Prosveta

Dvorište Specijalne škole "Bubanj" izabrano za izgradnju vrtića na Paliluli

Južne vesti pre 10 dana
Iako je prvobitna lokacija za izgradnju vrtića u niškoj Opštini Palilula bilo dvorište OŠ "Kralj Petar Prvi", roditelji i škola su se pobunili i izabrana je nova - ponovo dvorište škole, ali Specijalne sa domom učenika "Bubanj". Rokovi još nisu… »

Istekla licenca za softver koji otkriva plagijate na Univerzitetu u Novom Sadu, komisijama preostali Gugl i drugi programi

Radio 021 pre 10 dana
Provera plagijata putem softvera iThenticate već dva meseca nije moguća na Univerzitetu u Novom Sadu zato što je istekla licenca, saznaje 021. To znači da su komisije čiji su naučnici i autori doktorata i drugih radova koji se brane na Univerzitetu… »

Velike promene u obrazovnom sistemu Srbije! Evo šta se dešava sa srednjim školama!

Srbija danas pre 10 dana
Srednja škola u Srbiji biće obavezna, predviđeno je Nacrtom strategije obrazovanja 2030, kaže ministar prosvete Mladen Šarčević. On je objasnio da je za uvođenje obavezne srednje škole potrebna izmena Ustava, koja će zapravo, kako kaže, samo… »

Ministarstvo prosvete potvrdilo: „Ostale bez posla zbog kršenja Zakona“

Užice oglasna tabla pre 10 dana
Direktor „Prve osnovne škole“ iz Užica Daniel Radević demantovao je navode dve bivše zaposlene u „Prvoj osnovnoj školi“ u Užicu iz Isturenog odeljenja Stapari, učiteljice Vesne Kovačević i profesora srpskog jezika Biljane Crnić da su… »

„Iskustvo rada iz prve ruke je u obrazovanju neprocenjivo“

Danas pre 11 dana
Jovana Uzelac, direktorka ljudskih resursa za jugoistočno evropsko tržište kompanije Nestlé Dualno obrazovanje, kao model stručnog obrazovanja u kojem učenik istovremeno uči u školi i na radnom mestu, opisuje se kao „učenje u realnom radnom… »

Smenjena zbog lažne diplome: Otkaz direktorki škole u Budvi

Večernje novosti pre 11 dana
Ministar Damir Šehović razrešio direktorku Druge osnovne škole Zoricu Stanković. MINISTAR prosvete dr Damir Šehović razrešio je direktorku Druge osnovne škole iz Budve Zoricu Stanković, saopšteno je iz Ministaarstva prosvete. Nedavno se u… »

Šarčević: Diplome iz Srbije se ne dovode u pitanje

RTV pre 12 dana
BEOGRAD - Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da se validnost fakultetskih diploma stečenih u Srbiji ne dovodi u pitanje i da to ne zavisi od članstva Srbije u Evropskoj asocijaciji za obezbeđenje kvaliteta u visokom obrazovanju (ENQA). Navodi… »

Vremeplov: Rođen Veljko Petrović

RTV pre 12 dana
NOVI SAD - Na današnji dan 1884. godine rođen je srpski pisac Veljko Petrović, član Srpske akademije nauka i umetnosti. Najčešći motiv njegove književnosti je srpska Vojvodina sa njenim specifičnim ambijentom i ljudskim karakterima. Studije Prava… »

Velike promene u školstvu: Nastava u jednoj smeni, a posle časova besplatni programi

Srbija danas pre 11 dana
Pojedine srednje škole od septembra će se uključiti u pilot-projekat koji učenicima posle nastave omogućuje dodatne aktivnosti. Mnogi srednjoškolci će od 1. septembra, s početkom nove školske godine, nastavu pohađati samo u jednoj smeni, nakon… »

Jednosmenska nastava i u srednjim školama: Produženi boravak i za srednjoškolce, besplatni časovi stranih jezika

Kurir pre 11 dana
Otkrivamo: Pojedine srednje škole od septembra će se uključiti u pilot-projekat koji učenicima posle nastave omogućuje dodatne aktivnosti, kaže ministar Šarčević. Mnogi srednjoškolci će od 1. septembra, s početkom nove školske godine, nastavu… »

Vesti dana »