Sirija

(VIDEO) Retka vrsta ptice vratila se u Sloveniju posle 400 godina

N1 Info pre 6 sati
U Sloveniji primećena ptica, koja se na ovom području više se gnezdi, već s vremena na vreme dolazi u posetu. U Postojni se nalazi ptica iz vrste koja je nekada ovde živela, a sada je izumrla više od 400 godina – pa se više ne gnezdi. Grivasti… »

Kina pomaže Asadu da se vrati na svetsku političku scenu?

Dojče vele pre 7 sati
Zapad je Bašara el Asada izolovao zbog njegovih postupaka tokom građanskog rata u Siriji. Ali taj vlastodržac nedavno je posetio Kinu. Šta to znači za Damask, a šta za Peking? Prošle su skoro dve decenije otkako je sirijski lider Bašar el Asad… »

Savremeni cirkus je prava umetnost u svetu, kod nas još nije

RTS pre 21 sat
Počeo je 11. putujući Međunarodni festival savremenog cirkusa. U saradnji sa Bitefom i Francuskim institutom u Beogradu, publika će do 7. oktobra, pod cirkuskom šatrom gledati umetnike iz Srbije, Francuske, Italije, Španije, Slovenije, Meksika i… »

Ko je Wagnerov ‘Sjedokosi’, oficir kojem je Putin povjerio specijalni zadatak u Ukrajini?

Al Jazeera pre 21 sat
Andrej Trošev je odbio učestvovati u pobuni grupe Wagner, a sada, ruski predsjednik od njega traži da formira dobrovoljačke bataljone. Mršavi sijedi muškarac koji je ležao na asfaltu bio je toliko pijan da nije mogao izgovoriti niti svoje ime… »

Dva vojnika ranjena u izraelskom vazdušnom napadu u Siriji

Politika pre 1 dan
Dva vojnika ranjena su u izraelskom vazdušnom napadu na položaje sirijskih oružanih snaga u blizini istočne pokrajine Deir al Zor, objavili su sirijski državni mediji pozivajući se na vojne izvore. „Oko 23.50 sati 2. oktobra izraelski neprijatelj… »

Ankara najavljuje aktivnije vojne operacije protiv Kurda na severu Iraka i u Siriji: "Ovo su njihovi poslednji trzaji"

Blic pre 2 dana
Vojne operacije Oružanih snaga Turske protiv Radničke partije Kurdistana (PKK) na sjeveru Iraka i u Siriji dobiće aktivniji i žešći karakter nakon pokušaja terorističkog napada u Ankari, izjavio je neimenovani izvor iz administracije turskog… »

Prelazak na multipolarni svet Basam el Sabah: Zemlje u razvoju umorne od zapadne hegemonije

Večernje novosti pre 2 dana
VEĆINA zemalja u razvoju pokazuje da su umorne od zapadne hegemonije – prelazak na multipolarni svet je počeo, to je proces koji se ne može preokrenuti, rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Sirije Basam el Sabah. Foto Tanjug/AP - Ovogodišnja… »

Turska: Dva policajca povređena u eksploziji ispred ministarstva

Južne vesti pre 2 dana
Eksplozija ispred turskog ministarstva policije u glavnom radu Ankari bio je „teroristički napad", saopštio je ministar. Dva napadača došli su kolima i izveli napad u kome su povređena dva policajca, rekao je Ali Jerlikaja. On kaže da se jedan… »

Severna Makedonija: Uhapšen srpski državljanin zbog krijumčarenja migranata iz Sirije

Radio 021 pre 3 dana
Jedan državljanin Srbije uhapšen je na autputu "Prijateljstvo" zbog krijumčarenja osam migranata, saopštila je policija Severne Makedonije. Kako se navodi, policijaci sa graničnog prelaza "Bogorodica" su na benzinskoj pumpi na autoputu A1, u blizini… »

Srpski državljanin uhapšen u Severnoj Makedoniji zbog krijumčarenja osam migranata

Insajder pre 3 dana
Jedan državljanin Srbije uhapšen je na autoputu "Prijateljstvo" zbog krijumčarenja osam migranata, saopštila je policija Severne Makedonije. Kako se navodi, policajci sa graničnog prelaza "Bogorodica" su na benzinskoj pumpi na autoputu A1, u blizini… »

Vesti dana »