Sirija - vesti

Notre-Dame podsjetio na razaranje historijskih građevina u muslimanskim zemljama

Al Jazeera pre 9 sati
Svjetska kulturna baština uništena je u sirijskim gradovima Palmiri i Halepu, gradu Mosulu u Iraku, te u Afganistanu.
Požar koji je u ponedjeljak navečer zahvatio veliki dio katedrale Notre-Dame u Parizu skrenuo je pažnju na uništavanje drugih povijesnih znamenitosti i bogatstava koje je čovječanstvo izgubilo u posljednjim godinama zbog ratova u... »

Maskirani terorizam: Kako Amerika pokušava da potčini — državu po državu

Sputnik pre 12 sati
Ekonomski terorizam nije nova disciplina, ali se sada ubrzanim metodama sprovodi u svetu, u čemu su SAD predvodnik, rizikujući da im se to vrati kao bumerang.
Da li se ratovanje za SAD pokazalo kao skupo, a nedovoljno delotvorno sredstvo, pa se Vašington priklonio ekonomskom terorizmu kao načinu za uklanjanje režima koji mu nisu po volji. Samo što su Sirija i Iran saopštili da SAD vode... »

Izrael napravio rakete neuhvatljive za S-300?

Sputnik pre 18 sati
Izrael je napravio nove supersonične rakete vazduh—zemlja „Rempejdž“, koje su, navodno, neuhvatljive za ruske komplekse S-300, navodi autor lista „Telepolis“ Florijan Retcer.
Kako navodi Retcer, izraelska vojska je nove rakete upotrebila prošle nedelje, prilikom napada na sirijsku provinciju Hamu. On je naglasio da se u Izraelu ove rakete smatraju odgovorom na raspoređivanje ruskih sistema u Siriji i,... »

Predsednik Rusije upozorava: Džihadisti spremaju krvoproliće u Evropi!

Kurir pre 1 dan
SANKT PETERBURG - Džihadisti Islamske države izgubili su teritorije u Siriji i Iraku, ali i dalje predstavljaju ozbiljnu pretnju jer se njihove terorističke ćelije šire po Evropi i Aziji!
Alarmantno upozorenje izneo je Aleksandar Bortnikov, šef Federalne službe bezbednosti (FSB), naslednice čuvenog KGB, i jedan od najbližih saradnika Vladimira Putina, predsednika Rusije. Došli bez problema On navodi da su se... »

Svi bez dokumenata: Sarajlija uhapšen zbog krijumčarenja migranata

Blic pre 1 dan
Policija u Foči sinoć je uhapsila osobu inicijala M.
N. (38) iz Sarajeva koja je prevozila ilegalne migrante. Nakon što su zaustavili vozilo „VW Passat“, kojim je upravljao M. N., otkrivena su četiri ilegalna migranta iz Sirije bez ličnih dokumenata. Migranti su predati Službi za strance, terenski centar Sarajevo,... »

Bosanac se pravi Englez

Vesti online pre 2 dana
Državljanin Bosne i Hercegovine Hamza D. (21) izveden je pred sud u Beču zbog podrške Islamskoj državi, čijim snagama u Siriji je pokušao da se pridruži 2015. godine, ali je osujećen u toj nameri.
Hamzu, čiji su otac i brat redovima Islamske države u Siriji pristupili 2014. godine, češke vlasti uhvatile su s lažnim rumunskim pasošem na aerodromu u Pragu, odakle je hteo da se prebaci do Istanbula, pa do Sirije. Vraćen je u... »

Izrael prvi put napao Siriju supersoničnom raketom nazvanom po video igri?

Večernje novosti pre 2 dana
Sirijska novinska agencija SANA javila je da su izraelski avioni ispalili rakete iz libanskog vazdušnog prostora oko 02.30 u subotu
Izraelske vazduhoplovne snage su navodno prvi put koristile supersoničnu raketu "Rempejdž" (Rampage) vazduh-zemlja za napad na iranske pozicije u Siriji, javljaju strani mediji. Izrael je navodno napao iransku fabriku raketa... »

Bliži se kraj rata u Siriji, ali posledice su velike

Vesti online pre 2 dana
Rat u Siriji se bliži kraju, ali teroristička dejstva i blokada naneli su ogromnu štetu ekonomiji zemlje, izjavio je ministar ekonomije i spoljne trgovine Sirije Samer el Halil.
- Sada su se vojna dejstva u Siriji praktično završila, bliže se kraju, pošto je sirijska armija uz široku podršku naših prijatelja na čelu s Rusijom postigla pobede, ali rat, teroristička dejstva i blokada, kao i ekonomske... »

Oko 2.500 strane dece nalazi se u sirijskom kampu Al Hol

Večernje novosti pre 2 dana
Oko 2.500 strane dece nalazi se u čuvanom delu sirijskog kampa Al Hol nakon što su pobegli iz poslednjeg uporišta Islamske države, izjavio je danas humanitarni koordinator UN za krizu u Siriji Panos Mumcis pozivajući vlade da ih ne napuštaju
Oko 2.500 strane dece nalazi se u čuvanom delu sirijskog kampa Al Hol nakon što su pobegli iz poslednjeg uporišta Islamske države, izjavio je danas humanitarni koordinator UN za krizu u Siriji Panos Mumcis pozivajući vlade da ih... »

Ratu u Siriji se bliži kraj, ali je ekonomiji naneta ogromna šteta

Sputnik pre 2 dana
Rat u Siriji se bliži kraju, ali teroristička dejstva i blokada naneli su ogromnu štetu ekonomiji zemlje, izjavio je ministar ekonomije i spoljne trgovine Sirije Samer el Halil.
„Sada su se vojna dejstva u Siriji praktično završila, bliže se kraju, pošto je sirijska armija uz široku podršku naših prijatelja na čelu s Rusijom postigla pobede, ali rat, teroristička dejstva i blokada, kao i ekonomske... »

Zvezda pozvala navijače da uzvrate gostoprimstvo Budućnosti

Večernje novosti  pre 8 sati  još 1 povezana

Bugarska: Pilot i putnik poginuli u padu malog aviona

Večernje novosti  pre 7 sati  još 1 povezana

CIK traži da se dostave ostavke gradonačelnika sa severa

Večernje novosti  pre 8 sati  još 1 povezana
©2019 Netmark d.o.o.