Prosveta

Bačevac: SDP pozdravlja ukidanje zabranje zapošljavanja u prosveti

Sandžak haber pre 5 dana
Skupština Srbije počela je juce 12. vanredno zasedanje, sazvano na zahtev Vlade Srbije, a na dnevnom redu biće više zakonskih izmena i dopuna. Između ostalih, pred poslanicima su se našli Predlog izmena i dopuna Zakona o osnovama sistema obrazovanja… »

Politički diktat uz falsifikate

Danas pre 5 dana
Burne reakcije u Šapcu nakon postavljenja naprednjačke direktorke U Šapcu uzburkala se šira javnost nakon postavljanja za v.d. direktora OŠ „Jevrem Obrenović“ Svetlane Stanković, učiteljice iz druge škole i odbornice SNS u Gradskoj… »

Ministarstvo prosvete savetovalo ukidanje i skraćenje časova, sada preporuka da deca budu manje napolju

Južne vesti pre 5 dana
Ministarstvo prosvete prošle nedelje preporučilo je nadležnima u vrtićima i školama da skrate ili obustave nastavu zbog zagađenog vazduha - ali ovu preporuku prosvetari različito tumače. Časovi ni u jednoj školi nisu bili skraćeni ili ukinuti… »

Jednako je časno biti električar i vodoinstalater, kao diplomirani pravnik ili ekonomista

RTS pre 5 dana
Svaki peti srednjoškolac odlučio je da znanje stiče u sistemu dualnog obrazovanja – u učionici i u kompaniji. Zakon koji reguliše obrazovanje dece po tom modelu na doradi je u Skupštini Srbije. Pomoćnica ministra prosvete za dualno i… »

Promene u obrazovanju: Brža nostrifikacija, svaki učenik dobija broj koji ga prati još od obdaništa...

Večernje novosti pre 6 dana
Na dnevnom redu Skupštine Srbije izmene prosvetnih zakona. Resurs-centri u 10 gradova, olakšica za poslodavce. ZAKON o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, kao krovni zakon u prosveti, menja se zbog usklađivanja sa odredbama novog Zakona o… »

Set zakona iz oblasti prosvete u parlamentu

Dnevnik pre 6 dana
BEOGRAD: Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas u parlamentu da se izmene i dopune Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja nalaze pred poslanicima zbog usklađivanja sa Zakonom o zaštiti podatka o… »

Sindikati obrazovanja traže veće plate

Novi magazin pre 6 dana
Reprezentativni sindikati u obrazovanju uputili su s današnjeg sastanka zahtev Vladi Srbije za hitnu korekciju koeficijenata na osnovu kojih se izračunavaju plate. Sindikat obrazovanja Srbije, Granski sindikat prosvetnih radnika Srbije "Nezavisnost" i… »

Talentovani učenici ponovo na bilbordima širom Srbije

RTV pre 6 dana
BEOGRAD - Na 38 lokacija širom Srbije Ministarstvo prosvete je postavilo bilborde na kojima su prikazani mladi talentovani učenici koji su osvojili brojne nagrade na internacionalnim takmičenjima. Bilbordi sa fotografijama uspešnih učenika su… »

Stalno zaposlenje za 20.000 prosvetara

PP media pre 6 dana
Prijepolje/Priboj/Nova Varoš – Do kraja januara biće raspisan prvi konkurs za zapošljavanje prosvetnih radnika i na tom konkursu posao će dobiti prosvetari koji su počeli da rade na ugovor 2014. i pre toga, kao i 2015. godine – rekao je Mladen… »

SDP pozdravila ukidanje zabrane zapošljavanja u prosveti

IndeksOnline pre 6 dana
NOVI PAZAR – Skupština Srbije počela je danas 12. vanredno zasedanje, sazvano na zahtev Vlade Srbije, a na dnevnom redu biće više zakonskih izmena i dopuna. Između ostalih, pred poslanicima su se našli Predlog izmena i dopuna Zakona o osnovama… »

Vesti dana »