Prosveta - vesti

Bahati rektor uzalud traži podršku: Šarčević: Arsenijević nikakvim bezakonjem ne može nazad na fukciju

Blic pre 3 dana
Nebojša Arsenijević više nije rektor Univerziteta u Kragujevcu i nikakvim bezakonjem pojedinaca ne može biti vraćen na tu funkciju. Pozivam pojedine dekane, a prepoznaće se, da poštuju zakon, svoj Univerzitet i studente, kaže u izjavi za “Blic” ministar prosvete Mladen Šarčević. Bahati Nebojša... »

Obaveštenje: Završena prva faza sportskih igara u Kragujevcu

iKragujevac pre 3 dana
Prva faza Sportskih igara mladih (SIM) za Srbiju završena je u Kragujevcu, 20. gradu, u kojem su se školarci takmičili, ali i družili.
Igre su otvorene u prepunoj hali „Park”, a prisutne su pozdravili predsednica SIM za Srbiju Ivana Jovanović, član UO Saveza za školski sport Srbije Dragan Sretenović i glavni koordinator SIM za Kragujevac Dragan Ðorđević. Baklju... »

"Ispisaću sina iz škole": Inspektori Ministarstva prosvete ispituju tvrdnju majke da joj je dete maltretirano na času

Blic pre 3 dana
Povodom incidenta u Osnovnoj školi "Branko Radičević" u Batajnici, kada su na času fizičkog vaspitanja vršnjaci trinaestogodišnjeg S.T. vezali za koš, polivali bojom i nazivali pogrdnim imenima, oglasila se i republička prosvetna inspekcija. - Inspekcija je upoznata sa navedenim slučajem, izvršiće... »

Od ponedeljka polaganje male mature

Radio 021 pre 3 dana
U ponedeljak 18. juna i naredna dva dana, učenici osmih razreda osnovnih škola polagaće testove za malu maturu, od kojih će zavisiti upis u željene srednje škole.
Učenici će 18, 19. i 20. juna rešavati zadatke iz maternjeg jezika, matematike i kombinovanog testa koji sadrži pitanja iz pet predmeta - fizike, hemije, geografije, biologije i istorije. Na testovima osnovci mogu da ostvare 40... »

Počinje polaganje male mature, 71.817 osnovaca na testiranju

N1 Info pre 3 dana
U ponedeljak 18. juna i naredna dva dana, 71.817 učenika osnovnih škola u Srbiji polagaće testove za malu maturu, od kojih će zavisiti upis u željenje srednje škole.
Učenici će 18, 19. i 20. juna rešavati zadatke iz srpskog jezika, matematike i kombinovanog testa koji sadrži pitanja iz pet predmeta - fizike, hemije, geografije, biologije i istorije. Na testovima osnovci mogu da ostvare 40... »

Svako četvrto dete u predškolskom uzrastu poseduje digitalni uređaj

Telegraf pre 4 dana
Korišćenje digitalnih uređaja predstavlja jedan od posebnih izazova za roditelje i za postavljanje granica u okviru vaspitanja dece
Deca u sve ranijem uzrastu počinju da koriste internet, a roditelji nemaju dovoljno znanja i veština da ih zaštite od mogućih zloupotreba, pokazalo je istraživanje nastalo u okviru projekta "Bezbedan internet za celu porodicu"... »

Ministar prosvete: Proveriću da li je moj pomoćnik predložio Kostićevu za dekana

Južne vesti pre 4 dana
Na tvrdnje profesora Fakulteta umetnosti u Nišu da je za novi mandat dekanicu Suzanu Kostić predložio nastavnik stručnog predmeta i državni sekretar Ministarstva prosvete Marko Milenković, iako je ranije ovo Ministarstvo tražilo njenu smenu, ministar Mladen Šarčević kaže da će te navode proveriti,... »

Niste jedini: Dve trećine roditelja se svađa sa decom zbog interneta

Nedeljnik pre 4 dana
Pokušaj da ograniče detetu vreme provedeno na internetu izazvao je sukob sa decom kod dve trećine roditelja, dok se jedna trećina njih sukobila sa decom zbog ograničavanja dostupnog sadržaja na internetu, pokaualo je istraživanje UNICEF-a
Deca u sve ranijem uzrastu počinju da koriste internet, a roditelji nemaju dovoljno znanja i veština da ih zaštite od mogućih zloupotreba, pokazalo je istraživanje nastalo u okviru projekta „Bezbedan internet za celu porodicu''... »

Odbor uskoro o produženju roka "večitim studentima"

N1 Info pre 4 dana
Skupštinski odbor za obrazovanje uskoro će razmatrati zahtev starih studenata za produženje roka za diplomiranje, izjavio je za Danas Ljubiša Stojmirović, zamenik predsednika Odbora i član poslaničke grupe SNS.
Peticija kojom se traži produženje roka prosleđena je Odboru za obrazovanje, Vladi i Ministarstvu prosvete 1. juna. Član Odbora Marko Atlagić, iz poslaničke grupe SNS, kaže da je dobio peticiju, napominjući da kao i do sada... »

Šarčević: Na opstrukciju ću odgovoriti zakonskim merama

Večernje novosti pre 4 dana
Posle ostavki više članova Saveta Univerziteta u Kragujevcu, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević kaže danas je reč o opstrukciji njegove odluke o smeni rektora Nebojše Arsenijevića
Posle ostavki više članova Saveta Univerziteta u Kragujevcu, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević kaže danas je reč o opstrukciji njegove odluke o smeni rektora Nebojše Arsenijevića, na šta jer, ističe,... »

SAD se povlače iz Saveta UN za ljudska prava!

Mondo  pre 47 minuta  još 8 povezanih

Tači sa ambasadorima Kvinte o dijalogu sa Srbijom

Danas  pre 11 sati  još 3 povezane

EU: Trampovom odlukom, SAD menja ulogu

B92  pre 2 sata  još 2 povezane

Zaev: Ako treba, impičment Ivanova

Sputnik  pre 1 sat  još 4 povezane
©2018 Netmark d.o.o.