Prosveta

"Zvono" za nastavu na maternjem jeziku

Večernje novosti pre 9 dana
Najava poboljšanja saradnje u oblasti obrazovanja između Srbije i Severne Makedonije. SKOPLjE OD STALNOG DOPISNIKA "NOVOSTI" Tokom dvodnevne posete ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije Mladena Šarčevića Republici… »

Formirana radna grupa za uvođenje informatike kao obaveznog predmeta

RTV Novi Pazar pre 9 dana
Ministarstvo prosvete formiralo je radnu grupu za uvođenje informatike kao obaveznog predmeta u prvi ciklus osnovnog obrazovanja. Komisija će pripremiti predlog za pripremu plana i programa nastave i učenje, saglasno Zakonu o osnovama sistema… »

Protest hrvatskih nastavnika koji traže šest odsto povišice

Danas pre 9 dana
Više od 1.500 prosvetnih radnika je danas protestovalo u Zagrebu da bi tražilo povećanje koeficijenta plata u prosveti za šest odsto. Skup su organizovali vodeći sindikati zaposlenih u školama uoči početka školske godine 9. septembra, kada… »

Na Rimskim šančevima sutra „Dan polja”: Jesenji usevi u bojama NS semena

Dnevnik pre 9 dana
Institut za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu sutra će na oglednim poljima na Rimskim šančevima održati tradicionalnu jesenju priredbu „Dan polja”. Ovogodišnji program počeće okupljanjem gostiju koje će u 10 časova pozdraviti direktorka… »

Kako stići do održivog ispita zrelosti

Danas pre 10 dana
Većina zemalja radi na reformi obrazovnog sistema. Pokušavaju da uhvate korak sa razvojem tehnologije, inovacijama i društvenim promenama koje one nose. Niko nigde nije imun na procese automatizacije, digitalizacije i opšteg umrežavanja, pa ni… »

Produžen pritvor bivšem ministru osumnjičenom za seksualno zlostavljanje devojčice

Večernje novosti pre 10 dana
Kako saznajemo pritvor je produžen zbog bojazni da će boravkom na slobodi Nenad Suzić ometati krivični postupak uticajem na svedoke. VRHOVNI sud Republike Srpske za još mesec dana produžio je pritvor bivšem ministru prosvete Republike Srpske i… »

Intervju: Nebojša Bjelotomić – U potrazi za vrhunskim kadrovima

PC Press pre 11 dana
Važnu ulogu u koncipiranju Master 4.0 konkursa imala je organizacija Digitalna Srbija koja okuplja oko 30 najznačajnijih domaćih ICT kompanija. O samom masteru, kao i budućem učešću naših kompanija u njemu, razgovarali smo sa Nebojšom… »

Intervju: Bojan Tubić – Master za ICT privredu

PC Press pre 10 dana
Od jeseni počinje realizacija Master 4.0 programa na osnovu konkursa koje je početkom godine raspisalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. O toku ovog važnog projekta i očekivanim rezultatima razgovarali smo s Bojanom Tubićem… »

Špijunka: Ribarsko prezime

Večernje novosti pre 10 dana
Beloruski ministar prosvete Karpenko je, kao i Šarčević, strastveni pecaroš, a u slobodnom prevodu na srpski, njegovo prezime moglo bi da glasi "Šarančić" U MINSKU, gde se poslednjih dana avgusta sreo sa svojim beloruskim kolegom Igorom Karpenkom… »

Štrajk bez cilja

Danas pre 10 dana
Štrajk prosvetara postao je deo scenografije svakog 1. septembra, pa je u tom duhu počela i ova školska godina. Jedan od reprezentativnih sindikata prosvetnih radnika organizovao je štrajk u zakonskim okvirima, skraćenjem časova na 30 minuta, ne bi… »

Vesti dana »