Sirija - vesti

Američki ratni brod šalje poruku Rusiji: Uplovili su već u Mediteran!

Pravda pre 1 dan
Američki ambasador u Rusiji, Džon Hantsmen, navodno se ukrcao na jednog od dva nosača aviona SAD-a koji su u utorak ušli u mediteranske vode kako bi dostavili strogo upozorenje Rusima
Hantsmen je navodno posmatrao operacije 9.000 mornara i marinaca, 130 aviona i deset brodova u SAD-u. - Kada imate 200.000 tona diplomatije koja se kreće na Mediteranu, ovo je diplomatija koja se kreće napred i ništa drugo ne... »

Vulin: Srbija nikada neće biti članica nijednog vojnog saveza

RTS pre 1 dan
RTS: Vulin: Srbija nikada neće biti članica nijednog vojnog saveza
U Moskvi se održava osma međunarodna bezbednosna konferencija na kojoj učestvuju ministri odbrane iz 35 zemalja, a među njima i srpski ministar Aleksandar Vulin, koji je poručio da Srbija nikada neće postati članica nijednog vojnog saveza, makar bila poslednja zemlja i Evropi van NATO-a.
Šta bi moglo da sruši arhitekturu globalne bezbednosti i kako izgraditi život u ratom razorenoj Siriji? To su bile glavne teme bezbednosne konferencije u Moskvi. Domaćin poručuje da NATO izmišlja kada kaže da je glavna pretnja... »

Amal Kluni pozvala na formiranje međunarodnog suda za teroriste

Blic pre 2 dana
Poznati advokat i borac za ljudska prava Amal Kluni predložila je da se u Hagu formira međunarodni sud za teroriste u kome bi se sudilo teroristima takozvane Islamske države koji su izvršili genocid i zločin protiv čovečnosti nad Jezidima u Siriji i Iraku. Ona podseća da su ranije su formirani... »

Bombaši samoubice bogati studenti: Među napadačima sa Šri Lanke i jedna žena! Napad planiran 7 godina (video)

Kurir pre 2 dana
Iako je Islamska država preuzela odgovornost, dokaza za to još nema.
Policija Šri Lanke objavila je da su priveli još 18 osumnjičenih. Odgovornost za napad preuzela je Islamska država. Broj mrtvih porastao je na 359, a broj ranjenih na oko 500. Islamska država je, nakon preuzimanja odgovornosti,... »

Kućni pritvor za deset žena povratnica iz Sirije na Kosovu

B92 pre 2 dana
B92: Kućni pritvor za deset žena povratnica iz Sirije na Kosovu
Priština -- Osnovni sud u Prištini odredio je jednomesečni kućni pritvor za deset žena povratnica iz Sirije zbog sumnje da su od 2014. do 2019. bile u konfliktnim zonama.
One su osumnjičene za pridruživanje ili učestvovanje u stranoj vojsci ili policiji, stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama, u grupnim ili pojedinačnim organizacijama u Siriji i Iraku. Odbrana tih žena tražila je da se... »

Rekonstruisan oltar u Palmiri koji je uništila Islamska država

Blic pre 2 dana
Muzej u Damasku danas je otkrio repliku dela oltara koju su ekstremisti Islamske države uništili u drevnom sirijskom gradu Palmiri.
Hram Bela u Palmiri star 2.000 godina bio je jedan od najvažnijih istorijskih spomenika u Siriji, koji je preživeo mirijadu civilizacija sve do sukoba u toj zemlji koji je počeo 2011. godine. Islamska država zauzela je Palmiru u... »

Kućni pritvor za deset žena povratnica iz Sirije na Kosovu

N1 Info pre 2 dana
Osnovni sud u Prištini odredio je jednomesečni kućni pritvor za deset žena povratnica iz Sirije zbog sumnje da su od 2014. do 2019. bile u konfliktnim zonama u Siriji i Iraku.
One su osumnjičene za pridruživanje ili učestvovanje u stranoj vojsci ili policiji, stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama, u grupnim ili pojedinačnim organizacijama van teritorije Kosova. 20.04.2019. 21.04.2019.... »

Kućni pritvor za deset žena povratnica iz Sirije na Kosovu

Novi magazin pre 2 dana
Osnovni sud u Prištini odredio je jednomesečni kućni pritvor za deset žena povratnica iz Sirije zbog sumnje da su od 2014. do 2019. bile u konfliktnim zonama u Siriji i Iraku.
One su osumnjičene za pridruživanje ili učestvovanje u stranoj vojsci ili policiji, stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama, u grupnim ili pojedinačnim organizacijama van teritorije Kosova. Odbrana tih žena tražila je... »

Sud u Parizu: Francuske žene u Siriji ne mogu nazad u zemlju

B92 pre 2 dana
B92: Sud u Parizu: Francuske žene u Siriji ne mogu nazad u zemlju
Pariz -- Najviši francuski upravni sud odbacio je zahteve francuskih žena koje se nalaze u Siriji da se vrate u Francusku.
Upravni sud tvrdi da sudija ne može da odluči o tom pitanju s obzirom da ono uključuje pregovore sa stranim vlastima. Državni savet odbacuje zahteve za repatrijaciju francuskih državljana i njihove dece koji su trenutno i Siriji,... »

Netanjahu želi da novo naselje na Golanu nosi Trampovo ime

Danas pre 2 dana
Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je da bi želeo da nazove novo naselje na Golanskoj visoravni po predsedniku SAD Donaldu Trampu u znak zahvalnosti što je Bela kuća priznala izraelski suverenitet nad tom teritorijom.
„Postoji potreba da se izrazi naša zahvalnost predsedniku“, rekao je Netanjahu obilazeći danas Golan. On je najavio da će predložiti „rezoluciju koja poziva da nova zajednica na Golanskoj visoravni bude nazvana po predsedniku... »

©2019 Netmark d.o.o.