Sirija

Tramp nepopularan ali bez rivala, Putin osigurava da bude na vlasti dok je živ

N1 Info pre 13 sati
Donald Tramp je i dalje nepopularan, ali nema rivala koji bi mogao da pokrene mase, i glasači će mu verovatno dati drugi mandat najviše zbog slabosti druge strane, ocenio je Vladan Marjanović, novinar nedeljnika NIN, govoreći u Novom danuo aktielnim… »

Erdogan upozorava na islamski terorizam

B92 pre 1 dan
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan upozorio je na jačanje islamističkog terorizma u slučaju da libijska vlada koju priznaju UN padne. "Evropa će se suočiti s novim nizom problema i pretnju ako legitimna libijska vlada padne", napisao je Erdogan… »

Fronteks: Više od 82.000 migranata pokušalo ilegalno da uđe u EU 2019.

N1 Info pre 1 dan
Broj migranata koji su u EU ušli iz Turske znatno se povećao prošle godine, dok su ljudi koji su bežali od sukoba u Siriji i Avganistanu preplavili Tursku i potom krenuli prema Grčkoj, saopštila je u petak Evropska agencija za kontrolu spoljnih… »

Treći svetski rat neće izbiti u Siriji, ova zemlja je mnogo gora!

Alo pre 1 dan
Krvavi sukob. Građanski rat u Libiji nije posebna vest. Vodi se sa pauzama od 2011. godine, kada je svrgnut Moamer Gadafi, ali je eskalirao prošle godine i sada sve više poprima karakteristike međunarodnog sukoba. Uhapšena trojica muškaraca! Dete… »

Teroristi mobilizovali sve snage u Idlibu: 20.000 pušaka čeka naredbu!

Srbija danas pre 1 dan
Militanti su juče napali položaje vladinih snaga u blizini vojne akademije u Alepu pomoću bespilotnih letelica. Sirijski militanti su mobilizovali sve snage u Idlibu i nastavljaju da gađaju civilne objekte, uzdajući se u pomoć Zapada, koji bi još… »

Teroristi mobilisali sve snage u Idlibu — 20.000 pušaka čeka naredbu

Sputnik pre 1 dan
Sirijski militanti su mobilizovali sve snage u Idlibu i nastavljaju da gađaju civilne objekte, uzdajući se u pomoć Zapada, koji bi još jednom svojim mešanjem pokušao da spreči odlučnu akciju Vladinih snaga u likvidaciji terorističkih gnezda u… »

Soleimanijevo ubistvo jača Putinov utjecaj u Siriji i Iraku

Al Jazeera pre 1 dan
U najnovijoj eskalaciji na relaciji SAD-Iran, Rusija vidi priliku da širi utjecaj na Bliskom istoku. Ruski predsjednik Vladimir Putin je 7. januara doputovao u Siriju po drugi put u tri godine. Tokom njegovog prethodnog puta u Siriju u decembru 2017… »

Mediji: EU će smanjiti pomoć Turskoj za 75 odsto

N1 Info pre 1 dan
EU će smanjiti pretpristupnu pomoć Turskoj ove godine za 75 posto zbog neovlašćenog turskog istraživanja nafte i gasa u kiparskim vodama i turske vojne ofanzive u Siriji, prenose mediji. Smanjenje sredstava ne odnosi se na iznos koji EU plaća… »

Pedersen sledeće nedelje u Moskvi

Blic pre 2 dana
Specijalni izaslanik generalnog sekretara UN za Siriju Geir Pedersen sledeće sedmice će posetiti Rusiju, izjavio je vršilac dužnosti ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Lavrov. On je rekao da Pedersen planira da uskoro poseti i Damask. "Očekujem… »

Pentagon priznao ranjavanje 11 vojnika u iranskom napadu

RTV pre 2 dana
VAŠINGTON - Jedanaest američkih vojnika povređeno je tokom iranskog napada projektilima na bazu Al-Asad u Iraku, iako je Pentagon u početku tvrdio da nije bilo žrtava niti povređenih, javlja CNN. "Iako nijedan pripadnik američkih snaga nije poginuo… »

Vesti dana »