Sirija - vesti

U redovima Islamske države ima i Crnogoraca: Po povratku u zemlju, sve ih čeka ista sudbina (video)

Telegraf pre 10 dana
U prethodnih šest godina, šestoro crnogorskih građana poginulo je na ratištu u Siriji, a još devetoro, uključujući i dvoje dece, nalazi se na područjima gde se kriju pripadnici razbijene Islamske države
Proteklih godina su se 23 državljana Crne Gore pridružila Islamskoj državi i dok su povratnici pod nadzorom bezbednosnih službi ostali će, ako se vrate, morati na sud. Dojče Vele u tekstu pod naslovom "Džihadisti u Crnoj Gori i... »

Saobraćajna nesreća na putu Cetinje-Budva: Poginuo muškarac

Srbija danas pre 10 dana
Tridesetdevetogodišnji muškarac poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila danas na magistralnom putu Cetinje-Budva, saopštila je crnogorska policija.
Poginuo je muškarac L.M, a nesreća se dogodila u 16.35 časova u mestu Zabrđe. Malobrojni, ali jako opasni CRNOGORSKI ISLAMISTI: Povratnici iz Sirije su TEMPIRANA BOMBA, a evo šta može biti OKIDAČ! (VIDEO) Malobrojni, ali jako... »

Dojče Vele: Crnogorski islamisti malobrojni, ali opasni! Povratnici iz Sirije su tempirana bomba, evo šta može biti okidač (video)

Pravda pre 10 dana
Proteklih godina su se 23 državljana Crne Gore pridružila Islamskoj državi i dok su povratnici pod nadzorom bezbednosnih službi ostali će, ako se vrate, morati na sud.
Dojče Vele danas u tekstu pod naslovom "Džihadisti u Crnoj Gori i dalje na radaru" navodi da je poraz Islamske države u Siriji otvorio je mnoga pitanja i analizira šta su uzroci radikalizacije u najmanjoj balkanskoj državi i koje... »

Miroslav Lazanski novi ambasador Srbije u Rusiji

SEEbiz pre 10 dana
BEOGRAD - Novi ambasador Srbije u Rusiji biće poslanik u klubu SNS u srpskom parlamentu i vojni komentator Miroslav Lazanski, objavile su "Novosti".
Predlog o imenovanju Lazanskog za šefa našeg diplomatsko-konzularnog predstavništva u Moskvi usvojen je na prošlonedeljnoj sednici Vlade Srbije, navodi list u izdanju od četvrtka. On će na tom mestu naslediti Slavenka Terzića,... »

Rusija, Iran i Turska pozvali na očuvanje teritorijalnog integriteta Sirije

Novi magazin pre 11 dana
Poslanici parlamenata Rusije, Irana i Turske pozvali su danas na očuvanje teritorijalnog integriteta Sirije pošto su komentari Izraela i SAD obnovili dugogodišnje teritorijalne sporove.
Članovi odbora tri parlamenta za spoljne poslove održali su danas u Moskvi posebnu sednicu o Siriji, a član iranske delegacije Hešmatolah Falahatpiše rekao je da je ta diskusija "bila dobar početak", prenela je agencija RIA... »

Džihadisti povratnici u Crnoj Gori pod nadzorom službi

IndeksOnline pre 11 dana
PODGORICA – Proteklih godina su se 23 državljana Crne Gore pridružila Islamskoj državi i dok su povratnici pod nadzorom bezbednosnih službi ostali će, ako se vrate, morati na sud.
Dojče Vele (DW) danas u tekstu pod naslovom “Džihadisti u Crnoj Gori i dalje na radaru” navodi da je poraz Islamske države u Siriji otvorio je mnoga pitanja i analizira šta su uzroci radikalizacije u najmanjoj balkanskoj državi i... »

Irak traži 10 milijardi dolara da bi primio zarobljene džihadiste

RTS pre 11 dana
RTS: Irak traži 10 milijardi dolara da bi primio zarobljene džihadiste
Bagdad i Vašington pregovaraju o prebacivanju hiljada osumnjičenih boraca Islamske države i njihovih porodica iz Sirije u Irak, za šta zvaničnici te zemlje traže nadoknadu od više milijardi dolara.
Razgovor o pitanju hiljada članova Islamske države, dece i žena da se izmeste iz pretrpanih pritvorskih centara na severoistoku Sirije inicirali su američki zvaničnici, piše britanski Gardijan. "Bagdad je unapred tražio nadoknadu... »

Crnogorski islamisti malobrojni ali opasni: Povratnici iz Sirije su tempirana bomba, evo šta može biti okidač (video)

Kurir pre 11 dana
Proteklih godina su se 23 državljana Crne Gore pridružila Islamskoj državi i dok su povratnici pod nadzorom bezbednosnih službi ostali će, ako se vrate, morati na sud.
Dojče Vele (DW) danas u tekstu pod naslovom "Džihadisti u Crnoj Gori i dalje na radaru" navodi da je poraz Islamske države u Siriji otvorio je mnoga pitanja i analizira šta su uzroci radikalizacije u najmanjoj balkanskoj državi i... »

"Bili su spremni da mi odseku glavu"

B92 pre 11 dana
B92: "Bili su spremni da mi odseku glavu"
Otišla je u Siriju u nameri da tamo snimi svoj prvi dokumentarni film. O tome se dogovorila sa školskom drugaricom koja je postala džihadistkinja.
Oteta je i bila zarobljena 351 dan. Otišla je trudna, tamo se i porodila. Loše stvari se uvek događaju drugima, a ne tebi samom. Otprilike tako je razmišljala Janina Findajzen kada je odlučila da otputuje u Siriju. Razlog:... »

Sirija: U napadu u Rakki poginulo devet osoba

Sandžak press pre 11 dana
U napadu izvedenom u centru sirijske Rakke, koja je pod okupacijom terorističke organizacije YPG/PKK-a, poginulo je devet osoba, javlja Anadolu Agency (AA). Lokalni izvori navode kako je u ulici Nur aktivirana eksplozivna naprava postavljena na vozilo. Većina poginulih su civili, a ranjeno je šest... »

©2019 Netmark d.o.o.