Sirija

Incident u Siriji: Amerikanci pokušali da izguraju Ruse s puta (VIDEO)

Vesti online pre 2 dana
Ruski mediji objavili su video na kome je zabeležen incident između ruske i američke vojske na putevima grada Kamišli u Siriji. Snimak je zabeležen iz vozila koje sustiže kolonu ruskih vozila, među kojima je i oklopno vozilo „Tigar“. Ispred… »

Merkel i Makron žele sastanak o Siriji sa Putinom i Erdoganom

N1 Info pre 1 dan
Nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron izrazili su zabrinutost zbog "katastrofalne humanitarne situacije" u sirijskoj provinciji Idlib tokom telefonskog razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, saopštila je… »

Pentagon: Rusija i Turska na pragu velikog sukoba

Vesti online pre 2 dana
„Rusija i Turska se približavaju konfliktu velikih razmera u sirijskoj provinciji Idlib“, izjavio je predstavnik Pentagona Džonatan Hofman. – Vidimo da su se Rusija i Turska približile većem konfliktu u tom području. Nadamo da će pronaći… »

Merkelova i Makron žele sastanak sa Putinom i Erdoganom

B92 pre 2 dana
Berlin -- Angela Merkel i Emanuel Makron su izrazili želju da se sastanu sa Vladimirom Putinom i Redžepom Tajipom Erdoganom u cilju pronalaska političkog rešenja u Siriji. Nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron… »

Erdogan udario nisko po Moskvi: Ako turske snage nastave da gube u Siriji, prenećemo rat na rusko tlo! (video)

Kurir pre 1 dan
Pogoršanje situacije u sirijskom Idlibu, gde vladine trupe, u doslovnom smislu te reči, „ruše“ otpor proturskih militanata, može se odraziti na situaciju na Kavkazu. Analitičar Vjačeslav Mihailov upozorava da će Turska, poražena na severu… »

Merkel i Makron žele sastanak sa Putinom i Erdoganom o Siriji

Novi magazin pre 1 dan
Nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron izrazili su večeras zabrinutost zbog "katastrofalne humanitarne situacije" u sirijskoj provinciji Idlib tokom telefonskog razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom… »

Erdogan prenosi rat na rusko tlo? Sprema nizak udarac ako Turci nastave da gube u Siriji! (video)

Srbija danas pre 1 dan
Pogoršanje situacije u sirijskom Idlibu, gde vladine trupe, u doslovnom smislu te reči, "ruše" otpor proturskih militanata, može se odraziti na situaciju na Kavkazu. Analitičar Vjačeslav Mihailov upozorava da će Turska, poražena na severu Sirije… »

Putin, Merkelova i Makron naglasili značaj neutralisanja terorizma u Siriji

Sputnik pre 1 dan
Nemačka kancelarka Angela Merkel i predsednik Francuske Emanuel Makron zajedno su danas razgovarali sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom o situaciji u sirijskoj provinciji Idlib, saopštio je novinarima portparol nemačke vlade Štefen Zajbert… »

Rusija: Turska krši sporazum i izaziva širenje sukoba u Siriji

Sputnik pre 1 dan
Incident sa podrškom Turske u napadu terorista u Siriji narušava sporazume između Rusije i Turske o razgraničenju opozicije i terorista i rizikuje da prouzrokuje dalju eskalaciju sukoba u ovom delu nacionalne teritorije Sirije, izjavila je za Sputnjik… »

Objavljen snimak posledica turskog raketiranja sirijskog Idliba /video/

Sputnik pre 2 dana
Na društvenim mrežama na internetu pojavio se snimak posledica turskog raketiranja teritorije sirijskog Idliba. Na snimcima koje su objavili svedoci vide se ruševine kuća i tela zatrpana ispod ruševina, sudeći po odeći – civila. Među njima se… »

Vesti dana »