Prosveta - vesti

Šarčević: Reforma obrazovanja prioritet Vlade

B92 pre 5 dana
B92: Šarčević: Reforma obrazovanja prioritet Vlade
Novi Sad -- Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio da je reforma obrazovanja na svim nivoima, od predškolskih ustanova do visokog obrazovanja, među prioritetima Vlade.
"Ministarstvo je pokrenulo više strateških, reformskih pravaca koji u osnovi imaju potpuno novu zakonsku regulativu. Ovih dana usvajamo novih sedam zakona", rekao je Šarčević na otvaranju petog Dijaloga o obrazovnim politikama... »

Usaglašena Novosadska deklaracija - deo projekta "Pojas i put"

RTV pre 4 dana
RTV: Usaglašena Novosadska deklaracija - deo projekta "Pojas i put"
NOVI SAD - Peti dijalog politike obrazovanja Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope, završen je usaglašavanjem Novosadske Deklaracije, koja će biti poslata svim državama na finalno potvrđivanje. Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i ministar prosvete Mladen Šarčević večeras su u Galeriji Matice srpske priredili prijem za učesnike skupa u Novom Sadu.
Galerija Matice srpske koja obeležava 170 godine postojanja, bila je domaćin učesnicima skupa, koji su imali prilike da se upoznaju sa 500 umetničkih dela iz perioda od 16. do 20 veka. Ministar Antić, koji je i nacionalni... »

"Čuvamo i ne damo": "Živi zid" oko škole u Zemunu FOTO

B92 pre 4 dana
B92: "Čuvamo i ne damo": "Živi zid" oko škole u Zemunu FOTO
Beograd -- Građani i roditelji Osnovne škole “Svetozar Miletić“ u Zemunu napravili su živi zid oko cele škole kako bi, kako navode, sačuvali školu.
Deca iz “Miletića“ od 1. septembra ne idu u školu u protestu građana i roditelja zbog smene direktora škole Miroljuba Mosurovića. Fotografije ljudskog lanca oko škole objavljene su na društvenim mrežama. Inače, inspekcija... »

Sremska Mitrovica: Totalna obustava rada u školama 28. septembra

Radio 021 pre 4 dana
Svi zaposleni članovi Unije prosvetnih radnika Srbije kojem u najvećem delu pripadaju i sremskomitrovački prosvetni radnici, stupiće u jednodnevni štrajk, u četvrtak, 28. septembra.
Tog dana, kako se navodi u saopštenju UPRS, u školama članicama Unije neće biti nastave. Istog dana sa početkom u 12 časova prosvetari će održati protestni skup ispred Vlade Republike Srbije. Ove informacije za Ozon media... »

Roditelji živim lancem brane zemunsku školu, Ministarstvo najavljuje nove inspekcije

Insajder pre 4 dana
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja najavilo je večeras da će i narednih dana predstavnici tog ministarstva posećivati Osnovnu školu "Svetozar Miletić" u Zemunu, kako bi se uverili da se nastava organizuje za učenike čiji roditelji žele da im dece pohađaju nastavu. Sa druge strane, u znak protesta, roditelji, đaci i nastavnici ove škole večeras su simbolično napravili “živi lanac” oko škole držeći se za ruke sa porukom “ne damo školu”.
Tu školu, u kojoj nema nastave u znak protesta zbog smene direktora Miroljuba Mosurovića koga podržava Savet roditelja, danas su posetili predstavnici resornog ministarstva kako bi se omogućila "normalizacija rada škole", navelo... »

Prosvetna inspekcija u zemunskoj školi

Alo pre 4 dana
Alo: Prosvetna inspekcija u zemunskoj školi
Cilj - normalno uspostavljanje nastave.
Inspekcija ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na čelu sa državnim sekretarom Markom Milenković posetila je Osnovnu školu "Svetozar Miletić" u Zemunu s namerom da se preduzmu mere za ponovno uspostavljanje nastave koja je u ovoj školi prekinuta pre 14... »

Završena načelna rasprava o zakonima o obrazovanju

Insajder pre 4 dana
Poslanici Skupštine Srbije završili su večeras načelnu objedinjenu raspravu o predlozima zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i o visokom obrazovanju, a rad nastavljaju u ponedeljak, 25. septembra. Na predloge tih zakona podneto je više od 1.200 amandamana.
Vladajuća većina najavila je podršku zakonima, dok je opozicija kritikovala predložena rešenja uz ocenu da daju prevelika ovlašćenja ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Opozicioni poslanici, tokom današnje skupštinske... »

Plate ogledalo standarda: Evo gdje je u regionu dobro biti privrednik, gde budžetlija, a gde farmer

Blic pre 4 dana
Prosečne plate u Republici Srpskoj veće su jedino od zarada u Srbiji, i to za 10 evra, dok su manje od primanja u FBiH, Crnoj Gori i Hrvatskoj.
Tako je poslednja isplaćena prosečna neto plata u ovoj godini u Srpskoj iznosila 424 evra, u Srbiji 414 evra, dok je u FBiH bila 440, zatim u Crnoj Gori 505 i u Hrvatskoj 797 evra. Primera radi, prosvetar u Srpskoj ima za 320... »

Kovanice za najbolje đake Srema

RTV pre 5 dana
RTV: Kovanice za najbolje đake Srema
SREMSKA MITROVICA - Za najbolje učenike, đake generacije 2016/2017. u Sremu, danas je upriličena dodela kovanica u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Školska uprava Novi Sad je organizovala događaj, a domaćin je Grad Sremska Mitrovica.
Dodela kovanica za najbolje đake Srema upriličena je u sali Skupštine Grada Sremska Mitrovica. Njih oko 70 ima ukupno, nisu bili svi u prilici da prisustvuju, ali u njihovo ime govorila je jedna Mitrovčanka. Dodela se do ove... »

Šarčević: Reforma obrazovanja među prioritetima Vlade Srbije

N1 Info pre 5 dana
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević izjavio je u Novom Sadu da je reforma obrazovanja na svim nivoima, od predškolskih ustanova do visokog obrazovanja, među prioritetima Vlade Srbije.
"Ministarstvo je pokrenulo više strateških, reformskih pravaca koji u osnovi imaju potpuno novu zakonsku regulativu. Ovih dana usvajamo novih sedam zakona", rekao je Šarčević na otvaranju petog Dijaloga o obrazovnim politikama... »

©2017 Netmark d.o.o.