Prosveta - vesti

Novim Pravilnikom o ishrani učenika do zdravijih navika

Glas Zapadne Srbije pre 6 dana
Žitarice, mleko, mlečni proizvodi, voće, povrće, meso, riba, samo su neke od namirnice koje se preporučuju u ishrani đaka u školama. To je predviđeno Pravilnikom o ishrani učenika koji je ovih dana stupio na snagu, a izradilo ga je Ministarstvo prosvete u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i... »

Protest zbog smene direktora škole

Radio sto plus pre 6 dana
Nastavnici Osnovne škole Vuk Karadžić u Novom Pazaru, roditelji učenika, sindikat, gradski aktiv direktora škola i Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) protestovali su danas zbog smene direktora Zenuna Mučića. Ministar prosvete Mladen Šarčević smenio je direktora na preporuku Agencije za borbu protiv... »

Oni su naša budućnost: Broj IT odeljenja u gimnazijama povećan 5 puta

Telegraf pre 5 dana
Predsednica Vlade Ana Brnabić poručila je da su mladi koji su upisali IT odeljenja naša budućnost, a da su informacione tehnologije osnova za brži i održiv rast i razvoj Srbije i za drugačiju budućost za sve
U specijalizovanom IT odeljenju u beogradskoj gimnaziji "Patrijarh Pavle" danas je održan prvi javni čas sa predstavnicima privrede, o primeni programiranja u privredi, kojem su prisustvovali premijerka Ana Brnabić i ministar... »

"Od ponedeljka časovi skraćeni dok se ne ispune zahtevi"

Radio 021 pre 5 dana
Četiri prosvetna sindikata koji su štrajkovali nezadovoljni predlogom platnih grupa i razreda saopštila su da su časovi u 1.000 škola bili skraćeni na 30 minuta.
Oni su najavili da će od ponedeljka, 24. septembra, časovi svakodnevno biti skraćeni na 30 minuta, dok se ne uvaže njihovi zahtevi da svi prosvetni radnici sa sedmim stepenom stručne spreme (završenim fakultetom) budu u devetoj... »

Postavljen prvi UV indikator u osnovnoj školi u Srbiji

Lepota i zdravlje pre 6 dana
U okviru kampanje sistematske edukacija o odgovornom ponašanju na suncu “Zaštita za sve“, koju sprovode Eucerin Srbija i Fond B92, uz podršku Ministarstva zdravlja i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, u Osnovnoj školi “Dragan Lukić” u Beogradu danas je postavljen... »

PODRŠKA DIREKTORU: U novopazarskoj školi totalna obustava nastave

IndeksOnline pre 6 dana
NOVI PAZAR – Kolektiv Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Novom Pazaru, smatra da je neočekivana i zapanjujuća odluka ministra prosvete Mladena Šarčevića da razreši direktora ove obrazovne ustanove. Podsećaju da je direktor Zenun Mučić dobio apsolutnu podršku zaposlenih i ističu da se kvaliteti rada... »

Konkurs za učeničke kredite

OK radio pre 6 dana
Iz Odseka za obrazovanje, kulturu, sport, omladinu i informisanje grada Vranja, saopštio je da je u toku konkurs za dodelu kredita učenicima srednjih škola.
Konkurs se odnosi na obrazovne ustanove na teritoriji Republike Srbije za školsku 2018/2019. godinu, a objavljen je od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Zainteresovani učenici prijave za dobijanje... »

Mnogi će se obradovati: Danas počinje isplata studentskih kredita i stipendija

BK TV pre 6 dana
Danas počinje isplata rate studentskih kredita i stipendija, kao i stipendija za nadarene studente, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Isplata desete mesečne rate studentskih kredita i stipendija, za školsku 2017/2018. godinu, počinje u sredu, 19. septembra, a mesečni iznos studentskog kredita i... »

Počela isplata stipendija i kredita za studente i stipendija za izuzetno nadarene studente

Plus online pre 6 dana
Ministarstvo prosvete objavilo je da danas počinje isplata desete mesečne rate studentskih kredita i stipendija, za školsku 2017/2018. godinu. Mesečni iznos studentskog kredita i studentske stipendije iznosi 8.400,00 RSD. Isplata dvanaeste mesečne rate stipendija izuzetno nadarenim studentima za... »

Stupio na snagu novi pravilnik o ishrani učenika

Morava info pre 6 dana
Pravilnik o ishrani učenika koji je ovih dana stupio na snagu, a izradilo ga je Ministarstvo prosvete u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i Institutom za javno zdravlje „DR Milan Jovanović Batut“ izrađen je sa ciljem da se utiče na razvoj zdravih navika kod dece. Žitarice, mleko, mlečni proizvodi,... »

©2018 Netmark d.o.o.