Sirija

Albanka sa Kosova optužena za terorizam: Kada joj je suprug ubijen u Siriji, ona se udala za drugog borca ID

Blic pre 2 dana
Tužioci u Prištini danas su podigli optužnicu za terorizam protiv jedne Albanke, koja se navodno pridružila terorističkoj grupi Islamska država (ID) u Siriji. U saopštenju kancelarije specijalnog tužilaštva se navodi da je osumnjičena… »

Uhapšeni zbog krijumčarenja više od 140 migranata u BiH

IndeksOnline pre 2 dana
BEOGRAD – Pet osoba iz Beograda, Bajine Bašte i Ljubovije je uhapšeno zbog krijumčarenja migranata iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu, saopšteno je danas iz Tužilaštva za organizovani kriminal. Kako se navodi, uhapšen je državljanin Sirije R.G. i… »

Bravo, tata: Naučio trogodišnju kćerku da se smeje kad čuje bombe (video)

Mondo pre 2 dana
Otac trogodišnje kćerke u Siriji, u nameri da joj bar malo olakša teško odrastanje i detinjstvo, smislio da se zajedno smeju kada čuju avione ili eksploziju bombi i raketa. Otac trogodišnje kćerke u Siriji, u nameri da joj bar malo olakša teško… »

Srbija opet u igri? Folksvagen se premišlja gde će da gradi fabriku

Telegraf pre 2 dana
Folksvagen se ponovo nećka. Folksvagen je ponovo odložio odluku o izgradnji novog proizvodnog pogona u Turskoj. - Imamo još vremena i možemo to sigurno sprovesti do sredine godine - rekao je neimenovani izvor agenciji Rojters. Izvor upoznat sa… »

Sirijski sistemi PVO odbili napad u blizini ruske vojne baze

Vesti online pre 3 dana
Državna televizija Sirije saopštila je da je izvršen napad u blizini grada Džabla na obali Sredozemnog mora. „Sistemi za protivvazdušnu odbranu odbili su napad neprijateljskih objekata na predgrađe grada Džabla“, javila je televizija… »

Teroristi napali rusku vojnu bazu! Reagovao moćni PVO Putinove armije!

Srbija danas pre 3 dana
Ruska PVO odbila je napad terorista na rusku vojnu bazu "Hmejmim" u Siriji. Nema materijalnih i ljudskih gubitaka u ovom napadu jer je ruska PVO pravovremeno reagovala, a teroristi su napad izveli dronovima. Iako nijedna grupa nije preuzela odgovornost za… »

UN upozorava na opasnost od eskalacije situacije u Siriji

Novi magazin pre 2 dana
Izaslanik UN za Siriju Geir Pedersen upozorio je danas Savet bezbednosti na neposrednu opasnost od zaoštravanja situacije na severozapadu Sirije, posle nedavnih izjava Turske i Rusije. "Ne mogu da iznesem nikakav napredak u okončanju nasilja na… »

"Kako tužan svet": Otac uči ćerku da se smeje bombama u Siriji, kako ne bi imala traume u budućnosti

Telegraf pre 2 dana
Mala Salva (3) misli da se radi o igri "smejanje pod bombama" Većina dece bilo gde u svetu sigurno bi plakala na svaki zvuk bombe koja eksplodira, ali ne i trogodišnja devojčica Salve iz Sirije, koju je otac naučio neobičnu igru - da se bombama… »

Sirijski sistemi PVO odbijaju napad u blizini ruske vojne baze

Sputnik pre 2 dana
Državna televizija Sirije saopštila je da je u toku napad u blizini grada Džabla na obali Sredozemnog mora. „Sistemi za protivvazdušnu odbranu odbijaju napad neprijateljskih objekata na predgrađe grada Džabla“, javila je televizija… »

Pentagon: Nadamo se da će vojske Rusije i Turske izbeći sukob u Siriji

Sputnik pre 2 dana
Sjedinjene Američke Države se nadaju da će ruska i turska vojska uspeti da izbegnu sukobe u Idlibu; međunarodna zajednica mora izvršiti pritisak na Siriju i Tursku kako bi one prekinule oružane sukobe u ovoj provinciji, izjavio je portparol… »

Vesti dana »