Prosveta

Danas je Pokrov Presvete Bogorodice

RTS pre 9 dana
Pravoslavni vernici danas slave Pokrov Presvete Bogorodice. U našem narodu ovaj praznik naročito slave žene, poste i veruju da će lakše da rađaju i podižu decu. Na današnji dan 911. godine, za vreme cara Lava Mudrog, Sveta Deva Marija tokom… »

Devojčica izbačena iz škole zbog vršnjačkog nasilja

IndeksOnline pre 8 dana
BEOGRAD – Nastavničko veće Srednje tehničke škole u Barajevu jednoglasno je odlučilo da isključi iz škole O.M. zbog vršnjačkog nasilja. Direktor škole Bratoljub Stanisavljević rekao je Tanjugu da na odluku nastavničkog veća roditelji imaju… »

Jedan dan u godini je posebno važan! Tada morate da uradite važnu stvar i Ona će vam doneti blagodet!

Alo pre 8 dana
Izgovorite molitvu i prekrstite se. * Crkva je oduvek proslavljala Presvetu Bogorodicu kao pokroviteljicu i zaštitnicu hrišćana * Ona je svojim molitvama umilostivljava Boga prema grešnima * Poznata je po pomoći pojedincima i narodima u ratu i miru… »

Veroljub Stevanović najavio početak kampanje za lokalne izbore

Novi magazin pre 8 dana
Bivši gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović najavio je početak predizborne kampanje "Svi na ovu stranu" i uputio poziv svima kojima je "dosta ovog ludila" u Kragujevcu. "Da kao odgovorne osobe probamo i da uspemo, a tvrdim da možemo, da grad… »

Drugi čovek hrvatske vlade ne isključuje prevremene izbore: Vlada je spremna na sve izazove, pa i na taj

Kurir pre 8 dana
Potpredsednik hrvatske vlade, Davor Božinović, poručio je danas, povodom zahteva za povećanje plata prosvetnim radnicima, da su vlada i HDZ, kao vodeća stranka vladajuće većine, spremni na sve političke izazove, pa i na mogućnost prevremenih… »

Nasilnica koja je tukla devojčicu u Barajevu izbačena iz škole

Luftika pre 8 dana
Snimak vršnjačkog nasilje iz srednje škole u Barajevu nedavno je šokirao javnost. Na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama, a potom i u medijima, dve devojčice tukle su svoju vršnjakinju. Jedna od njih, M.O., sada je izbačena iz škole… »

Barajevo: Izbačena iz škole zbog vršnjačkog nasilja

Studio B pre 8 dana
Nastavničko veće Srednje tehničke škole u Barajevu jednoglasno je odlučilo da isključi iz škole O.M. zbog vršnjačkog nasilja. Direktor škole Bratoljub Stanisavljević rekao je Tanjugu da na odluku nastavničkog veća roditelji imaju pravo žabe… »

Prosvetni radnici u Hrvatskoj i danas nastavili štrajk

Danas pre 8 dana
Štrajk zaposlenih u hrvatskim osnovnim i srednjim školama nastavljen je i danas i to u pet hrvatskih županija, a predstavnici sindikata izrazili su zadovoljstvo odzivom prosvetara. Prema podacima sindikata, štrajku se odazvalo oko 75 odsto zaposlenih… »

Treba li vrtić da bude obavezan za decu stariju od tri godine? ANKETA

B92 pre 8 dana
Nova inicijativa ministarstva prosvete - vrtić obavezan od treće godine. Četiri sata će biti besplatna ali ako žele da im deca borave osam sati, roditelji će morati da plate. Postoje li: prostor, vaspitači i novac za obavezno predškolsko… »

Ministarstvo prosvete: Postupak za izbor direktora Treće beogradske gimnazije u toku

Danas pre 8 dana
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja već je reagovalo i ubrzalo postupak raspisivanja konkursa za izbor direktora Treće beogradske gimnazije, saopštilo je to ministartsvo. Na sednici Školskog odbora održanoj u sredu, 9 oktobra 2019… »

Vesti dana »

Tusk će preporučiti EU-u da prihvati odgodu Brexita

Al Jazeera pre 43 minutajoš 11 povezanih

Milojević: Visok poraz, ali glave gore...

Dnevnik pre 1 satjoš 11 povezanih

Lavrov: Turska ofanziva u Siriji bliži se kraju

Dnevnik pre 48 minutajoš 7 povezanih