Skoplje - vesti

Vučić: Srbija mora da bude prisutna na Samitu u Sofiji

Politika pre 1 sat
Fokus sastanka čelnika Srbije, Rumunije, Grčke i Bugarske bio je na regionalnim projektima međusobnog povezivanja i evropskim perspektivama naše zemlje i regiona. - Razgovaralo se o auto-putu Temišvar–Beograd i ka Bugarskoj i Skoplju, ali i kako modernizovati prugu Niš – Dimitrovgrad –bugarska granica i ojačati digitalnu infrastrukturu
Bukurešt – Srbija mora da bude prisutna na Samitu EU – Zapadni Balkan u Sofiji 17. maja, jer ne bi bilo dobro da zemlja ne bude prisutna na skupu na koji dolaze najmoćniji evropski lideri, poručio je predsednik Srbije Aleksandar... »

Zaev: Ne verujem u prognoze Hana

B92 pre 6 sati
B92: Zaev: Ne verujem u prognoze Hana
Skoplje -- Premijer Makedonije Zoran Zaev izjavio je da ne veruje da će se problem sa Grčkom oko imena rešiti za dve sedmice, ali da je rešenje blizu.
"Komesar (Johanes) Han je veliki prijatelj i daj bože da ima neku informaciju da ćemo da završimo za dve sedmice, ali ja ne verujem u to", rekao je Zaev na zajedničkoj konferenciji za novinare sa bivšim generalnim sekretarom... »

Jethro Tull u Beogradu, Zagrebu i Skoplju

Balkan Rock pre 6 sati
Slavni britanski progresivni folk-rock bend Jethro Tull je krenuo na ”50th Anniversary Tour 2018”, obeležavajući svoj veliki jubilej, u okviru koje najavljuje novi pohod ovim krajevima. Kako navode iz Avalon produkcije, najavljeni su koncerti u našem regionu: 13.10. Zagreb (mesto će biti naknadno... »

Atina i Skoplje sumnjičavi prema očekivanjima Hana

Blic pre 7 sati
Evropski komesar za proširenje Johanes Han izrazio je danas očekivanje da bi spor oko imena Makedonije mogao da bude rešen u narednih 15 dana, što su Atina i Skoplje odbacili kao mogućnost. - Optimista sam da ćemo imati rešenje u naredne dve nedelje. Barem rešenje koje će otvoriti put za početak... »

Atina i Skoplje sumnjičavi prema očekivanjima Hana

Srbija danas pre 7 sati
Povodom Hanove izjave reagovao je i makedonski premijer
Evropski komesar za proširenje Johanes Han izrazio je danas očekivanje da bi spor oko imena Makedonije mogao da bude rešen u narednih 15 dana, što su Atina i Skoplje odbacili kao mogućnost. - Optimista sam da ćemo imati rešenje u naredne dve nedelje. Barem rešenje koje... »

Tusk kreće na turneju po Zapadnom Balkanu

Slobodna Evropa pre 22 sata
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk počinje danas u Tirani turneju po Zapadnom Balkanu tokom koje će do 27. aprila pored Tirane posetiti Podgoricu, Beograd, Prištinu, Sarajevo i Skoplje. Kako je saopšteno u Briselu, Tusk će zvaničnicima tih zemalja uputiti poruku da "Evropska unija jeste i... »

Grčka besna: Han ne razume i podriva pregovore s MKD

B92 pre 9 sati
B92: Grčka besna: Han ne razume i podriva pregovore s MKD
MSP Grčke ocenilo je kao "nesrecĚ�nu" izjavu komesara EU Johanesa Hana da u narednih 15 dana može da se reši spor Skoplja i Atine oko naziva Makedonije.
Grčko ministarstvo spoljnih poslova je u saopštenju pozvalo Hana da "prestane da daje pogrešnu sliku pregovora koje, kako sve ukazuje, "ne razume". "Najmanje što može da učini je da prestane da ih podriva", saopštilo je grčko... »

Grčka: Komesar Han ne razume i podriva pregovore s Makedonijom

Novi magazin pre 9 sati
Ministarstvo inostranih poslova Grčke ocenilo je kao "nesrećnu" današnju izjavu komesara za proširenje EU, Johanesa Hana u Briselu da u narednih 15 dana može da se reši spor Skoplja i Atine oko naziva Makedonije.
Ministarstvo je u saopštenju pozvalo Hana da "prestane da daje pogrešnu sliku pregovora koje, kako sve ukazuje, ne razume". "Najmanje što može da učini je da prestane da ih podriva", saopštilo je večeras Ministarstvo inostranih... »

Gradonačelnik Atine putuje u Skoplje i poručuje: Vreme je da se upoznamo

Kurir pre 15 sati
Gradonačelnik Atine Jorgos Kaminis doputovaće u četvrtak u dvodnevnu posetu Makedoniji i sastaće se sa gradonačelnikom Skoplja Petre Šilegovim gde će potpisati sporazum o saradnji između te dve prestonice, najavljeno je u Atini.
To će biti drugi sastanak dvojice gradonačelnika, pošto je Šilegov u februaru bio u Atini. Atinski gradonačelnik je najavio da će posle sastanka sa makedonskim kolegom u Skoplju oni potpisati memorandum o saradnji. Kako je... »

Džetro Tal u Beogradu, Zagrebu i Skoplju

OK radio pre 20 sati
Slavni britanski progresivni folk-rock bend Jethro Tull je krenuo na ”50th Anniversary Tour 2018”, obeležavajući svoj veliki jubilej, u okviru koje najavljuje novi pohod ovim krajevima.
Kako navode iz Avalon produkcije, najavljeni su koncerti u našem regionu: 13.10. Zagreb (mesto će biti naknadno objavljeno) 14.10. Beograd, Srbija (Sava centar) 16.10. Skopje, Makedonija (SRC Kale) 17.10. Sofija, Bugarska Cene... »

Danćila: Srbija je faktor stabilnosti na Zapadnom Balkanu

Blic  pre 10 sati  još 1 povezana

Audi povlači oko 1,2 miliona vozila zbog pumpi

Večernje novosti  pre 8 sati  još 1 povezana

Mali najavio nove rekonstrukcije centralnih ulica

Večernje novosti  pre 9 sati  još 1 povezana

Sunce, pa moguća kiša: U Srbiji u sredu pretežno sunčano i toplo

Večernje novosti  pre 7 sati  još 2 povezane
©2018 Netmark d.o.o.