Skoplje

Severna Makedonija: Privedena 33 migranta

Dnevnik pre 16 dana
SKOPLjE: Policijska patrola privela je večeras u Severnoj Makedoniji 33 migranta koji su se u grupi kretali u blizini granice sa Grčkom. U toj grupi je bio 21 državljanin Avganistanca, sedam Pakistanaca, troje Iračana i dvoje Iranaca. Oni su uočeni u… »

Borisov upozorio Makedonce, bez antibugarske retorike

Dnevnik pre 16 dana
SKOPLjE: Bugarski premjer Bojko Borisov upozorio je Severnu Makedoniju da antibugarska regorika u toj zemlji mora biti zabranjena, a svako ko Bugarsku nazove fašističkim okupatorom ne može se nadati podršci i pomoći, prenela je skopska televizija… »

Borisov upozorio Skoplje: Nećemo pomagati onima koji nas nazivaju fašistima

Sputnik pre 16 dana
Bugarski premijer Bojko Borisov još jednom je apelovao na Severnu Makedoniju da odustane od antibugarske retorike ukoliko želi da uđe u Evropsku uniju. Prema njegovim rečima, on je o tome govorio i sa liderom makedonske opozicije Hristijanom Mickoskim… »

Nazovite Bugarsku još jednom fašističkim okupatorom i zaboravite na Evropsku uniju!

Alo pre 16 dana
Saopštio im uslove Sofije da Skoplje dobije podršku za ulazak u EU. * Bugarski premjer Bojko Borisov upozorio je Severnu Makedoniju * Da antibugarska regorika u toj zemlji mora biti zabranjena * Svako ko Bugarsku nazove fašističkim okupatorom ne može… »

Nije dovoljno 160.000 evra da se Janeva brani iz kućnog pritvora

B92 pre 17 dana
Bivša šefica Specijalnog tužilaštva u Skoplju, Katica Janeva, nije ponudila dovoljno novca da bi bila puštena da se brani iz kućnog pritvora, prenose mediji. Vrednost nekretnina u iznosu od 160.000 evra nije bila dovoljna da ubedi sudijsko veće da… »

ABA 2: Široki bez šanse u Skoplju

Mozzart sport pre 16 dana
MZT lako do pobede - 83:71. Trebalo je to da bude derbi kola, ali na kraju samo rutinska pobeda domaćina. MZT je u poslednjem meču 8. kola ABA lige 2 glatko pobedio Široki sa 83:71 (25:18, 16:13, 24:18, 18:22) i ustalio se na drugom mestu tabele. Gosti… »

Apelacioni sud u Skoplju pod lupom zbog slučaja „Reket”

Politika pre 16 dana
Nakon dopuštanja Katici Janevoj da pređe u kućni pritvor, i to bez jemstva, množe se sumnje da su sudije ove ustanove takođe upletene u slučaj koji potresa makedonsko pravosuđe. Specijalno za „Politiku” Skoplje – Apelacioni sud u Skoplju… »

Njujork tajms: Makronov veto na pregovore sa Skopljem poljuljao i region

Novi magazin pre 18 dana
Odluka Francuske da odloži bilo kakvu raspravu o ulasku Severne Makedonije u Evropsku uniju (EU) uzdrmala je vladu u Skoplju i poljuljala staus kvo u inače nestabilnom regionu u kojem, nakon krvavog raspada Jugoslavije devedesetih i ratova koji su… »

Njujork Tajms: Zaev strahuje od blokade proširenja EU

Dnevnik pre 18 dana
SKOPLjE: Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev strahuje da da bi blokiranje proširenja Evropske unije moglo da izazove dramatična pomeranja u celom regionu, prenosi Plus info. “Lomim se iznutra”, kaže makedonski premijer u intervjuu za američki… »

Tužiteljka najavila finansijsku istragu sudija koji su pustili Janevu u kućni pritvor

Novi magazin pre 18 dana
Tužiteljka za organizovani kriminal Severne Makedonije Vilma Ruskoska večeras je, nezadovoljna puštanjem opužene u slučaju "Reket" Katice Janeve u kućni pritvor, najavila finansijsku istragu za sudije Apelacionog suda koji su doneli tu odluku… »

Vesti dana »