Prosveta - vesti

Veto zbog Ulice crvenih fenjera

Vesti online pre 3 dana
Kada smo 90-ih godina živeli pod sankcijama i izolovani, jedva smo čekali da se otvorimo prema svetu, a sada kada i mlade generacije imaju priliku da putuju u inostranstvo neko bi da ih ograniči u tome. Ovim rečima komentariše predsednik Foruma beogradskih gimnazija Aleksandar Markov, deo nacrta novog pravilnika o organizaciji đačkih putovanja Ministarstva prosvete, prema kojem niko osim maturanata neće moći da putuje na ekskurzije u inostranstvo.
O uvođenju reda u đačka putovanja se priča već neko vreme, a situacija se zakuvala kada je nastavnica beogradske osnovne škole "Karađorđe" odvela grupu đaka, u sopstvenoj režiji, u Amsterdam, a to putovanje je uključivalo i... »

S verom u boga, za nove mandate: Veronauka u srednjim školama Srpske u godini izbora

Blic pre 3 dana
Umesto IT tehnologija, preduzetništva i drugih veština potrebnih za 21. vek, mladi u RS bi od jeseni mogli učiti molitve i spremati se za sudnji dan. Predsednik RS Milorad Dodik je, uoči Vaskrsa najavio da će u RS od iduće školske godine veronauka biti uvedena i u srednjim školama. Iz Ministarstva... »

Roditelji i dalje bez uvida u esDnevnik

Danas pre 3 dana
Elektronski dnevnik mogu da koriste samo nastavnici Roditeljima i učenicima još nisu podeljeni nalozi za pristup elektronskom dnevniku, niti se zna kada će to biti urađeno.
Kako nam je rečeno u Ministarstvu prosvete, još se čeka saglasnost Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti. Identično obrazloženje Danas je dobio još u decembru prošle godine, ali su tada... »

Nova pravila U osnovnim školama U RS: Nastava bez farmerki i pirsinga!

Večernje novosti pre 3 dana
U proceduri donošenje etičkog kodeksa za nastavnike i učenike osnovnih škola u Srpskoj. Biće zabranjeno i upadljivo šminkanje, nošenje uske, kratke i izazovne odeće
USKORO u osnovnim školama u Republici Srpskoj, učenici više neće moći nositi farmerke, kao ni pirsinge, minđuše u nosu, obrvama ili usnama. Takođe, biće zabranjeno i upadljivo šminkanje na licu i noktima, nošenje uske, kratke i... »

Zašto izabrati dualno i preduzetničko obrazovanje?

Dnevnik pre 3 dana
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja počinje promotivnu kampanju koja ima za cilj unapređenje dualnog i preduzetničkog obrazovanja u našoj zemlji.
Pored video materijala, kampanjom je predviđeno održavanje konferencija, tribina, okruglih stolova na temu realizacije karijernog vođenja i savetovanja, načina formiranja učeničkih zadruga, načina realizacije studentske prakse i... »

Sindikat obrazovanja demantovao ministra

Danas pre 4 dana
Sindikat obrazovanja Srbije demantovao je izjavu ministra provete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića da je za danas zakazan sastanak sa reprezentativnim sindikatima u vezi sa platnim razredima.
Sindikat je istakao da nije dobio nikakav poziv iz resornog ministarstva. U saopštenju se podseća da je taj sindikat od početka godine tražio sastanak sa resornim ministarstvom u vezi sa platnim razredima, ali i drugim problemima... »

Sukob ministara Mladen Šarčević: Branko Ružić ne shvata rad u prosveti

Kurir pre 4 dana
Ministarstvo prosvete i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, na čijem su čelu Mladen Šarčević i Branko Ružić, rade na utvrđivanju jedinstvenih platnih razreda u prosveti, ali, kako tvrdi ministar Mladen Šarčević, nisu na istoj dužini.
- Postoji neslaganje sa timom iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, ne razumemo se ili imamo lošu naviku da mislimo da će neko da nas prevari. Mislim da oni ne shvataju suštinu radnih mesta u prosveti. Pokušavamo... »

Stanković i Marbo zajedničkim snagama: Uručena prva donacija lopti

Hot sport pre 4 dana
Kao deo donacije namenjene svim osnovnim školama na teritoriji Srbije, kompanija Marbo Product i proslavljeni fudbalski reprezentativac Dejan Stanković danas su uručili prvu donaciju lopti za fudbal, košarku, odbojku i rukomet osnovnoj školi „Jovan Ristić“ u Borči. U okviru kampanje brenda Chipsy... »

ČAROBNJACI PROSVETE: Zorica decu uči da polete, ali i da padnu jer život nisu samo visine

Noizz pre 4 dana
Zorica Kapša predaje matematiku u Osnovnoj školi "Petar Petrović Njegoš" u Vrbasu. Deci govori da je matematika mnogo toga, ali nije sve. Uči ih da polete, lete, ali i da nauče da padnu jer život nisu samo visine.
Zoricin čas matematike ponekada prođe u priči, pitanja su brojna, a ona se trudi da odgovorim na njih koliko ume i može. - Ne mislim da je ijedan ovakav čas „izgubljen“. Naprotiv, mislim da gradivo možemo nadoknaditi, ali... »

Marbo Product i Dejan Stanković uručili prvu donaciju lopti

Nedeljnik pre 4 dana
Cilj donacije je popularizacija sporta među osnovcima i podsticanje rasta i razvoja dece na principima zdravih životnih stilova, kao i prevencija gojaznosti među decom školskog uzrasta
Kao deo donacije namenjene svim osnovnim školama na teritoriji Srbije, kompanija Marbo Product i proslavljeni fudbalski reprezentativac Dejan Stanković danas su uručili prvu donaciju lopti za fudbal, košarku, odbojku i rukomet... »

Đurić čestitao dan studentima na KiM

Večernje novosti  pre 6 sati  još 2 povezane

Grobnica kod Đakovice krije tela 20 Srba?

Večernje novosti  pre 3 sata  još 1 povezana

Peru: Pleme linčovalo Kanađanina zbog ubistva nadrilekara

Večernje novosti  pre 5 sati  još 1 povezana

Utopilo se 11 migranata kod obala Libije

Blic  pre 4 sata  još 1 povezana

Merkel:Bolje nesavršen nego nikakav sporazum sa Iranom

Večernje novosti  pre 7 sati  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.