Prosveta

Neviđeno nasilje u osnovnoj školi u Zemunu: Potukla se dva dvanaestogodišnjaka, jedan sa teškim povredama završio u…

Kurir pre 13 dana
Jedan 12-godišnji učenik osnovne škole "Rade Končar" u Zemunu zadobio je danas teške telesne povrede u tuči s vršnjakom, javljaju beogradski mediji. Novi slučaj vršnjačkog nasilja dogodio se tokom prepodneva za vreme odmora, kada je došlo do… »

Vremeplov: Rođen Stojan Novaković

RTV pre 14 dana
NOVI SAD - Na današnji dan 1842. godine rođen je srpski političar, diplomata, filolog i istoričar Stojan Novaković, član Srpske kraljevske akademije, osnivač i lider Napredne stranke. Bio je bibliotekar Narodne biblioteke u Beogradu, profesor… »

Škola za dizajn tekstila i kože – Najopremljenija škola modne konfekcije u Srbiji

IndeksOnline pre 13 dana
NOVI PAZAR – Škola za dizajn tekstila i kože bila je sve do 1993. godine u sastavu obrazovnog centra “Zenun Hasković”. Odlukom vlade Republike Srbije 1993. godine škola menja naziv u “Kožarsko-tekstilna škola”, a po odobrenju Ministarstva… »

Čačanski prosvetari sledeće sedmice u štrajku upozorenja, sat vremena bez nastave

Morava info pre 13 dana
ČAČAK – Članovi Unije sindikata prosvetnih radnike Srbije (USPRS) narednog petka održaće štrajk upozorenja, kada nastava neće biti održana od 12 do 13 sati. U sindikatu traže hitno preduzimanje mera protiv nasilja u školama, uključujući i… »

Obnovljeno 135 osnovnih i srednjih škola

RTV pre 13 dana
BEOGRAD - U poslednje dve i po godine preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima potpuno je rekonstruisano 135 osnovnih i srednjih škola u Srbiji, kaže direktor te Kancelarije Marko Blagojević. On je naglasio da tu nisu uračunati objekti čiju… »

Blagojević:Potpuno obnovljeno 135 osnovnih i srednjih škola

Studio B pre 13 dana
U poslednje dve i po godine preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima potpuno je rekonstruisano 135 osnovnih i srednjih škola u Srbiji, kaže direktor te Kancelarije Marko Blagojević. On je naglasio da tu nisu uračunati objekti čiju… »

Grad Novi Sad spreman da finansira udžbenike koji nedostaju osnovcima

Radio 021 pre 14 dana
Grad Novi Sad je spreman da po hitnom postupku sprovede kupovinu kompleta udžbenika koji još uvek nisu isporučeni đacima novosadskih škola koji su ostvarili pravo na besplatne udžbenike Ministarstva prosvete, poručio je gradonačelnik Novog Sada… »

Plenkovićeva čudna sednica Čestitao ministrima što su došli: To je dobro, to je neobično, čestitam! (video)

Kurir pre 14 dana
Današnjoj sednici hrvatske vlade prisustvuju svi ministri, a premijer Andrej Plenković im je na samom početku čestitao na tome, ne spominjući pritom povećanje plata zaposlenima u osnovnim i srednjim školama, koji štrajkuju 16 dana. "Svi ministri… »

Donacija kompanije Carlsberg Srbija Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu

Nedeljnik pre 14 dana
U cilju unapređenja nastave i naučnoistraživačkog rada Tehološkog fakulteta u Novom Sadu, kompanija Carlsberg Srbija donirala je mini pivaru koja će od sada studentima ovog prestižnog fakulteta omogućiti bolji uvid u celokupan postupak proizvodnje… »

Nastavnici traže strože kazne za đake nasilnike

Politika pre 15 dana
Od početka septembra Ministarstvu prosvete prijavljeno 280 kritičnih situacija zbog incidenata i nasilja. – Angažovana 74 savetnika za zaštitu od nasilja čiji se rad i učinak teško mogu prepoznati. Bezbedno i podsticajno okruženje za decu, kakvo… »

Vesti dana »

Kraj: Mitrović i Radonjić "slomili" uporni Luksemburg

Večernje novosti pre 20 minutajoš 4 povezane

Đoković predao krunu Nadalu

Danas pre 1 satjoš 4 povezane

Vremeplov: Rođen Karađorđe

RTV pre 48 minutajoš 1 povezana

Grenel: Nema "mini Šengena" bez Kosova

RTS pre 30 minutajoš 2 povezane