Sirija

Izrael se sprema za rat sa hezbolahom: Dignut i rezervni sastav, trupe su na granici sa Sirijom i Libanom!

Večernje novosti pre 1 dan
POD naslovom "Smrtonosna strela", Izraelske odbrambene snage (ID) pokrenule su u nedelju ujutru veliku vojnu vežbu kojom se simulira mogući ratni scenario na više frontova protiv Hezbolaha. Portparol izraelske vojske Avičaj Adrae rekao je na svom… »

Ruski ratni avioni progone teroriste ISIS-a širom centralne Sirije

Alo pre 1 dan
Ovi ruski i sirijski vazdušni napadi usledili su samo dan nakon što je Sirijska arapska vojska (SAA) povratila područja koja su privremeno izgubila od Islamske države oko grada Ithrija u istočnoj Hami. Ruske vazduhoplovne snage bile su zauzete u… »

Izrael se sprema za rat sa hezbolahom! Dignut i rezervni sastav, trupe su na granici sa Sirijom i Libanom!

Srbija danas pre 1 dan
Zabeleženo kretanje trupa na celoj teritoriji Izraela. Pod naslovom "Smrtonosna strela", Izraelske odbrambene snage (ID) pokrenule su u nedelju ujutru veliku vojnu vežbu kojom se simulira mogući ratni scenario na više frontova protiv Hezbolaha… »

Moć, sila i bes: Ruski avioni izveli zastrašujuće bombardovanje!

Večernje novosti pre 1 dan
RUSKE vazduhoplovne snage bile su zauzete u subotu, jer su njihovi ratni avioni snažno bombardovali položaje Islamske države u centralnom delu Sirije. Prema terenskom izveštaju iz Homsa, rusko ratno vazduhoplovstvo, podržano sirijskim kolegama… »

Demonstracije u Siriji protiv Makrona

N1 Info pre 1 dan
U sirijskom gradu Tel Abjadu, koji se nalazi blizu granice s Turskom, organizovane su demonstracije protiv predsednika Francuske Emanuela Makrona povodom njegovih nedavnih izjava o islamu i muslimanima, javlja Anadolija. Okupljeni su nosili transparente s… »

Ratovi počinju zbog tržišta: Nalazišta ostaju u drugom planu

Pravda pre 1 dan
Na prvi pogled sva previranja u svetu se mogu posmatrati kao nezavisni događaji, podstaknuti specifičnim i jedinstvenim okolnostima. Ali ako se promatra pažljivije, sva ta krizna žarišta dele nekoliko karakteristika. To je paklena kombinacija… »

Slavimo svete mučenike nad čijim posečenim telima se ukazalo čudo: Danas im se pomolite i izgovorite ove reči!

Alo pre 1 dan
Srpska pravoslavna crkva i vernici danas proslavljaju Svete mučenike Taraha, Prova i Andronika. Tarah beše rodom iz Klavdiopolja u Siriji; Prov iz Side Pamfilijske, a Andronik — sin znamenitog građanina Efeskog. Mučeni sva tri zajedno od antipata… »

Bačeni su zverima koje su im se umiljavale: Slavimo svetog Taraha, Prova i Andronika, molitvom rasteruju najveći mrak

Mondo pre 1 dan
Zverski su mučeni ali nikada nisu odustali od hrišćanstva. Zverski su mučeni ali nikada nisu odustali od hrišćanstva. Srpska pravoslavna crkva danas obeležava praznik posvećen Svetim mučenicima Tarahu, Provu i Androniku. Veruje se da oni donose… »

"Niti careve počasti hoću, niti tvoje prijateljstvo" Današnji svetitelji su pokazali put hrabrosti kojim treba da idemo

Srbija danas pre 2 dana
Bacili su ih lavovima u areni, ali nekim čudom nisu ih napali. Danas slavimo svete mučenike Traha, Prova i Andronika. Tarah je bio rodom iz Sirije, Prov iz Side, dok je Andronik bio iz Efesa. Mučeni su svi u isto vreme, u vreme vladavine cara… »

Rešenje za Nagorno-Karabah čeka Tursku

Politika pre 3 dana
Dok Rusiju u njenoj javnosti kritikuju zbog toga što ne ulazi u ovaj sukob na strani Jermenije, Azerbejdžan ima otvorenu tursku podršku. Obnovljeni rat za Nagorno-Karabah ponovo je pokazao ekspanzionističku ulogu Turske, koja odlučnim potezima… »

Vesti dana »