Smederevska Palanka - vesti

Polovina državne pomoći ide na stare dugove

Politika ponedeljak, 8. januar 2018.
Da ne bi građani Smederevske Palanke ponovo trpeli sve ono što se dešavalo u periodu od 2008. do maja 2016. godine, doneta je odluka da se izađe na izbore
Smederevska Palanka – Varošica na Jasenici već duže vreme u žiži je medija jer u Srbiji nema manje opštine sa većim dugovima. Kolaps opštinske kase, računi javnih preduzeća i ustanova u blokadi, grad bez vode, štrajkovi... »

Potvrđeni novi slučajevi morbila na području Smedereva

N1 Info sreda, 10. januar 2018.
Na teritoriji Smedereva potvrđena su dva slučaja morbila, a trenutno se čekaju rezultati sa Instituta za virusologiju Torlak za još tri osobe za koje se sumnja da su obolele od malih boginja.
U opštinama Velika Plana i Smederevska Palanka prijavljena je epidemija morbila, koja je i dalje na snazi. "Pratimo epidemiološku situaciju i prema proceni videćemo da li ćemo da prijavimo epidemiju i na teritoriji opštine... »

Sa mališanima iz dijaspore u zimskom kampu FSS (5): Filipa iz Beča zovu u Salcburg

Vesti online utorak, 9. januar 2018.
Filip Ćosić je u trouglu Beč - Smederevska Palanka - Stara Pazova. Igra za Simering i živi u istoimenom 11. bečkom becirku.
- Klub je poznat, ima dugu tradiciju, pošto je osnovan još 1901. godine, ali su uvek u prvom planu mlađe kategorije - pojasnio nam je Filip. - Seniorska postava nema velike ambicije i uglavnom se takmiči u nižim rangovima, poput... »

Apelacioni sud poništio stečaj u „Goši”

Politika četvrtak, 28. decembar 2017.
Tako je odlučeno po žalbi Radiše Savića, zakonskog zastupnika ove fabrike, a Privredni sud u Požarevcu ponovo će odlučivati 9. januara
​Smederevska Palanka – Mesec dana nakon što je Privredni sud u Požarevcu otvorio stečajni postupak u FŠV „Goša” u Smederevskoj Palanci, Privredni apelacioni sud ukinuo je to rešenje i vratio prvostepenom sudu na ponovni postupak.... »

Legende o strašnom Kudrečkom jezeru: Samo ime krije veliku tragediju koja je zadesila jednu crkvu kod Smedereva

Telegraf petak, 29. decembar 2017.
Nedaleko koračaja od crkve izbijao je jak izvor, čiji se bezimen potok niže Hasan-pašine Palanke u Jasenicu ulivao
Na samo kilometar od centra grada Smederevska Palanka nalaze se "oči jednog grada" jezera Kudreč I i Kudreč II. U toku vrelih letnjih dana stanovnici Palanke i okoline spas nalaze na Kudreču I, dok je Kudreč II pravo mesto za... »

Novogodišnja čestitka građanima Smederevske Palanke: Od Vlade Srbije još 60 miliona

Srbija danas četvrtak, 28. decembar 2017.
Građani nisu mogli poželeti lepšu novogodišnju čestitku
Smederevska Palanka je juče od Vlade Srbije, iz budžetske rezerve, dobila 60 miliona dinara vanredne pomoći za rešavanje brojnih problema koji su se u ovoj opštini nagomilali u proteklih 15 godina, a koji su u najvećoj meri posledica višegodišnje vladavine i... »

Klinički centar: Zabranjuju se posete od sutra

Mondo četvrtak, 28. decembar 2017.
Zbog prevencije širenja respiratornih infekcija, od sutra neće biti dozvoljene posete bolesnicima koji su na lečenju u Kliničkom centru Srbije.
Foto: Guliver/Getty images, Thinkstock Posete bolesnicima u Kliničkom centru Srbije od sutra su zabranjene zbog sprečavanja širenja virusnih respiratornih infekcija. Iz te ustanove danas je saopšteno da se "sa ciljem prevencije i... »

Do kraja nedelje na računu 60 mil. RSD

B92 utorak, 26. decembar 2017.
B92: Do kraja nedelje na računu 60 mil. RSD
Opština Smederevska Palanka dobila je 60 miliona dinara iz budžetske rezerve Vlade Srbije.
Sredstva će, prema saznanju TV Jasenica biti na opštinskom računu do kraja sedmice. Informaciju je potvrdio i privremeni organ, koji rukovodi lokalnom samoupravom. Kada sredstva budu na računu Opštine skupština će odlučiti na šta... »

Smederevska Palanka dobila 60 miliona dinara iz budžetske rezerve Vlade Srbije

Ekapija utorak, 26. decembar 2017.
Smederevska Palanka Opština Smederevska Palanka dobila je 60 miliona dinara iz budžetske rezerve Vlade Srbije. Sredstva će, prema saznanju TV Jasenice, biti na opštinskom računu do kraja sedmice. Informaciju je potvrdio i privremeni organ, koji rukovodi lokalnom samoupravom. Kada sredstva budu na... »

Nastavljena izgradnja Novinarske kuće Pera Todorović kod Smederevske Palanke

Ekapija ponedeljak, 25. decembar 2017.
(Foto: Billion Photos/shutterstock.com) Izgradnja Novinarske kuće Pera Todorović u Vodicama kod Smederevske Palanke nastavljena je zahvaljujući donaciji porodične firme Izgradnja Stojanović, saopštilo je danas Udruženje novinara Srbije. UNS, Skupština opštine Smederevska Palanka i Zavičajno društvo... »

Jovanović: Izjava Ane Brnabić neprihvatljiva

Danas  pre 5 sati  još 1 povezana

Tači sa ambasadorima Kvinte o dijalogu sa Srbijom

Danas  pre 1 sat  još 1 povezana

Izraelski dron oboren u Siriji

Večernje novosti  pre 2 sata  još 1 povezana

Meksiko: Razdvajanje dece od roditelja migranata nehumano

Večernje novosti  pre 3 sata  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.