Sirija - vesti

U Republici Srpskoj nađeno 11 ilegalnih migranata: I to samo u proteklih 24 sata...

Kurir pre 6 dana
U Republici Srpskoj je u protekla 24 časa pronađeno 11 ilegalnih migranata, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske. Na području Policijske uprave Bijeljina pronađena su četiri migranta iz Avganistana, a na području Policijske uprave Trebinje tri migranta iz Sirije i dva iz... »

Crnogorska policija krije podatke: Koliko državljana CG se bori u redovima Islamske države?

Pravda pre 7 dana
Istraživanja nevladine organizacije NOMEN objavilo je podatke 18.12.2018. koji pokazuju da je šest crnogorskih državljana ubijeno je na ratištu u Siriji, osam njih vratilo se u Crnu Goru, jedan borac uhapšen je u Turskoj, a još trojica su na području delovanja takozvane Islamske države
Uprava policije krije podatke o tome koliko se crnogorskih državljana nalazi na ratištu u Siriji, kao i koliko njih je izgubilo živote boreći se na strani Islamske države. U cilju informisanja čitalaca o ovom problemu, redakcija... »

Konkurs za Nagradu Haleda el Hatiba: Najbolji novinarski doprinos iz ratne zone

Sputnik pre 7 dana
Televizija RT otvorila je konkurs „Nagrada Haleda el Hatiba“ za najbolji novinarski doprinos iz konfliktnih zona.
Nagrade će se dodeljivati u tri kategorije – Najbolji rad iz zone konflikta – dugačak video, Najbolji rad iz zone konflikta – kratki video, kao i Najbolji rad iz zone konflikta – tekst. Ova nagrada dodeljuje se u čast poginulom... »

Usporen rast broja stranaca u Nemačkoj 2018.

Novi magazin pre 7 dana
Broj stranaca koji žive u Nemačkoj porastao je za 2,7 odsto prošle godine, sporijim tempom nego prethodnih godina iako je uočljivo povećanje broja državljana zemalja koje nisu u EU sa radnim dozvolama, saopštio je danas nemački Savezni zavod za statistiku.
Kako se navodi, gotovo 10,92 miliona ljudi, stranih državljana, imalo je boravišnu dozvolu u Nemačkoj krajem 2018. godine, što je povećanje u odnosu na 10,62 miliona 2017. godine. Nemačka ima 83 miliona stanovnika. Broj stranaca... »

ISIS planirao da izvede masakr kao u Parizu: Dokumenta pronađena u Siriji otkrivaju monstruozne namere terorista

Telegraf pre 7 dana
U pismu su otkrili i neke od narednih ciljeva
Islamska država planira da izvede nove terorističke napade, kao što je bio masakr u Parizu 2015. godine i novi val pokolja širom Evrope i Bliskog istoka. Planovi o novim napadima otkriveni su na hard disku koji su militanti izgubili u sirijskoj pustinji ranije ove... »

Amerika razmešta bespilotne letelice i avio-tankere zbog Rusije i sirije

Alo pre 7 dana
Alo: Amerika razmešta bespilotne letelice i avio-tankere zbog Rusije i sirije
Pojačano prisustvo
Vlasti u Atini i Vašingtonu razmatraju mogućnosti za povečanje prisustva američkih sistema naoružanja u Grčkoj, prenosi grčki list Katimerini. Ove opcije, prema pisanju lista, pretpostavljaju razmeštanje bespilotnih letelica i letećih tankera u grčkoj vojnoj... »

Prekinuto pet godina šutnje o nestalim humanitarcima Crvenog križa

Slobodna Evropa pre 7 dana
Međunarodni komitet Crvenog križa (ICRC) nakon više od pet godina šutnje pozvao je sve koji bi mogli pomoći da im dostave informacije o troje zaposlenika koji su oteti u Siriji 2013.
Posljednja informacija s kojom raspolaže ova humanitarna organizacija je da su ih oteli pripadnici militantne organizacije "Islamska država" (IDIL). U ekipi Crvenog križa je bila Louisa Akavi, medicinska sestra s Novog Zelanda,... »

Bibi ostvaruje san o konzervativnom Izraelu

Politika pre 7 dana
Peti mandat Netanijahua otvara borbu za izraelsku demokratiju
Izborna pobeda i peti premijerski mandat otvaraju prostor Benjaminu Netanijahuu da ostvari svoju duboko konzervativnu viziju jevrejske države i njenog naroda i da Izrael posle decenije njegove vlasti pretvori u neliberalnu... »

Sirija: Više od 1.300 ljudi napustilo izbeglički kamp Rukban

Blic pre 7 dana
Više od 1.300 izbeglica bezbedno je napustilo izbeglički kamp Rukban, koji se nalazi u delu Sirije koji kontrolišu Sjedinjene Države, izjavio je šef ruskog Centra za pomirenje sukobljenih strana u Siriji Viktor Kupčišin. On je rekao da je tokom proteklog dana 1.358 izbeglica humanitarnim koridorom... »

Novi podaci o životu u neolitskoj Pompeji

RTS pre 7 dana
RTS: Novi podaci o životu u neolitskoj Pompeji
Arheološko nalazište Drenovac u blizini Paraćina istraživači često porede sa Pompejom. Zna se da je naselje progutala vatra, a od dokaza o načinu života naših predaka iz perioda neolita, tu su ostaci kuća, i više od deset hiljada artefakata prikupljenih na mestu više naseobina.
Sa više od 700 objekata različite namene, ovo neolitsko naselje je bilo prava metropola. Istraživači sa Univerziteta Kembridž koji zajedno sa našim arheolozima istražuju na ovom lokalitetu, ističu da takvih nalazišta nema u... »

©2019 Netmark d.o.o.