Prosveta

Nema šale, od sada će srednjoškolci morati bolje da "zagreju stolicu"! Stižu novi predmeti, teži od svih prethodnih!

Alo pre 5 dana
Nacionalni prosvetni savet dao pozitivno mišljenje. Nacionalni prosvetni savet (NPS) dao je pozitivno mišljenje o učenju kineskog i japanskog jezika u svim gimnazijama širom Srbije, nakon čega ministar prosvete Mladen Šarčević doneo odluku o… »

Kineski i japanski u svim gimnazijama: Ocenjivaće se, predavači su iz tih zemalja, ideja da naši školarci uče i korejski i…

Blic pre 5 dana
Nacionalni prosvetni savet (NPS) dao je pozitivno mišljenje o učenju kineskog i japanskog jezika u svim gimnazijama širom Srbije, nakon čega ministar prosvete Mladen Šarčević doneo odluku o usvajanju navedenih programa. - Nacionalni prosvetni savet… »

Šarčević: Dualno obrazovanje na studijama korisno za visokoškolske ustanove, poslodavce i studente

IndeksOnline pre 5 dana
BEOGRAD – Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas da Predlog zakona o dualnom modelu studija u visokom obrazovanju omogućava da studenti stiču znanja kroz učenje i rad u kompanijama, a to će doneti niz… »

11 kragujevačkih škola imaće jednosmensku nastavu

iKragujevac pre 5 dana
U 240 škola u Srbiji od ovog septembra zaživeće program jednosmenske nastave. Na području Šumadije, jednosmenski će raditi 11 škola u Kragujevcu. Ranije je ministar prosvete potvrdio da srpski obrazovni sistem ide u pravcu jednosmenskog rada, ali… »

Kineski i japanski jezik od ove godine u gimnazijama

Morava info pre 6 dana
Nacionalni prosvetni savet (NPS) dao je pozitivno mišljenje o učenju kineskog i japanskog jezika u svim gimnazijama širom Srbije, nakon čega je ministar prosvete Mladen Šarčević doneo odluku o usvajanju navedenih programa. Kako piše „Blic“… »

Kineski i japanski jezik od ove godine u gimnazijama

Radio 021 pre 6 dana
Nacionalni prosvetni savet (NPS) dao je pozitivno mišljenje o učenju kineskog i japanskog jezika u svim gimnazijama širom Srbije, nakon čega je ministar prosvete Mladen Šarčević doneo odluku o usvajanju navedenih programa. Kako piše "Blic", ovi… »

Jednosmenski će raditi 4 škole u Kragujevcu

RT Kragujevac pre 7 dana
U 240 škola u Srbiji od ovog septembra zaživeće program jednosmenske nastave. Na području Šumadije jednosmenski će raditi 11 škola, od toga 4 u Kragujevcu. Ranije je ministar prosvete potvrdio da srpski obrazovni sistem ide u pravcu jednosmenskog… »

Povećan budžet za nauku, ali i za plate istraživača

Politika pre 6 dana
Na konkurs za izvrsne projekte mladih istraživača (PROMIS), koji je zatvoren 2. septembra, stiglo je čak 570 prijava, zbog čega ćemo od Vlade Srbije tražiti dodatni novac. Iako se u javnosti odomaćile izjave da „država slabo ulaže u nauku”… »

Za samo godinu dana pančevački vrtić dobio je četvrtu direktorku

Blic pre 6 dana
U predškolskoj ustanovi "Dečje radosti" iz Pančeva imenovana je četvrta direktorka na funkciji vršioca dužnosti, u periodu od samo nešto više od godinu dana. Prema saznanjima portala "013 info" nova v.d. direktorka gradske Predškolske ustanove… »

Školska godina i pre 20 godina počela uz štrajk prosvetara

Danas pre 6 dana
Iz arhive Danasa: prva nedelja septembra 1999. godine Prva nedelja školske 1999/00 godine počela je zvucima državne himne, lekcijom o proteklom bombardovanju i čitanjem pisma „čika-ministra prosvete“, ali i štrajkom nastavnika koji, kako je… »

Vesti dana »