Prosveta - vesti

Šarčević: U planu modernizacija i digitalizacija škola

RTV Novi Pazar pre 12 dana
Tokom 2017. urađeno je mnogo na reformi obrazovanja, prvi veliki koraci su već učinjeni, a sada iščekujemo rezultate prvih pilot projekata i nastavljamo da ulažemo u modernizaciju i digitalizaciju škola, izjavio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević. On je istakao da ono... »

Film „Stari Niš-Moj Niš“ na TV Zona Plus

Niške vesti pre 12 dana
Dokumentarni film „Stari Niš-Moj Niš“, biće prikazan 7. januara od 16 sati na niškoj Televiziji Zona Plus. Ova priča o niškoj tradiciji, kulturi, prosveti i istoriji grada koji opisuje period od 1878. do 1918. godine nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Miroljub Nedović reditelj, za ovaj dokumentarni... »

Šarčević najavio pomoć Prvoj kragujevačkoj gimnaziji

N1 Info pre 13 dana
Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević je posetio Prvu kragujevačku gimnaziju čijih je nekoliko kancelarija ove nedelje izgorelo u podmetnutom požaru.
Ministar je najavio da će danas sa vlastima Kragujevca biti postignut dogovor o najhitnijim merama za pomoć toj školi za koju je rekao da je jedna od najboljih u Srbiji. Šteta je procenjena na 20 miliona dinara. Izvor: Tanjug... »

Šarčević: Plan - modernizacija i digitalizacija škola

RTV pre 13 dana
BEOGRAD - Tokom 2017. urađeno je mnogo na reformi obrazovanja, prvi veliki koraci su već učinjeni, a sada iščekujemo rezultate prvih pilot projekata i nastavljamo da ulažemo u modernizaciju i digitalizaciju škola, izjavio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.
On je u intervjuu za portal Pink.rs istakao da ono što može da očekuje đake u narednoj godini je redefinisan nastavni plan i program za prvi razred osnovne škole i gimnazije. "Informatika će postati obavezan predmet za učenike... »

Modernizacija i digitalizacija škola plan za 2018. godinu

Studio B pre 12 dana
Tokom 2017. urađeno je mnogo na reformi obrazovanja, prvi veliki koraci su već učinjeni, a sada iščekujemo rezultate prvih pilot projekata i nastavljamo da ulažemo u modernizaciju i digitalizaciju škola, izjavio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.
On je u intervjuu za portal Pink.rs istakao da ono što može da očekuje đake u narednoj godini je redefinisan nastavni plan i program za prvi razred osnovne škole i gimnazije. „Informatika će postati obavezan predmet za učenike... »

Šteta u kragujevačkoj Gimnaziji oko 20 miliona

Alo pre 13 dana
Alo: Šteta u kragujevačkoj Gimnaziji oko 20 miliona
Prema prvim procenama, šteta nakon požara u kragujevačkoj Gimnaziji je oko 20 miliona dinara, rekao je danas ministar prosvete Mladen Šarčević, nakon obilaska Gimnazije.
On je precizirao da je za graĐevinske radove neophodno oko 14 miliona dinara, a da je ostatak za opremu. "Ovo je jedna od najboljih škola u Srbiji, Kragujevac će sa Suboticom za godinu i po dana biti u programu Međunarodne... »

Šarčević: Šteta u kragujevačkoj Gimnaziji oko 20 miliona dinara, pomoć za obnovu nude i građani

BK TV pre 13 dana
Prema prvim procenama, šteta nakon požara u kragujevačkoj Gimnaziji je oko 20 miliona dinara, rekao je danas ministar prosvete Mladen Šarčević, nakon obilaska Gimnazije. On je precizirao da je za građevinske radove neophodno oko 14 miliona dinara, a da je ostatak za opremu. "Ovo je jedna od... »

Linta: Lektira u Hrvatskoj promoviše laži i šovinizam

Blic pre 14 dana
Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas kao očekivanu odluku hrvatskog Ministarstva nauke, prosvete i sporta povodom knjiga koje je odobrilo za osnovnu školu a u kojoj se, kako kaže, promovišu šovinizam i laži o hrvatskom narodu kao žrtvi.
"Jasno je da hrvatska vlast nije spremna da se suoči za zločinačkom stranom svoje istorije već i dalje zagovara lažne i besmislene teze o srpskoj agresiji i Srbima kao remetilačkom faktoru i zločinačkoj strani i Hrvatima kao... »

Sanacija u toku: Oskrnavljen hram znanja, spomenik kulture, a Šarčević dolazi tek "OVIH DANA" (FOTO)

InfoKG pre 14 dana
Vandalskim činom oskrnavljena je najstarija srpska gimnazija južno od Save i Dunava, koja je pod zaštitom države kao spomenik kulture. Sanacija štete je u toku, a najavljeno je da će mesto požara ministar prosvete Mladen Šarčević da obiđe "ovih dana". Zašto još juče nije bio na licu mesta, te da li... »

Ministarstvo prosvete raspisalo poziv za učešće u sredstvima

N1 Info pre 14 dana
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja raspisalo je poziv za učešće u sredstvima ministarstva u 2018. godini.
Između ostalog, Ministarstvo će u ovoj godini sufinansirati održavanje naučnih skupova u Srbiji, kolektivne članarine u međunarodnim organizacijama, izdavanje naučnih časopisa, mlade istraživače i njihovo učešće na olimpijadama... »

©2018 Netmark d.o.o.