Skoplje

Njujork Tajms: Zaev strahuje od blokade proširenja EU

Dnevnik pre 20 dana
SKOPLjE: Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev strahuje da da bi blokiranje proširenja Evropske unije moglo da izazove dramatična pomeranja u celom regionu, prenosi Plus info. “Lomim se iznutra”, kaže makedonski premijer u intervjuu za američki… »

Tužiteljica najavila finansijsku istragu sudaca koji su pustili Janevu u kućni pritvor

Al Jazeera pre 20 dana
Tročlano vijeće Apelacionog suda u Skoplju je donijelo odluku da razriješena specijalna tužiteljica Katica Janeva bude prebačena u kućni pritvor iz istražnog zatvora. Tužiteljica za organizirani kriminal Sjeverne Makedonije Vilma Ruskoska u utorak… »

Daul: Zatvaranje vrata Skoplju i Tirani otvara prostor drugim silama

Al Jazeera pre 19 dana
Prekršili smo obećanje te tako izgubili vjerodostojnost u regiji, rekao je odlazeći predsjednik Evropske narodne stranke. Neotvaranje pregovora Evropske unije sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom predsjednik Evropske narodne stranke (EPP) na odlasku… »

Zoran zbog jednog papira iz Skoplja nije mogao da dobije penziju, RTS mu je pomogao

RTS pre 19 dana
Zoran Jačimović ima pravo na penziju, koju je odavno zaradio, ali jedva preživljava od socijalne pomoći. Oko deset godina radio je u Makedoniji, ali potvrdu o radnom stažu iz Skoplja ni Zoran ni PIO fond u Srbiji već godinama ne mogu da dobiju. RTS… »

“Slomilo me je, iznutra, lično, psihološki…”: Zaev o odlaganju rasprave o ulasku Severne Makedonije u EU

Nedeljnik pre 19 dana
Foto: Tanjug-AP Odluka Francuske da odloži bilo kakvu raspravu o ulasku Severne Makedonije u Evropsku uniju uzdrmala je vladu u Skoplju i poljuljala staus kvo u inače nestabilnom regionu u kojem, nakon krvavog raspada Jugoslavije devedesetih i ratova… »

Afera "Reket": Apelacioni sud pustio Janevu u kućni pritvor

Večernje novosti pre 20 dana
Prebačena u stan svoga sina, gde će u daljem sudskom postupku, iz zdravstvenih razloga, biti u kućnom pritvoru. SKOPLjE OD STALNOG DOPISNIKA Katica Janeva, bivša šefica ugašenog Specijalnog javnog tužilaštva Severne Makedonije (RSM), jedna od… »

MUP: U protekle dve godine u Srbiji zaplenjeno više od 10 tona droge

Danas pre 20 dana
Državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković izjavila je danas da je u protekle dve godine u Srbiji zaplenjeno više od 10 tona droge, od kojih je u 2018. godini zaplenjeno četiri tone, a tokom ove godine šest tona… »

Pero Antić poslao poruku Zvezdi, pa prozvao Bogdana: Ma, Grobar, ne gledam NBA...

Telegraf pre 19 dana
Pero Antić je još u svlačionici Fenera bio zadužen za atmosferu i prozivke na račun Bogija, kog gleda kao mlađeg brata. Ni ovaj put nije propustio priliku da ga "pecne"... Pero Antić utorak je iskoristio za druženje sa Markom Kešeljem i… »

U borbi protiv terorizma važna i borba protiv finansiranja

RTV pre 20 dana
SKOPLJE - Državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković izjavila je danas na Ministarskom forumu u Skoplju da je za suprotstavljanje terorizmu važna i borba protiv pranja novca i finansiranja terorizma, kroz otkrivanje i… »

Tusk i Plenković za početak pregovora sa Skopljem i Tiranom

B92 pre 20 dana
Evropska unija treba ponovo da postigne jedinstvo oko proširenja nakon odluke da Severnoj Makedoniji i Albaniji ne da "zeleno svetlo" za početak pregovora. "Nedonošenje odluke o Makedoniji i Albaniji veliko je razočarenje, no neću prestati da budem… »

Vesti dana »