Prosveta

Intervju: Ministar prosvete Mladen Šarčević: Sumnjivo je 50.000 diploma

Blic pre 9 dana
PISA testovi nisu biljka koju ste zalivali godinu dana, pa je ona za to vreme porasla. To je drvo koje treba da se zaliva 10 godina, pa da se tek onda beru plodovi. Zato bolje rezultate možemo da vidimo 2021. godine, a ozbiljan pomak 2024. godine. To u… »

Konferencija u Trstu: Sprečavanje radikalizacije mladih zavisi od celog društva

Danas pre 9 dana
Problemom nasilnog ekstremizma i radikalizacije mladih na Zapadnom Balkanu treba da se bave svi delovi društva, a rezultati zavise i od ukupne situacije i stanja ekonomije u regionu, rečeno je danas u Trstu na konferenciji o saradnji u prevenciji… »

Ministarstvo prosvete nije obavešteno o prodaji Megatrenda

N1 Info pre 9 dana
Ministarstvo prosvete još nije obavešteno o prodaji privatnog Univerziteta Megatrend, rečeno je FoNetu u pres službi tog ministarstva. Kako je navedeno, Ministarstvo prosvete jedine informacije o prodaji Megatrenda ima iz medija. U Ministarstvu… »

Zatvoren univerzitet, smenjen dekan: Šarčević: Ovo je sređivanje fakulteta, a ne lov na veštice

Blic pre 9 dana
Zatvaranje Evropskog univerziteta zbog neposedovanja akreditacije i smena dekana Akademije umetnosti "Alfa" univetrziteta jer nije ispunjavao uslove da bude na njenom čelu, samo su uvod u mere koje treba da uvedu red u visoko obrazovanje, kaže ministar… »

Jerkov: Šarčević dužan da pokrene proveru prodaje Megatrenda

Dnevnik pre 9 dana
BEOGRAD: Potpredsednica Demokratske stranke i narodni poslanik Aleksandra Jerkov izjavila je danas da je ministar prosvete Mladen Šarčević dužan da pokrene proveru prodaje Univerziteta "Megatrend", jer, kako je navela, nije u pitanju samo prodaja… »

Šarčević: Ja bih prodao neke fakultete i nastavio da radim

Dnevnik pre 9 dana
BEOGRAD: Vest da je Mića Jovanović, rektor i vlasnik "Megatrenda", samo sedam dana nakon informacije o prodaji svog univerziteta odustao od te transakcije komentarisao je ministar prosvete Mladen Šarčević. Kako prenosi "Politika", ministar je tu… »

Šarčević: Na PISA testu gimnazijalci "izvukli"

Dnevnik pre 9 dana
BEOGRAD: Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević ponovio je danas da su srpski đaci zapravo zadržali isto mesto ili postigli malo bolji rezultat na ovogodišnjem PISA testu u odnosu na prethodno testiranje iz 2012. i naveo da… »

Rama naložio ministarkama: Vratite ljude koji su se sklonili na Kosovo

B92 pre 9 dana
Tirana -- Premijer Albanije Edi Rama pozvao sunarodnike koji su, zbog posledica katastrofalnog zemjotresa, otišli na Kosovo, da se vrate. Rama je jutros, nakon vanrednog sastanka sa Savetom ministara u Tirani, naložio ministarkama prosvete i zdravlja i… »

Ministar nije mogao da se suzdrži pred novinarima kad je čuo da je Mića odustao od prodaje Megatrenda

Alo pre 10 dana
Šarčević ga savetuje. Vest da je prof. dr Mića Jovanović, rektor i vlasnik „Megatrenda”, samo sedam dana nakon informacije o prodaji tog privatnog univerziteta juče odustao od nje, Mladen Šarčević, ministar prosvete, čuo je od novinara. Kako… »

Šarčević: Ja bih na njegovom mestu prodao dva, tri fakulteta, sačuvao glavnicu univerziteta i nastavio da radim dalje

Politika pre 10 dana
Vest da je prof. dr Mića Jovanović, rektor i vlasnik „Megatrenda”, samo sedam dana nakon informacije o prodaji tog privatnog univerziteta juče odustao od nje, Mladen Šarčević, ministar prosvete, čuo je od novinara „Politike”, a spontani… »

Vesti dana »

Partija sezone Nikole Jokića VIDEO

B92 pre 1 satjoš 9 povezanih

Poginulo 14 hodočasnika u Nepalu

Dnevnik pre 1 satjoš 4 povezane

Danas pretežno sunčano i toplije

Blic pre 8 satijoš 6 povezanih

Đurić: Pacolijev cinizam vređa žrtve

Danas pre 13 satijoš 2 povezane