Skoplje

Kenijac napustio MZT zbog porodičnih problema: Nuni Omot otputovao za Ameriku, ugovor sa skopskim klubom raskinut

Kurir pre 9 dana
Kenijski košarkaš Nuni Omot napustio je MZT Skoplje zbog porodičnih problema i vraća se u SAD, objavio je makedonski šampion i ABA2 ligaš. Omot, koji je iz NBA razvojne lige došao na početku sezone, preksinoć je protiv "Sutjeske" u Nikšiću… »

Skoplje – grozdober u oktobru

Dojče vele pre 9 dana
Nevidljivi ožiljci na nevidljivoj mapi grada jesu poput notnog zapisa. Ko ume da ih vidi odsviraće celu beskonačnu hroniku tih istorijskih rezbarija, pretvoriće dušu grada u zvuk. Opet u Skoplju, krajem desetog meseca, a bilo je toplo kao da se mesec… »

Sleteo u Prištinu i doneo paklene vesti! Iza zatvorenih vrata odvijao se sastanak od krucijalnog značaja!

Alo pre 9 dana
Palmer je boravio u Skoplju, gde je imao sastanke sa najvišim državnim funkcionerima. Specijalni izaslanik američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan Metju Palmer boraviće danas u Prištini, ali se još ne zna sa kojim političkim predstavnicima… »

Palmer danas u Prištini

Dnevnik pre 10 dana
PRIŠTINA: Specijalni izaslanik američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan Metju Palmer boraviće danas u Prištini, ali još nije poznato s kojim političkim predstavnicima će se sastati. Prema saopštenju Ambasade SAD u Prištini, koja je… »

Zaev: Pomerićemo datum za izbore zbog NATO-a ako zatreba

Vesti online pre 10 dana
Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev smatra da 12. april 2020. godine, kao datum za prevremene izbore, treba da ostane, ali ipak ostavlja mogućnost za promenu, zbog ratifikacije u Sobranju Protokola o prijemu zemlje u NATO. – Treba da stojimo iza… »

Tregures: Blokadom odluke o proširenju Makron podriva ciljeve Francuske na Balkanu

EurActiv pre 10 dana
Francuski predsednik Emanuel Makron je nakon odluke Evropskog saveta (17-18. oktobra) oštro kritikovan što je blokirao otvaranje pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom o potencijalnom članstvu u EU. Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk… »

Pendarovski: Bez međunarodne zajednice nema dogovora Beograda i Prištine

RTV pre 10 dana
SKOPLJE - Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski smatra "da bez međunarodne zajednice nema dogovora Beograda i Prištine i ponavlja svoj stav da je protiv promene granica kao jednog od mogućih rešenja, ističući da vodi računa o svojoj… »

Doris Pak u Skoplju: Severnu Makedoniju i region vidim kao deo EU

Kurir pre 10 dana
"U našem interesu, u interesu EU, jeste da države poput Severne Makedonije i zemlje regiona postanu deo Unije", rekla je predsednica žena Evropske narodne partije (EPP) Doris Pak. Dodala je da Severnu Makedoniju i države Jugoistočne Evrope vidi kao… »

Janeva iz pritvora traži državnu apanažu

B92 pre 10 dana
Skoplje -- Razrešena i pritvorena specijalna tužiteljka Katica Janeva, osumnjičena u aferi "Reket", zatražila je jednogodišnju državnu apanažu. To je u petak objavio Odbor Sobranja Severne Makedonije za izbore i imenovanja. Predsednik tog odbora… »

Pritvorena specijalna tužiteljka S.Makedonije traži državnu apanažu

Novi magazin pre 10 dana
Razrešena i pritvorena specijalna tužiteljka Katica Janeva, osumnjičena u aferi "Reket", zatražila je jednogodišnju državnu apanažu, objavio je danas Odbor Sobranja Severne Makedonije ;za izbore i imenovanja. Predsednik tog odbora Ilija Dimovski… »

Vesti dana »