Skoplje

Plenković : Hrvatska žali što nije doneta odluka o početku pregovora sa Skopljem i Tiranom

Danas pre 3 sata
Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas u Briselu da se Hrvatska zalagala za otvaranje pregovora o članstvu u EU i sa Severnom Makedonijom i sa Albanijom „vrlo čvrsto, vrlo jasno i vrlo argumentovano“ i da žali što takva odluka nije… »

Koliko je skupa naša prestonica? Beograd 181. od 209 glavnih gradova

Kamatica pre 1 sat
Prestonica Srbije, Beograd, na rang-listi 209 najskupljih svetskih gradova za život u 2019. godini našao se na 181. mestu. Prvu poziciju, drugu godinu zaredom, zauzeo je Hongkong, dok je najjeftiniji Tunis. To pokazuju podaci iz istraživanja njujorške… »

EU: Bez dogovora o Sjevernoj Makedoniji i Albaniji

Al Jazeera pre 6 sati
Lideri EU dogovorili su da se odluka o pokretanju pristupnih pregovora sa Skopljem i Tiranom donese do kraja oktobra. Lideri Evropske unije prekinuli su rano jutros razgovore bez sporazuma o tome da se pokrenu pregovori sa Albanijom i Sjevernom… »

Junker: Blokiranje pregovora sa Tiranom i Skopljem istorijska greška

N1 Info pre 11 minuta
Vođe institucija EU ocenile su kao "tešku istorijsku grešku" blokadu otvaranje pristupnih pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom od strane nekih zemalja članica na evropskom samitu u Briselu. "To je teška istorijska greška", rekao je… »

Lideri EU nisu uspeli da usaglase ni zajedničku podsticajnu poruku za Skoplje i Tiranu

Novi magazin pre 5 sati
Šefovi država i vlada Evropske unije (EU) tokom noćašnje rasparave nisu uspeli da se usaglase ni oko teksta koji bi umesto odluke o otvaranju pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijiom poslao pozitivne poruke Skoplju i Tirani, piše danas Radio… »

Zaev podnosi ostavku? Kriza vlade u Makedoniji nakon odsečnog Evropskog "ne"

Blic pre 11 minuta
Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev navodno je podneo ostavku, prenosi italijanska agencija ANSA, pozivajući se na diplomatske izvore. Ipak, još nema zvanične potvrde iz Skoplja iako se spekuliše da se premijer sprema na taj potez. Spekulacija o… »

Severna Makedonija, dan posle...

RTS pre 12 minuta
Makedonske vlasti i opozicija razočarani izostankom jedinstva Evropske unije oko početka pregovora o članstvu u EU. Predsednik Pendarovski poziva na jedinstvo. Opozicija tvrdi da je odlaganje početka pregovora poraz vlade Zorana Zaeva. Vlast i… »

Sajam knjiga – promocija knjige čuvenog Isaka Adižesa

Vesti online pre 3 sata
Knjiga „Autobigrafija“ dr Isaka Kalderona Adižesa, poznatog poslovnog savetnika, izvorno je objavljena na srpskom jeziku u oktobru ove godine, a tek kasnije će doživeti svoje englesko izdanje. Adižes u ovoj knjizi, u izdanju HERAedu iz Beograda… »

I Vranjanci na Zebrnjaku: Godišnjica slavne pobede srpske vojske

OK radio pre 5 sati
Povodom 107. godišnjice Kumanovske bitke (1912), Vlade Srbije i naša ambasada u Skoplju organizovaće u nedelju, 20. oktobra, obeležavanje ovog značajnog događaja iz srpske istorije. Obeležavanje godišnjice Kumanovske bitke u kojoj je srpska vojska… »

Fajon: Francuska igra prljavu političku igru

Slobodna Evropa pre 5 sati
Poslanica u Evropskom parlamentu Tanja Fajon saopštila je da „Francuska igra prljavu političku igru“ i da je kredibilitet EU narušen zato što Severna Makedonija i Albanija u četvrtak uveče nisu dobile zeleno svetlo za početak pristupnih… »

Vesti dana »