Skoplje

Novine: "Rusija protiv jednostranog prekrajanja Balkana", "EU opet prevarila Skoplje i Tiranu"

B92 pre 4 dana
Dnevna štampa u izdanju od subote piše o odluci EU da ne otvori pregovore sa S. Makedonijom i Albanijom, poseti ruskog premijera Dmitrija Medvedeva u BG... "Večernje novosti " na naslovnici izdvajaju citat iz intervjua sa premijerom Rusije Dmitrijem… »

Regionalna unija teatara formirana u Beogradu

N1 Info pre 4 dana
Pozorišta iz Beograda, Sarajeva, Zagreba, Skoplja, Podgorice i Banjaluke potpisala su protokol o saradnji i formirala Regionalnu uniju teatara (RUTA). Regionalnu uniju čine Beogradsko dramsko pozorište, Dramski teatar Skoplje, Kameni teatar 55 iz… »

Samo NATO Makedoniju spasava?!

Sputnik pre 4 dana
Na sastanku EU na nivou ministara, Francuska je stavila veto na početak pregovora o pristupanju sa Severnom Makedonijom i Albanijom, navodeći da za to još nema uslova. U Makedoniji je vest da i pored svega što su uradili nisu dobili otvaranje… »

Početak pregovora automatski ne znači i njihov uspešan završetak! Razočarenja će svakako bit!

Alo pre 4 dana
Hoas u Briselu. * Nemačka kancelarka Angela Merkel podržala ideju Francuske da se proces pristupanja EU učini transparentnijm, ali i reverzibilnim * Angela Merkel je na kraju samita u Briselu izrazila žaljenje što nije bilo konsenzusa među liderima… »

Severna Makedonija, dan posle...

RTS pre 4 dana
Makedonske vlasti i opozicija razočarani izostankom jedinstva Evropske unije oko početka pregovora o članstvu u EU. Predsednik Pendarovski poziva na jedinstvo. Opozicija tvrdi da je odlaganje početka pregovora poraz vlade Zorana Zaeva. Vlast i… »

Sajam knjiga – promocija knjige čuvenog Isaka Adižesa

Vesti online pre 4 dana
Knjiga „Autobigrafija“ dr Isaka Kalderona Adižesa, poznatog poslovnog savetnika, izvorno je objavljena na srpskom jeziku u oktobru ove godine, a tek kasnije će doživeti svoje englesko izdanje. Adižes u ovoj knjizi, u izdanju HERAedu iz Beograda… »

I Vranjanci na Zebrnjaku: Godišnjica slavne pobede srpske vojske

OK radio pre 4 dana
Povodom 107. godišnjice Kumanovske bitke (1912), Vlade Srbije i naša ambasada u Skoplju organizovaće u nedelju, 20. oktobra, obeležavanje ovog značajnog događaja iz srpske istorije. Obeležavanje godišnjice Kumanovske bitke u kojoj je srpska vojska… »

Fajon: Francuska igra prljavu političku igru

Slobodna Evropa pre 4 dana
Poslanica u Evropskom parlamentu Tanja Fajon saopštila je da „Francuska igra prljavu političku igru“ i da je kredibilitet EU narušen zato što Severna Makedonija i Albanija u četvrtak uveče nisu dobile zeleno svetlo za početak pristupnih… »

Prekinuti razgovori o Albaniji i Severnoj Makedoniji — nema dogovora

Sputnik pre 4 dana
Evropski lideri su jutros prekinuli razgovore, a da nisu postigli dogovor o eventualnom početku pristupnih pregovora s Albanijom i Severnom Makedonijom. Odluka je izostala uprkos celonoćnim dramatičnim razgovorima, ali i upozorenjima da bi odbijanje… »

Učesnici BSF pozvali EU da ne odlaže pregovore sa Skopljem i Tiranom

EurActiv pre 5 dana
Većina učesnika panela "Održiva rešenja za Zapadni Balkan" na Beogradskom bezbednosnom forumu pozvala je Evropsku uniju da ne odlaže odluku o početku pregovora o članstvu sa Severnom Makedonijom i Albanijom upozorivši da bi novo odlaganje… »

Vesti dana »