Skoplje

Sofija ucenjuje Severnu Makedoniju: Bugarska bi da opere istoriju

Večernje novosti pre 3 dana
Vlada u Sofiji iznela je više od 20 zahteva Severnoj Makedoniji kojima su uslovili početak pregovora Skoplja sa Evropskom unijom, od kojih su najšokantniji oni kojima se revidira istorija. VLADA u Sofiji iznela je više od 20 zahteva Severnoj… »

Mali Šengen: Dobra ideja, sumnjivi potpisnici

Dojče vele pre 3 dana
Sama ideja o „malom Šengenu“ nije loša, olakšala bi život i građanima, a pre svega privredi. Problem je međutim u političkim odnosima između, s jedne strane Beograda, a s druge strane Tirane i Skoplja. Činjenica da su predsednik Srbije… »

Mi fašisti, otkud vam to? Udžbenici, spomenici, pismo: Spisak stvari koje Bugari traže od Skoplja na evropskom putu je…

Blic pre 3 dana
Bugarska je usvojila deklaraciju u kojoj je iznela više od 20 zahteva Severnoj Makedoniji kojom uslovljava početak pregovora Skoplja sa Evropskom unijom. Među tim zahtevima su i neki kojima Sofija pokušava da revidira istoriju, naročito u vezi sa… »

Fudbaleri Severne Makedonije nagrađeni sa 100.000 evra za pobedu nad Slovenijom

Politika pre 4 dana
SKOPLjE – Fudbalski reprezentativci i stručni štab Severne Makedonije podeliće nagradu od 100.000 evra za pobedu nad Slovenijom, ali i za dosadašnje rezultate u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, najavila je danas nacionalna… »

Fudbaleri Severne Makedonije nagradjeni sa 100.000 evra za pobedu nad Slovenijom

IndeksOnline pre 3 dana
SKOPLJE – Fudbalski reprezentativci i stručni štab Severne Makedonije podeliće nagradu od 100.000 evra za pobedu nad Slovenijom, ali i za dosadašnje rezultate u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, najavila je danas nacionalna… »

"Zeleno svetlo" S. Makedoniji i Albaniji signal za region

Dnevnik pre 4 dana
BRISEL: Evropski komesar za pregovore o proširenju Johanes Han kaže da je Evropska komisija jasna u očekivanju "zelenog svetla" za otvaranje pristupnih pregovora za Severnu Makedoniju i Albaniju. "Ako dobijemo zeleno svetlo to će biti i nova energija… »

Afera „Reket” – podignuta optužnica za iznudu 1,55 miliona evra

Politika pre 4 dana
Skoplje - Tužilaštvo za organizovani kriminal Severne Makedonije je podiglo optužnicu protiv Bojana Jovanovskog, Zorana Milevskog i razrešene specijane tužiteljke Katice Janeve. Optužnica u slučaju „Reket” to troje tereti da su od novembra… »

Francuska ne želi pregovarati sa Skopljem i Tiranom

Al Jazeera pre 4 dana
Pariz smatra da se Evropska unija trenutno suočava s previše izazova i zato ne može dopustiti ulazak dvije države sa zapadnog Balkana. Službena Francuska poručila je svojim europskim kolegama da se zasad protivi otvaranju pristupnih pregovora… »

Bugarska za otvaranje pregovora Skoplja i Tirane s EU, ali uz uslove

Slobodna Evropa pre 4 dana
Bugarski parlament usvojio je Deklaraciju kojom daje punu podršku početku pregovora o pristupanju Sjeverne Makedonije i Albanije Evropskoj uniji, ali s napomenama o tome šta bi Skoplje trebalo učiniti do punopravnog članstva. Izjava je usvojena sa… »

Drugooptužena u slučaju "Reket" - tužiteljka Janeva u bolnici

B92 pre 4 dana
Drugooptužena u slučaju "Reket" Katica Janeva zadržana je u četvrtak na lečenju u jednoj privatnoj skopskoj bolnici zbog problema sa srcem. Prema informacijama iz istražnog zatvora "Skoplje", gde se nalazi u pritvoru od 21. avgusta, Janeva je u… »

Vesti dana »