Skoplje

Opet crni rekord u Severnoj Makedoniji

B92 pre 9 dana
Severna Makedonija sa 535 novoobolelih se pridružila zemljama u regionu koje beleže rekordan broj zaraženih u poslednja 24 sata. Prema najnovijim podacima Ministarstva zdravlja, od poslednjeg preseka preminulo je još osoba, a od koronaviusa oporavilo… »

Raste broj zaraženih u zemljama Zapadnog Balkana

Al Jazeera pre 9 dana
U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je registrovano 793, a Sloveniji 745, a BiH 569 novih slučajeva zaraze korona virusom. U zemljama Zapadnog Balkana registrovan je rast broja zaraženih novim tipom korona virusa. U Sjevernoj Makedoniji preminulo je 6… »

Bugarska ucena: "Makedonci mogu u EU, ali da se odreknu jezika i nacije, jer su nastali kao projekat Beograda"

Blic pre 9 dana
U Skoplju se održava sednica zajedničke komisije makedonskih i bugarskih istoričara o spornim istorijskim i obrazovnim pitanjima između dve zemlje. Razgovori se održavaju nakon što je Bugarska poslala Briselu memorandum u kojem se negira postojanje… »

Albanci sa juga traže pomoć od Severne Makedonije

Vranje news pre 9 dana
Vranje - Zamenik predsednika opštine Bujanovac Šćiprim Musliju objavio je na svom Fejsbuk profilu da su on i gradonačelnik Nagip Arifi izneli "probleme sa kojima se suočavaju Albanci u Preševskoj dolini" pred zamenikom premijera Severne Makedonije… »

Vardar na terenu posle mesec dana pauze, Seged bez devetorice u Portu

Mozzart sport pre 9 dana
Nemački tim favorit u dvorani Jane Sandanski. Novi slučaj korone u redovima makedonskog tima. Gosti stižu bez povređenog Lase Kjer Melera. Mađarski vicešampion i dalje desetkovan bolešću i povredama. U sredu nije bilo iznenađenja u prvim… »

Jedan je od najobrazovanijih na estradi: Evo koji fakultet je završio Miroslav Ilić

Blic pre 9 dana
Pevač Miroslav Ilić završio je srednju školu u Čačku, a nakon gimnazije dalje je nastavio obrazovanje u Skoplju, te je upisao Elektrotehnički fakultet. Naime, Ilić je studirao je Elektrotehnički fakultet, ali više ga je privlačila muzička… »

Arifi i Musliju traže pomoć za Bujanovac od Severne Makedonije

Bujanovačke pre 9 dana
Bujanovac, 15. oktobar 2020. Predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi i njegov zamenik Šćiprim Musliju izneli su zameniku premijera Severne Makedonije Artanu Grubiju „probleme sa kojima se suočavaju Albanci u Preševskoj dolini“, kako kaže… »

Makedonci odlučili da privatizuju poštu

Kamatica pre 9 dana
Skoplje Vlada je odobrila nacrt izmena i dopuna zakona o poštanskim uslugama koji će se staviti na glasanje u parlamentu, a potpredsednika vlade zaduženog za ekonomska pitanja, ministra privrede i direktora Pošte Severne Makedonije zadužila da… »

Severna Makedonija privatizuje poštu

B92 pre 9 dana
Skoplje -- Vlada Severne Makedonije odobrila je zakonske amandmane koji će otvoriti put za delimičnu ili potpunu privatizaciju operatora poštanskih usluga u zemlji. Vlada je odobrila nacrt izmena i dopuna zakona o poštanskim uslugama koji će se… »

Crni rekord: U Severnoj Makedoniji prijavljeno skoro 500 novozaraženih

Blic pre 10 dana
U Severnoj Makedoniji u poslednja 24 sata potvrdjeno je 445 novih slučajeva korona virusa, od testiranih 2.441, a preminulo je još devet osoba, saopštilo je večeras ministarstvo zdravlja. U zemlji je trenutno aktivnih slučajeva 4.236. Većina… »

Vesti dana »