Prosveta - vesti

Za neopravdane časove društveno koristan rad u Gerontološkom

Subotica.com pre 9 dana
Direktori Gerontološkog centra i Politehničke škole potpisali su Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji. Na osnovu ovog ugovora, đaci kojima se izrekne vaspitno-disciplinska mera, obavljaće društveno-koristan rad u Gerontološkom centru.
Novim Pravilnikom Ministarstva prosvete o vaspitnim normama predviđeno je izricanje mere društveno-korisnog rada, pa će đaci Politehničke škole, koji budu imali veći broj neopravdanih časova, od sada biti u službi pomoći... »

“Svi smo jednaki”!

RTV Novi Pazar pre 9 dana
Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom organizovana je akcija pod sloganom “Svi smo jednaki” od strane Asocijacije prosvetara Sandžaka. Akcija je maksimalna podrška osobama sa autizmom i uopšte sa invaliditetom. Doprinos akciji dali su rukometaši, odbojkaši i košarkaši Novog Pazara. Cilj... »

Lideri u obrazovanju: Treća beogradska gimnazija slavi 159 godina postojanja

Kurir pre 9 dana
Svečanom akademijom 7. decembra u JDP ove godine prvi put u istoriji Dan škole obeležiće ustanova koja s razlog važi za elitnu
Lakše je upisati Medicinski fakultet nego Treću beogradsku gimnaziju, rečenica je koju već godinama izgovaraju učenici koji su svojim znanjem i talentom uspeli da uđu u krug najboljih, u živopisno zdanje u Njegoševoj 15 u... »

Vremeplov (3. decembar 2018)

RTS pre 9 dana
RTS: Vremeplov (3. decembar 2018)
Međunarodni dan osoba sa invaliditetom. Hanuka (traje do 10. decembra).
1800. - Rođen France Prešern, slovenački književnik (Vrba, 03. 12. 1800 - Kranj, 08. 02. 1849) 1844. - Rođen Vladan Đorđević, političar, književnik i lekar, prvi školovani hirurg u Srbiji, osnivač Srpskog lekarskog društva i... »

Predavanje o Platonu Atanackoviću

RTV pre 9 dana
RTV: Predavanje o Platonu Atanackoviću
NOVI SAD - U okviru Škole pravoslavne duhovnosti u Novom Sadu održana su različita predavanja o episkopima bačkim, u duhu jubileja stogodišnjice prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji. Ciklus je nastavljen i večeras u Gimnaziji Jovan Jovanović Zmaj predavanjem o episkopu bačkom i budimskom, piscu i velikom dobrotvoru srpske prosvete, Platonu Atanackoviću.
Svi oni koji su došli na predavanja, saznali su koliko je vladika Platon Atanacković učinio za prosvetu našeg naroda. Darovao je prosvetne ustanove, a svoju ličnu biblioteku, više od 700 knjiga, poklonio je biblioteci Matice... »

Strategija za novu industriju – gotovi proizvodi umesto sirovina

RTS pre 10 dana
RTS: Strategija za novu industriju – gotovi proizvodi umesto sirovina
Kako bi ubrazala privredni rast, Vlada priprema poslovni ambijent sa ciljem da se umesto sirovina izvoze poluproizvodi i gotovi proizvodi. To će omogućiti dve nove strategije: "industrijskog razvoja" i "pametne specijalizacije" koje Ministrstvo privrede ubrazno priprema sa Ministarstvima prosvete i nauke i tehnološkog razvoja i Privrednom komorom Srbije.
Srbija menja strukturu svoje industrije u skladu sa digitalnim tehnologijama. Veću podršku dobiće konkurentnija proizvodnja radi bolje pozicije na globanim tržištima. Direktor za međunarodne ekonomske odnose u PKS Jelena... »

Bolji seks na stranici Ministarstva kulture RS: Hakerski napad na državne institucije u Banjaluci

Telegraf pre 10 dana
Nadležni kažu da je sve to samo greška
Devet saveta za bolji orgazam! Grublji seks - bolja veza! Free sex online! Erotska masaža! Ovo su bile poruke na portalu Ministarstva prosvete i kulture Republike Srpske, Skupštine Grada Banje Luke i portala Republikasrpska.net, a koje su u međuvremenu uklonjene. Na... »

Reforma naučnog sektora – bolji uslovi rada i sigurna plata istraživača

RTS pre 11 dana
RTS: Reforma naučnog sektora – bolji uslovi rada i sigurna plata istraživača
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja raspisalo je konkurs za prijem 100 mladih naučnih istraživača. Državni sekretar u ministarstvu profesor doktor Vladimir Popović kaže da taj podmladak znači mnogo, jer je potrebna reforma naučnog sektora tj. promena modela finansiranja naučnih istraživanja. Istraživačima to znači platu bez obzira da li su prošli na projektima ili nisu, dodao je Popović.
U martu je bio veliki za prijem 1.000 mladih istraživača, a sada novi konkurs za prijem još 100 istraživača. Vladimir Popović ističe su prilikom prvog konkursa obećali da će za one istraživače koji ove godine upišu doktorske... »

Crna Gora: Nasilje u senci novih ulaganja

Večernje novosti pre 11 dana
Ministar najavio investiranje 40 miliona evra u školstvo i novu radnu grupu sa MUP. U školama na severu Crne Gore sve češći incidenti
POSLE nekoliko teških incidenata i primera nezakonitosti u školama na severu Crne Gore, ministar prosvete Damir Šehović najavio je do sada najveći investicioni ciklus u obrazovanju. Planirano je da ulaganja u škole pređu 40... »

Đaci iz Republike Srpske će učiti kineski jezik u školama

Večernje novosti pre 12 dana
Vlada Republike Srpske usvojila je na sednici u četvrtak Informaciju o uvođenju kineskog jezika u škole u Republici Srpskoj
Vlada Republike Srpske usvojila je na sednici u četvrtak Informaciju o uvođenju kineskog jezika u škole u Republici Srpskoj. Vlada je ovlastila ministra prosvete i kulture Republike Srpske da potpiše Sporazum o obezbeđivanju... »

©2018 Netmark d.o.o.