Skoplje - vesti

Džaferi: Moja država Makedonija je "multi"

B92 pre 1 sat
B92: Džaferi: Moja država Makedonija je "multi"
Skoplje -- Predsednik makedonskog parlamenta Talat Džaferi izjavio je danas da Makedonija gradi istinski multikulturalno, multietničko i multikonfesionalno društvo.
"U mojoj državi Makedoniji preko inkluzivnosti i različitosti stvaramo uslove za ekonomski, socijalni i kulturni razvoj svakog pojedinca i svake etničke zajednice", rekao je Džaferi, koji predvodi parlmentarnu delegaciju na... »

U Skoplju održan šesti godišnji Samit 100 biznis lidera jugoistočne Evrope Zajedno smo jači – regionalna saradnja je prioritet

Kurir pre 2 sata
Tema ovogodišnjeg Summit-a 100 je „povezivanje“, i to u nekoliko ključnih oblasti, kao što su infrastruktura, transport, energetika, digitalizacija, brendiranje regiona, omogućavanje slobodnog kretanja robe i usluga, ali i veći stepen mobilnosti radne snage. U svom uvodnom obraćanju, Živko Mukaetov... »

DIK: Podneto 48 prigovora na izbore u Makedoniji

B92 pre 2 sata
B92: DIK: Podneto 48 prigovora na izbore u Makedoniji
Skoplje -- Državna izborna komisija Makedonije objavila da je podneto 48 prigovora na postupak glasanja i utvrđivanja rezultata u prvom krugu lokalnih izbora.
Kako se navodi, najviše prigovora podnela je opoziciona VMRO DPMNE Nikole Grevskog - 45, dva je podnela manja vanparlamentarna stranka TMRO, a jedan Alijansa za Albance Zijadina Sele. Prema nezvaničnim preliminarnim rezultatima,... »

Od sledeće školske godine promena u makedonskim školama: Uvodi se nastava na bošnjačkom jeziku

Kurir pre 3 sata
Makedonski premijer Zoran Zaev najavio je da će od septembra naredne godine u osnovnim školama u Makedoniji biti uveden nastavni program na bošnjačkom jeziku. Nastava na ovom jeziku u Makedoniji u proteklih devet godina organizovana je na eksperimentalnom nivou. Zaev je o uvođenju bosanskog jezika... »

Turski TAV zainteresovan za aerodrome u Podgorici i Tivtu

SEEbiz pre 4 sata
PODGORICA - Turska kompanija TAV upoznata je sa planovima Vlade Crne Gore da valorizuje aerodrome i zainteresovana je za ulazak u Crnu Goru, epilog je sastanka u Skoplju ministra saobraćaja i pomorstva Osmana Nurkovića sa predstavnicima TAV-a.
Kako je saopšteno iz Vlade, koordinator Holdinga Aerodroma TAV Giraj Čolpan i član Odbora direktora TAV-a Zoran Krstevski izrazili su spremnost da dođu u Crnu Goru i započnu sa predstavnicima Vlade razgovore o modelima... »

Samit 100:U biznisu opstaju samo oni koji ne kasne

Večernje novosti pre 15 sati
Svet će se neminovno digitalizovati, hteli mi to ili ne, a u biznisu će preživeti samo oni koji ne budu kasnili u tom procesu, istaknuto je danas u nastavku Samita 100 poslovlnih lidera u Skoplju
Svet će se neminovno digitalizovati, hteli mi to ili ne, a u biznisu će preživeti samo oni koji ne budu kasnili u tom procesu, istaknuto je danas u nastavku Samita 100 poslovlnih lidera u Skoplju. Na panelu o digitalizaciji,... »

"Samit 100": Potpisan memorandum o saradnji sa Komorskim investicionim forumom

Blic pre 16 sati
U Skoplju je danas potpisan Memorandum o saradnji između regionalne platforme "Samit 100" i Komorskog investicionog foruma, tela za regionalnu saradnju privrednih komora Makedonije, Srbije, BiH, Albanije, samoproglašenog Kosova i Crne Gore.
Cilj memoranduma, potpisanog u okviru šestog godišnjeg "Samita 100", jeste da okupi sve snage iz privatnog sektora i jake regionalne kompanije da zajedno rade na sprovođenju dogovorenih projekata iz Berlinske inicijative, rekli... »

Spomenik dedi heroju našli posle 100 godina

Večernje novosti pre 16 sati
Miroslava B. Kaćurić, iz San Dijega, stigla na Kajmakčalan da se pokloni pred humkom hrabrog pretka. Čitav vek je porodica Đure Kaćurića verovala da je on položio život u bici na Ceru 1914.
SKOPLjE - OD STALNOG DOPISNIKA ĐURA Kaćurić, kovač Sedmog puka slavne srpske vojske, časno je položio svoj život u krvavim okršajima bitke za Kajmakčalan, pred trijumfalni proboj i pobedonosni kraj Velikog rata. Sahranjen je na... »

Da li su Ramu sprečili da priča na albanskom u Skoplju? Počeo da govori na maternjem jeziku, a onda je odjednom nastavio na engleskom

Telegraf pre 21 sat
"Da li ste danas bili sprečeni da govorite na albnskom jeziku?", bilo je jedno od prvih pitanja upućenih Rami na pres konferenciji
Tokom panela na Samitu 100 poslovnih lidera koji se održava u Skoplju, premijer Albanije Edi Rama je svoje izlaganje počeo na albanskom jeziku, pa pošto je konstatovao da nema prevoda, obraćanje je nastavio na engleskom jeziku.... »

Samit 100 poslovnih lidera u Skoplju: Zajedno smo tržište od 24 miliona ljudi

Večernje novosti pre 1 dan
Od Skoplja do Sarajeva potrebno je 12 sati, i moramo ukloniti barijere na granicama radi bržeg protoka ljudi i robe u regionu
SAMITI 100 poslovnih lidera jugoistočne Evrope počeo je u ponedeljak u Skoplju pod motom Connectivity, s ciljem da se uspostavi slobodan transport i uklone barijere u regionu. Predsednik Upravnog odbora Samita i generalni... »

©2017 Netmark d.o.o.