Sirija - vesti

U Mađarskoj priveden bivši pripadnik ID

Blic pre 1 sat
Mađarske vlasti su danas privele muškarca iz Sirije, koji je optužen da je kao pripadnik Islamske države učestvovao u dekapitacijama u toj zemlji, saopštili su iz tužilaštva. Sumnja se da je muškarac, čiji identitet nije saopšten, 2016. godine pogubio oko 20 članova porodice čoveka iz Homsa, koji... »

Nemačka: Golanska visoravan je sirijska teritorija

Blic pre 1 sat
Golanska visoravan je sirijska teritorija koju je okupirao Izrael, rekla je portparol nemačke Vlade Ulrike Demer. Ona je ovo rekla na pitanje da prokomentariše poziv američkog predsednika Donalda Trampa da prizna izraelski suverenitet nad Golanskom visoravni. - Ako se menjaju nacionalne granice, to... »

Kraj rata! Palo poslednje uporište džihadista u Siriji! Islamska država zbrisana sa mape 100 posto!

Srbija danas pre 1 sat
Bela kuća saopštila je danas da je Islamska država poražena u Siriji i da nema više teritorija pod kontrolom ekstremista.
Američki predsednik Donald Tramp upravo je obavešten od strane ministra odbrane Patrika Šanahana da je Sirija oslobođena od terorista Islamske države! Portparolka Bele kuće Sara Sanders potvrdila je da je cela teritorija Sirije... »

SDF: I dalje traju borbe protiv Islamske države

Blic pre 1 sat
Sirijske demokratske snage (SDF), koje imaju podršku SAD i dalje se bore protiv poslednjih ekstremističkih grupa ID koje se kriju u njihovom poslednjem uporištu, Baguzu u istočnoj Siriji, napisao je na Tviteru portparol SDF-a, nakon što je američki predsednik Donald Tramp rekao da je ovo područje... »

UN: Golanska visoravan pripada Siriji

Danas pre 3 sata
Zamenik zvaničnog predstavnika generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Farhan Hak izjavio je danas da status Golanske visoravni ostaje nepromenjen, uprkos najavi američkogh predsednika Donalda Trampa da će SAD priznati suverenitet Izraela na toj teritoriji.
To je veoma konkretno izrečeno u rezoluciji Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i u odgovarajućoj rezoluciji Generalne skupštine – status Golanske visoravni nije promenjen, rekao je Hak, prenosi Sputnik. Tramp je 21. marta na... »

Bela kuća: Islamska država 100 odsto poražena u Siriji

RTV pre 4 sata
RTV: Bela kuća: Islamska država 100 odsto poražena u Siriji
VAŠINGTON - Bela kuća saopštila je danas da je Islamska država poražena u Siriji i da nema više teritorija pod kontrolom ekstremista.
Portparolka Bele kuće Sara Sanders potvrdila je da je cela teritorija Sirije "sto odsto oslobođena od terorista", prenosi AP. Sanders je dodala i da je američkog predsednika Donalda Trampa upravo o ovome obavestio ministar... »

Bela kuća: ID 100 odsto poražena u Siriji; Sdf: Još vodimo žestoke borbe

Večernje novosti pre 4 sata
Bela kuća saopštila je danas da je Islamska država poražena u Siriji i da nema više teritorija pod kontrolom ekstremista
Bela kuća saopštila je danas da je Islamska država poražena u Siriji i da nema više teritorija pod kontrolom ekstremista. Portparolka Bele kuće Sara Sanders potvrdila je da je cela teritorija Sirije "sto odsto oslobođena od... »

Golan pripada Siriji

Politika pre 4 sata
Golanska visoravan je sirijska teritorija koju je okupirao Izrael, saopštila je portparolka nemačke vlade, reagujući na izjavu američkog predsednika Donalda Trampa da je vreme da se prizna da Golan pripada Izraelu.„Ukoliko bi trebalo menjati nacionalne granice, to mora da se uradi na miran način... »

SAD: Sirija stoprocentno oslobođena od DAEŠ-a

Sputnik pre 7 sati
Portparolka Bele kuće Sara Sanders izjavila je da je teritorija Sirije stoprocentno oslobođena od terorista DAEŠ-a.
Sandersova je to saopštila novinarima tokom leta avionom ka Floridi. „Ona je objavila da je teritorijalni kalifat DAEŠ-a stoprocentno uništen u Siriji. Saopštila je i da je vršilac dužnosti šefa Pentagona Patrik Šanahan u avionu... »

Šojgu informisao Putina o poseti Siriji

Sputnik pre 12 sati
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu informisao je predsednika Rusije Vladimira Putina o svom putovanju u Siriju i sadržaju kontakata sa sirijskim liderom Bašarom el Asadom.
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je saopštio novinarima da je poseta Sergeja Šojgua Siriji bila tema sastanka ruskog lidera sa stalnim članovima Saveta bezbednosti Rusije. „Razmenjena su mišljenja o nizu aspekata bliskoistočnog... »

©2019 Netmark d.o.o.