Prosveta - vesti

Počelo međunarodno PISA testiranje

RTV pre 8 dana
RTV: Počelo međunarodno PISA testiranje
BEOGRAD - Međunarodno PISA testiranje za sve petnaestogodišnjake u Srbiji počelo je danas u srednjim školama i trajaće do početka juna.
Ministar prosvete Mladen Šarčević posetio je Farmaceutsko-fizioterapeutsku školu u Beogradu i rekao da u PISA testiranju učestvuju 222 srednje škole i oko 8.000 učenika i da se testiranje radi elektronski. On je naglasio da je za... »

Pogodnosti za đake: Škole u Srbiji mogu da imaju učeničku zadrugu

Kurir pre 8 dana
BEOGRAD - Škole u Srbiji mogu da osnivaju učeničke zadruge, koje će se baviti uslužnim delatnostima, proizvodnjom i prodajom predmeta, prikupljanjem sekundarnih sirovina, prodajom udžbenika, što je sve predviđeno reformskim zakonima koji su usvojeni krajem prošle godine. U međuvremenu, Ministarstvo... »

Novi Pravilnik: Svaka škola može da ima učeničku zadrugu

Srbija danas pre 8 dana
Predviđeno reformskim zakonima
Škole u Srbiji mogu da osnivaju učeničke zadruge, koje će se baviti uslužnim delatnostima, proizvodnjom i prodajom predmeta, prikupljanjem sekundarnih sirovina, prodajom udžbenika, što je sve predviđeno reformskim zakonima koji su usvojeni krajem prošle godine. U... »

Novi pravilnik za ekskurzije: U inostranstvo će moći samo ovi đaci

iKragujevac pre 8 dana
Samo će maturanti ubuduće moći da na ekskurzije idu u inostranstvo. Đaci trećeg razreda gimnazija i srednjih stručnih škola Grčku, Italiju, Češku, Mađarsku i druge popularne destinacije moraće da zamene prirodnim lepotama Srbije. Ove izmene donosi Novi pravilnik o organizaciji učeničkih putovanja, koji je izradilo Ministarstvo prosvete, a uskoro bi trebalo da bude i zvanično objavljen.
Novina ima i za osnovce - jednom tokom sedmog i osmog razreda moći će da otputuju na izlet ili ekskurziju u Republiku Srpsku. Preko Drine će moći i srednjoškolci. - Srbija i Republika Srpska imaju sporazum o specijalnim vezama,... »

Ne razumemo se sa Ministarstvom državne uprave

Danas pre 8 dana
Ministar prosvete Mladen Šarčević očekuje da će sa predstavnicima Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave postići dogovor o platnim razredima za zaposlene u obrazovanju.
– Ako počnemo loše ondaćeod 1. januara 2019. godine opet biti problema da prosveta u ovom zakonu nije shvaćena kako treba- rekao je Šarčević, komentarišući najavljeni protest Unije sindikata prosvenih radnika, koja je najavila... »

Izmene pravila o đačkim ekskurzijama: U inostranstvo mogu samo maturanti

Srbija danas pre 8 dana
Promene donosi Ministarstvo prosvete
Samo će maturanti ubuduće moći da na ekskurzije idu u inostranstvo. Đaci trećeg razreda gimnazija i srednjih stručnih škola Grčku, Italiju, Češku, Mađarsku i druge popularne destinacije moraće da zamene prirodnim lepotama Srbije. Ove izmene donosi Novi pravilnik o... »

''Novosti'' saznaju izmene pravila o đačkim ekskurzijama: U inostranstvo samo maturanti

Večernje novosti pre 8 dana
Ministarstvo prosvete pripremilo novi pravilnik o đačkim putovanjima. U sedmom i osmom razredu učenici mogu na ekskurziju i u RS
SAMO će maturanti ubuduće moći da na ekskurzije idu u inostranstvo. Đaci trećeg razreda gimnazija i srednjih stručnih škola Grčku, Italiju, Češku, Mađarsku i druge popularne destinacije moraće da zamene prirodnim lepotama Srbije.... »

Pomera se termin takmičenja iz srpskog jezika

Danas pre 8 dana
Okružno takmičenje iz srpskog jezika za učenike osnovne škole, koje je prvobitno bilo zakazano za 28. april, biće pomereno i održaće se 29. aprila, potvrđeno je Danasu u Ministarstvu prosvete.
Termin je pomeren zbog preklapanja tog sa republičkim takmičenjem iz fizike i okružnim iz geografije. Ova dva takmičenja održaće se kako je planirano 28. aprila, ali u različito vreme, pa će učenici koji su se plasirali na oba... »

Gulaš najbolje začinili gosti iz Segedina

Dnevnik pre 9 dana
KIKINDA: Dan škole proslavili su učenici i prosvetari Ekonomsko-trgovinske škole iz Kikinde, ugostivši u subotu srednjoškolske ekipe iz Hrvatske, Rumunije i Mađarske.
Uspostavljanje novih prijateljskih veza i druženje bilo je u prvom planu, a održano je i takmičenje u kuvanju goveđeg gulaša, jer se u ovim školama mladi spremaju za zanimanje kuvara. Pobednički gulaš začinili su učenici Srednje... »

Bitići: Srpske škole nisu integrisane u kosovski sistem

Danas pre 9 dana
Ministar prosvete, nauke i tehnologije, Šićiri Bitići je rekao da srpske škole nisu integrisane u kosovski sistem obrazovanja, piše RTK.
Bitići je to rekao u ogovoru na poslaničko pitanje Ismailja Kurtešija o udžbenicima iz kojih uče srpska deca na Kosovu, a u kojima su, kako kaže, Albanci predstavljeni na najgori mogući način. „Do sada, nažalost u svim školama u... »

Evro danas 118,23 dinara

Novi magazin  pre 1 sat  još 6 povezanih

VIDEO: Sudar školskog kombija i voza, poginulo 13 dece

Radio 021  pre 2 sata  još 7 povezanih

Kontramere: Ovako će Srbija uzvratiti Hrvatskoj?

Mondo  pre 3 sata  još 6 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.