Skoplje

Sofija brani jezik Skoplju: Tvrde da su Makedonci Bugari koji govore bugarski, ali im je ispran mozak za vreme Tita

Večernje novosti pre 5 minuta
BUGARSKA poručuje da će blokirati otvaranje pristupnih pregovora EU i Severne Makedonije, ako Skoplje bude insistiralo na makedonskom identitetu i jeziku. Istorijski spor dva suseda mogao bi, tako, ocenjuje nemački Dojče vele, da uđe u briselske… »

U Severnoj Makedoniji preminulo sedam osoba, 45 zaraženo

Blic pre 7 sati
U Severnoj Makedoniji u poslednja 24 časa od posledica virusa korona preminulo je sedam osoba, dok je registrovano 45 novih slučajeva zaraze. Od početka epidemije u Severnoj Makedoniji zaraženo je 16.780 ljudi, od kojih je 700 umrlo od posledice… »

Bugarska rampa za Makedoniju

Radio 021 pre 11 sati
Zvanična Sofija ovih dana jasno stavlja do znanja da će blokirati otvaranje pristupnih pregovora EU i Skoplja ukoliko susedna zemlja insistira na makedonskom identitetu i jeziku. Istorijski spor dva suseda mogao bi da uđe u briselske hodnike i to pred… »

Severna Makedonija: 45 novozaraženih i sedmoro preminulih

Blic pre 14 sati
U Severnoj Makedoniji u poslednjih 24 sata registrovano je 45 novozaraženih korona virusom, dok je sedam pacijenata umrlo, objavio je portal Plusinfo. Od početka epidemije u toj zemlji zaraženo je ukupno 16.780. Do sada je 13.949 pacijenata ozdravila… »

“Ne insistirajte na makedonskom identitetu i jeziku…”: Bugarska još jedna prepreka na evropskom putu Severne Makedonije

Nedeljnik pre 14 sati
Foto: Profimedia <img width="1" height="1" alt=""… »

S. Makedonija: 45 novozaraženih i sedmoro preminulih

Dnevnik pre 14 sati
SKOPLjE: U Severnoj Makedoniji u poslednjih 24 sata registrovano je 45 novozaraženih korona virusom, dok je sedam pacijenata umrlo, objavio je portal Plusinfo. Od početka epidemije u toj zemlji zaraženo je ukupno 16.780. Do sada je 13.949 pacijenata… »

Mali broj novozaraženih u Severnoj Makedoniji, samo u Skoplju 13 puta više aktivnih slučajeva

B92 pre 14 sati
U Severnoj Makedoniji u poslednja 24 sata registrovano je 45 novozaraženih koronavirusom, dok je sedam pacijenata umrlo, objavio je portal Plus info. Od početka epidemije u toj zemlji zaraženo je ukupno 16.780 ljudi. Do sada je 13.949 pacijenata… »

Bugarska blokira Makedoniju u EU zbog jezika

Nova pre 14 sati
Zvanična Sofija ovih dana jasno stavlja do znanja da će blokirati otvaranje pristupnih pregovora EU i Skoplja ukoliko susedna zemlja insistira na makedonskom identitetu i jeziku. Nova runda stare nacionalističke svađe. Istorijski spor dva suseda mogao… »

Bugarska rampa za Severnu Makedoniju: Odrecite se makedonskog identiteta

N1 Info pre 15 sati
Zvanična Sofija ovih dana jasno stavlja do znanja da će blokirati otvaranje pristupnih pregovora EU i Skoplja ukoliko susedna zemlja insistira na makedonskom identitetu i jeziku. Istorijski spor dva suseda mogao bi da uđe u briselske hodnike i to pred… »

Bugarsko "ne" Severnoj Makedoniji

B92 pre 15 sati
Zvanična Sofija jasno stavlja do znanja da će blokirati otvaranje pristupnih pregovora EU i Skoplja ukoliko se insistira na makedonskom identitetu i jeziku. Istorijski spor dva suseda mogao bi da uđe u briselske hodnike i to pred decembar, kad Severna… »

Vesti dana »