Sirija

Zvaničnik Revolucionarne garde: Soleimani spriječio ostavku Assada

Al Jazeera pre 2 dana
Komandant elitne iranske jedinice Quds je spriječio sirijskog predsjednika da pobjegne iz zemlje, kaže general Hassan Plarek. Zvaničnik iranske Revolucionarne garde tvrdi da je komandant elitne iranske jedinice Quds, general Qassem Soleimani, koji je… »

Asadova armija rasturila neprijatelje sirije: Turci i teroristi napali vojsku, a sad broje mrtve!

Srbija danas pre 3 dana
Najmanje 13 turskih vojnika je poginulo u vazdušnom napadu na osmatračnicu turske vojske u sirijskom Idlibu, saopštio je turski vojni izvor. - Trinaest turskih vojnika je poginulo, dok je nekoliko povređeno u vazdušnim napadu na tursku osmatračnicu… »

Iz UN-a upozoreno na krvoproliće i masakr civila u Idlibu

Al Jazeera pre 2 dana
Iz Ujedinjenih naroda upozoravaju da se Idlib pretvorio u zonu razaranja, prijeti krvoproliće i masakr civilnog stanovništva. Mark Cutts, zamjenik koordinatora Ujedinjenih naroda za humanitarnu pomoć za Siriju, izjavio je da se Idlib u Siriji, u kojem… »

Rusija nije podizala avione u Siriji

Sputnik pre 2 dana
Avioni ruskih vazdušno-kosmičkih snaga nisu granatirali naselja u sirijskoj provinciji Idlib, izjavio je rukovodilac ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji kontra-admiral Oleg Žuravljov. Lažne vesti širi Sirijska opservatorija za… »

Rusi razbili mašineriju laži: Admiral Žuravljov demantovao britanske agente iz Opservatorije za "ljudska prava"

Srbija danas pre 2 dana
On je rekao da avioni vazduhoplovne snage Rusije danas nisu ispunjavali borbene misije. Avioni ruskih vazdušno-kosmičkih snaga nisu granatirali naselja u sirijskoj provinciji Idlib, izjavio je rukovodilac ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u… »

Četiri svetska lidera pokušavaju da spreče najgori scenario u Siriji

Sputnik pre 2 dana
Lideri Francuske, Nemačke, Rusije i Turske su se dogovorili da se sastanu 5. marta kako bi razgovarali o rešavanju situacije u Siriji. Oni će pokušati da izbegnu najgori scenario razvoja događaja" u regionu, piše „Ekos“. U toku je borba za Idlib… »

Evo zašto je stvarno ubijen kasem solejmani! Poslao Asadu najjaču poruku, jednim potezom je spasao Siriju

Srbija danas pre 2 dana
Otkrio nepoznate detalje. Zvaničnik Iranske revolucionarne garde tvrdi da je komandant elitne iranske jedinice Kuds Kasim Sulejmani, koji je ubijen u američkom napadu na bagdadskom aerodromu, sprečio sirijskog predsjednika Bašara al-Asada da podnese… »

(Uznemirujući foto) teroristi seku glave sirijskim vojnicima i slikaju se sa njima, a Turci im pomažu u Idlibu

Srbija danas pre 2 dana
Dok Turska napada Siriju u Idlbu, tu agresiju prate i strašni ratni zločini koje teroristi čine nad Sirijcima. Tako je javnost potresla fotografija teroriste u Idlibu koji drži odsečenu glavu vojnika Sirijska arapske armije. Uznemiruju fotografiju… »

"Panciri" ućutkali Tursku artiljeriju: Sirijski PVO dobio novu ulogu, "Firtine" i "Sakarje" im ne mogu ništa (foto)

Srbija danas pre 2 dana
Turska armija na severu Sirije daje aktivnu artiljerijsku podršku islamističkim grupama. Najnovija eskalacija sukoba na severu Sirije je dala odličan povod za isprobavanje borbenih mogućnosti ruskog hibridnog raketno-topovskog PVO sistema kratkog… »

Veliki gubici Turske u Siriji - poginulo 13 vojnika

Sputnik pre 2 dana
Najmanje 13 turskih vojnika je poginulo u vazdušnom napadu na osmatračnicu turske vojske u sirijskom Idlibu, saopštio je turski vojni izvor. „Trinaest turskih vojnika je poginulo, dok je nekoliko povređeno u vazdušnim napadu na tursku osmatračnicu… »

Vesti dana »