Prosveta - vesti

Šarčević: Ugljanin preko škola želi da “rovari” po Srbiji

Sandžak press pre 5 dana
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević izjavio je danas da nije čuo ni za koga sa liste imena škola koje je predložilo Bošnjačko nacionalno veće (BNV) i ocenio da ne bi bilo problema da škola dobije ime nekoga iz bošnjačke grupe naroda ko je svima poznat. Šarčević je... »

Po ovom modelu biće reorganizovane visoke strukovne škole

IndeksOnline pre 5 dana
Privremeno rukovodstvo Akademije poslovnih strukovnih studija, koja je nastala spajanjem Visoke poslovne škole u Beogradu i Visoke poslovne škole u Blacu, preuzelo je danas dužnost čime je zvanično završen mandat direktorima Ðuri Ðuroviću i Ljubiši Milačiću. Ministar prosvete Mladen Šarčević... »

Kad nije mogao da rovari preko Pacolija, Ugljanin sada pokušava preko škola: Šarčević o predlogu Bošnjačkog nacionalnog veća

Telegraf pre 5 dana
Mislim da ostali članovi Bošnjačkog nacionalnog već treba da izađu i kažu da Ugljanin i njegova grupa predstavljaju 20 odsto, a ne sve Bošnjake - rekao je Šarčević
Predlog Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) na čijem čelu je Sulejman Ugljanin da se promene nazivi osam škola u Novom Pazaru, Tutinu i Prijepolju je ispolitizovana priča, kaže ministar prosvete Mladen Šarčević. Umesto "Stefana... »

Privremeno rukovodstvo preuzelo upravljanje Akademijom poslovnih strukovnih studija

RTS pre 6 dana
RTS: Privremeno rukovodstvo preuzelo upravljanje Akademijom poslovnih strukovnih studija
Privremeno rukovodstvo Akademije poslovnih strukovnih studija, koja je nastala spajanjem Visoke poslovne škole u Beogradu i Visoke poslovne škole u Blacu, preuzelo je dužnost, a čime je zvanično završen mandat direktorima Đuri Đuroviću i Ljubiši Milačiću.
Ministar prosvete Mladen Šarčević razgovarao je sa vršiocem dužnosti direktora Akademije Sašom Bovanom i rekao da će reorganizacija ove dve visoke poslovne škole biti model i za ostale. "Akademija poslovnih strukovnih studija... »

Šarčević: Kraj lakom sticanju diploma

Danas pre 6 dana
Nova uprava preuzela Akademiju poslovnih strukovnih studija Do počeka naredne akademske godine neće biti novih spajanja visokih strukovnih škola, ali će biti razrađeni novi modeli organizacije koji će se ubuduće primenjivati, rekao je danas ministar prosvete Mladen Šarčević.
On je istakao da je cilj reorganizacije visokih strukovnih škola da se prestane sa lošim navikama, da se priča okrene ka kvaliitetu, pojačaju veze sa privredom i univerzitetom, ali i da se zaustavi nenamensko trošenje novca i... »

Poznato ko će biti novi direktor OŠ “Milica Pavlović“

Morava info pre 6 dana
ČAČAK – Iako je u jednom trenutku bilo gotovo izvesno da će nova direktorka OŠ “Milica Pavlović“ u Čačku biti Olivera Krupež, to se ipak neće dogoditi. Kako Morava info saznaje, ministar prosvete Mladen Šarčević potpisao je rešenje po kojem će na ovu funkciju biti imenovan Zoran Ilić. Primopredaja... »

Borba prosvetara za veće plate, pomaka - nema

N1 Info pre 6 dana
Borba prosvetara za veće plate i bolji položaj i dalje traje. Premijerka Ana Brnabić najavila je povećanje penzija i plata, a koliko će one tačno porasti, prema njenim rečima, znaćemo u septembru. Povećanju se najviše nadaju prosvetni radnici, zbog, kažu, dugogodišnje nepravde koju trpe i nejednakog tretmana sa ostalim zaposlenim u javnim službama.
Izvor: N1 Najavljeni oktobar biće u najboljem slučaju novembar. Tada bi penzije i plate u javnom sektoru trebalo da budu povećane. Na veću platu - čekaju i prosvetari. U međuvremenu i dalje biju bitku i za prelazak u devetu... »

U Tršiću se uči digitalna humanistika

Politika pre 6 dana
Obrazovno-kulturni centar „Vuk Karadžić” ima zadatak da štiti srpsko nematerijalno kulturno nasleđe i neguje našu kulturu
Tačno tri i po decenije posle osnivanja najvećeg vanškolskog naučno-obrazovnog centra za prirodne nauke u Evropi, naša istraživačka stanica „Petnica” dobila je svoj pandan za izučavanje društvenih nauka. Barem tako čelnici... »

Javni poziv za privatne predškolske ustanove

RT Kragujevac pre 6 dana
Gradska uprava za vanprivredne delatnosti raspisala je Javni poziv privatnim predškolskim ustanovama, radi upisa dece čiji su roditelji ostvarili pravo na naknadu dela troškova boravka u vrtiću za radnu 2018/2019 godinu. Pravo učešća imaju sve privatne predškolske ustanove koje poseduju akt o... »

"Nismo zadovoljni, prosveta je 13. prase, crna ovca"

B92 pre 7 dana
B92: "Nismo zadovoljni, prosveta je 13. prase, crna ovca"
Beograd -- Predsednici dva reprezentativna sindikata prosvete, Unije sindikata prosvetnih radnika i Sindikata radnika u prosveti Srbije, nezadovoljni su platnim razredima.
Jasna Janković i Slobodan Brajković ocenili su da je prosveta ponovo degradirana jer je stavljena u jedan platni razred niže od ostalih profesija. "Nismo zadovoljni, ali ovo nije neočekivano. Prosveta je uvek na poslednjem mestu,... »

Rusedski: Novak je bez razloga u senci Rafe i Rodžera

N1 Info  pre 3 sata  još 25 povezanih

Jak zemljotres ponovo pogodio indonežansko ostrvo Lombok

N1 Info  pre 3 sata  još 17 povezanih

Policija otkrila ko je palio automobile u Novom Sadu

Politika  pre 5 sati  još 12 povezanih

Višesatna zadržavanja na Horgošu

RTS  pre 2 sata  još 12 povezanih

Obeležena 104. godišnjica Cerske bitke

RTV  pre 1 sat  još 13 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.