Sirija

Žrtva kukavičkog napada: Život izgubio veliki mirotvorac!

Mondo pre 3 dana
U eksploziji automobila-bombe u Siriji život je izgubio Muftija Damaska Mohamed Andnan Alfjuni koji se godinama borio protiv ekstremizma. U eksploziji automobila-bombe u Siriji život je izgubio Muftija Damaska Mohamed Andnan Alfjuni koji se godinama… »

Turska izručila BiH osumnjičenog za terorizam

RTS pre 3 dana
Turska je Bosni i Hercegovini izručila državljanina te zemlje Jahju Vukovića, koji je osumnjičen za pripadnost Islamskoj državi za koju je ratovao u Siriji i Iraku, potvrđeno je iz sedišta Tužilaštva BiH u Sarajevu. Jahja Vuković je predat… »

Muftija Damaska poginuo u eksploziji bombe

Al Jazeera pre 3 dana
Muftija je poginuo u eksploziji bombe postavljene u njegov automobil, u blizini glavnog grada Sirije. Muftija Damaska Mohamed Adnan Afjuni poginuo je u četvrtak u eksploziji bombe, javila je agencija France presse, prenosi Hina. Napad se dogodio u mjestu… »

Automobil bomba u Siriji: Veliki muftija Damaska ubijen u terorističkom napadu

Blic pre 3 dana
Veliki muftija Damaska šeik Muhamed Adnan el Afjuni poginuo je od eksplozije improvizovane bombe postavljene pod njegov automobil u sirijskom gradu Kudsaja, javila je državna novinska agencija Sana. Agencija piše da je Afjuni "žrtvovan" u… »

Ratovao u Siriji: Turska izručila Bosni i Hercegovini Jahja Vukovića

Večernje novosti pre 3 dana
ZAZEDNIČKIM naporima Tužilaštva BiH i partnerskih policijskih i bezbednosnih agencija lociran je, identifikovan, uhapšen i transportovan Jahja Vuković (21), rodom iz Bihaća, iz Turske u Bosnu i Hercegovinu. Lisice na ruke stavljene su mu na… »

Atentat u Siriji: Muftija Damaska poginuo u terorističkom napadu

Večernje novosti pre 3 dana
MUFTIJA Damaska, šeik Adnan al-Afjuni ubijen je terorističkom napadu. Eksplozivna naprava eksplodirala je u automobilu muftije, rekao je predstavnik Ministarstva vera šeik Hadzer Šahrur. Prema njegovim rečima, eksplozivna naprava detonirana je u… »

Osumnjičeni za terorizam uhapšen u Turskoj i deportovan u BiH

Slobodna Evropa pre 3 dana
Osumnjičeni za učestvovanje u ratu u Siriji, u sklopu militantne organizacije, takozvane 'Islamske države', Jahja Vuković, uhvaćen je u Turskoj i večeras, 22. oktobra, predat je Tužilaštvu Bosne i Hercegovine (BiH). Kako je saopšteno iz ove… »

Turska izručila teroristu BiH: Osumnjičen za pripadnos Islamskoj državi

B92 pre 3 dana
Turska je danas Bosni i Hercegovini izručila državljanina te zemlje Jahju Vukovića koji je osumnjičen za pripadnost Islamskoj državi. Pretpostavlja se da je on za ID ratovao u Siriji i Iraku, To je potvrđeno iz sedišta Tužilaštvstva BiH u… »

Turska izručila teroristu BiH koji se borio u Siriji i Iraku

Politika pre 3 dana
SARAJEVO - Turska je Bosni i Hercegovini izručila državljanina te zemlje Jahju Vukovića koji je osumnjičen za pripadnost Islamskoj državi za koju je ratovao u Siriji i Iraku, potvrđeno je iz sedišta Tužilaštva BiH u Sarajevu. Vuković je predat… »

Vrhovni verski vođa Damaska ubijen u bombaškom napadu

RTS pre 3 dana
Muftija Damaska šeik Adnan el Afjuni ubijen je u bombaškom napadu na njegov automobil u sirijskom gradu Kudsaji, prenosi Sputnjik. Improvizovana eksplozivna naprava je eksplodirala u muftijinom automobilu, saopštio je predstavnik Ministarstva vera… »

Vesti dana »