviđeno je da se praksa ostvaruje u… »

Širi se mreža Naučno - tehnoloških parkova

RTV pre 2 dana
BEOGRAD - U Ministarstvu prosvete danas su potpisani sporazumi o sprovođenju projekta "Tehnopark Srbija 2 - podsticanje izvoza kroz razvoj tehnoloških parkova", kojim se predviđa prenos modela, znanja i iskustva Naučno-tehnološkog parka (NTP) Beograd… »

NTP Čačak dobija pola miliona švajcarskih franaka

Glas Zapadne Srbije pre 2 dana
Čačak – Švajcarska vlada u naredne četiri godine doniraće 3,75 miliona švajcarskih franaka za podršku daljem razvoju inovacija i širenje mreže naučno – tehnoloških parkova u Srbiji. U okviru realizcaije tog projketa, gradonačelnik Čačka… »

Skandalozno! Važnije im fotelje od dece: Direktori škola štite male siledžije samo da sačuvaju svoje funkcije!

Kurir pre 1 dan
Brojni čelnici škola guraju pod tepih vršnjačko nasilje, baš kao što se u OŠ „Vladislav Petković Dis“ u Velikom Mokrom Lugu desilo da jedno dete maltretira učenike pune tri godine. Vršnjačko nasilje, koje već tri godine trpe đaci OŠ… »

Adžić (USPRS): Upućen zahtev za raspisivanje 114 konkursa za zapošljavanje u školama Moravičkog okruga

Morava info pre 2 dana
ČAČAK – Nakon što su direktori škola dali predloga, a radna podgrupa za Moravički okrug ih razmotrila, odlučeno je da Ministarstvu prosvete budu upućen zahtev za raspisivanje 114 konkursa za zapošljavanje na određena radna mesta u obrazovnim… »

Skupština usvojila set zakona iz oblasti obrazovanja i kulture i Sporazum o vraćanju nedostajuće stranice Miroslavljevog…

Insajder pre 2 dana
Poslanici Skupštine Srbije usvojili su danas set zakona iz oblasti obrazovanja, Zakon o kulturi i arhivskoj građi, kao i Sporazum s Rusijom na osnovu kojeg će Srbiji biti vraćen jedan list Miroslavljevog jevanđelja koji se od polovine 19. veka čuva… »

Vesti dana »