Skoplje

Sanja Nakić Pipe istrčala 25 kilometara u Novom Sadu

Bujanovačke pre 18 sati
Uslovi nisu bili idelani, bilo je pretoplo, ali sam uspela i zadovoljna sam rezultatom: Sanja Nakić Bujanovac, 14. oktobar 2019. (foto lična arhiva)- Najpoznatija bujanovačka sportistkinja, dugoprugašica Sanja Nakić, popularna Pipe, u nedelju je… »

Vekovi pravoslavlja

Politika pre 18 sati
Srpska pravoslavna crkva je autokefalna duhovna organizacija srpskog naroda sa stepenom i dostojanstvom Patrijaršije. Osnovana je 1219. godine zalaganjem i crkveno-diplomatskom aktivnošću Svetog Save, najmlađeg sina velikog župana Stefana Nemanje… »

Zaev: Novosadska deklaracija u duhu Evropske ekonomske agende

RTV pre 2 dana
SKOPLJE - Deklaracija o uspostavljanju slobodnog protoka ljudi, robe, usluga i kapitala na Zapadnom Balkanu, koju su potpisale Srbija, Albanija i Severna Makedonija u Novom Sadu, u duhu je Evropske ekonomske agende i Berlinskog procesa, izjavio je danas… »

EU: Nema saglasnosti o početku pregovora sa Skopljem i Tiranom

Novi magazin pre 2 dana
Francuska i Holandija, a donekle i još neke članice EU, još su uzdržane prema utvrđivanju datuma početka pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom o prijemu u EU, jer procenjuju da Skoplje, a posebno Tirana, još nisu ispunili ključne uslove za… »

Kil upucao Vardar, šampion Evrope dao četiri gola za poluvreme?!

Mozzart sport pre 3 dana
Nemački velikan nemilosrdan u Skoplju. U jednom od derbija večeri u rukometnoj Ligi šampiona nemački Kil je u Skoplju ubedljivo savladao prvaka Evrope Vardar sa 31:20 i to zahvaljujući sjajno odigranom prvom poluvremenu u kome su domaćini postigli… »

Sobotka: Blokiranje pregovora šteti verodostojnosti EU

Vesti online pre 2 dana
Predsednik austrijskog parlamenta Volfgang Sobotka istakao je danas, uoči sastanka Interparlamentarne unije (IPU) u Beogradu, da svako ko blokira početak pristupnih pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom ugrožava evropski kurs Zapadnog Balkana i… »

Sobotka:Blokiranje pregovora šteti verodostojnosti EU

IndeksOnline pre 2 dana
BEČ – Predsednik austrijskog parlamenta Volfgang Sobotka istakao je danas, uoči sastanka Interparlamentarne unije (IPU) u Beogradu, da svako ko blokira početak pristupnih pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom ugrožava evropski kurs Zapadnog… »

Skoplje i Tirana otvaraju poglavlja sa EU tek narednog leta?

Slobodna Evropa pre 2 dana
Otvaranje pristupnih pregovora između Evropske unije (EU) i Severne Makedonije i Albanije će se najverovatnije odložiti, najranije do leta naredne godine, saznaje Radio Slobodna Evropa (RSE) iz diplomatskih izvora. Ovo je posledica tvrdog stava… »

Ključa u Skoplju, puna dvorana čeka Kil! Barsa igra na gol više

Mozzart sport pre 2 dana
Derbi četvrtog kola rukometne Lige šampiona igra se u prestonici Severne Makedonije. Stižu Zebre sa Baltika predvođene trenerom Filipom Jihom. Katalonci najefikasniji tim posle tri kola. Šampion Evrope protiv pobednika Kupa EHF. Spektakl u Skoplju… »

Sofija ucenjuje Severnu Makedoniju: Bugarska bi da opere istoriju

Večernje novosti pre 3 dana
Vlada u Sofiji iznela je više od 20 zahteva Severnoj Makedoniji kojima su uslovili početak pregovora Skoplja sa Evropskom unijom, od kojih su najšokantniji oni kojima se revidira istorija. VLADA u Sofiji iznela je više od 20 zahteva Severnoj… »

Vesti dana »