Skoplje

Što je više brzina, sve je sporije

Danas pre 10 dana
Evropski Balkan na prekretnici Malo je onih koji se bave Evropskom unijom, a da skoro nisu „pustili suzu“ zbog blokade početka pregovora EU sa Severnom Makedonijom i Albanijom. Utešna obrazloženja nalaze se u navodnim Makronovim ličnim ambicijama… »

Prijem u NATO odlaže vanredne izbore u Severnoj Makedoniji?

Večernje novosti pre 10 dana
Zaev prvi put ističe i otvorenu mogućnost „da se datumk izbora može promeniti zbog NATO" Skoplje od stalnog dopisnika „Novosti“ Sigurna funkcionalna država mora biti spremna početkom iduće godine, za formalnu ratifikaciju Protokola o prijemu… »

Kenijac napustio MZT zbog porodičnih problema: Nuni Omot otputovao za Ameriku, ugovor sa skopskim klubom raskinut

Kurir pre 11 dana
Kenijski košarkaš Nuni Omot napustio je MZT Skoplje zbog porodičnih problema i vraća se u SAD, objavio je makedonski šampion i ABA2 ligaš. Omot, koji je iz NBA razvojne lige došao na početku sezone, preksinoć je protiv "Sutjeske" u Nikšiću… »

Skoplje – grozdober u oktobru

Dojče vele pre 11 dana
Nevidljivi ožiljci na nevidljivoj mapi grada jesu poput notnog zapisa. Ko ume da ih vidi odsviraće celu beskonačnu hroniku tih istorijskih rezbarija, pretvoriće dušu grada u zvuk. Opet u Skoplju, krajem desetog meseca, a bilo je toplo kao da se mesec… »

Sleteo u Prištinu i doneo paklene vesti! Iza zatvorenih vrata odvijao se sastanak od krucijalnog značaja!

Alo pre 11 dana
Palmer je boravio u Skoplju, gde je imao sastanke sa najvišim državnim funkcionerima. Specijalni izaslanik američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan Metju Palmer boraviće danas u Prištini, ali se još ne zna sa kojim političkim predstavnicima… »

Palmer danas u Prištini

Dnevnik pre 12 dana
PRIŠTINA: Specijalni izaslanik američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan Metju Palmer boraviće danas u Prištini, ali još nije poznato s kojim političkim predstavnicima će se sastati. Prema saopštenju Ambasade SAD u Prištini, koja je… »

Izbori bi mogli da budu odloženi zbog NATO

Politika pre 11 dana
SKOPLjE – Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev nagovestio je danas da bi prevremeni parlamentarni izbori najavljeni za 12. april, mogli da budu odloženi zbog formalnog ulaska njegove države u NATO. „Treba da zadržimo 12. april kao datum za… »

Tregures: Blokadom odluke o proširenju Makron podriva ciljeve Francuske na Balkanu

EurActiv pre 11 dana
Francuski predsednik Emanuel Makron je nakon odluke Evropskog saveta (17-18. oktobra) oštro kritikovan što je blokirao otvaranje pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom o potencijalnom članstvu u EU. Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk… »

Pendarovski: Bez međunarodne zajednice nema dogovora Beograda i Prištine

RTV pre 12 dana
SKOPLJE - Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski smatra "da bez međunarodne zajednice nema dogovora Beograda i Prištine i ponavlja svoj stav da je protiv promene granica kao jednog od mogućih rešenja, ističući da vodi računa o svojoj… »

Doris Pak u Skoplju: Severnu Makedoniju i region vidim kao deo EU

Kurir pre 11 dana
"U našem interesu, u interesu EU, jeste da države poput Severne Makedonije i zemlje regiona postanu deo Unije", rekla je predsednica žena Evropske narodne partije (EPP) Doris Pak. Dodala je da Severnu Makedoniju i države Jugoistočne Evrope vidi kao… »

Vesti dana »