Rumunija

Crkva neće menjati obred krštenja nakon smrti bebe

Radio 021 pre 2 dana
Rumunska pravoslavna crkva nastaviće da potapa novorođenčad u vodu tokom ceremonije krštenja, saopšteno je, čime su odbačeni pozivi da se izmeni obred nakon što je beba od šest nedelja preminula početkom meseca tokom vršenja službe. Beba je… »

Srbija šesta u svetu po broju vakcinacija na milion stanovnika

Dnevnik pre 2 dana
BEOGRAD: Prema poslednjim podacima Vlade Srbije, u zemlji je do sada primenjeno 1.436.498 doza vakina protiv korona virusa, a 511.999 ljudi je dobilo i drugu dozu. Kada je reč o broju vakcinacija na million stanovnika, Srbija je na šestom mestu u svetu… »

Bugarska vojska odustaje: Generalštab rekao ne komandi NATO-a, pojavio se nepremostivi problem

Srbija danas pre 2 dana
Snage NATO-a su već na Crnom moru. Bugarska neće učestvovati u vojnim vežbama NATO-a "Posejdon 21" na Crnom moru zbog bolesti članova posade od kovida, saopštio je načelnik Generalštaba ratne mornarice Rumunije Mihaj Panait. - Bugarski partneri… »

Bugarska odustala od učešća u vežbama NATO-a na Crnom moru

Sputnik pre 2 dana
Bugarska neće učestvovati u vojnim vežbama NATO-a „Posejdon 21“ na Crnom moru zbog bolesti članova posade od kovida, saopštio je načelnik Generalštaba ratne mornarice Rumunije Mihaj Panait. „Bugarski partneri ovog puta imaju problem sa… »

Rumunija poslala prvu dozu vakcina AstraZeneke u Moldaviju

Blic pre 3 dana
Rumunija je danas poslala prvu donaciju vakcina protiv kovida-19 AstraZeneke susednoj Moldaviji radi zaštite lekara koji rade sa zaraženima, rekao je premijer Florin Kicu. "Rumunija ispunjava obećanja...Danas isporučujemo prve doze, 21.600 vakcina… »

Harmonikom i pank svira

Vesti online pre 3 dana
Kada se pomene harmonika, prva asocijacija je uglavnom narodna muzika, ali talentovani Nišlija Đorđe Davidović (26) na ovom instrumentu svira i klasiku, džez, latino muziku pa čak i pank-rok. Sa poznatom gurpom Die Toten Hosen, koja je u Nemačkoj… »

Harmonikom i pank svira

Vesti online pre 3 dana
Kada se pomene harmonika, prva asocijacija je uglavnom narodna muzika, ali talentovani Nišlija Đorđe Davidović (26) na ovom instrumentu svira i klasiku, džez, latino muziku pa čak i pank-rok. Sa poznatom gurpom Die Toten Hosen, koja je u Nemačkoj… »

Rumunija poslala prvi kontigent AstraZeneke Moldaviji

Nova pre 3 dana
Rumunija je danas poslala prvi kontigent vakcina AstraZeneka susednoj Moldaviji, radi zaštite lekara koji rade sa zaraženima, rekao je premijer Florin Kicu. Moldavija i Ukrajina, dve susedne zemlje, koje su jedne od najsiromašnijih u Evropi, zaostale… »

Evropska solidarnost: Rumunija poslala prvu dozu vakcina susednoj Moldaviji

Srbija danas pre 3 dana
Rumunija je danas poslala prvu donaciju vakcina protiv kovida-19 AstraZeneke susednoj Moldaviji radi zaštite lekara koji rade sa zaraženima, rekao je premijer Florin Kicu. - Rumunija ispunjava obećanja...Danas isporučujemo prve doze, 21.600 vakcina… »

Stiglo veliko naoružanje: NATO demonstrira silu u Crnom moru, brodovi i avijacija spremni!

Pravda pre 3 dana
Međunarodne vojne vežbe NATO-a "Posejdon 21" počele su u crnomorskoj luci Konstanca, saopštila je pres-služba Generalštaba Ratne mornarice Rumunije. - Komanda flote Konstance realizuje planirane vojne vežbe na moru, kopnu i u vazduhu koje… »

Vesti dana »