Sirija

"Život je lep" iako padaju bombe

Alo pre 1 dan
Trenutno prolazi kroz pakao ali ona to ne razume. Rat, konstantni strah od smrti i bombe koje padaju i ne znate gde sve oko vas. U takvim uslovima živi trogodišnja devojčica Salva u gradu Saramadi, koji se nalazi na granici Sirije i Turske. Da bi iole… »

Alep i Idlib: Nastavljaju se borbe vladinih snaga i terorista u Siriji

Sputnik pre 1 dan
Artiljerija sirijske vojske otvorila je vatru na pozicije militanata na liniji Nejrab - Sarakib u provinciji Idlib, piše list „Vatan“. Teroristi iz grupe Nusra front su prvi otvorili vatru na vladine snage u području grada Kaminas. Sirijska vojska… »

Na pragu je veliki konflikt!

Alo pre 1 dan
Predstavnik Pentagona Džonatan Hofman. Rusija i Turska se približavaju konfliktu velikih razmera u sirijskoj provinciji Idlib, izjavio je predstavnik Pentagona Džonatan Hofman. „Vidimo da su se Rusija i Turska približile većem konfliktu u tom… »

Rusi i Turci na pragu epskog konflikta: Dok Asad gazi teroriste, Ameri vrebaju priliku i zlokobno trljaju ruke

Srbija danas pre 1 dan
Čavušoglu je saopštio da postoji mogućnost da se sastanu predsednici Rusije i Turske. Rusija i Turska se približavaju konfliktu velikih razmera u sirijskoj provinciji Idlib, izjavio je predstavnik Pentagona Džonatan Hofman. - Vidimo da su se Rusija… »

Aerodrom u Alepu otvoren za civilni saobraćaj prvi put nakon 2013. godine

Daljine pre 1 dan
Aerodrom u Alepu u Siriji, drugom po veličini gradu u zemlji, ponovo je otvoren za civilni aviosaobraćaj u sredu, 19. februara 2020. godine. Kako je najavio sirijski ministar saobraćaja Ali Hamud uspostavljena je linija između Alepa i Damaska, a već… »

Čavušolu: S Rusijom postignut određeni napredak u razgovorima o Idlibu

Slobodna Evropa pre 1 dan
Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušolu (Cavusoglu) rekao je 20. februara da je postignut određeni napredak u razgovorima sa Rusijom o situaciji u regionu Idlib u Siriji, ali da diskusija još nije na željenom nivou. Čavušolu je istakao da… »

Turska vojska napušta položaje na severoistoku Sirije

Vesti online pre 1 dan
Turske snage napuštaju svoje pozicije u mestima Šablija, Manadžir i Soda u području Tal Tamr, sirijska provincija Hasaka, saopštavaju sirijski mediji, bliski Kurdima. Kako pišu mediji, turska vojska pali objekte koje je koristila. Rejon o kojem se… »

Pentagon: Rusija i Turska na pragu velikog konflikta

Sputnik pre 1 dan
Rusija i Turska se približavaju konfliktu velikih razmera u sirijskoj provinciji Idlib, izjavio je predstavnik Pentagona Džonatan Hofman. „Vidimo da su se Rusija i Turska približile većem konfliktu u tom području. Nadamo da će pronaći rešenje… »

Turci beže sa severa Sirije! Napuštaju položaje i spaljuju sve za sobom, tektonska promena u odnosu snaga

Srbija danas pre 1 dan
Rejon o kojem se govori nalazi se na severoistoku Sirije. Turske snage napuštaju svoje pozicije u mestima Šablija, Manadžir i Soda u području Tal Tamr, sirijska provincija Hasaka, saopštavaju sirijski mediji, bliski Kurdima. Kako pišu mediji, turska… »

Incident na putevima Sirije: Amerikanci pokušali da izguraju Ruse s puta /video/

Sputnik pre 1 dan
Ruski mediji objavili su video na kome je zabeležen incident između ruske i američke vojske na putevima grada Kamišli u Siriji. Snimak je zabeležen iz vozila koje sustiže kolonu ruskih vozila, među kojima je i oklopno vozilo „Tigar“. Ispred… »

Vesti dana »