Skoplje

Barsa protutnjala Kilom, Dujšebajev razbio šampiona Evrope

Mozzart sport pre 8 dana
Katalonci lakše nego što se očekivalo pobedili nemačkog šampiona, Kjelce bolji u Skoplju od Vardara. Gosti su se sladili u poslednje dve utakmice sedmog kola Lige šampiona. U rukometnom klasiku, duelu Kila i Barselone, Katalonci su bili ubedljivi… »

Barselona bolja od kila Liga šampiona: Kjelce slavio u Skoplju

Kurir pre 8 dana
Rukometaši poljskog Vive Kjelcea pobedili su u Skoplju ekipu Vardara sa 33:29 (16:13), u utakmici sedmog kola Grupe A Lige šampiona. Najefikansiji u ekipi Kjelcea bio je španski reprezentativac Aleks Dujšebaev sa 10 golova, dok su po četiri gola… »

Makedoniju ugurali u NATO, ali ih na putu ka EU zaustavlja — Tito

Sputnik pre 8 dana
Nova bugarska prepreka na makedonskom putu u Evropsku uniju je Josip Broz Tito. Bugarska šefica diplomatije Ekatarina Zaharijeva, posle Goce Delčeva, uputila je kritike vlastima u Skoplju zbog navodnog slavljenja Josipa Broza Tita, navodeći da zemlja… »

Severna Makedonija: 1.198 novih slučajeva, još 26 osoba preminulo

Dnevnik pre 8 dana
SKOPLjE: Severna Makedonija je u poslednja 24 časa zabeležila 1.198 novih slučajeva korona virusa, a od posledica kovid-19 preminulo je još 26 osoba, saopštilo je Ministarstvo zdravlja te zemlje. Obavljen je 3.081 test, javlja severnomakedonska… »

Ne smiruje se epidemija u Severnoj Makedoniji - 26 preminulih, 1.198 zaraženih

N1 Info pre 8 dana
U Severnoj Makedoniji registrovano je 1.198 novih slučajeva koronavirusa, a još 26 osoba je umrlo od te zaraze, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. Novi broj zaraženih je potvrđen sa 3.081 testom u prethodna 24 sata i procentualno je pozitivno 38,88… »

Rukometni klasik u Kilu: Stiže strašna Barsa, Karačić udara na svoj Vardar

Mozzart sport pre 8 dana
Danas na terenu tri bivša šampiona Evrope i još uvek vladar Starog kontinenta. Ključaće na Baltiku i u Skoplju. Rukometne poslastice. Četvrtak je rezervisan za ljubitelje ovog sporta. Na programu su poslednje dve utakmice sedmog kola Liga šampiona… »

Zašto se Bugarska okomila na S. Makedoniju? Umešale se i SAD

B92 pre 8 dana
Beograd -- Sukob između Bugarske i Severne Makedonije možda ima korene u istoriji, ali je podstaknut aktuelnom temom - reizborom bugarske vladajuće koalicije. Nesaglasja oko istorije, jezika i identiteta nisu okončana, već su, naprotiv, u sredu… »

Barut

Večernje novosti pre 8 dana
OPASNA iskra starih i nikad neugašenih komšijskih pretenzija ponovo se rasplamsala. Bugarska je uložila veto na početak pristupnih pregovora sa Severnom Makedonijom za članstvo u EU, zbog neslaganja oko etničkog identiteta, tumačenja istorije i… »

SAD poslale poruku Bugarima i Makedoncima: Rešite sporove van pristupnog procesa

Telegraf pre 8 dana
SAD ističe da bi odlaganje pristupanja Severne Makedonije i Albanije obnovilo pitanja o kredibilitetu EU u regionu. Sjedinjene Američke Države pozvale su Sofiju i Skoplje da reše bilateralne sporove izvan pristupnog procesa kako bi se postigao… »

Konzervatorka i slikarka Marijeta Sidovski: Strah i panika nisu dobri saveznici u životu

Radio 021 pre 8 dana
Priča o slikarki Marijeti Sidovski, koja u Galeriji Matice srpske danas konzervira naše kolektivno sećanje, u umetničkom smislu počela je u Skoplju, a pre Novog Sada protkala su je francusko-afričko-njujorška iskustva. Sva ona naučila su je… »

Vesti dana »