Sirija

Amerikanci ponovo patroliraju sirijom: Pogoršanje situacije u najavi?

Srbija danas pre 17 sati
Uprkos povlačenju sa svojih graničnih tačaka, američka vojska je nastavila da vrši patrole između dve oblasti. Američki vojni konvoj, podržan od dva helikoptera topovnjače, sproveo je ove nedelje patrolu duž sirijsko-turske granice. Američki… »

Nemačka: Migranti u plombiranom vagonu, stigli iz Srbije?

RTV pre 22 sata
BERLIN - Nemački policajci otkrili su u gradu Pasau osam migranata u plombiranom zelezničkom vagonu, u koji su uskočile, kako pišu mediji, u Srbiji. Među sinoć otkrivenim migrantima bila je i jedna devetogodišnja devojčica. Mediji ističu da se… »

Migranti u Nemačku stigli u zapečaćenom vagonu iz Srbije?

Vesti online pre 22 sata
Nemački policajci otkrili su u gradu Pasau osam migranata u plombiranom železničkom vagonu, u koji su uskočili, kako pišu mediji, u Srbiji. Među sinoć otkrivenim migrantima bila je i jedna devetogodišnja devojčica. Mediji ističu da se… »

Kod Lipljana izgorela džamija iz 19. veka: U njoj boravili sirijski migranti

Telegraf pre 22 sata
Nije poznato kako je došlo do požara. U selu Magura kod Lipljana na Kosovu jutros je u staroj džamiji izbio požar javlja, Gazeta Ekspres. Prema rečima predstavnika sela u objektu izgrađenom 1888. godine boravili su sirijski migranti. - Stara… »

Rusi masakrirali DžIHADISTE: Uništena cela kolona vozila koja je išla na front

Pravda pre 1 dan
Ruski ratni avioni zbrisali su džihadistički konvoj na severozapadu Sirije. Rusko vazduhoplovstvo izvršilo je snažne vazdušne napade na severozapadni deo Sirije, jer su njihovi ratni avioni gađali položaje Hadžat Tahrir Al-Šama (HTS) u provinciji… »

Izrael raketama gađao jug Sirije

Al Jazeera pre 1 dan
Raketa je pogodila školu u selu sjeverno od Quneitre. Izraelska vojska raketirala je ciljeve u provinciji Quneitra na jugu Sirije, objavili su u srijedu službeni sirijski mediji, prenosi agencija Hina pozivajući se na AFP. Raketa je pogodila školu u… »

Francuski problem s islamom

Politika pre 2 dana
Ubistvo nastavnika srednje škole zbog karikatura proroka Muhameda pokazalo je da još nema mira između slobode govora u laicističkoj zemlji i tabua koje nameću ekstremisti među muslimanima. U  Francuskoj se ovih dana žale da teže dišu zbog… »

Blizu su vaših granica, reagujte! Premijer Jermenije hitno pozvao Ruse da intervenišu

Srbija danas pre 1 dan
Nikol Pašinjan naznačio je u ponedeljak da Rusija preduzima mere za borbu protiv terorizma u Siriji. Jermenski premijer Nikol Pašinjan naznačio je u ponedeljak da Rusija preduzima mere za borbu protiv terorizma u Siriji, koja je daleko izvan kontrole… »

Da li je ovo moguće?! Turska vojska se povlači, napuštaju položaje u Siriji! (video)

Pravda pre 1 dan
Turske trupe danas privode kraju proces povlačenja sa velike vojne osmatračnice kod grada Moreka, u provinciji Hama, na severu Sirije. Novi snimci iz Hame ove sedmice pokazuju kako se oružane snage Turske pripremaju za povlačenje sa jednog od svojih… »

Najsavremenija oprema i složeni zadaci: Ovako izgleda rad ruskih vezista u Siriji (video)

Večernje novosti pre 1 dan
DANAS se navršava 101 godina od dana formiranja vojske za veze. Oni, koji su odgovorni za nesmetanu komunikaciju svih rodova vojske, profesionalni praznik obeležavaju na svojim položajima, uključujući bataljon za veze avio-baze Hmejmim. Vezisti u… »

Vesti dana »