Smederevska Palanka - vesti

Poslanik Dragomir J. Karić sa delegacijom mašinskih inženjera o situaciji u smederevskoj fabrici "GOŠA“

BK TV subota, 2. jun 2018.
Narodni poslanik Dragomir J. Karić je primio u Narodnoj skupštini Republike Srbije delegaciju Udruženja diplomiranih mašinskih inženjera Srbije. Delegaciju su činili eksperti za železničko mašinstvo: mr Luka Čupković, David Vojinović, Tomislav Krstić, Milutin Šćepanović, Zoran Ljubisavljević i... »

Nikola Vučen izabran za predsednika Opštine Smederevska Palanka

Danas petak, 18. maj 2018.
Odbornici Skupštine opštine Smederevska Palanka sastali su se danas po prvi put u novom sazivu, na konstitutivnoj sednici, nakon što su ovde održani lokalni izbori 25. marta.
Za predsednika palanačke Opštine izabran je Nikola Vučen (SNS), dosadašnji prvi čovek Privremenog organa, koji je Palankom upravljao od uvođenja privremenih mera. Njegov zamenk je Ivan Gaji, prenosi Podunavlje.info. Vučenovom... »

Smederevska Palanka napokon dobila predsednika opštine: Izabran Nikola Vučen iz SNS

Srbija danas petak, 18. maj 2018.
Šef odborničke grupe SNS biće Rodoljub Stanimirović, a njegov zamenik Branko Stupić
Posle godinu dana privremenih mera Smederevska Palanka je dobila predsednika opštine. Na danas održanoj konstitutivnoj sednici Skupštine opštine na tu funkciju izabran je Nikola Vučen iz SNS, koji se nalazio na čelu Privremenog... »

Ponovo svađe demokrata: Pajtić pozvao na pobunu u DS, Kena mu poručio da je nevaspitan

Kurir sreda, 16. maj 2018.
Bojan Pajtić, nekadašnji predsednik DS, pozvao je demokrate, u otvorenom pismu na Fejsbuku, na pobunu. On je, komentarišući predstojeće izbore u stranci, naveo da je loše što se odustalo od neposrednih izbora i vratilo na stari sistem - da delegati biraju rukovodstvo stranke, a da je kriterijum za... »

Pajtić: Pobunite se članovi DS

Danas sreda, 16. maj 2018.
Nekadašnji predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić objavio je danas na svom fejsbuk nalogu poziv kolegama iz DS, u tekstu naslovljenom “ U susret stranačkim izborima“, da odlože stranačku skupštinu, na kojoj će glasati delegati, i organizuju neposredne izbore za rukovodstvo stranke.
„Dragi prijatelji – i 2016. godine smo organizovali stranačke izbore. Prve neposredne partijske izbore u Srbiji na kojima je svaki član mogao da glasa i donosi odluke ko će ga predstavljati u narednom periodu“, podsetio je... »

EU PRO javni pozivi za unapređenje infrastrukture

Danas utorak, 15. maj 2018.
Razvojni program EU PRO održaće danas, u smederevskom Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, informativnu sesiju o četiri javna poziva za unapređenje infrastrukture u 99 lokalnih samouprava, među kojima su i Smederevo, Smederevska Palanka i Velika Plana.
Evropska unija za to je izdvojila deset miliona evra. Cilj ove sesije je da se predstavnici lokalnih samouprava iz Podunavskog i Braničevskog okruga upoznaju sa načinom prijavljivanja i kriterijumima za izbor projekata, prenosi... »

Smederevska Palanka: Samoubistvo na pruzi

Danas ponedeljak, 7. maj 2018.
U Smederevskoj Palanci jutros se dogodilo samoubistvo, potvrdila je policija, a prenosi Podunavlje.info
Rano jutros, oko 4.30, sedamdesetdvogodišnji muškarac M. R. je legao na šine nedaleko železničke stanice u Smederevskoj Palanci. Na njega je naleteo voz koji saobraća na relaciji Stalać – Beograd i usmrtio ga na licu mesta. Zbog... »

Nastavlja se dodela novca bez kriterijuma: Pet opština dobilo 1,7 miliona evra

Insajder ponedeljak, 30. april 2018.
Vlada Srbije i u ovoj godini nastavlja sa praksom davanja novca iz budžetskih rezervi pojedinim opštinama, bez jasnih kriterijuma. Samo u poslednjih deset dana, pet opština je dobilo više od 1,7 miliona evra, dok se na spisku našla i Republika Srpska kojoj je sredinom aprila uplaćeno više od milion evra.
Kako se može videti u Službenom glasniku, Vlada Srbije je 19. aprila, iz budžetske rezerve Opštini Smederevska Palanka, za kako se navodi „izvršavanje obaveza, usled smanjenog obima prihoda budžeta te opštine“, uplatila skoro 600... »

„Tope” se palanački dugovi

Politika ponedeljak, 23. april 2018.
Varošica na Jasenici bila je najzaduženija opština u Srbiji sa dugom od oko tri milijarde dinara, ili tri sopstvena budžeta, trenutno je opštinska kasa u minusu za 46,9 miliona dinara
Smederevska Palanka – Pred Privrednim sudom u Požarevcu, opština Smederevska Palanka i Inteza banka potpisali su poravnanje kojim se ovoj opštini otpisuje dug za kamatu u iznosu od 150 miliona dinara na ime kredita od 2,5 miliona... »

Smederevska Palanka: Opštinski račun bez blokade krajem leta?

RTS sreda, 25. april 2018.
RTS: Smederevska Palanka: Opštinski račun bez blokade krajem leta?
Račun Opštine Smederevska Palanka u blokadi je skoro deceniju. Dug u kasi bio je čak tri milijarde dinara, što čini tri godišnja budžeta. Do sada su obaveze smanjene na 46 miliona. Međutim, problem predstavlja i to što u javnom sektru - u 19 preduzeća koja opslužuju Opštinu - i dalje radi oko 700 ljudi.
Varoš nastala oko nekadašnjeg industrijskog giganta "Goše", dugi niz godina, zbog lošeg rukovodstva, bori se sa dugovanjima. Uzimali su je za primer kako ne treba raditi, međutim, u proteklih šest meseci, opština se oporavlja. Od... »

©2018 Netmark d.o.o.