Prosveta - vesti

Danas je pokrov Presvete Bogorodice Evo šta sve žene moraju da urade, posebno one koje žele potomstvo!

Alo pre 5 dana
Alo: Danas je pokrov Presvete Bogorodice Evo šta sve žene moraju da urade, posebno one koje žele potomstvo!
Obavezno se pomolite!
Pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju praznik Pokrova Presvete Bogorodice. Crkva je oduvek proslavljala Presvetu Bogorodicu kao pokroviteljku i zaštitnicu hrišćana, koja svojim molitvama umilostivljava Boga prema grešnima. Poznata je po pomoći pojedincima... »

Žene, danas se obavezno pomolite: Ovaj praznik je od posebnog značaja za vas!

iKragujevac pre 6 dana
Žene, najbitnije je da vi znate ove stvari
Pravoslavna crkva i njeni vernici 14. oktobra obeležavaju praznik Pokrova Presvete Bogorodice. Crkva je oduvek proslavljala Presvetu Bogorodicu kao pokroviteljku i zaštitnicu hrišćana, koja svojim molitvama umilostivljava Boga prema grešnima. Poznata je po pomoći... »

ČA:Štrajk škola, solidarnost s gimnazijom u Bačkoj Palanci

B92 pre 7 dana
B92: ČA:Štrajk škola, solidarnost s gimnazijom u Bačkoj Palanci
Sve škole u Čačku su održale štrajk upozorenja i obustavile nastavu na sat vremena u znak podrške kolektivu Gimnazije "20. oktobar" u Bačkoj Palanci.
To je rekao agenciji Beta predsednik "Sindikata obrazovanja Čačak" Vladimir Adžić. Kolektiv Gimnazije u Bačkoj Palanci je dvaput u poslednjih deset dana obustavio nastavu, zahtevajući da na mesto direktora bude postavljena Tamara... »

Kovin: Učenici u Evropskoj nedelji programiranja

RTV pre 8 dana
RTV: Kovin: Učenici u Evropskoj nedelji programiranja
KOVIN - Učenici kovinske "Zmajeve" škole i ove godine učestvovali su u manifestaciji Evropska nedelja programiranja, koja se odvija pod pokroviteljstvom EU komisije i EU komesarijata za obrazovanje i kulturu, sa ciljem da se programiranje i digitalna pismenost približe što većem broju učesnika na zabavan i angažovan način i da se podstakne razvoj digitalnih veština, pre svega kod mladih, ove godine pod sloganom "Oživljavanje ideja".
Republika Srbija aktivno učestvuje u ovoj inicijativi, pridružujući se evropskoj digitalnoj zajednici, i visoko je rangirana na listi zemalja učesnica prema broju i kvalitetu organizovanih događaja. Prošle godine je bila na... »

Šarčević otvorio seminar „Naučni kontakt – Igrom do nauke“

Danas pre 8 dana
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević otvorio je danas na Goču mini istraživački seminar „Naučni kontakt ili Igrom do nauke“.
Ovaj seminar se bavi promocijom interdisciplinarnosti, odnosno „STEM“ obrazovanja (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Na seminaru učestvuje 40 učenika sedmog i osmog razreda osnovnih škola u Kruševcu, Jagodini,... »

Pokrov Presvete Bogorodice: Slave ga žene da bi lakše rađale decu! (VIDEO)

Svet plus pre 8 dana
Pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju praznik Pokrov Presvete Bogorodice. Slave ga žene da bi lakše rađale i podizale decu! Obavezno se pomolite!
Crkva je oduvek proslavljala Presvetu Bogorodicu kao pokroviteljku i zaštitnicu hrišćana, koja svojim molitvama umilostivljava Boga prema grešnima. Poznata je po pomoći pojedincima i narodima u ratu i miru, i svuda u nevoljama.... »

Pomolimo se Bogorodici na današnji praznik: Pomaže svima u nevolji, posebno ženama sa ovim problemom

Srbija danas pre 8 dana
U nekim krajevima danas se i posti
Događaj koji crkva praznuje desio se 14. oktobra 911. godine, u vreme cara Lava Mudroga (Filosofa). Bilo je svenoćno bdenje u Bogorodičinoj crkvi Vlaherne u Carigradu. Crkva je bila puna naroda, a negde u pozadini stajao je sveti Andrej Jurodivi sa svojim učenikom... »

Danas je najveći ženski crkveni praznik: Ovaj dan posebno je važan za žene koje žele potomstvo. One moraju da urade jednu važnu stvar

Telegraf pre 8 dana
Crkva je oduvek proslavljala Presvetu Bogorodicu kao pokroviteljku i zaštitnicu hrišćana
Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Pokrov Presvete Bogorodice. To je hrišćanski crkveni praznik kada crkva proslavlja Presvetu Bogorodicu kao pokroviteljku i zaštitnicu hrišćanskoga roda. Konkretan događaj koji se... »

Danas je veliki praznik, molite se za decu

Mondo pre 9 dana
Pravoslavni vernici obeležavaju danas praznik Pokrova presvete Bogorodice kao pomen na crkveni događaj kada se Bogorodica tokom bogosluženja javila narodu okupljenom na molitvi.
Foto: Mondo/Goran Sivački Crkva je oduvek proslavljala Presvetu Bogorodicu kao pokroviteljicu i zaštitnicu hrišćana, koja svojim molitvama umilostivljava Boga prema grešnima. Bezbroj puta pomagala je pojedincima i narodima u ratu... »

Svečanost u hramu Svetog Save u Kraljevu: Poklonjenje ikoni Prosvete Bogorodice koja je stigla sa Hilandara

Večernje novosti pre 9 dana
Posle svečanog dočeka kojem je prisustvovalo sveštenstvo žičke Eparhije kao i veliki broj vernika iz Kraljeva i okoline usledila je večernja služba
Povodom praznika Pokrova svete Bogorodice, iz manastira Hilandar u subotu uveče je u Hram Svetog Save u Kraljevu dopremljena i izložena ikona Presvete Bogorodice Trojeručice. Posle svečanog dočeka kojem je prisustvovalo... »

©2018 Netmark d.o.o.