Skoplje

Srpkinja pala na ulazu u makedonski zatvor: Pokušala da u Idrizovo uđe sa lažnom ličnom kartom, žurilo joj se kod…

Kurir pre 5 dana
Osnovno tužilaštvo u Skoplju podiglo je optužnicu protiv državljanke Srbije koja je pokušala da sa falsifikovanom ispravom uđe u zatvor "Idrizovo" da bi posetila vanbračnog supruga. Kako se navodi u saopštenju, optužena srpska državljanka, koja… »

Pada i otac Bokija 13: Policijska racija u kući Mileta Jovanovskog

Kurir pre 5 dana
U Makedoniji je počela policijska racija u kući Mileta Jovanovskog, oca Bokija 13, osumnjičenog u predmetu Međunarodne unije za reket, prenose makedonski mediji. Jovanovski je jedan od osumnjičenih je u novoj istrazi protiv Bokija 13. Bojan… »

Racija u kući Mileta Jovanovskog, policija pretresa sve!

Alo pre 5 dana
U Makedoniji je počela policijska racija u kući Mileta Jovanovskog, oca Bokija 13, osumnjičenog u predmetu Međunarodne unije za reket, prenose makedonski mediji. Jovanovski je jedan od osumnjičenih je u novoj istrazi protiv Bokija 13. Bojan… »

Srpska državljanka pokušala da u zatvor Idrizovo udje sa lažnom ličnom kartom

IndeksOnline pre 5 dana
SKOPLJE – Osnovni tužilaštvo u Skoplju podiglo je optužnicu protiv državljanke Srbije koja je pokušala da sa falsifikovanom ispravom udje u zatvor “Idrizovo” da bi posetila vanbračnog supruga.Kako se navodi u saopštenju, optužena srpska… »

Bugarska: Bez makedonskog u pregovorima Severne Makedonije sa EU

Dnevnik pre 5 dana
SOFIJA: Vlada Bugarske usvojila je dokument kojim se definišu uslovi za pregovore Severne Makedonije sa Evropskom unijom, uključujući i želju Sofije da Skoplje prestane da koristi termin makedonski jezik. Istovremeno, bugarska vlada podržala je… »

Leskovčani uspešni na takmičenju u radio-orijentiringu u Makedoniji

Južne vesti pre 5 dana
Nakon odličja na Međunarodnom takmičenju u brzom otkrivanju sakrivenih radio-prijemnika u planini održanom u Smederevu, članovi Radio-kluba Nikola Tesla iz Leskovca novim medaljama okitili su se i u Skoplju. Na trkama održanim u nedelju, 6. oktobra… »

Vlada Severne Makedoniije obezbedila 10 miliona evra za kupovinu inverter klima

B92 pre 5 dana
Skoplje -- Vlada Severne Makedonije obezbedila je 10 miliona evra subvencija namenjenih za kupovinu inverter klima uređaja, u cilju smanjenja zagađenja vazduha. Kako je saopšteno, sa po 1.000 evra biće biti subvencionisano ukupno 10.000 porodica u… »

Severna Makedonija dotira zamenu starih peći inventer klima uređajima

Politika pre 5 dana
Vlada Severne Makedonije odlučila je da sa ukupno 10 miliona evra subencioniše 10.000 porodica kod nabavke „visokoefikasnih inverter klima uređaja”, kako bi se smanjilo zagađivanje vazduha. Kako je saopšteno, sa po 1.000 evra biće potpomognuto… »

Bugarska lista zahteva za Skoplje, među njima i suočavanje sa „jugoslovenskom represijom“

Sputnik pre 5 dana
Vlada Bugarske je na sednici odobrila uslove pod kojima Severna Makedonija može da računa na početak pregovora o pristupanju Evropskoj uniji, a sve tačke su u stvari deo dogovora o dobrosusedskim odnosima dveju zemalja koji je potpisan 2017. godine… »

Osam vekova SPC Žiča o nama zna sve, a mi o njoj veoma malo

Večernje novosti pre 5 dana
U Srpskom kulturno-informativnom centru "Spona" u Skoplju predstavljena knjiga, a u Kinoteci otvorena izložba. U OBELEŽAVANjE osam vekova autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve (SPC) uključio se i Srpski kulturno-informativni centar "Spona" u Skoplju… »

Vesti dana »