Prosveta

Deca još odmaraju ali se časovi moraju nadoknaditi

Jug press pre 4 dana
NIŠ Školski raspust, zbog epidemiološke situacije sa sezonskim gripom, produžen je na teritoriji cele Srbije do ponedeljka 24. februara. Načelnik školske uprave u Nišu, Dragan Gejo, izjavio je da će se propuštena nastava biti nadoknađena, ali se… »

Atletika za katedrom: Potpisan ugovor između Ministarstva prosvete, ASS i škola

Sportski žurnal pre 4 dana
Pisali smo svojevremeno u „Sportskom žurnalu“ da u odnosu na svoje deke i bake naša deca danas, načine dnevno 30.000 pokreta manje. Deformiteti su zato postali sve češći (kifoze, skolioze, ravni tabani...). Kraljica sportova će od nove školske… »

Sporazum ministarstva prosvete i ASS: Atletika ponovo u školama

RTV pre 5 dana
BEOGRAD - Atletski savez Srbije (ASS), Ministarstvo prosvete i Srpski savez profesora fizičkog vaspitanja i sporta potpisali su danas sporazum na osnovu kojeg se atletika, kao bazični sport, vraća u Osnovne škole. Protokolom, koji su potpisali… »

Ovo je veliki dan za povratak atletike u škole: Ministarstvo potpisalo protokol sa Atletskim savezom

Telegraf pre 5 dana
Ministar Šarčević najavio je izmene u programu sportskih gimnazija, kao i pilot projekat koji će biti sproveden u šest gradova Srbije. Protokol o uvođenju atletike kao bazičnog sporta u najniže razrede osnovne škole potpisan je danas. Time će se… »

Sutra počinje isplata: Na račune leže i do 30.000 dinara!

Srbija danas pre 5 dana
Mesečni iznos stipendije za izuzetno nadarene učenike je 15.000 dinara. Isplata četvrte i pete mesečne rate stipendija izuzetno nadarenim učenicima, za školsku 2019/2020. godinu, počeće sutra, 19. februara, saopštilo je Ministarstvo prosvete… »

Najava novih pravila: Uvođenje ograničenja za cenu đačkih ekskurzija da bi roditelji mogli da ih priušte

Blic pre 5 dana
Učenička ekskurzija za osnovce u Srpskoj ne bi trebalo da košta više od 70 odsto najniže plate ili trenutno 364 KM, dok za srednjoškolce ona ne bi smela da bude skuplja od oko 563 KM, odnosno 60 odsto prosečne plate u RS. Smatraju tako u… »

Isplata rata stipendija nadarenim učenicima i studentima

Dnevnik pre 5 dana
BEOGRAD: Isplata četvrte i pete mesečne rate stipendija izuzetno nadarenim učenicima, za školsku 2019/2020. godinu, počeće sutra, 19. februara, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Sutra počinje i isplata druge i… »

Sutra počinje isplata! Novac leže na račune

Alo pre 5 dana
Mesečni iznos stipendije za izuzetno nadarene učenike je 15.000 dinara. Isplata četvrte i pete mesečne rate stipendija izuzetno nadarenim učenicima, za školsku 2019/2020. godinu, počeće sutra, 19. februara, saopštilo je Ministarstvo prosvete… »

Uvodi se atletika u školski sistem Srbije

Ekapija pre 5 dana
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević potpisao je Protokol o saradnji na osnovu koga će učenicima osnovnih škola biti omogućeno da se bolje upoznaju sa atletskim disciplinama. Ovaj dokument potpisali su i predsednik… »

Podgorička gimnazija obeležila 113. rođendan

Danas pre 5 dana
Podgorička gimnazija „Slobodan Škerović“ jedna od najuglednijih prosvetno-obrazovnih ustanova u Crnoj Gori prigodnom svečanošću obečežila je danas Dan škole povodom 18. februara 1903. godine kada je ukazom kneza Nikole u Podgorici otvorena… »

Vesti dana »