Skoplje - vesti

Han i stoltenberg pozdravili makedonske ustavne promene: Ovo je veliki dan za demokratiju!

Kurir pre 53 minuta
Evropski komesar za proširenje, Johanes Han, pozdravio je odluku makedonskog parlamenta da usvoji odluku o pristupanju izmenama ustava te zemlje.
"Veliki dan za demokratiju u Skoplju. Čestitam svima koji su odlučili da krenu evropskim putem. Verujem da će slobodna volja svih poslanika biti u potpunosti poštovana, naročito onih koji su večeras prevazišli stranačke barijere.... »

Ceo svet priča o "termos-košnici": Inovatori iz Trebinja ostvaruju uspeh sa kreativnim idejama

Večernje novosti pre 3 sata
Dragan Spaić osvojio medalje na sajmovima u Kini i Skoplju; Borko Babalj nagrađen za izum "naočari bez okvira i drške"
TREBINjSKI inovatori širom sveta ostvaruju uspeh sa svojim kreativnim idejama, a Dragan Spaić i Borko Babalj su na poslednjim sajmovima inovacija, u kineskom gradu Fošanu i u Skoplju, osvojili četiri medalje - zlatnu, srebrnu i... »

Cipras: Odluka makedonskog parlamenta utire put za istorijski sporazum

Danas pre 11 sati
Grčki premijer Aleksis Cipras izjavio je danas da odluka makedonskog parlamenta o odobrenju predloga za izmenu imena Makedonije utire put primeni istorijskog dogovora između dve zemlje.
„Danas je simboličan i istorijski dan posle odluke u parlamentu u Skoplju koja otvara put primeni sporazuma“, rekao je Cipras, na ceremoniji preuzimanja sektora inostranih poslova, prenosi Rojters. Cipras je istakao da će primena... »

Šta još čeka Makedoniju do promene imena?

RTV pre 13 sati
RTV: Šta još čeka Makedoniju do promene imena?
SKOPLJE - Prema najoptimističnijoj prognozi, ako sve bude teklo po planu u proceduri izmene makedonskog Ustava, ona bi mogla biti okončana najranije sredinom januara naredne godine.
Sinoćnje glasanje u Sobranju o pokretanju inicijative za izmenu Ustava je samo prvi korak u tom postupku. Naredna faza je priprema nacrta amandmana, koji parlamentu treba da budu dostavljeni u roku od 15 dana. Premijer Zoran Zaev... »

„Ući ćeš u istoriju i umove Grka kao čovek koji je Skoplju dao nacionalnost i jezik!“

Sputnik pre 16 sati
Bivši grčki ministar spoljnih poslova Nikos Kocijas izjavio je da je, iako je podneo ostavku, srećan što je postizanjem Prespanskog sporazuma s Makedonijom učinjen značajan korak.
On je to, kako prenosi grčka agencija ANA, rekao prilikom primopredaje dužnosti premijeru Aleksisu Ciprasu, koji je od danas i šef grčke diplomatije. „Zahvalan sam premijeru na časti i poverenju koje mi je ukazao poverivši mi... »

Dan kakav Skoplje na pamti: „Severna Makedonija“ pred još jednom preprekom

Sputnik pre 19 sati
Makedonsko Sobranje odlučilo je noćas da pokrene inicijativu ustavnih promena u skladu sa Prespanskim sporazumom, što je izazvalo oluju pozitivnih reagovanja u međunarodnoj zajednici, SAD I EU, ali i nezadovoljstvo u najuticajnijoj opozicionoj partiji VRMO-DPMNE.
Odluka je doneta zahvaljujući jednom broju poslanika opozicije, koji su tokom protekla dva dana promenili stranu i priklonili sa vladajućoj većini. Svi oni su po kratkom postupku noćas izbačeni iz članstva VMRO-DPMNE, prenosi... »

Cipras: Istorijski dan u Makedoniji

RTS pre 22 sata
RTS: Cipras: Istorijski dan u Makedoniji
Odluka makedonskog parlamenta o odobrenju predloga za izmenu imena Makedonije utire put primeni istorijskog dogovora između dve zemlje, rekao je grčki premijer Aleksis Cipras.
"Danas je simboličan i istorijski dan posle odluke u parlamentu u Skoplju koja otvara put primeni sporazuma", rekao je Cipras, na ceremoniji preuzimanja sektora inostranih poslova, prenosi Rojters. On je istakao da će primena... »

Tači čestitao narodu Makedonije

Danas pre 1 dan
Predsednik Kosova Hašim Tači čestitao je večeras na Tviteru vladi i narodu Makedonije na izglasavanju ustavnih promena u toj zemlji.
On je ocenio podršku promenu naziva države u Republiku Severnu Makedoniju kao veliki korak napred ka NATO i EU parlamentarnim glasanjem. „Kosovo i region će biti bezbedniji i prosperitetniji sa ovakvim putem Skoplja i Atine.... »

Kurc pozdravlja dogovor u makedonskom parlamentu

Vesti online pre 1 dan
Austrijski kancelar Sebastijan Kurc pozdravio je što je u makedonskom parlamentu postignut dogovor o promeni imena države.
- To daje naporima za početak pristupnih pregovora sa EU sa Severnom Makedonijom iduće godine važan vetar u leđa - podvukao je Kurc u saopštenju. Približavanje zemalja Zapadnog Balkana EU je važan prioritet austrijskog... »

Nova demokratija: Pregovori sa Skopljem možda ispočetka

Blic pre 1 dan
Najveća opoziciona grčka partija Nova demokratija ponovo će pregovarati o Prespanskom sporazumu između Grčke i Bivše Jugoslovenske Republike Makedonije ukoliko vlada ne uspe da ratifikuje taj sporazum u Parlamentu, izjavio je danas savetnik lidera te stranke Kirjakosa Micotakisa, Makarijus... »

Prva reakcija Moskve na američko povlačenje iz nuklearnog sporazuma

Vesti online  pre 1 sat  još 11 povezanih

Miler: Srbija može do turskog toka

Beta  pre 2 sata  još 7 povezanih

Dačić: Ne vidim razlog za varedne parlamentarne izbore

Novi magazin  pre 33 minuta  još 6 povezanih

Pokidao: Jokić do "tripl-dabla" bez promašaja!

Mondo  pre 28 minuta  još 9 povezanih

Vulin: Tzv. "vojska Kosova" - nepotrebna avantura

Večernje novosti  pre 1 sat  još 5 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.