Skoplje

Vardar smenio trenera, na klupu stiže Rus

Mozzart sport pre 5 dana
Kokšarov preuzima prvaka Evrope. Prvak Evrope je slabo počeo novu evropsku sezonu i trener je već platio glavom. Gazda rukometnog kluba Vardar Sergej Samsonenko uručio je otkaz Davidu Pisoneru posle još jednog neuspeha u Ligi šampiona, posle poraza… »

Makedonija i Albanija „prve žrtve Bregzita“

Danas pre 5 dana
Povodom loših vesti iz EU za Skoplje i Tiranu Može se reći da su Makedonija i Albanija prve konkretne žtve predstojećeg Bregzita i nove realnosti, novog rasporeda snaga na podkontinentu nakon izlaska Britanije iz Unije – kaže za Danas Arsim… »

Objavljena lista najskupljih gradova za život, evo gde je Beograd

Telegraf pre 5 dana
Od Beograda jeftiniji za život Sarajevo i Skoplje. Beograd se na rang listi 209 najskupljih svetskih gradova za život u 2019. godini našao na 181. mestu, dok prvu poziciju, drugu godinu za redom, drži Hong Kong, prema najnovijem istraživanju… »

Han: Bez zelenog svetla Skoplju i Tirani, nema podsticaja ni za Srbiju i Kosovo

N1 Info pre 7 dana
Evropski komesar Johanes Han i šef makedonske diplomatije Nikola Dimitrov su u Briselu izrazili očekivanje da će vođe Evropske unije u četvrtak ili u petak ipak doneti odluku da se Severnoj Makedoniji i Albaniji odobri početak pregovora o članstvu… »

Avramopulos: Ne dozvolimo da se Balkan rebalkanizuje

Dnevnik pre 6 dana
BRISEL: Komesar za migracije, unutrašnje poslove i državljanstvo Dimitris Avramopulos kaže da je Evropska komisija jasna kada je reč o otvaranju pristupnih pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom, ali da je odluka o nastavku evrointegracionog… »

"Ako EU ne "nagradi" Prespanski sporazum, kako očekuje rešenje za KiM?"

B92 pre 6 dana
Ako EU ne donese odluku o započinjanju pristupnih pregovora sa Severnom Makedonijom, to će praktično značiti da ne uvažava čak da "kažnjava" Prespanski sporazum. To ističe severnomakedeonski premijer Zoran Zaev. On smatra da u tom slučaju EU ne… »

Evropska unija saopštava zemljama Balkana: Ne računajte na nas!

Sputnik pre 6 dana
Odluka EU ministara da ne daju datum za početak pregovora Severnoj Makedoniji, uprkos tome što je i ime promenila, koliko ruši kredibilitet Brisela koji nije ispunio obećanja data Skoplju, još više urušava kredibilitet vlade Zorana Zaeva, koja je… »

Ne mogu da gledam kič

Danas pre 6 dana
Arhitekstonska destrukcija Novog Sada, Beograda, Skoplja... Javljam se povodom članka “ Skoplje i Beograd, kao prestonice kiča“, u Danasu, od 7. oktobra o.g. Kao i bezbroj puta oduševila me je tema, upečatljiva zapažanja, razmišljanja, ne samo o… »

Makedonski ministar izazvao diplomatski skandal!

Alo pre 6 dana
Sabotaža Srbije je istorijska! Iako je Srbija na svakom koraku pomagala Severnoj Makedoniji, koja od naše zemlje izuzetno ekonomsko zavisi, čini se da ne cene svi u Skoplju dobrosusedske odnose naših zemalja. Ministar spoljnih poslova Severne… »

Vesti: Zašto međunarodna zajednica ćuti na akcije ROSU (video)

Sputnik pre 6 dana
Pratite vesti Radija Sputnjik. Danas u vestima: ROSU na severu Kosova uhapsila dvojicu Srba zbog navodne umešanosti u ubistvo Olivera Ivanovića. Iz Beograda poručuju da je ovo opasan potez koji međunarodna zajednica podržava. Skoplje i Tirana opet… »

Vesti dana »