Sirija

Erdogan održao vanredni sastanak Vijeća za sigurnost zbog Sirije

Al Jazeera pre 47 minuta
Ministar vanjskih poslova Turske Mevlut Cavusoglu razgovarao je s generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom. Turski predsednik Recep Tayyip Erdogan sazvao je vanredni sastanak Vijeća za sigurnost zbog situacije na sjeverozapadu Sirije, prenosi… »

Otkriven tajni plan Putina i Erdogana: Sve u Siriji je samo predstava, a evo 9 dokaza za to... Detalji bez cenzure!

Kurir pre 40 minuta
I dok je sirijska vojska nastavlja da oslobađa velika područja u južnom Idlibu, gde je do kraja 26. februara oslobodila već 50 odsto pokrajine, trebalo bi podsetitit na teoriju koja pretpostavlja da sve što se tamo događa predstavlja sporazum… »

UN nakon pogibije 33 turska vojnika: Raste rizik od eskalacije u Siriji

Al Jazeera pre 17 minuta
NATO i SAD su osudili nasumične zračne udare sirijskih snaga i Rusije u pokrajini Idlib gdje je poginulo više od 30 turskih vojnika. Ako se ništa ne poduzme, rizik od eskalacije "rast će iz sata u sat" na sjeveroistoku Sirije, gdje je u četvrtak… »

Turska će pustiti sirijske izbjeglice ka Evropi

Al Jazeera pre 11 minuta
Turska policija, obalska straža i graničari dobili su naredbu da se drže po strani, rekao je zvaničnik. Turska je odlučila da više ne zaustavlja izbjeglice iz Sirije koji kopnom i morem pokušavaju stići u Evropu, izjavio je jedan turski… »

Sirijska opozicija zauzela strateški važan grad Sarakeb

Blic pre 7 sati
Sirijski opozicioni borci, uz podršku Turske, ponovo su zauzeli strateški važan grad na severozapadu Sirije, Sarakeb. Na taj način su uspeli da preseku ključni autoput M5 koji povezuje grad Alep na severu s prestonicom Damaskom, samo nekoliko dana… »

Vazdušni udari u Siriji: Najmanje 34 turska vojnika poginula u Idlibu (video, foto)

Blic pre 8 sati
Najmanje 34 turska vojnika poginula su danas u vazdušnim udarima u sirijskoj provinciji Idlib, saopštila je aktivistička organizacija koja prati ratna zbivanja "Sirijska opservatorija". Turska je poslala hiljade vojnika i tešku vojnu opremu na… »

Mediji: Turska vojska gađa ruske avione u provinciji Idlib

Vesti online pre 15 sati
Turske jedinice gađaju pozicije sirijskih vladinih snaga i ruske avione u provinciji Idlib, navodi se u reportaži televizije „Rusija 24“. – Sirijsku vojsku, u bukvalnom smislu, spasava avijacija – njihova i ruska. Avioni Ratnog vazduhoplovstva… »

Erdogan: Tri turska vojnika poginula u Idlibu

Al Jazeera pre 10 sati
Turski predsjednik najavio je nastavak borbi u sirijskoj pokrajini, ali i razgovora s Rusijom. Trojica turskih vojnika poginula su u sirijskoj pokrajini Idlib, izjavio je u četvrtak turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan. "Tri naša vojnika poginula su… »

Rusija optužila Tursku da krši sporazum o Siriji

B92 pre 8 sati
Rusko Ministarstvo odbrane optužilo je danas Tursku da krši sporazum o Siriji jer podržava pobunjenike u provinciji Idlib. "Turska strana krši sporazum postignut u Sočiju i nastavlja da artiljerijskom paljbom podržava ilegalne naoružane grupe u… »

Sirija: Pobunjenici tvrde da su preuzeli Saraqib, Rusi demantiraju

Al Jazeera pre 18 sati
Gotovo milion Sirijaca prebjeglo je u posljednja tri mjeseca, u najvećem egzodusu od početka rata. Sirijski pobunjenici koje podržava Turska u četvrtak su objavili da su ponovo osvojili strateški grad Saraqib u prvom većem obratu u ofanzivi sirijske… »

Vesti dana »