Sirija

Da li će Turska koristiti S-400 i protiv ruskih letelica u Siriji?

Vesti online pre 8 dana
Ankara je najavila dodatne provere svog kontroverznog raketnog sistema odbrane S-400, koji je kupila od Rusije. Mogu li vredne informacije da stignu do Rusije? Sirija i Libija – tačke mogućeg sukoba sa Rusijom. Prošle godine je Turska kupila ruski… »

Nova američka taktika u Siriji: TV kamere se same pojavljuju, Asadova služba ih prati (video)

Pravda pre 8 dana
Ruska vojska nastavlja svoju misiju na istoku Sirije. Pentagon ponovo menja strategiju obračuna sa Moskvom u Siriji. Tokom redovne patrole Vojne policije Oružanih snaga RF u Haseku, Amerikanci su pokrenuli provokaciju. Kurdski aktivisti koje su… »

Turska optužuje Bruxelles za 'dvostruke standarde'

Slobodna Evropa pre 7 dana
Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu odbacio je pozive EU da povuče svoje snage sa sjeveroistoka Sirije i optužuje Bruxelles za dvostruke standarde te pokušava održati lekcije Ankari o ljudskim pravima i međunarodnom pravu. Na… »

Ruski centar u Siriji: Teroristi pripremaju provokaciju uz upotrebu otrova

Sputnik pre 7 dana
Zamenik rukovodioca ruskog Centra za mirenje zaraćenih strana u Siriji kontraadmiral Aleksandar Grinkevič saopštio je da u južnom delu zone deeskalacije u Idlibu teroristi pripremaju provokaciju uz primenu otrovnih supstanci. „Ruski Centar za… »

Ratovi van očiju javnosti: žrtve na koje niko ne obraća pažnju

Pravda pre 7 dana
U svetu se danas ratuje skoro na svim kontinentima. Prema podacima Stokholmskog instituta za mirovna istraživanja, trenutno je aktivno više od 30 oružanih sukoba: dva u Americi, sedam u Aziji i Okeaniji, jedan u Evropi, sedam na Bliskom istoku i… »

Svađa ministra Turske s gošćom iz Švedske pred novinarima u Ankari

Politika pre 7 dana
Švedska ministarka inostranih poslova u utorak je zamerila Turskoj da ograničava slobodu govora, pošto je njen turski kolega napao politiku Stokholma tokom zajedničke konferencije za novinare koja se pretvorila u svađu. Turski ministar Mevlut… »

Ministri Turske i Švedske posvađali se pred novinarima

Nova pre 7 dana
Turski ministar Mevlut Čavušoglu je švedskoj ministarki An Linde zamerio što poziva Tursku da povuče trupe iz Sirije, i optužio Švedsku da podržava kurdske ekstremiste, kao i da ćuti zbog navodnog grčkog maltretiranja migranata što Grčka… »

Čavušoglu napao Švedsku šeficu diplomatije: Na konferenciji za novinare nastao haos

Srbija danas pre 7 dana
Švedska ministarka inostranih poslova, An Linde, zamerila je Turskoj da ograničava slobodu govora, pošto je njen turski kolega napao politiku Stokholma tokom zajedničke konferencije za novinare koja se pretvorila u svađu. Turski ministar Mevlut… »

Ministri spoljnih poslova se svađali uživo pred kamerama: Na konferenciji "pljuštale" optužbe i jedne i druge strane!

Mondo pre 7 dana
Svađa ministra Turske s gošćom iz Švedske pred novinarima u Ankari. Svađa ministra Turske s gošćom iz Švedske pred novinarima u Ankari Švedska ministarka inostranih poslova An Linde u utorak je zamerila Turskoj da ograničava slobodu govora… »

Kadirov: Grupa terorista likvidirana, ti đavoli su došli iz Sirije nakon što su dobili nalog od zapadnih sponzora (video)

Kurir pre 7 dana
"Četvorica terorista koji su ubijeni jutros u specijalnoj operaciji u Groznom, došli su u Čeceniju iz Sirije da izvrše terorističke napade", napisao je lider Čečenske Republike Ramzan Kadirov na svom kanalu na Telegramu. "U poslednje vreme ti… »

Vesti dana »