Prosveta - vesti

Godinu dana od požara u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji

RT Kragujevac pre 9 dana
Prošlo je godinu dana od požara, kada su u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji izgorele tri kancelarije i učionica. Zahvaljujući Ministarstvu prosvete, gradu i brojnim donatorima, škola je obnovljena i sada se u njoj nastava odvija uobičajeno. U adaptaciju je uloženo više od 22 miliona dinara. Prva... »

Zbog kvara na kotlu đaci iz Pribojske Banje i dalje na raspustu

Večernje novosti pre 9 dana
Direktor škole Nikola Tošić za “Novosti” kaže da majstori rade na otklanjanju kvara, međutim i da je kotao dotrajao te da njegova popravka teško ide
Prvi deo zimskog raspusta još uvek nije završen za učenike Osnovne škole „Nikola Tesla“ iz Pribojske Banje. Naime, niske temperature prouzrokovale su pucanje kotla koji školu snabdeva toplotnom energijom, zbog čeka su učionice... »

Snimak đaka stigao do ministra: Šarčević: Roditelji će odgovarati i ako su đaci fingirali nasilje

Blic pre 9 dana
Posle snimka navodnog vršnjačkog nasilja u OŠ “Petar Kočić” u Zemunu, na kojem se vidi kako dečak prvo u toaletu, a potom i u učionici, tuče vršnjaka, oglasilo se Ministarstvo prosvete. Kako kažu, upoznati su sa slučajem, a tim za borbu protiv nasilja stupio je u kontakt sa rukovodstvom škole, te... »

Pokrajina nastavlja s ulaganjima u obrazovanje i nacionalne manjine

Dnevnik pre 9 dana
NOVI SAD: Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i ove godine, kao i prethodne, za obrazovanje i za nacionalne manjine – najznačanije oblasti kojima se bavi ovaj sekretarijat – na raspolaganju ima oko 788 miliona dinara. Mihalj Njilaš, resorni pokrajinski sekretar, na konferenciji za medije, održanoj povodom predstojećih aktivnosti sekretarijata za 2019. godinu, naveo je da je veći deo pomenute sume, oko 472 miliona, namenjen za obrazovanje, dok
Tom prilikom, Njilaš je takođe naglasio: „Ono što je obeležilo prošlu godinu, a biće nastavljeno i u ovoj godini, jeste odlična saradnja s Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvom pravde i Ministarstvom... »

"Nova energija i progres": FMN potpisao ugovore o radu sa sedmoro mladih naučnika

InfoKG pre 9 dana
Sa sedmoro novih doktoranata koji su posao obezbedili na naučnim projektima Fakulteta medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu ova visokoškolska ustanova potpisala je ugovore o radu, a na osnovu konkursa Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja koji je bio namenjen najboljim mladim... »

Nova pravila takmičenja iz stranih jezika

Danas pre 9 dana
Društvo za strane jezike izmenilo propozicije Društvo za strane jezike ukinulo je ograničenje da se učenici osmog razreda osnovne i četvrtog razreda srednjih škola mogu takmičiti samo iz jednog stranog jezika, potvrđeno je Danasu u tom udruženju.
Prema novim propozicijama, đaci se mogu takmičiti iz dva strana jezika na svim nivoima takmičenja, pod uslovom da postoje tehnički uslovi za određivanje dvostrukih termina u kalendaru koji donosi Ministarstvo prosvete. – Zbog... »

Posao za sedam mladih istraživača na Medicinskom fakultetu

iKragujevac pre 10 dana
Na Fakultetu medicinskih nauka u Kragujevcu ugovore o radu potpisalo je sedmoro mladih istraživača koji će raditi na naučnim projektima.
Oni su posao dobili na osnovu konkursa Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja koji je bio namenjen najboljim mladim naučnicima u Srbiji. Na ovaj način zaposleno je ukupno 16 mladih istraživača sa kragujevačkog... »

Na Medicinskom posao za još sedam mladih istraživača

RT Kragujevac pre 11 dana
Na Fakultetu medicinskih nauka u Kragujevcu ugovore o radu potpisalo je sedmoro mladih istraživača koji će raditi na naučnim projektima. Oni su posao dobili na osnovu konkursa Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja koji je bio namenjen najboljim mladim naučnicima u Srbiji. Na ovaj način... »

Ove godine novi Zakon o finansiranju visokog obrazovanja

Radio 021 pre 12 dana
U Novoj godini, visokoškolske i naučne ustanove trebalo bi da dobiju niz novih zakona, čime bi se obezbedili bolji uslovi za rad i više novca.
Studenti, sa dobrim prosekom, i dalje će moći da koriste kredite, a pomagaće se i školovanje kadrova koji su potrebni državi. U ovoj godini visokoškolske ustanove trebalo bi da dobiju Zakon o finansiranju visokog obrazovanja,... »

Šarčević: Zahuktava se rad na izradi novog zakona

Dnevnik pre 13 dana
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio je Sremske Karlovce i sa predsednikom opštine Nenadom Milenkovićem i episkopom sremskim Vasilijem razgovarao o novom zakonu o Sremskim Karlovcima čija izrada je u toku, kao i osnivanja univerzitetskog centra u tom gradiću.
Kako je ministar Šarčević rekao za „Dnevnik“, prvi deo posla na pripremi novog zakona je završen i pre no što se započne procedura javne rasprave, sa dosadašnjim rezultatima treba upoznati predstavnike pokrajinske, crkvene i... »

Izbori 31. marta ili 14. aprila?

RTV  pre 8 sati  još 1 povezana

Američki razarač ušao u Crno more, Rusi ga prate

Vesti online  pre 21 minut  još 3 povezane

Nadal gazi u Melburnu, Berdihu ni tračak nade

B92  pre 50 minuta  još 3 povezane

Anđelko Vučić: Ponosan na sina, pamtiću susret s Putinom

RTV  pre 33 minuta  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.