Siniša Mali - vesti

Nabavka novih aviona Er Srbije nije obustavljena, već odložena

BizLife pre 11 dana
Foto: Promo Država već dve godine ne subvencioniše Er Srbiju, ali prema ugovoru isplaćuje dugove nastale do 2013. godine, kaže ministar finansija Siniša Mali i dodaje da nabavka novih aviona za nije obustavljena već odložena za period 2022-2025 godine Mali je rekao da Vlada Srbije ispunjava... »

Državi ne trebaju dve banke, tender za prodaju Komercijalne krajem maja

B92 pre 11 dana
B92: Državi ne trebaju dve banke, tender za prodaju Komercijalne krajem maja
Beograd -- Ministar finansija Siniša Mali najavio je da bi, ako sve bude u redu, tender za privatizaciju Komercijalne banke mogao da bude raspisan krajem maja.
Mali je rekao da se očekuje studija privatizacionog savetnika firme Lazard, pa će se onda razgovarati sa ostalim investitorima u banci o njenoj prodaji. Na novinarsko pitanje da li će morati da se isplati udeo EBRD-a i stranih... »

Potpisana tri sporazuma o saradnji između Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata!

Alo pre 11 dana
Alo: Potpisana tri sporazuma o saradnji između Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata!
Potpisivanjem tri međudržavna dokumenta, danas je u Palati Srbija završeno prvo zasedanje Mešovitog komiteta za saradnju vlada Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).
Dokument o sednici i konstituisanju Mešovitog komiteta potpisali su kopredsednici, , sultan Ahmed Al Džaber. Ministar finansija Siniša Mali je istakao da su Ujedinjeni Arapski Emirati izuzetno važan politički i ekonomski partner... »

Siniša Mali o Komercijalnoj banci: Voleo bih da izbegnemo isplatu EBRD-ju, ali nisam siguran da rešenje postoji

Insajder pre 11 dana
Vlada Srbije započela je ove godine proces prodaje Komercijalne banke, jedine velike banke na tržištu sa većinskim državnim vlasništvom. Prema analizi Insajdera, pored toga što će Srbija ovom privatizacijom ostati bez kontrole u važnoj finansijskoj instituciji postoji mogućnost da država ostane i bez najvećeg dela zarade od prodaje banke zbog davno potpisanih štetnih sporazuma sa EBRD-jem i drugim stranim akcionarima u Komercijalnoj po kojima država njima treba da isplati više od 250 miliona evra. Na
“Dobro pitanje ste postavili, drago mi je što ste ga postavili. Ja bih voleo da postoji način na koji bi mogli to da izbegnemo. Nisam siguran da postoji zato što je ugovor veoma jasan i veoma u korist međunarodnih institucija s... »

Mali o arapskim investicijama: Vize ključna odluka, 600x više ulaganja

BizLife pre 11 dana
Foto: Beta Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je vrednost arapskih investicija u Srbiju u poslednjih nekoliko godina povećana za 600 puta, a da su za to zaslužni predsednik Srbije Aleksandar Vučić i princ Abu Dabija Muhamed Nin Zajed Al Nahjan. Mali je to rekao na sednici prvog Mešovitog... »

Zasedaju ekspertski timovi Srbije i Emirata, cilj jača bilateralna saradnja

B92 pre 12 dana
B92: Zasedaju ekspertski timovi Srbije i Emirata, cilj jača bilateralna saradnja
Beograd -- Prvi Mešoviti komitet za saradnju između Vlada Republike Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata počeo je danas zasedanjem ekspertskih timova u Palati Srbija.
Danas, prvog dana Mešovitog komiteta biće održani ekspertski sastanci, dok će sutra biti održana plenarna sednica Mešovitog komiteta kojom će predsedavati ministar finansija u Vladi Srbije Siniša Mali i državni ministar UAE,... »

Počeo Prvi Mešoviti komitet za saradnju između Vlada Srbije i UAE

Alo pre 12 dana
Alo: Počeo Prvi Mešoviti komitet za saradnju između Vlada Srbije i UAE
Prvi Mešoviti komitet za saradnju između Vlada Republike Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata počeo je danas zasedanjem ekspertskih timova u Palati "Srbija".
Danas, prvog dana Mešovitog komiteta biće održani ekspertski sastanci, dok će sutra biti održana plenarna sednica Mešovitog komiteta kojom će predsedavati ministar finansija u Vladi Srbije Siniša Mali i državni ministar UAE,... »

Prva sednica Mešovitog komiteta za saradnju između Vlade Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata

Alo pre 13 dana
Alo: Prva sednica Mešovitog komiteta za saradnju između Vlade Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata
Sednica će trajati dva dana u Beogradu
Prva sednica Mešovitog komiteta za saradnju između biće održana u ponedeljak i utorak u Beogradu u palati Srbija. Srpsku delegaciju predvodiće ministar finansija Siniša Mali, a na kraju sednice svečano će biti potpisani sporazumi o saradnji. 10:00 Pozdravni govori i... »

Prvo zasedanje Vlada Srbije i UAE

BizLife pre 13 dana
Foto: Beta/AP Ministar finansija Siniša Mali najavio je prvo zasedanje Mešovitog komiteta Vlada Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) koje će biti održano 8. i 9. aprila u Beogradu. „Ujedinjeni Arapski Emirati su izuzetno važan politički i ekonomski partner Srbije. Neto priliv u 2018. godini... »

Mali: Skok investicija iz Emirata, sa 300.000 na 180 mil. €

B92 pre 14 dana
B92: Mali: Skok investicija iz Emirata, sa 300.000 na 180 mil. €
Beograd -- Prvo zasedanje Mešovitog komiteta za saradnju vlada Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) biće održano 8. i 9. aprila u Beogradu.
Najavio je ministar finansija Srbije Siniša Mali. Emirati u Srbiju 2018. investirali čak 180 mil. €, a 2010. samo 300.000 € "Ujedinjeni Arapski Emirati su izuzetno važan politički i ekonomski partner Republike Srbije, a u toku... »

©2019 Netmark d.o.o.