Prosveta - vesti

Tender za renoviranje đačkih i studentskih domova

RTV pre 2 dana
BEOGRAD - Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja raspisalo je tender za izbor izvođača radova za renoviranje đačkih i studentskih domova u nekoliko gradova u Srbiji.
Radovi na renoviranju đačkih i studentskih domova trebalo bi da počnu u toku ove godine u Kragujevcu, Požarevcu, Šapcu, Subotici, Sjenici i na Paliću, piše portal eKapija. Predviđeno je, navode, da radovi u domovima u Požarevcu i... »

Spisak lepih želja: Šta piše u Akcionom planu Vlade RS za 2018.

Blic pre 3 dana
Ako je suditi po objavljenom Akcionom planu Vlade RS, 2018. će biti godina procvata Republike Srpske i uvod u društvo blagostanja.
Akcioni plan Vlade RS dobijen je „ukrštanjem“ obećanja i planova iz Reformske agende za BiH, Pisma namere MMF-u, Ekonomske politike RS, te memoranduma koje je Vlada RS, odvojeno, potpisala sa sindikatom i poslodavcima. Po tom... »

Vezane ruke, zapušena usta

Danas pre 3 dana
* Na obustavu rada se odlučuje vrlo mali broj radnih kolektiva iako se ona do sada pokazala kao jedini način da se obezbede merljivi pomaci u borbi za zahteve
Radničke borbe bile su česte u mnogim sektorima prethodnih meseci, a nosile su različite ishode i obim. U krugovima prosvete, aktuelna priča locirana je u specijalnoj OŠ "Sveti Sava" u Šapcu gde su zaposleni pre više od tri... »

Strah i trepet u školi na Novom Beogradu: Majka upala na čas i ispitivala decu, njen partner pretio učiteljici da će da je pregazi!

Telegraf pre 3 dana
Direktor Milan Pušica kaže da je u toku istraga i da je obavešteno Ministarstvo prosvete
U Osnovnoj školi "Kralj Aleksandar Prvi" u Ulici aleksinačkih rudara na Novom Beogradu pre mesec dana odigrao se neverovatan događaj, koji još nema epilog. Naime, I. S, majka učenice četvrtog razreda, nenajavljeno je upala na čas... »

Do kraja godine završetak Studentskog doma u Krčagovu

Užice oglasna tabla pre 3 dana
Studentski dom u Krčagovu će uskoro biti kompletno opremljen nameštajem i kuhinjskom opremom. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja raspisalo je tender za nabavku nameštaja i kuhinjske opreme za studentske spavaonice u okviru projekta Edukacija za socijalnu inkluziju. Nabavka će se... »

Šarčević: Treba nam nova mreža škola, sadašnja pedagoški loša

Politika pre 3 dana
SOKOBANjA – Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obišao je danas radove na obnovi Srednje škole „Branislav Nušic” u Sokobanji, te poručio da se, osim rekonstrukcije školskih objekata, intenzivno radi na digitalizaciji sistema obrazovanja. „Insistiramo na kvalitetu rada i rukovodenja, a... »

Nemački besplatan samo u pojedinim banjalučkim školama

Blic pre 3 dana
Roditelji dece koja pohađaju banjalučku osnovnu školu OŠ „Jovan Cvijić“ tražili su da i njihova deca besplatno uče nemački jezik kao što je to praksa u nekoliko banjalučkih škola, međutim, iz Ministarstva prosvete poručuju da od toga za sada nema ništa.
Još pre četiri godine potpisan je Protokol o saradnji između Ministarstva prosvete i kulture i Centralne kancelarije za školstvo u inostranstvu Savezne Republike Nemačke, na osnovu koga su mališani u nekoliko osnovnih škola... »

Nacionalni savet za visoko obrazovanje: Za sedam mesta 67 kandidata

Dnevnik pre 3 dana
NOVI SAD: Ministarstvo prosvete objavilo je 12. januara na svojoj internet stranici listu kandidata koji su se prijavili na Javni poziv za prijavljivanje kandidata za članove Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje.
Da podsetimo, Nacionalni savet za visoko obrazovanje ima 17 članova, koje imenuje vlada i to šest iz redova redovnih profesora, vrhunskih stručnjaka u zvanju naučnog savetnika, odnosno umetnika sa međunarodno priznatim radovima... »

Sombor stipendira najbolje studenate

Dnevnik pre 4 dana
SOMBOR: Kao jedan od najbitnijih centara novoveke srpske pismenosti i prosvete, Sombor je uvek prednjačio u iskazivanju poštovanja svojoj omladini žednoj znanja, pa se tako našao i među varošima koje su među prvima ustanovile običaj stipendiranja budućih akademskih građana iz sredstava ovdašnjeg budžeta.
Godinama unazad ovakav oblik podrške studentima je određen i formalnim pravilnikom koji, pored deficitarnosti pojedinih visokoobrazovanih kadrova vodi i računa o uspehu akademaca, pa se tako može reći da grad stipendira... »

Intervju: Vesna Nedeljković, pomoćnica ministra prosvete: U 2018. bez preskupih ekskurzija i teškog ranca na leđima

Blic pre 4 dana
Višak domara, odeljenja, teški ranci i skupe ekskurzije idu u prošlost, kaže u intervjuu za “Blic” Vesna Nedeljković, pomoćnica ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje, i najavljuje sve novine za đake, škole i roditelje.
Donošenje Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja (ZOSOV) je obeležilo prošlu godinu i omogućilo brojna nova rešenja i pravilnike - petaci su dobili informatiku, tehniku i tehnologiju i fizičko i zdravstveno vaspitanje... »

©2018 Netmark d.o.o.