Prosveta

Kako izgleda junski školski raspored, ko prvi "greje" klupe i zašto

RTS pre 4 dana
Aleksandar Pajić iz Ministarstva prosvete rekao je za RTS da za osnovne škole od ponedeljka počinju probni završni ispiti za učenike osmog razreda. Kaže da se osmaci najpre vraćaju u klupe da poprave ocene, ali tu mogućnost imaju i ostali učenici… »

KRIK: Država daje još 780.000 evra za elektronske dnevnike

Nova pre 3 dana
Održavanje elektronskih dnevnika ove školske godine građane će koštati oko 780.000 evra, kažu iz Ministarstva prosvete za KRIK. Posao je dodeljen firmama koje su i uvele ove dnevnike u državne škole i to, kako je KRIK otkrio, na tenderu na kome je… »

Epidemiolog Radovanović: Rano je još za ekskurzije

Nova ekonomija pre 3 dana
Odluka Ministarstva prosvete da dozvoli izvođenje ranije planiranih ekskurzija i nastave u prirodi od 1. juna je malo preuranjena jer je epidemiološka situacija još rovita, ocenio je za Danas epidemiolog Zoran Radovanović. Verovatno se ima na umu da… »

Dr Radovanović: “Tu postoje rizici, preuranjena odluka o ekskurzijama…”

Nedeljnik pre 4 dana
Foto Đorđe Kojadinović Odluka Ministarstva prosvete da dozvoli izvođenje ranije planiranih ekskurzija i nastave u prirodi od 1. juna je malo preuranjena, smatra epidemiolog Zoran Radovanović. On za Danas kaže da je epidemiološka situacija u Srbiji… »

KRIK: Država daje još oko 800.000 evra za elektronske dnevnike

N1 Info pre 3 dana
Održavanje elektronskih dnevnika ove školske godine građane će koštati oko 780.000 evra, kažu iz Ministarstva prosvete za KRIK. Posao je dodeljen firmama koje su i uvele ove dnevnike u državne škole i to, kako piše KRIK, na tenderu na kome je… »

Srbija ove godine plaća još 780 hiljada evra za elektronske dnevnike

Luftika pre 3 dana
Srbija će održavanje elektronskih dnevnika tokom ove školske godine ukupno platiti oko 780.000 evra, a naknadu za dalje održavanje sistema će verovatno nastaviti da plaća i u predstojećim godinama, prenosi Mreža za istraživanje kriminala i… »

"Trećina svih vodopada u Srbiji se nalazi na ovom mestu": Učitelj iz Niša već 30 godina otkriva prirodna blaga na Staroj…

Blic pre 3 dana
Lepota prirode Stare planine čini je pravim draguljem Balkana, kaže Vladimir Manić (59), učitelj iz Niša koji skoro 30 godina objektivom beleži život na planini. Vladimir je široj javnosti otkrio neke od najvećih vodopada u Srbiji, a u klisurama… »

Radovanović: Preuranjena odluka da se ide na ekskurzije

Jugmedia pre 3 dana
Odluka Ministarstva prosvete da dozvoli izvođenje ranije planiranih ekskurzija i nastave u prirodi od 1. juna je malo preuranjena, smatra epidemiolog Zoran Radovanović. Radovanović za Danas kaže da je epidemiološka situacija u Srbiji još uvek… »

Vrtići u Kragujevcu od 1. juna otvoreni za svu decu

Ritam grada Kg pre 3 dana
Na osnovu odluke gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića, od ponedeljka 1. juna sve predškolske ustanove, kako javne tako i privatne, biće otvorene za svu decu. Odluka je, kako je navedeno na zvaničnom sajtu grada Kragujevcca, doneta u skladu sa… »

5 haljina za matursko veče od kojih vas nikad neće biti blam

Nova pre 3 dana
Pronašli smo pet haljina za matursko veče zbog kojih za nekoliko godina nećete morati da sakrivate fotke jer vas je blam. Iako se još tačno ne zna kako će izgledati maturske večeri posle odluke Ministarstva prosvete kojim se sve liberalizuje i… »

Vesti dana »