Sirija

Nešto se kuva u zalivu: "Hari Truman" i udarna grupa američkih brodova i podmornica plove prema Iranu! (video)

Srbija danas pre 7 dana
Jedno vreme brodovi će provesti u blizini obale Sirije. Udarna grupa američkih ratnih brodova predvođena nosačem aviona "Hari Truman" uplovila je u Sredozmeno more, a glavno odredište joj je Persijski zaliv. Ova grupacija američkih brodova plovi ka… »

U vazdušnim udarima u Idlibu poginulo 18 osoba

Blic pre 7 dana
U vazdušnim napadima u Idlibu, u zoni poslednjeg velikog uporišta pobunjenika na severozapadu Sirije, ubijeno je najmanje 18 osoba, uključujući žene i decu, tvrde opozicioni aktivisti. Dok Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u… »

ISIL nije mrtav, preselio se u Afriku

Al Jazeera pre 6 dana
Nakon poraza u Siriji i Iraku, ova oružana grupa pokušava izgraditi halifat u nemirnoj regiji Sahel. Nelegalne oružane grupe su po prirodi oportunisti. Oni obično započinju sa operacijama i regrutiranjem sljedbenika u državama gdje je prisutno… »

Erdogan: Ne odlazimo iz Sirije dok narod to ne zatraži

Sputnik pre 6 dana
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da turske snage neće napustiti Siriju sve dok sirijski narod to ne zatraži. „Dok sirijski narod ne kaže: ’Hvala, sad možete da idete‘, nećemo napustiti tu zemlju“, rekao je on. Mediji… »

Erdogan: Ne odlazimo iz Sirije dok narod to ne zatraži

Vesti online pre 6 dana
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da turske snage neće napustiti Siriju sve dok sirijski narod to ne zatraži. „Dok sirijski narod ne kaže: ’Hvala, sad možete da idete‘, nećemo napustiti tu zemlju“, rekao je on. Mediji… »

Putin razgovarao sa Netanjahuom o rešenju za Siriju

Blic pre 7 dana
Pitanja rusko-izraelske saradnje u pronalaženju rešenja za sukobe u Siriji bila su glavna tema telefonskog razgovora predsednika Rusije Vladimira Putina i premijera Izraela Benjamina Netanjahua, saopšteno je iz pres-službe ruskog Kremlja. U… »

Odložena deportacija terorista iz Sirije

RTV pre 7 dana
SARAJEVO - Za vikend planirana deportacija državljana BiH iz Sirije u BiH odgođena je zbog "zbog iznenadnih i nepredviđenih okolnosti u Siriji", saopštilo je Ministarstvo bezbednosti BiH. Ministarstvo bezbednosti Bosne i Hercegovine obavilo je sve… »

Fotografije terorista koji stižu u BiH izašle na videlo: Ovi Bošnjaci biće uhapšeni čim dođu u Bosnu (foto)

Kurir pre 7 dana
U BiH treba da stigne devet muškaraca koji su bili pripadnici terorističke organizacije ISIL. Odmah po sletanju aviona na sarajevski aerodrom muškarci će biti uhapšeni i predati u nadležnost Tužilaštva BiH. Kako je ranije objavljeno odmah će biti… »

Napadnuta američka vojna baza u Siriji

B92 pre 7 dana
Grupa nepoznatih osoba napala je američku vojnu bazu na jugoistoku Sirije, saopštio je sirijski državni TV kanal "El Inhbarija", piše Sputnjik. Kako se ocenjuje, reč je o ilegalnoj američkoj bazi na naftnom polju "Omar" na severoistoku provincije… »

Galijašević: Zabrinjavajuće što se u BiH ranije vratilo 100 opasnih ratnika džihada, a otvorena samo 42 krivična predmeta

Blic pre 7 dana
Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević upozorio je da je BiH u koju se vraćaju džihadisti sa sirijskog fronta bure baruta koje će eksplodirati na štetu EU. On je uoči povratka žena i dece poginulih ili zarobljenih džihadista iz Sirije… »

Vesti dana »