Prosveta - vesti

Sjajne vesti: Sutra na šalteru možete da podignete 59.000 dinara, pod jednim uslovom

Srbija danas pre 9 dana
Konačno
Isplata jedanaeste i dvanaeste mesečne rate stipendija izuzetno nadarenim učenicima počinje sutra, 12. jula, a mesečni iznos stipendije je 15.000 dinara. Reč je o stipendiji za školsku 2017/2018. godinu, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Foto: Srbija Danas U isto... »

Da li đaci srednjih stručnih škola smeju da misle?

Danas pre 9 dana
Reforma u gimnazijama širom Srbije počeće da se sprovodi u novoj školskoj 2018/2019. godini.
Pored veronauke i građanskog vaspitanja, za prvake će biti uvedeni novi korisni i zanimljivi izborni predmeti. Tim povodom Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja navelo je da novine imaju za cilj „pripremu za život u... »

Ako se nalazite na ovom spisku, sutra vam stiže novac

BK TV pre 9 dana
Izuzetno nadareni učenici moći će sutra da podignu jedanaestu i dvanaestu mesečnu ratu stipendija. Mesečni iznos stipendije izno 15.000 dinara, a reč je o stipendiji za školsku 2017/2018. godinu, saopštilo je Ministarstvo prosvete. U isto vreme počinje i isplata desete mesečne rate stipendija... »

Stižu pare: Sutra isplata stipendija nadarenim učenicima i studentima

Kurir pre 9 dana
BEOGRAD - Isplata jedanaeste i dvanaeste mesečne rate stipendija izuzetno nadarenim učenicima počinje sutra, 12. jula, a mesečni iznos stipendije je 15.000 dinara. Reč je o stipendiji za školsku 2017/2018. godinu, saopštilo je Ministarstvo prosvete. U isto vreme počinje i isplata desete mesečne... »

Šarčević: Obaveza države je da posebnu pažnju obrati na mlade naučnike i istraživače

Blic pre 10 dana
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas da bi usvajanjem dva nova zakona iz oblasti nauke bio uređen kompletan način finansiranja nauke. Šarčević je rekao da je pri kraju izrada Zakona o naučno istraživačkoj delatnosti sa modelima finansiranja, kao i Zakona o... »

Šarčević: Novi naučni centri širom Srbije kroz dve godine

N1 Info pre 10 dana
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević najavio je, povodom Dana nauke, da njegovo ministarstvo planira u naredne dve godine izgradnju više naučnih centara širom Srbije, poput centra u Petnici.
Na dodeli nagrada Centra za promociju nauke u Rektoratu beogradskog Univerziteta Šarčević je rekao da je naučni centar u Tršiću već počeo da radi. "Napravili smo projekat za sledeću godinu za naučni centar u Beloj Crkvi i imamo u... »

Šarčević upozorava i najavljuje mere: Spuštaju se kriterijumi u školama, petice i onima koji znaju za 4 (anketa)

Kurir pre 10 dana
BEOGRAD - Ministar prosvete Mladen Šarčević upozorio je da se u školama spuštaju kriterijumi, što je otkrio novi sistem upisa u srednje škole i najavljuje mere kojima će se takvo stanje menjati. Novi sistem bodovanja po kojem je na prijemnom ispitu moguće osvojiti 40 bodova dok uspeh iz škole nosi... »

Neupisani osmaci žele još jedno IT odeljenje

Večernje novosti pre 10 dana
Za 1.594 neraspoređena mala maturanta ostalo 7.957 mesta u srednjim školama. Gimnazija "Patrijarh Pavle" uputila zahtev Ministarstvu prosvete
MALI maturanti u ponedeljak su postali srednjoškolci! Učenici širom Srbije upisali su se u srednje škole, a oni koji su ostali neraspoređeni, pisali su nove liste, kako bi se upisali na neka od preostalih mesta. Ukupno 65.690... »

Šarčević: U školama se spuštaju kriterijumi, petice dobijaju i oni koji znaju za četiri

Radio 021 pre 10 dana
Ministar prosvete Mladen Šarčević upozorio je da se u školama spuštaju kriterijumi, što je otkrio novi sistem upisa u srednje škole.
On najavljuje mere kojima će se takvo stanje menjati. Novi sistem bodovanja po kojem je na prijemnom ispitu moguće osvojiti 40 bodova dok uspeh iz škole nosi 60 od maksimalnih 100 doneo je ogromne promene u odnosu na 2017. godinu... »

Bosanski jezik u školama Makedonije

Danas pre 10 dana
Ministar nauke i prosvete Makedonije Arben Ademi izjavio je danas u Skoplju da će bosanski jezik od naredne školske godine biti deo redovnog nastavnog plana i programa u devetogodišnjem osnovnom obrazovanju u Makedoniji, javlja agencija Anadolija.
Ademi je naglasio da će se on kao ministar i njegov tim fokusirati na nekoliko prioriteta koji su postavljeni na strateškim i programskim dokumentima Ministarstva nauke i prosvjete. „Bosanski jezik postaje deo regularnog... »

Vaterpolisti u četvrtfinalu s pobednikom meča Mađarska - Holandija

Vesti online  pre 2 sata  još 19 povezanih

Pacoli sutra u Novom Pazaru u privatnoj poseti?

Vesti online  pre 3 sata  još 18 povezanih

Vučić: Australijske kompanije zainteresovane za Srbiju

Nova ekonomija  pre 9 sati  još 16 povezanih

Haradinaj: Znam koji je stav SAD

Vesti online  pre 2 sata  još 13 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.