Sirija - vesti

Irak će suditi 900 svojih državljana koji su se vratili iz Sirije

Al Jazeera pre 6 dana
Zbog pripadnosti grupi Islamska država Irak i Levant, povratnicima prijeti i smrtna kazna.
Irak se sprema suditi oko 900 svojih državljana nedavno vraćenih iz Sirije zbog pripadnosti skupini Islamska država Irak i Levant (ISIL), za što im u Iraku prijeti i smrtna kazna, doznaje se u nedjelju od sudskog izvora.... »

Sirija: U izraelskom napadu ranjeno 6 ljudi, uništene zgrade

Sandžak press pre 6 dana
U izraelskom vazdušnom udaru na vojne pozicije u centralnoj Siriji rano u subotu, ranjeno je šest vojnika i uništeno nekoliko zgrada, javila je sirijska novinska agencija SANA.
SANA je citirala neimenovanog vojnog zvaničnika koji je rekao da je u vazdušnom udaru u blizini grada Masjaf, u pokrajini Hama, pogođena vojna akademija poznata pod imenom Računovodstvena škola. Kaže se da su izraelski ratni... »

Da li je Libija nova ruska Sirija?

Sandžak press pre 6 dana
Sukob u Libiji se zaoštrava. Reakcije iz Moskve za sada su hladne i racionalne. Tokom posjete Egiptu, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je kazao da je zadatak Rusije taj da „libijskom narodu pomogne da se prevaziđu neslaganja i da se postigne stabilan sporazum”, kako bi se zavađene... »

Info Arena na BN TV: Turbulencije na severu Afrike, gosti Dragan Bisenić, Nemanja Starović i Borislav Korkodelović

Kurir pre 6 dana
Tema večerašnje regionalne političke emisije Info-Arena (koja se emituje na TV BN od 22h) su najnovija dešavanja na Severu Afrike i Bliskom Istoku. Da li kriza i sukobi u Alžiru,Sudanu,Siriji i Libiji predstavljaju samo uvod u novo Arapsko proleće? Gosti emisije su:nekadašnji ambasador Srbije u... »

Makedonac u putničkom vozilu krijumčario 11 migranata

B92 pre 6 dana
B92: Makedonac u putničkom vozilu krijumčario 11 migranata
Skoplje -- Policija je pronašla 11 migranata u putničkom vozilu koje je zaustavila na autoputu u centralnom delu Severne Makedonije i uhapsila vozača.
Kako se navodi, 22-godišnji makedonski državljanin je pokušao da u automobilu "volvo" prokrijumčari šest migranata iz Avganistana, tri iz Sirije i po jednog iz Iraka ;i Pakistana. Makedonski policajci su automobil skopskih... »

NEVEROVATNO: Makedonac u putničkom vozilu krijumčario 11 migranata

IndeksOnline pre 6 dana
SKOPLJE – Policija je pronašla 11 migranata u putničkom vozilu koje je zaustavila na autoputu u centralnom delu Severne Makedonije i uhapsila vozača, saopšteno je danas.Kako se navodi, 22-godišnji makedonski državljanin je pokušao da u automobilu “volvo” prokrijumčari šest migranata iz Avganistana,... »

Šiitski polumesec: Sirija, Irak i Iran spajaju železnice

Sputnik pre 7 dana
Sirija, Irak i Iran planiraju da povežu svoje železnice u jedinstvenu mrežu, izjavio u je za sirijski provladin list „Vatan“ izvor u Ministarstvu saobraćaja Sirije.
„Države trenutno rade na obnavljanju projekta za izgradnju železničke pruge Sirija-Irak-Iran, određujući datum sastanka predstavnika zemalja radi razmene mišljenja“, kazao je izvor. Sam projekat je bio započet još pre sirijske... »

Sirija: U izraelskom napadu ranjeno 6 ljudi, uništene zgrade

Glas Amerike pre 7 dana
DAMASK, SIRIJA — U izraelskom vazdušnom udaru na vojne pozicije u centralnoj Siriji rano u subotu, ranjeno je šest vojnika i uništeno nekoliko zgrada, javila je sirijska novinska agencija SANA.
SANA je citirala neimenovanog vojnog zvaničnika koji je rekao da je u vazdušnom udaru u blizini grada Masjaf, u pokrajini Hama, pogođena vojna akademija poznata pod imenom Računovodstvena škola. Kaže se da su izraelski ratni... »

Izraelska vojska bombardovala centralnu Siriju, šest vojnika povređeno

B92 pre 8 dana
B92: Izraelska vojska bombardovala centralnu Siriju, šest vojnika povređeno
Damask -- Izraelska vojska bombardovala je prošle noći vojni položaj u centralnoj Siriji, a povređeno je šest vojnika, javila je sirijska agencija Sana.
"Izraelska avijacija sprovela je oko 2.30 po lokalnom vremenu napade na naš vojni položaj u gradu Masijaf u provinciji Hama", izjavili su sirijski vojni izvori i dodali da je protiv-vazdušna odbrana presrela nekoliko... »

Novi napad izraela na Siriju! Povređeni sirijski vojnici, rakete presretnute (video)

Srbija danas pre 8 dana
Sredstva protivraketne odbrane Sirije presrela su nekoliko raketa u provinciji Hama na zapadu zemlje, javlja agencija SANA.
Kako je izjavio agenciji vojni izvor, raketne napade je izvela izraelska avijacija. Po njegovim informacijama, tom prilikom je bilo uništeno nekoliko građevina, šest sirijskih vojnika je ranjeno. Nekoliko raketa je oboreno.... »

©2019 Netmark d.o.o.