Prosveta - vesti

Blic: Ministarstvo traži smenu još dva dekana

B92 pre 9 dana
B92: Blic: Ministarstvo traži smenu još dva dekana
Ministarstvo prosvete zatražilo je od Saveta fakulteta smenu još dvoje dekana iz Niša, navodi "Blic" da im je rečeno u tom ministarstvu.
List navodi da je reč o smenama dekana Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Milovana Bratića i dekana Fakulteta umetnosti u Nišu Suzane Kostić. "Blic" je prošle nedelje objavio da je Ministarstvo prosvete zatražilo smenu dekana... »

Spajanje škola u Nišu, nijedna neće biti ugašena VIDEO

B92 pre 9 dana
B92: Spajanje škola u Nišu, nijedna neće biti ugašena VIDEO
Niš -- Pet škola na teritoriji grada Niša koje imaju manji broj učenika uskoro će biti spojeno sa većim školama, odlučeno je na sednici gradskog veća u Nišu.
Nova mreža škola koju je propisalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja podrazumeva samo administrativno pripajanje manjih škola, pri čemu nijedna škola neće biti ugašena, kazao je većnik Grada Niša za obrazovaje... »

Novi Sad: Protest studenata Medicinskog fakulteta 18. marta

Danas pre 10 dana
Studentski parlament Medicinskog fakulteta u Novom Sadu pozvao je danas studente na protest, koji su najavili za ponedeljak, 18. marta u 14 časova, zbog le rešenja Ministarstva prosvete da se poništi sprovedeni izbor dekana te ustanove.
Deo studenata traži da bude povučeno o rešenje Ministarstva koje je naložilo fakultetu da ponovo sprovede izbor dekana i stavi van snage odluku kojom je Snežana Brkić reizabrana u julu 2018. godine. Studenti su podsetili da... »

Gradsko veće usvojilo predlog nove mreže škola u Nišu

Niške vesti pre 10 dana
Gradski većnik resorno zadužen za obrazovanje Mirko Zečević izjavio je da je predlog mreže škola uradjen u konsultaciji sa Školskom upravom i Ministarstvom prosvete. „Od desetak radnih verzija došli smo do nacrta odluke koji predvidja da škola „Branko Radičević“ u Gabrovcu bude pripojena školi... »

Đaci će moći da odahnu! Uvodi se novo pravilo u sve škole!

Srbija danas pre 10 dana
Kriterijumi ne bi trebalo da se razlikuju od škole do škole.
Roditelji se često žale da su kriterijumi nastavnika koji ocenjuju njihovu decu nerealni, te se pitaju od čega zavisi ocena u školi? Postoje li različiti kriterijumi za različite situacije? Marija Krneta iz Ministarstva prosvete kaže za RTS da kriterijume propisuje... »

Uvodi se novo pravilo u sve škole i tiče se kontrolnih zadataka!

Alo pre 10 dana
Alo: Uvodi se novo pravilo u sve škole i tiče se kontrolnih zadataka!
Kriterijumi ne bi trebalo da se razlikuju od škole do škole.
Roditelji se često žale da su kriterijumi nastavnika koji ocenjuju njihovu decu nerealni, te se pitaju od čega zavisi ocena u školi? Postoje li različiti kriterijumi za različite situacije? Marija Krneta iz Ministarstva prosvete kaže za RTS da kriterjume propisuje... »

Iznenadni kontrolni ne sme da utiče na zaključnu ocenu: Deci 5 dana ranije mora da se najavi test, a ako je više od 50% jedinica, sve se poništava

Telegraf pre 10 dana
Od čega zavisi ocena u školi? Postoje različiti kriterijumi za različite situacije...
Roditelji se često žale da su kriterijumi nastavnika koji ocenjuju njihovu decu nerealni. Marija Krneta iz Ministarstva prosvete kaže za RTS da kriterjume propisuje stručno veće svake škole, ali da se na kraju za ocenu ipak pita... »

U Ćupriji sajam obrazovanja za studente i srednjoškolce

Blic pre 10 dana
U Hali sportova "Ada" u Ćupriji, sutra će biti otvoren dvodnevni, 7. Regionalni sajam obrazovanja (NOUFEST 2019), pod sloganom "Budi i ti IT", na kome će fakulteti i srednje škole Srbije predstaviti svoje programe obrazovanja. Sajam će otvoriti predsednik opštine Chuprija Ninoslav Erić i državni... »

Deca koriste internet u sve ranijem uzrastu, nema ko da ih zaštiti

Vesti online pre 10 dana
Deca počinju da koriste digitalne uredjaje i internet u sve ranijem uzrastu, već od treće godine, a roditelji kod kuće i vaspitači u vrtićima nemaju dovoljno znanja i veština da ih zaštite od mogućih zloupotreba.
To je pokazalo istraživanje nastalo u okviru projekta "Bezbedan internet za celu porodicu" koji su pokrenuli UNICEF i kompanija Telenor, a provode Ministarstvo prosvete i Užički centar za prava deteta. Na osnovu istraživanja... »

Mladima lakše do posla

Danas pre 10 dana
Besplatna obuka za zanimanja u ugostiteljstvu Besplatna obuka za mlade za zanimanja pomoćnik kuvara, konobara i sobaricu organizovaće se na Zlatiboru, od 19. marta do 10. aprila u Grand hotelu Tornik.
Obuku će realizovati Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije (HORES) u stvarnim radnim uslovima u eminentnim ugostiteljskim objektima, uz angažovanje vrhunskih predavača. Uz mogućnost zaposlenja, polaznici koji... »

Zna se ko je "kralj" Los Anđelesa

B92  pre 52 minuta  još 20 povezanih

Tri osobe izgubile život u požaru u kući u Užicu

OK radio  pre 5 sati  još 16 povezanih

Kako su "šurovali" lekar, policajac i advokat, uhapšeni

B92  pre 2 sata  još 16 povezanih
©2019 Netmark d.o.o.