Skoplje

Varhelji i Zaev o paketu za Zapadni Balkan vrednom devet milijardi evra

N1 Info pre 14 dana
Komesar EU za proširenje Oliver Varhelji razgovarao je sa premiijerom Severne Makedonije Zoranom Zaevim o ekonomsko-investicionom planu, koji predviđa skoro devet milijardi evra za Zapadni Balkan, objavila je danas vlada u Skoplju. Kako se navodi u… »

Severna Makedonija: 72 novoobolela, troje preminulo

B92 pre 14 dana
Skoplje -- U poslednja 24 sata u Severnoj Makedoniji registrovana su 72 novoobolela od koronavirusa, a troje pacijenata je preminulo, prenosi portal Plus info. U ovom trenutku aktivan broj slučajeva iznosi 1.905. Ukupni broj zaraženih u toj zemlji od… »

Severna Makedonija: 72 novoobolelih, troje preminulo

Dnevnik pre 14 dana
SKOPLjE: U poslednjih 24 sata u Severnoj Makedoniji registrovana su 72 novoobolela od korona virusa, a troje pacijenata je preminulo od posledica zaraze, prenosi portal Plusinfo. U ovom trenutku aktivan broj slučajeva iznosi 1.905. Ukupni broj zaraženih… »

Ostao bez nadzora: Profesor silovatelj se ubio u zatvoru u Skoplju

Mondo pre 14 dana
U istražnom zatvoru u Skoplju obesio se 61-godišnji profesor iz Tetova, osumnjičen za pokušaj silovanja osmogodišnje devojčice. U istražnom zatvoru u Skoplju obesio se 61-godišnji profesor iz Tetova, osumnjičen za pokušaj silovanja osmogodišnje… »

Troje preminulo: U Severnoj Makedoniji od korone obolele još 72 osobe

Večernje novosti pre 14 dana
U poslednjih 24 sata u Severnoj Makedoniji registrovana su 72 novoobolela od korona virusa, a troje pacijenata je preminulo od posledica zaraze, prenosi portal Plusinfo. U ovom trenutku aktivan broj slučajeva iznosi 1.905. Ukupni broj zaraženih u toj… »

Boki 13 hitno prebačen iz zatvora i operisan u bolnici

N1 Info pre 14 dana
Makedonski šoumen Bojan Jovanovski, poznat kao Boki 13, hitno je operisan u jednoj bolnici u Skoplju, objavili su lokalni mediji. Kako navode, Boki 13 je u utorak uveče iz zatvora prebačen u Univezitetsku kliniku za hirurške bolesti "Sveti Naum… »

Prosvetna misija na jugu: Ovaj čovek je spasao srpske svetinje

Večernje novosti pre 15 dana
MLADA južnoslovenska država imala je velike i romantične ideje o prosveti u Južnoj Srbiji, koja je obuhvatala Vardarsku Makedoniju, Kosovo i Metohiju. Iako je 84 odsto stanovništva ove oblasti bilo nepismeno 1919. je doneta odluka o osnivanju… »

Baka Đurđa svakog dana sedi na vrućini i prodaje cveće: Ono što komšije iz tog kraja rade za nju očitalo je lekciju…

Blic pre 15 dana
Lepi gestovi solidarnosti na koje nailazimo, pa čak i u vremenima velikih kriza kao što je ova koja nas je zadesila, dokazuju nam koliko nam je vrlo često samo malo potrebno da se ujedinimo i pomognemo jedni drugima. Sa tim je saglasan i komšiluk… »

Premijer: Dolazi vreme reda, pravde i discipline

B92 pre 15 dana
Skoplje -- Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev poručio je danas povodom obeležavanja 29. godišnjice nezavisnosti te zemlje, da dolazi vreme "reda, pravde i discipline". On je na proslavi ispred zgrade makedonske vlade kazao da će se nova vlada… »

Tri krivične za skrnavljenje spomenika 1.300 kaplara u Užicu

Nova pre 15 dana
Posle petnaest dana od kada je na Trgu Svetog Save u Užicu oskrnavljen spomenik 1.300 kaplara, policija u ovom gradu pronašla je vinovnike i protiv njih podnela krivične prijave. Užičani koji su 24. avgusta prošli kraj Užičke gimnazije, ostali su… »

Vesti dana »