Sirija

Asad izdao naređenje svim sirijskim jedinicama!

Alo pre 4 sata
Sve vojne formacije su spremne. Sirijska protivvazduhoplovna odbrana dobila je naređenje da obori sve leteće objekte koji uđu u vazdušni prostor zemlje, saopštila je vojna komanda Sirije. - Svi avioni koji uđu na teritoriju Sirije će biti označeni… »

Sirija zapretila: Srušićemo sve avione koji preseku našu granicu

Sputnik pre 4 sata
Sirijska protivvazduhoplovna odbrana dobila je naređenje da obori sve leteće objekte koji uđu u vazdušni prostor zemlje, saopštila je vojna komanda Sirije. „Svi avioni koji uđu na teritoriju Sirije će biti označeni kao neprijateljske mete. Sve… »

Sirija preti: Srušićemo sve avione koji pređu našu granicu

Srbija danas pre 4 sata
Sirijska protivvazduhoplovna odbrana dobila je naređenje da obori sve leteće objekte koji uđu u vazdušni prostor zemlje, saopštila je vojna komanda Sirije. - Svi avioni koji uđu na teritoriju Sirije će biti označeni kao neprijateljske mete. Sve… »

Nova arena geopolitičke borbe u Siriji u kojoj Turska može da izgubi mnogo

Sputnik pre 6 sati
Tenzije između Ankare i Damaska rastu otkako je Turska odlučila da preuzme stvari u svoje ruke i interveniše u sirijskoj provinciji Idlib gde vladine snage preusmeravaju proturske militante. Analitičari smatraju da je ulog Turske u ovoj akciji mnogo… »

Arena geopolitičke borbe u Siriji u kojoj Turska može da izgubi mnogo

Vesti online pre 5 sati
Tenzije između Ankare i Damaska rastu otkako je Turska odlučila da preuzme stvari u svoje ruke i interveniše u sirijskoj provinciji Idlib gde vladine snage preusmeravaju proturske militante. Analitičari smatraju da je ulog Turske u ovoj akciji mnogo… »

Rusi i Turci oči u oči u Siriji, jedna varnica može da zapali dva kontinenta!

Alo pre 7 sati
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan obećao je da neće povući turske trupe iz sirijske regije Idlib i da će njegov predstojeći telefonski poziv s ruskim liderom Vladimirom Putinom pomoći Ankari u utvrđivanju njegove politike. Očekuje se da će… »

Turski analitičar: Ankara ne želi potpuni rat sa Damaskom

Sputnik pre 8 sati
Jedini način na koji Rusija i Turska mogu regulisati trenutnu napetost oko Idliba jeste obnavljanje mirovnih pregovora iz Astane, piše za „Dejli Sabah" analitičar na Tehničkom univerzitetu u Istambulu Ahmed Al Buraj. Prema njegovim rečima, Ankara… »

Pogledajte: Kamile koje su hteli da ubiju u Australiji našle spas u Libiji!

Mondo pre 9 sati
Oko 3.000 kamila snimljeno je dok mirno hoda ulicama Tripolija nakon što su evakuisane iz obližnje libijske luke koja se našla pod artiljerijskim napadom. Oko 3.000 kamila snimljeno je dok mirno hoda ulicama Tripolija nakon što su evakuisane iz… »

“Moramo sprečiti humanitarnu katastrofu i novu migrantsku krizu”: Pariz i Berlin traže samit sa Moskvom i Ankarom

Nedeljnik pre 12 sati
Foto Profimedia Francuski predsednik Emanuel Makron zatražio je danas organizovanje “u što skorijem roku” samita sa Nemačkom, Rusijom i Turskom u cilju obustave sukoba u Siriji i izbegavanja humanitarne krize u toj zemlji. “Treba da u što… »

Priča o egzilu i povratku: od Italije do Sirije i ponovo nazad

Al Jazeera pre 12 sati
Njegov je djed pobjegao iz fašističke Italije tokom Drugog svjetskog rata i našao je utočište u Siriji. Sada su se Alberto i njegova porodica vratili. Pišu: Stefania D'Ignoti i Alessandro Puglia Alberto Livadiotti premeće po gomili starih… »

Vesti dana »