Skoplje

EURO: Pobjede Hrvata i Makedonaca

Al Jazeera pre 4 dana
Hrvatska reprezentacija u Splitu savladala Mađarsku, dok je Sjeverna Makedonija u Skoplju bila bolja od Slovenije. Nogometaši Hrvatske večeras su na splitskom Poljudu savladali selekciju Mađarske sa 3:0 i dodatno se približili plasmanu na Evropsko… »

Posle promene imena, Makedonija „nagrađena“ novim zahtevom koji vodi ka poništavanju države

Sputnik pre 4 dana
Kada jednom odustanete od odrednice za koju smatrate da je bit vašeg nacionalnog identiteta, to se završava poništavanjem i nacionalnog identiteta i države. Najnoviji slučaj Severne Makedonije je pouka i za nas, smatra istoričar Miloš Ković… »

Francuska i dalje bez stava o pregovorima EU sa Makedonijom i Albanijom

Politika pre 4 dana
SKOPLjE – Francuska je i dalje bez stava po pitanju početka pregovora EU sa Severnom Makedonijom i Albanijom, a njen stav mogao bi da bude presudan, piše MIA, pozivajući se na nezvanične izvore, prenosi Tanjug. Sastanak ambasadora zemalja članica… »

Bugarska odobrila početak pregovora za ulazak Severne Makedonije i Albanije u EU

Sputnik pre 4 dana
Bugarski Parlament odobrio je početak pregovaračkog procesa o pristupanju Severne Makedonije i Albanije Evropskoj uniji, pod određenim uslovima, prenosi protal „Nova“. Kako je saopšteno, 129 prisutnih poslanika je glasalo za, četiri protiv, a… »

EU i SE nastavljaju podršku Z.Balkanu i Turskoj u reformama

RTV pre 4 dana
SKOPLJE - Evropska unija i Savet Evrope će nastaviti da podržavaju reforme u oblastima ljudskih prava, demokratije i vladavine prava u regionu Zapadnog Balkana i Turske, istaknuto je na regionalnoj konferenciji u Skoplju gde su predstavljeni rezultati… »

Bez zelenog svetla za pregovore sa Severnom Makedonijom i Albanijom?

RTS pre 4 dana
Francuska i neke druge zemlje članice nisu još uvek dale saglasnost za otvaranje pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom, predlažući odlaganje odluke za mart 2020. godine i "promenu metodologije" proširenja, o čemu bi konačna odluka trebalo… »

Vlada Severne Makedoniije subvencioniše kupovinu inverter klima

EurActiv pre 4 dana
Vlada Severne Makdonije odlučila je da sa ukupno 10 miliona evra subencioniše nabavku "visoko efikasnih inverter klima uređaja" za 10.000 porodica, a kako bi se smanjilo zagađenje vazduha. Kako je saopšteno, sa po 1.000 evra biće biti… »

Zahtev Sofije: Bez makedonskog jezika u pregovorima Severne Makedonije sa EU

Blic pre 5 dana
Vlada Bugarske usvojila je dokument kojim se definišu uslovi za pregovore Severne Makedonije sa Evropskom unijom, uključujući i želju Sofije da Skoplje prestane da koristi termin makedonski jezik. Istovremeno, bugarska vlada podržala je početak… »

Srpska državljanka pokušala da u skopski zatvor uđe sa lažnom ličnom kartom

Večernje novosti pre 5 dana
Žena se tereti za falsifikovanje isprava i protiv nje je podignuta optužnica. Osnovni tužilaštvo u Skoplju podiglo je optužnicu protiv državljanke Srbije koja je pokušala da sa falsifikovanom ispravom uđe u zatvor "Idrizovo" da bi posetila… »

Bugarski uvjeti za makedonske pregovore s EU-om

Al Jazeera pre 5 dana
Bugarska Vlada podržala je početak pregovora Sjeverne Makedonije i Albanije s Evropskom unijom. Vlada Bugarske usvojila je dokument kojim se definiraju uvjeti za pregovore Sjeverne Makedonije s Evropskom unijom, uključujući i želju zvanične Sofije… »

Vesti dana »