Sirija

Turska ponovo preti obnavljanjem vojne operacije u Siriji

B92 pre 7 dana
Turska bi mogla ponovo da pokrene vojnu operaciju u Siriji, rekao je portparol Ministarstva spoljnih poslova Turske Hami Aksoj. To bi se moglo desiti ukoliko se ne budu realizovali sporazumi s Rusijom i SAD. "NecĚ�emo izacĚ�i iz Sirije, dok zonu… »

Priprema se poseta Sergeja Lavrova Vašingtonu

Danas pre 7 dana
Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov priprema se za posetu Vašingtonu u utorak, izjavila je njegova portparolka. „Priprema posete je u toku“, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, i potvrdila da je poseta… »

Napadnuta američka vojna baza!

Alo pre 8 dana
Grupa nepoznatih osoba napala je američku vojnu bazu na jugoistoku Sirije, saopštio je sirijski državni TV kanal "El Inhbarija". Kako se ocenjuje, reč je o ilegalnoj američkoj bazi na naftnom polju "Omar" na severoistoku provincije Deir el Zor… »

DžIHADISTI se vraćaju u sarajevo! Galijašević upozorava: Bih postaje bure baruta koje će eksplodirati na štetu EU!

Pravda pre 8 dana
Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević upozorio je da je BiH u koju se vraćaju džihadisti sa sirijskog fronta "bure baruta" koje će eksplodirati na štetu EU. On je uoči povratka žena i dece poginulih ili zarobljenih džihadista iz Sirije… »

Nastavlja se rat za naftu: Napadnuta ilegalna američka vojna baza u Siriji!

Pravda pre 8 dana
Grupa nepoznatih osoba napala je američku vojnu bazu na jugoistoku Sirije, saopštio je sirijski državni TV kanal "El Inhbarija". Kako se ocenjuje, reč je o ilegalnoj američkoj bazi na naftnom polju „Omar“ na severoistoku provincije Deir el Zor… »

Šok u izraelu! Iran rasporedio PVO sistem u Siriji i zapretio: Uzvratićemo na svaki napad! Nećete znati šta vas je snašlo!

Pravda pre 8 dana
Oružane snage Islamske Republike Iran rasporedile su jedan od svojih sistema protivvazdušne odbrane na teritoriji Siriji kako bi sprečila izraelske napade. Kako prenose lokalni mediji, iranska vojska je rasporedila sistem Bavar-373 u vazdušnoj bazi… »

Kolona oklopnih vozila bez kraja: Masivni ruski vojni konvoj stigao u Siriju! (video)

Pravda pre 8 dana
Još jedan masivni ruski vojni konvoj primećen je ove nedelje na aerodrom Kamišli na severoistoku Sirije, javio je arapski RT. Prema izveštaju , ruski vojni konvoj prešao je iz područja Ain Isa u pokrajini Al-Raka do aerodroma Kamišli u susednoj… »

Ono što Zapad nikad nije mogao da nauči: Tajna uspeha Vladimira Putina

Pravda pre 8 dana
Kada govorimo o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, uglavnom se fokusiramo na njegove spoljnopolitičke odluke, što je u određenom smislu razumljivo, ali pogrešno, pre svega zato što je svoj poslednji mandat u predsedničkoj kancelariji 7. maja 2012… »

Republika Srpska: Od sirijskih boraca iz Bosne ne očekujemo ništa dobro

Vesti online pre 8 dana
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske dobilo je sva imena državljana BiH, koji bi ovih dana trebalo da budu deportovani iz Sirije, potvrdio je ministar Dragan Lukač i dodao da će oni, koji su učestvovali u terorističkim aktivnostima… »

Novine: "Zašto Soči Americi bode oči"; "Koljače iz Sirije šalju među Srbe"

B92 pre 7 dana
Novine se u izdanju za petak najviše bave tužbom koja je zbog slučaja "Račak" podneta protiv Vučića. "Politika" se pita "Zašto Soči Americi bode oči", a "Novosti" pišu da vlast u Prištini udara na Beograd u tekstu "Tuže Vučića, jer im obara… »

Vesti dana »